Ktory certifikat, IELTS alebo TOEFL?
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ktory certifikat, IELTS alebo TOEFL?
Zdravim, viem, ze tu jedna tema o certifikatoch je, ale ta je zamerana na stredoskolske veci. Povodne som si myslel, ze ani jeden z tychto cvokpapierov potrebovat nebudem, ale zial, prisiel na psa mraz, situacia je takato:
- na uspesne ukoncenie finalneho rocnika Europskeho Prava, teda na medzinarodny titul LLM (Master of Laws) na mna vygrcli admini z Univerzity, ze potrebujem jeden z uvedenych certifikatov (IELTS, TOEFL). Dost ma to vyviedlo z miery, kedze uz mam zopar rokov v UK odstudovanych a nik odo mna doteraz ziadne papiere z Anglictiny nepytal, kedze kazdy bol spokojny.
- otazka znie, ktory z dvoch spominanych je lepsi (ak sa to da tak povedat, alebo porovnat)? Ja totiz nemam ani sajny, ktory je aky a hlavne, ktory z tych dvoch mi bude viac platny (ak vobec su nieco platne) na Slovensku, az sa tam raz vratim.
- oba certy stoja priblizne rovnako penazi, ani jeden z nich nemozem robit priamo tu u nas, takze viac menej je mi to jedno, ktory zacnem.
- ma niekto z vas konkretne skusenosti s obtiaznostou a k comu (k akej urovni studia Aj) by ste to prirovnali? Viem, ze je tam reading, listening a writing, sample si stiahnut z netu mozem, ale chcel by som radsej osobne postrehy...
- kedze je tu byrokracia, bez papierov sa jednoducho nepohnem, nech uz je moja Anglictina na akejkolvek urovni, proste sa musim s jednym z nich prezentovat, takze - co mi poradite? Vopred dakujem.
- na uspesne ukoncenie finalneho rocnika Europskeho Prava, teda na medzinarodny titul LLM (Master of Laws) na mna vygrcli admini z Univerzity, ze potrebujem jeden z uvedenych certifikatov (IELTS, TOEFL). Dost ma to vyviedlo z miery, kedze uz mam zopar rokov v UK odstudovanych a nik odo mna doteraz ziadne papiere z Anglictiny nepytal, kedze kazdy bol spokojny.
- otazka znie, ktory z dvoch spominanych je lepsi (ak sa to da tak povedat, alebo porovnat)? Ja totiz nemam ani sajny, ktory je aky a hlavne, ktory z tych dvoch mi bude viac platny (ak vobec su nieco platne) na Slovensku, az sa tam raz vratim.
- oba certy stoja priblizne rovnako penazi, ani jeden z nich nemozem robit priamo tu u nas, takze viac menej je mi to jedno, ktory zacnem.
- ma niekto z vas konkretne skusenosti s obtiaznostou a k comu (k akej urovni studia Aj) by ste to prirovnali? Viem, ze je tam reading, listening a writing, sample si stiahnut z netu mozem, ale chcel by som radsej osobne postrehy...
- kedze je tu byrokracia, bez papierov sa jednoducho nepohnem, nech uz je moja Anglictina na akejkolvek urovni, proste sa musim s jednym z nich prezentovat, takze - co mi poradite? Vopred dakujem.
ahoj, porovat ich neviem, no ked som si zistoval vysky v USA, kazda pytala TOEFL, o tom druhom som este ani nepocul. ja sam som si ho nerobil (nepytali, nakolko som pred tym uz studoval v USA) no viacero mojich znamych ho robilo... po xy rokoch v anglickej krajine sa urcite nemusis obavat, ze ho nespravis na dostacujuci pocet bodov. cize kebyze som ty, urcite si robim TOEFL, lebo je podla mojho nazoru vo svete podstatne rozsirenejsi a znamejsi.. a ked si to musis robit, nech ti to aj v buducnosti moze nejako posluzit 
-
seth82
Darca
ahoj, ak sa nemylim, TOEFL nema urcenu "platnost expiracie"
ale skus si to pre 100% istotu este double ceknut na ich oficialnych strankach.
jednoducho skola, zamestnavatel, hocikto ta poziada o vysledky TOEFL testu a ty im ich das, zhasla fajka
osobne som sa este nestretol (ani ludia co poznam), ze by im niekde neuznali napr. test spraveny pred dvoma rokmy.
jednoducho skola, zamestnavatel, hocikto ta poziada o vysledky TOEFL testu a ty im ich das, zhasla fajka
-
seth82
Darca
-
seth82
Darca
Vdaka, zistil som ale, ze TOEFL score je platne iba 2 roky, potom ho treba spravit znova...
http://www.english-test.net/forum/ftopic4574.html
http://www.english-test.net/forum/ftopic4574.html
-
copacabana7
Novice
IELTS vs TOEFL
Mam conditional offer na University of Liverpool a Salford university Manchester. Podstata TOEFL ci IELTS je ta ista. Dokazat kvalitu AJ. Musim mat v mojom pripade band 6.5 pri IELTS a nejakych 650 Toefl. Radim pripravit sa na skusky nech vies akokolvek dobre. Je vela knih no najlepsie Insight into IELTS ci Advanced Objective IELTS. Musis maj aspon pojem co tam bude a nebude to so easy. popis grafov, rychly listening a pod. TOEFL je dizajnovany pre univ v usa a canada a IELTS GB ale je to UUUUUplne jedno ktory si spravis. Rovnako platne vsade vo svete. Nieje to birokracia ale je to to najlepsie co mozes v ruke mat a nie nejake trapne first certifikaty a podobne. IELTS robia aj u nas British council. Su rovnako tazke. Paper based, or computer based.Petoo napísal:ahoj, porovat ich neviem, no ked som si zistoval vysky v USA, kazda pytala TOEFL, o tom druhom som este ani nepocul. ja sam som si ho nerobil (nepytali, nakolko som pred tym uz studoval v USA) no viacero mojich znamych ho robilo... po xy rokoch v anglickej krajine sa urcite nemusis obavat, ze ho nespravis na dostacujuci pocet bodov. cize kebyze som ty, urcite si robim TOEFL, lebo je podla mojho nazoru vo svete podstatne rozsirenejsi a znamejsi.. a ked si to musis robit, nech ti to aj v buducnosti moze nejako posluzit
Ja idem na IELTS na Univ of Liverpool v juny. Band 6.5 je celkom dost kedze je to hodnotene od 1 po 9 a 9 znamena anglican...
good luck
-
seth82
Darca
copacabana: ja celkom chapem, ze nejaky ten papier sa mi zide, prekvapilo ma to preto, lebo teraz studujem (v Septembri zacinam posledny rok) bez certifikatu a vediem si celkom dobre (priemerne znamky mam 1-2) aj napriek tomu, ze tu je vsetko anonymne, takze neberu ohlad na to, ze som zahranicny student. Pojdem na TOEFL a samozrejme sa na to nalezite pripravim, kedze ten sa da spravit iba v Manchestri a ja nemienim lietat hore-dole a platit za kazdy neuspesny pokus...A dik za prispevok.
Re: IELTS vs TOEFL
no ako si dopadol? uz by si mal mat vysledkycopacabana7 napísal:Mam conditional offer na University of Liverpool a Salford university Manchester. Podstata TOEFL ci IELTS je ta ista. Dokazat kvalitu AJ. Musim mat v mojom pripade band 6.5 pri IELTS a nejakych 650 Toefl. Radim pripravit sa na skusky nech vies akokolvek dobre. Je vela knih no najlepsie Insight into IELTS ci Advanced Objective IELTS. Musis maj aspon pojem co tam bude a nebude to so easy. popis grafov, rychly listening a pod. TOEFL je dizajnovany pre univ v usa a canada a IELTS GB ale je to UUUUUplne jedno ktory si spravis. Rovnako platne vsade vo svete. Nieje to birokracia ale je to to najlepsie co mozes v ruke mat a nie nejake trapne first certifikaty a podobne. IELTS robia aj u nas British council. Su rovnako tazke. Paper based, or computer based.
Ja idem na IELTS na Univ of Liverpool v juny. Band 6.5 je celkom dost kedze je to hodnotene od 1 po 9 a 9 znamena anglican...
good luck
mas tych 6.5 ? nemal si podmienku, ze musis mat min 6 z kazdeho modulu? diky
a ja by som sa postavil za IELTS skor ako TOEFL
IELTS je novsi myslim a postupne nabera na popularite, vraj je aj kvalitnejsi, ale to neviem, kde som pocul/cital, takze to nie je oficialne
IELTS mas tiez na 2 roky
a je tam vela trikov a tipov, ktore ti pomozu nabrat co najlepsiu znamku .. da sa nato celkom aj pripravit /mam este 11 dni/
-
Blackangel
Light Star
Re: Ktory certifikat, IELTS alebo TOEFL?
neviete ktory je lahsi ?:D chcem ist na vysku ale ziadaju 6.5 IELTS alebo 580 TOELF 
Ahojte, chcem sa spýtať, ten titul, kt. si spomínal LLM, vieš sa s ním zamestnať aj na Slovensku?
-
seth82
Darca
Odpísal som v SS.
preco na Slovensku? mat zahranicny titul tak na tym neuvazujem. skor zvazujem ako zarobit aby som si v UK urobil mastra z toho v com ho mam zo Slovenska