#include <iostream>
using namespace std;
class worker
{
private:
int vek;
int pocetlet;
int plat;
public:
worker(gvek,gpocetletlet,gplat);
~worker();
void setAge(int gvek){vek=gvek;};
void setpocetlet(int gpocetlet){pocetlet=gpocetlet;};
void setPlat(int gplat){plat=gplat;};
int getAge(){return vek;}
int getpocetlet(){return pocetlet;}
int getPlat(){return plat;}
};
int main ()
{
int stop;
worker julo(50, 15658, 30);
worker jano(20,10000,5);
cout<<"julo: "<<julo.getAge()<<"rokov "<<julo.getPlat()<<"$ mesacne "<<julo.getpocetlet()<<" rokov vo firme
";
cout<<"jano: "<<jano.getAge()<<"rokov "<<jano.getPlat()<<"$ mesacne "<<jano.getpocetlet()<<" rokov vo firme";
cin>>stop;
}
thx:)
//autoeditácia príspevku ( 28 Mar 2009, 14:16 )
no už som na to prišiel ale aj tak neviem kam sa dáva destructor hmm?
#include <iostream>
using namespace std;
class worker
{
int vek;
int pocetlet;
int plat;
public:
worker(int gvek,int gpocetlet,int gplat)
{
vek=gvek;
pocetlet=gpocetlet;
plat=gplat;
};
int getAge(){return vek;}
int getpocetlet(){return pocetlet;}
int getPlat(){return plat;}
};
int main ()
{
int stop;
worker julo(50, 30, 15550);
worker jano(20,5,12548);
cout<<"julo: "<<julo.getAge()<<"rokov "<<julo.getPlat()<<"$ mesacne "<<julo.getpocetlet()<<" rokov vo firme\n";
cout<<"jano: "<<jano.getAge()<<"rokov "<<jano.getPlat()<<"$ mesacne "<<jano.getpocetlet()<<" rokov vo firme";
cin>>stop;
}
Deštruktor slúži na "upratanie" toho objektu. Používa sa to napr. vtedy, ak ten objekt alokuje nejakú pamäť, vytvára pomocné súbory... (takže v tom deštruktore sa tá pamäť uvoľní, pomocný súbor sa vymaže...).
C++ deštruktor zavolá automaticky ak opúšťaš nejaký blok (preto som to presunul do funkcie, inak by sa nezavolal).
skkiller2 napísal:aha okej tak už tomu chápem keď by som chcelnejaké dáta z tej triedy použiť mimo funkcie test tak to nepojde hmm celkom nepoužiteľné:D
hmm očividne chápeš
to vôbec nie je pravda, on to dal do funkcie test ktorú zavolal z main len aby si videl volanie deštruktorov. Objekt môžeš používať z kade chceš
skkiller2 ako/odkial sa ucis C++? Mne to pripada, akoby si mal knihu "Naucte se C++ za 21 dni" a tam to mas podrobne vysvetlene. Teda nemusis ju mat, ale taky isty program je aj tam No to je jedno, od kadialkolvek sa ucis, musis to tam mat vysvetlene.
A este som si vsimol ze si slovak, ale premenne mas po cesky. Odpisovanim zdrojaku do bodky, sa nikdy nic nenaucis
ouky douky necham to tak hlavne že osm splnil ulohu:D
tak sa idem učiť ďalej...inak dik za help
//autoeditácia príspevku ( 28 Mar 2009, 18:03 )
BX napísal:skkiller2 ako/odkial sa ucis C++? Mne to pripada, akoby si mal knihu "Naucte se C++ za 21 dni" a tam to mas podrobne vysvetlene. Teda nemusis ju mat, ale taky isty program je aj tam No to je jedno, od kadialkolvek sa ucis, musis to tam mat vysvetlene.
A este som si vsimol ze si slovak, ale premenne mas po cesky. Odpisovanim zdrojaku do bodky, sa nikdy nic nenaucis
tak tak presne tu knihu len tam v riešeni neboul použity ten destructor tak osm bol len trochu zvedavy...a asi mi to po fčerajšku zle dopína tak som moc nepochopil ten opis toho destructora a s tym pisanim kodu do bodky zas šetko nebolo uplne rovnak..to mne už mi pripadaju niektore české výrazy ako normálne..