Zabezpečenie auta proti zlodejom

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
taki7
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Zabezpečenie auta proti zlodejom

Príspevok od používateľa taki7 »

Budeme kupovať nové auto, malo by mať aj imobilizér, avšak ešte ho chceme niečím zabezpečiť, čo odporúčate k už nainštalovanému imobilizéru ? :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aké auto kupujete a kde bude prevažne parkovať? Bo ak je to malá fiatka parkovaná v garáži, zbytočne budete do nej pchať nejaké sledovacie systémy prepojené s políciou.. na druhej strane ak to je nejaký Mercedes S klasse parkované pred blokom, tak by som to tam pre aspoň aký-taký pokoj v duši narval..

Okrem imobilizéru by som dal ešte uzamknutie riadiacej páky a nejaký alarm.

;)
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

dobre je aj uzamknutie pedalov..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

obycajny tajny palubny vypinac a s tym autom nikto neodide nikam :-) (ak ho ovsem nenajde)... druha vec ze sa potom zlodeji radi vypomstia a na aute sa fakt vyzuria ...
ilfirinSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ilfirinSVK »

Tak ako pise brm. Zalezi od toho ake budete mat auto :-)
Ked budete mat nejake z tych "lacnejsich" tak staci obycajny autoalarm (+ ked chces tak nejaka paka na volant,prevodovku,pedal)
Pokial nejake z tych drahsich tak si zabudovat do auta este nejaky tajny vypinac.

No aj napriek tomu vsetkemu ked niekto bude chciet presne vase auto tak nepomoze nic :(
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aj mi povies preco je vypinac zalezitostou len do drahsich aut ? ... to je zalezitost par korun a par chvil stravenych rozmyslanim kam ho umiestnit a podla zrucnosti par chvil samtnou instalaciou ...

... lacny alarm je aj tak vacsinou suvix .. ked sme mali este funkcny klasicky fabricky alarm na felicii (mylsim ze meta to bola) tak to bol strach ... cas od casu tomu pekne trtkalo .. alarm vypol, imobilizer nechcel povolit ... variabilna citlivost bola tiez velmi vtipna vec :-) niekedy si sa oprel o auto tak ze si ho pomaly posunul z miesta a nic ... pripadne signalizacia ukazovala ze alarm je deaktivovany, ale auto zacalo hukat :-D

... a drahe alarmy su odchodnejsie iba v citlivosti a roznych featurkach ... rozhodne by som neinvestoval napr. do satelitneho alarmu, keby nebol v serii alebo co, GPS jammer stoji par bubakov a kazdy kto sa prichysta na lepsie auto to asi bude vediet :-) ...

.. paka na volant pokial nekryje aj naboj volantu a nema dobru vlozku je tak proti beznym zlodejickom ... idelany na zamykanie vilantu je system zederlock (( paku na volant pouzivam, ale je to asi iba pre taky pocit ... a nasu vecne zablatenu filcku by aj tak niekto nekradol )) :-D

.. defendlocky a mul-t-locky su zaujimave ale okukane - auta sa kradnu napriek tomu ze ich maju :-)

.. a spravna pripomienka je ze ked sa niekomu tvoje auto zapaci a mylsi to vazne tak ti nic nepomoze
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

zederlock som mal, jeden drbo ho skušal ukradnuť ale nepodarilo sa mu to tak aspon spravil vnutri škodu. A auto som si nakoniec odstrelil sám...

V novom síce nič nemám okrem imobilizeru ale zas ho mám poistené na 100% hodnoty do troch rokov na totálku a na krádež.
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Tiez by som radil skor dobru poistku, v sucasnosti asi neexistuje ucinny system ochrany proti kradezi, jednoducho ak to auto niekto chce tak si ho aj naozaj ukradne ak to samozrejme nie je nejaky vyfetovany amater. Tiez samozrejme zalezi od typu auta, znacky, miesta parkovania a pod, sice aj vynimka potvrdzuje pravidlo, pred 8 rokmi nam ukradli Toyotu Corollu, snad jedno z najmenej kradnutych aut u nas...

Je treba mat aj na pamati ze akykolvek elektronicky system sa da pri troche sikovnosti deaktivovat, predsalen je to len elektronika. Okrem toho aj tak sa vacsina aut kradne na zakazku organizovanou skupinou a ti su pripraveni, su aj pripady ked bolo v aute XY zabezpecovacich systemov, dosli s odtahovkou a auto bolo zrazu fuc, kym sa majitel zobudil uz bolo do polovice rozobrate a pomaly rozpredavane...
ilfirinSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ilfirinSVK »

Tento zabezpecovaci system je jeden z najlepsich, len neviem ci sa uz predava aj u nas.

http://www.youtube.com/watch?v=_Pkmnm0qSiI
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zamknutie radiacej paky je istota, to by urcite nemalo chybat. Co som pozeral, tak sa da prekonat iba tekutym dusikom, pripadne bumpingovym klucom.
A ak je to drahsie auto, tak sa oplati investovat do systemu na lokalizaciu auta po ukradnuti, to je velmi spolahliva metoda na najdenie ukradnuteho auta, lenze patri k drahsim a este treba firme platit aj rocne poplatky.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

lokalizacia za pouzitia GSM / GPS alarmov su vyhodene peniaze a to doslova ... das si to vacsinou do drahsieho auta, drahsie auto nebude kradnut niekto kto to robi prvy krat .. ten kto to nerobi prvy krat pozna trendy ... kto pozna trendy bude vediet ze staci pichnut do zapalovaca GPS / GSM jammer a auto je neviditelne :-) ...

do toho by som skutocne neinvestoval ... to je iba zbytocne predrazeny obycajny alarm :-)
taki7
Professional
Professional

Upresnenie

Príspevok od používateľa taki7 »

Dík zatiaľ za rady. :D Upresním, že sa jedná o menšie auto Hyundai typu i.., cena okolo 7 tisíc € (po odrátaní celkového príspevku 2 tis. € - šrotovné), čo sa týka parkovania, tak kombinovane pred činžiakom, ale aj v garáži, nie vždy v garáži. :) Ešte ho chceme poistiť aj proti krádeži.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

ešte ma tak napadlo ... tažko sa odstraňuje papuča ? :D to by bolo zaujímavé :D ... no kazdopadne si myslim ze to gps gsm je fakt blbost ... kto sa vyzna tak to pre neho nieje ziadny problem.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

GPS sa ti moc nevyplatí...
poznáte niekto faradajovú (alebo ako sa to píše) klietku?...
taká vecička veľmi dobre ruší signál toho GPS, takže je ti zbytočný...
stačí im dosť veľké skriňové auto a to tvoje ti ukradnú bez toho, aby ho hocikto našiel...
raz mi môj šef spomínal, ako sa dá ukradnúť auto s GPS...
bol policajt a niekedy takéto veci riešil...
ukradnuté auto sa ale nikdy nenašlo...
ak máš možnosť tak si do auta daj zabezpečenie na uzamknutie volantu a riadiacej páky...máš to najväčšiu istotu...
i keď odísť s ním nemôžu ale zasa naložiť na iné auto ho môžu :(...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Lol neviem na co by sa niekdo sral s faradayovou klietkou ked tu uz bolo x-krat spominane ze za par korun si mozes kupit gps jammer.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pokiaľ ide o drahšie auto, ten jablotron (cez GPS) by som odporúčal. Avšak nič nie je 100% a keď si tvoje 2 milionove fáro vyhliadne organizovaná skupina, tak (ako hovoril Plexxak) ti naozaj len pomôže dobre uzavretá poistka.
Také veci ako tajný gombík sú vhodné akurát tak proti cigánom. Ohmatať palubovku odspodu vie každý imbecil a má tam ten gombík inštalovaný každý koho poznám že to má (vrátane mňa).

Na oživenie: Mne ten tajný vypínač raz za jazdy omylom vypol kamarát (mám ho pod palubkou u spolujazdca). To bolo ródeo, prišiel na to až autoelektrikár ktorému sme to dotiahli. Ja som vtedy úpne zabudol, že take niečo v tom aute je a vobec ma to nenapadlo. :D
Napísať odpoveď