Obezna draha Zeme

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Nevedeli by ste mi pomoct s tymto

Kód: Vybrať všetko

Vypočítajte obežnú dráhu Zeme, keď jej vzdialenosť od Slnka by bola dvojnásobná ako dnes (vzdialenosť Zem - Slnko/a1/ = 150 mil.km, doba obehu Zeme okolo Slnka /P1/ = rok)
Dakujem, mal by sa tam pravdepodobne pouzit Keplerov zakon

//autoeditácia príspevku ( 30 Mar 2009, 18:52 )
Pls, neviete pomoct?
rackom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rackom »

no predpokladam ze sa tu uvazuje s obeznou drahou v tvaru kruznice, cize elipsoidne dragy a mierne excentricke mozeme zanedbat ...

tak ci tak to asi nemeni nic na veci ... myslim ze tym ze by bolo slnko 2x dalej od zeme tak sa iba zmensi rychlost obehu, ale draha bude 2x vecsia. to je len moj usudok, z toho co si napisal ...
chmirko
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

OMG Miso, ved ked uz odpovedas si mozes dat tu snahu pozret vzorec a ked sa ti ho nechce pisat tak aspon na wiki

a ta draha NIE JE tak uplne kruznica

http://sk.wikipedia.org/wiki/Keplerove_zákony

uplnen na konci tej stranky mas vzorec, staci ho pouzit, mas vypocitat predpokladam dobu obehu

jo a ak to chces presnejsie si len tukni v submenu (na wiki) na jazyk česky, tam to je trošku aj povysvetlované a ak zvládaš tak "english", lebo tá slovenská je taká najúbohejšia
rackom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rackom »

chmirko napísal:OMG Miso, ved ked uz odpovedas si mozes dat tu snahu pozret vzorec a ked sa ti ho nechce pisat tak aspon na wiki

a ta draha NIE JE tak uplne kruznica

http://sk.wikipedia.org/wiki/Keplerove_zákony

uplnen na konci tej stranky mas vzorec, staci ho pouzit, mas vypocitat predpokladam dobu obehu

jo a ak to chces presnejsie si len tukni v submenu (na wiki) na jazyk česky, tam to je trošku aj povysvetlované a ak zvládaš tak "english", lebo tá slovenská je taká najúbohejšia
no ked sme uz pri tom:
1. ked si myslim, ze vzorec mi nie je treba, tak ho nepouzijem :)
2. nikdy som netvrdil ze je kruznica, iba som vravel ze v tomto pripade asi zanedbavame ze je to mierne excentricka draha v tvare elipsy, kedze je dana predpokladam stredna vzdialenost zeme od slnka
3. wiki poznam, keplerove zakony tiez (aj ked nie vzorce ale to sa da najst) a mal som fyzu ako ty :P
4. chalan sa pyta na obeznu drahu, co predpokladam ze nie je doba obehu ale dlzha drahy obehu
Zamknuté