Toshiba Satellite P200 13z-PROBLEM

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Sabone
Light Expert
Light Expert

Toshiba Satellite P200 13z-PROBLEM

Príspevok od používateľa Sabone »

Hoj,
po čase mi nejako začal blbnut notebook.Proste z ničoho nič mi zamrzol,reštartoval som a vypísalo mi chybu Win-u...ok vravím preinštalujem Win...počas formátovania mi vyhodilo tabulku ze sa neda formatovat,že asi porucha hardware-u(mimochodom ked som kupil som mal s Vistou a nasledne som do nej dal Win XP)...lenže k original Viste som mal CDčko SYSTEM RECOVERY s ktorým sa win zformatovat da...a nasledne sa da aj XP nainstalovat...lenže ked zase pekne preinštalujem...dam drivery a všetko...funguje v pohode...ale ked zavrem monitor,dá sa do spánku,následne ho otvorím tak mi občas vyhodí modrú tabulku kde sa píše niečo o závade,myslím že dačo s Ramkami....reštarujem...občas sa system rebootne no dakedy zase mozem instalovat odznova...niekedy mi počas kukania filmu(lebo robim nanom iba to)vyhodí tu modru hlasku a zase reboot...vypadá to asi tak že bude porucha s Ramkami a tiež HDD...či sa mýlim?
Dik za odpovede...
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Sabone > Skús napísať alebop poslať screen akú chybu ti hádze v "modrej obrazovke". Skôr ti poradíme.
Sabone
Light Expert
Light Expert

FABi2 napísal:Sabone > Skús napísať alebop poslať screen akú chybu ti hádze v "modrej obrazovke". Skôr ti poradíme.
No vcera som stihol este vecer preinstalovat tak pockam zase ako dlho to vydrží...ale zase nie dlho a hodím screen

//autoeditácia príspevku ( 28 Mar 2009, 21:33 )
Takže po dlhom čase už je notebook fuč...pri preinštalovani Windowsu...mi nenacita uz HDD vobec...toto mi vypisuje ked sa pokusa dostat k HDD(prilozeny obrazok)...cize k tomu kde by som dal ze formatovanie tam ma uz nepusti.Tymto to skonci.
Mimochodom CD z Windows je OK lebo rano som preinstaloval snim PC a bez problemov!

PROSIM PORADTE!!! :cry:
mne sa zda ze to bude predsa len HDD.
Origos HDD vtom je FUJITSU Mobile MHW2120BH - hard drive - 120 GB - SATA-150 ....ak to je to prosim poradte mi z vyberom zo stranky www.alza.sk

//autoeditácia príspevku ( 29 Mar 2009, 13:57 )
No včera sa mi znovu podaril nahodit WIN a to tak ze som vybral jednu ramku...instalacia trvala zhruba 3 hodiny.Nainštalovalo,pekne sa načítalo a pri spusteni mi vyhodilo tabulku Abnormal Program Termination.Nechcelo nacitat disky...pripojil som externy HDD a zase fungovalo vsetko ok.Lenze Tento Pocitac mi ukazoval ze mam vyše Giga pamäte aj ked tam bola len jedna ramka 512mbova.Ale vsetko fungovalo bezproblemovo.Kukol som film,a zavrel som display dal sa do spanku...rano som ho otvoril...cierna obrazovka a BUM vyhodilo mi to tuto hlasku(dole v prílohe) a už nejde zapnut PC,resp. nenacita WIN furt sa restartuje pri nacitavani.
Takže HDD to asi nebude....mozno to budu Ramky alebo rovno cely MB

//autoeditácia príspevku ( 29 Mar 2009, 14:47 )
No znovu som skusil reinstal...tentoraz ma pustilo k formatovaniu aj s dvoma ramkami naraz...formatoval som RYCHLO...lebo pomali mi nechce sformatovat,neviem preco....avsak mi pri instalaci WINu vyhodilo chybu nieso s COM+ Setup Error a nejaky .dll file...tak som dal znovu restart a skusil som sformatovat pomali...uz asi hodinu a pol je na 0%...ale necham co ked si to rozmysli...ale uz vazne nevem co moze byt problem

//autoeditácia príspevku ( 29 Mar 2009, 15:13 )
Tkže mám jeden pokus zasebou...vybral som HDD z notasu a dal som ho do normalneho PC lebo mam SerialATA aj v PC...a ani pc mi nedokazal sformatovat HDD pomaly...rýchlo sa dalo aj s PC...cize notebook robí presne to isté čo aj PC ked knemu pripojim HDDz notasu...takže zatial to vyzera ze HDD je určite chybny,ale že aj ramky...popripade cely MB v notasu :cry:
Prílohy
pristup k HDD
pristup k HDD
ranná hláška
ranná hláška
8r0m4n
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 8r0m4n »

Predtým než si nainštaloval Windows XP, skontroloval si či je tvoj notebook s Windows XP vôbec kompatibilný? Pokiaľ viem Toshiba podporuje Windows XP len na niektorých vybraných modeloch a tieto chyby vyzerajú skôr ako problém s ovládačmi a kompatibilitou, než niečo iné.
Sabone
Light Expert
Light Expert

No povodne tam bola Vista...ale asi pred rokom som tam dal kompletne ovladace na XP tiež BIOS ktory mam zo stranky Toshiba,čiže plne kompatibilné pre moj model.A XP mi velmi dlhu dobu islo bez najmensich problemov,hraval som hry a pod. a zrazu mi začal blbnúť po tom čo naň otec stúpil,ale iba tak nakraj,lebo si nevšimol že som ho mal položený na zemi.Inak takto na výzor nič nevidno,a tiež som ho minule rozoberal,vysal som prach a zvnútra je všetko OK ani náznak poškodenia...Ale ešte vtedy sa dal tiež normalne zapnut,fungoval bezproblemov lenže časom už začal vyhadzovať tieto modré obrazovky a zamrzával a tak.
Inak mam aj original Vistu čo knemu dávali ale už ani ten sa nedá nainštalovat...aj pritom vyhodí furt nejakú chybu že nevie skopírovat ten a ten súbor.
8r0m4n
Expert
Expert

No na základe tohto Microsoft článku to podľa tej prvej chyby (STOP 0x0000008e) vyzerá na chybný RAM modul. A keďže sa ti po odinštalovaní jednej RAM-ky podarilo nainštalovať Windows tak tipujem že jeden z tvojích RAM modulov to má za sebou. Podľa tej druhej chyby (STOP 0x00000077) to na základe tohto článku vyzerá na chybný disk, alebo na vírus v boot sectore. Ak sa ešte môžeš dostať do Windows (skús cez Safe Mode) tak preskenuj počítač antivírusom.
Sabone
Light Expert
Light Expert

No lenže je tu taky problem ze mam v notase dva sloty na RAMky...ak vlozim ramku do horneho nepusti ma ani k formatovaniu....ak ho dam do dolneho tu istu ramku...uz ma pusti k formatovaniu...cize hociktoru ramku dam do dolneho slotu načíta a mozem formatovat avsak aj to nie pomaly iba rýchly formát ...neviem sa dostat v SAFE MODE pretože ani Win mi tam nechce nainstalovat a ked aj nainstaluje furt sa resetuje pri načítaní

//autoeditácia príspevku ( 29 Mar 2009, 20:29 )
no tentoraz ma pustilo uz aj s ramkou v hornom slote a ked som dal pri instalaci win-u enter,pred formátovaním,tak mi vyhodilo túto hlášku
Prílohy
DSC00361.JPG
8r0m4n
Expert
Expert

Tak je asi problém v jednom z RAM slotov, a nie v RAM-ke. To ale na situácii nič nemení. Akurát že si do toho slotu nebudeš môcť dokúpiť viac RAM.
Sabone
Light Expert
Light Expert

A zase novy screen...pocas rychleho formatovania tento screeen :cry: :cry: :cry: ja uz vážne neviem... :?
Prílohy
DSC00362.JPG
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Sabone > setupdd.sys – ten robí problémy ak máš zapnuté SATA. Takže skús vypnúť natívne SATA v BIOS-e (bude sa emulovať ATA rozhranie) a malo by to ísť.

Odporúčam si nahodiť najnovší BIOS pre Windows XP a HDD sformátuj u niekoho alebo niekde pomalým formátom.

Veľa štastia:)
Sabone
Light Expert
Light Expert

No toto som už skúšal ale v BIOS-e nič podobne nemam mam tam strašne malo vecí....s HDD sa da robit iba to ze sa tam da nejaky PASSWORD nič iné...a to mi je zláštne že ked som uplne prvykrat tam dal XP islo v pohode a vela krát som aj preinstaloval furt na XP a islo len odkedy sa na notas stúpilo vtedy sa začali tieto veci...
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Sabone > Určite si si DOBRE prezrel ten BIOS?
Sabone
Light Expert
Light Expert

Určite,včera som sa celý večer babral ešte s BIOS-om lebo som našiel už jeden príspevok že by trebalo prehodit,ale vobec nic tam take neni :( je to strasne jednoduchy BIOS...akurat sa mi znovu dari instalovat WIN skusim este kebyze odvírit...lebo RAM-ky to asi nebudu,aj teraz mam ramku v hornom slote a zatial ide bez problemov(ako keby som ho mal v dolnom)...ale je tam tá možnosť že bude HDD k kelu?lebo už uvažujem že objednám nový HDD,ceny niesu daake velke,len sa bojim ze co ked nahodou maticna je v riti alebo procak alebo ja už neviem :(

...ale pochybujem ze to bude vírus lebo pred mesiacom som ho reinštaloval a vobec nebol pripojeny odvtedy k netu,nič okrem pozerania filmov s externeho disku sa nanom nerobilo...a externy disk je čistý...čiže z ničoho nič mi odišiel notas
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Sabone > Z mojej skúsenosti skôr RAM ako HDD by mohlo odísť. Samozrejme podľa toho ako bolo s HDD zaobchádzané. Nemáš si od koho požičať 2,5“ HDD aby si to vyskúšal? A inak ten notebook už nie je v záruke?
Sabone
Light Expert
Light Expert

No ved to ze ked stupil foter na notas ci nahodou sa nieco nepokazilo...nema nikto na blizku 2,5 ku HDD som obvolaval uz:(
Ale mne sa nezda to ze ked som prepojil disk z notasu na normalne PC robilo mi to presne to iste ako keby bol v notebooku...zeby chybne sektory...skusim odvírit este keby náhodou to je chyba a ak ni tak objednam aj novy disk a aj novu ramku z Alzy...utorok príde...namontujem a uvidíme...ale ked ani jedno...húúú prúser

A že XPčko mi ešte ako tak nainštaluje ale ked donej chcem vrátit Vistu tam furt vypíše nejakú chybu počas inštalácie...a už ked mi zacal robit problem z formatovanim,použil som recovery disk z Visty čo pomali zmaže HDD a potom hodi Vistu,tak som vistu dal prečo rychlym formatom a nato som nahodil XP a šlapalo...ale teraz mi už ani stým recovery cd nezformátuje,vyhodí počas formátu chyby

Takže s Avastom som spravil kontrolu lokálnych diskov a žiaden vírus...

//autoeditácia príspevku ( 29 Mar 2009, 23:02 )
Teraz mi zase nejdú nainštalovat driveri...skopirujem priečinok s driverom na plochu...STALE som to robil takto...a teraz pri instalaci mi pyta subor z D:čka z CD romky a pritol instalujem rovno z priečinka...zvlastne to je cele
Inak sa mi WIN nacitava zhruba 3-4 minúty :(

//autoeditácia príspevku ( 30 Mar 2009, 0:02 )
Nedokazem do riti nič otestovat lebo ani display driver sa neda nainstalovat....ja to mam uz v r..i :evil:
Nemam ani potuchy co mu je,víri niesú,počítač je pomalý ako nič iné...v Task Manageri mi ukazuje ze mam 1600 dačo pamäte a pritom mam 1024mb pamäte...ked dam vlastnosti v tento počítač tak ukazuje správne...vobec neviem co mu je...HDD ma divný zvuk furt ako keby sa tam škrabalo alebo čo...teplotu nedokážem zmerat nemam driver grafickej...v Biose žiadnu teplotu nemam... :cry:
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Takymto sposobom sa ani nikam nedostanes najskor, stiahni memtest, napal na cd a spusti na noc. Podla vysledku sa potom zariad. To ze ti ukazuje viac je v poriadku. To je swap a default je to na 1,5 nasobku velkosti ram. / mozno sa pletiem tym nasobkom, to uz si nepamatam. / Kazdopadne nezabudni memtest je to, s cim by si mal zacat.
Sabone
Light Expert
Light Expert

Takže RAM-ky som pretestoval (CD-čko Ubuntu)...Pass complete, no errors.... zda sa ze RAM-ky su OK...teraz by ste mi mohly odporucit nieco podobne tomuto MEMTEST co mi skontroluje aj ostatný HW...najlepšie bootovaním lebo včerajší WIN mi už zase odišiel...DIK
8r0m4n
Expert
Expert

Môžeš skúsiť Ultimate Boot CD (http://ultimatebootcd.com/). Je to v podstate Live CD ktoré obsahuje rôzne programy a utility na rôzne účely. Konkrétne by som vyskúšal kompletný formát disku pomocou jednej z utilít.
Sabone
Light Expert
Light Expert

No už som ho stiahol a dal som Darik´s Boot and Nuke,myslím že toto už dostatočne vyčistí disk...lenže za 3 hodiny mi nabehlo cca. 3 %...lenže ak mi to bude robit 100 hodin tak fuuuu to je dost :?

//autoeditácia príspevku ( 30 Mar 2009, 18:34 )
Teraz tam mam 5 hodin 25 minut a je na 9.90 %....je to normálne??? :?
8r0m4n
Expert
Expert

Pomalý formát trvá dlho. Aj keď väčšinou to nebýva až tak dlho, ale myslím že ten program ktorý si si vybral je jeden z tých pomalších a dôkladnejších.
Napísať odpoveď