Zimbabwe

Diskusie na politické témy...
MakeFake
Spammer
Spammer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Opozicia vyhrala volby a Mugabe jednoducho nerespektuje vysledky volieb a vladne dalej, cisty diktator, ktory moze za celu situaciu v state.

Namiesto toho aby sa EU spamatala, mu tam este posielaju dary...

A je pekne ,ze humanitarny pracovnici tam vozia pomoc a pomahaju ale potom co placu ked ich tam niekto znasilni a zneuzie... Mali si byt toho vedomi rizika.

Jedna pravda je to ,ze Africania pocas kolonializmu trpeli ale ked sa konecne "zbavily" bielich a vladnu si sami vidime ako to dopadlo.
Korupcia, diktatura, porusovanie zakladnych prav, chudoba, vojny, a v neposlednom rade rasizmus.

(dalsi problem je AIDS)

(len tak na porovnanie sa pozrime aka je situacia v JAR kde su belosi velka mensina a maju vyrazny vplyv na dianie v krajine)

A inak ved vidime ako kazdy den tisice cernochov uteka do Europy a co tu par percent s nich vystraja.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zimbabwe aj s celou Afrikou speju do zahuby, mozu si za to sami. Civilizovany svet im posiela pomoc a oni ju casto len zneuzivaju.
Kdesi na SME som v komentaroch cital ze: "Kde je teraz americka armada, aby potlacila diktatorsky rezim?"
Tymto chcem poukazat na to, ze ked sa niekde deju taketo svinstva, tak tym narodom vraj treba pomahat, ale ked sa tam uz armada ukaze, tak su to zas zli kolonialisti a neviem co. Najlepsie je nestarat sa o nich, ved si vladnu sami, tak nech sa o seba aj sami postaraju.
To o pomoci urcite vykrikuju nejaki humanisti, ktori v zivote neopustili svoju krajinu a nemaju ani ponatia o tom, ako to v danych krajinach funguje a ako sa tam spravaju k bielym. To je to iste ako ked u nas niekto vzdy hlasa, ze mame pomahat ciganom, no pritom uz nevidi to, ze do roka vzdy znicia vsetko co dostanu. (velka cest vynimkam)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

V JAR sa to podoba uz viac na Zimbabwe a bieli ludia su tam vrazdeni. Viac aj tu http://www.hojko.com/post-kolonialna-bi ... 93036.html

Mimochodom Mugabe patri k tym papierovo vzdelanym cernochom, studovany na zapade, atd..

GothaR, pristup zapadu k Afrike a ciernym je nespravny ako povedal aj drzitel Nobelovej ceny za medicinu James Watson, co bol neskor nuteny odvolat mafiou politickej korektnosti.

http://www.prop.sk/nositel_nobelovej_ceny_watson.html
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zimbabwe vydá 100-biliónovú bankovku
HARARE - Zimbabwe v najbližšej dobe vydá 100-biliónovú bankovku. Snaží sa tak udržať krok s hyperinfláciou, pre ktorú sa predtým prekvitajúca ekonomika ocitla v troskách. V piatok o tom informovali štátne médiá.

Bankovka v hodnote 100 000 000 000 000 zimbabwianskych dolárov by podľa štvrtkového výmenného kurzu mala mať hodnotu asi 300 amerických dolárov (takmer 230 eur). Hodnota meny však každým dňom dramaticky klesá. Zimbabwianska ústredná banka vydáva tiež tri ďalšie bankovky v biliónových hodnotách - 10, 20 a 50 biliónov - informoval štátny denník Herald. Podľa neho tento krok umožní pracujúcim, aby si mohli svoj celý plat vybrať na jedenkrát.

Iba minulý týždeň banka s rovnakým cieľom predstavila bankovky v hodnotách 10, 20 a 50 miliárd. Avšak tie bankovky už nedokážu udržať krok s hyperinfláciou, ktorá podľa oficiálnych údajov v júli dosiahla výšku 231 milión percent. Podľa zahraničných odborníkov je jej výška v súčasnosti oveľa vyššia.
Ale si tam vyborne sami vladnu.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Nech sa západ nestará do Afriky a Afrika sa postará sama o seba. To nestaranie myslím "humanitárnu" pomoc OSN, rôzne filmy o utrpení v Afrike ktoré aj tak nič neriešia, dodávky zbraní (viem, biznis je biznis...)...

proste prestať do nich rýpať, oni si tam vedia poriadok spraviť sami. Bude to krutý poriadok, veľa vecí sa zmení, no výsledok bude stabilný. Proste afričania si sami nájdu optimálnu formu vládnutia a poradia si. A to že tam nebude môcť tučný strýko Sam cestovať na safari lebo tam bude vojna? Príčina problémov v ktorých sa teraz Afrika topí je Biely muž a kolonizácia Afriky a tzv. vzdelávanie domorodého obyvateľstva.
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

je to skoda takej krajiny, ktora ma najvatsie prirodne bohatstvo na nemala by problem sa dotiahnut na zapadne krajiny...
inak kedysi som mal jeden zimbawasky dollar-mincu, ktovie ci este mince robia a teraz ma fakt ten material mince niekolko 1000 nasobne vatsiu hodnotu ako ta minca
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Stoporko napísal:Nech sa západ nestará do Afriky a Afrika sa postará sama o seba. To nestaranie myslím "humanitárnu" pomoc OSN, rôzne filmy o utrpení v Afrike ktoré aj tak nič neriešia, dodávky zbraní (viem, biznis je biznis...)...

proste prestať do nich rýpať, oni si tam vedia poriadok spraviť sami. Bude to krutý poriadok, veľa vecí sa zmení, no výsledok bude stabilný. Proste afričania si sami nájdu optimálnu formu vládnutia a poradia si. A to že tam nebude môcť tučný strýko Sam cestovať na safari lebo tam bude vojna? Príčina problémov v ktorých sa teraz Afrika topí je Biely muž a kolonizácia Afriky a tzv. vzdelávanie domorodého obyvateľstva.
A nechat to nerastne bohatstvo lezat uhorom ked is ho mozu vyspelejsie krajiny privlastnit tym ze si vybuduju diktatora s ktorym uzavru vyhodnu dohodu ? Afrika vzdy bola a vzdy bude dojnou kravou sveta...
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Americania by si mohli cvicit svojich vojakov a skusat nove zbrane v Afrike, prave na tychto vrahoch co sa ukryvaju v dzungli. Mohli by si otestovat svoje spionazne lietadielka, keby nasli daku skupinku pri*ebanych ozbrojencov, hned by na nich mohli vyskusat aj svoj novy napalmik. Ich vycviku a letectvu by to istotne prospelo a nemuseli by sa bat ziadnej odvety, kedze tie primitivne vrazdiace opice by im nemohli nic. A mne by to vonkoncom nevadilo. Alebo by sa takto mohli zbavovat vsetkej tej nehumannej zakazanej municie po zaruke. Skody na beznom obyvatelstve by boli prakticky nulove, kedze ozbrojenci sa schovavaju v dzungli a nie v osadach medzi ludmi.
Viem, ze je to nerealna blbost, ale vzdy ma stve ked citam o tych zverstvach co sa tam deju.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

stoporko napísal:Príčina problémov v ktorých sa teraz Afrika topí je Biely muž a kolonizácia Afriky a tzv. vzdelávanie domorodého obyvateľstva.
No nakoniec biely za to mozu ze cierny su sprosty :lol:
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

tiez suhlasim, nech si tam cierny urobia poriadky. Ved aj v Europe si robili poriadky biely, nikto nam nepomahal. Ktovie, mozno o 500 rokov bude Afrika na urovni EU.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano ved tam celu svoju historiu smeruju, samozrejme sa im to zly biely muz snazi neustale prekazit lol.

Ale v duchu mesiaca ciernej historie kedy sa krajina zazracne meni na miesto nekonecneho mnozstva cernosskych vynalezov, je vsetko mozne.

Kde by sme dnes boli bez arasidoveho masla :smt080
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Aryan, čo si tým chcel povedať?
Ja tvrdím - nechajme Afriku tak, zrušme OSN (aj tak doteraz nespravila nič pre dobro planéty...) a dajme im svätý pokoj. Je mi jedno aké nerasty tam ležia. Proste nechajme nech si už dokelu ľudia aspoň raz pomôžu sami.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Hovoris ako by boli stale pod kolonialnou spravou, uz si dost dlhu dobu 'pomahaju sami'.

Ak myslis tie premarnene miliardy v ramci pomoci, ktore zradcovske vlady odcerpavaju z vyspelejsich krajin, suhlasim, len to napomaha k premnozeniu, ale ak chce niekto nechat Afriku kompletne odrezanu od sveta musi ratat aj s obranou vlastnych hranic, pretoze sa z toho raja ktory tam nastane urcite budu chciet statisice dostat prec.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

je mi jasne, ze ludia budu utekat, no ide mi prave o to nechat zafungovat obranne mechanizmy vlastne pre kazdeho cloveka. To je ako s ludskym telom - imunitny system... Asi by to netrvalo tyzden, ale za par desatroci by nastali revolucie spravene ludmi a bol by klud, nasli by si sposob vlady aky im najviac vyhovuje a pokoj...

kolonialna sprava - viem ze tam nie je, (teda nie oficialne) myslel som snahu OSN a UNESCO a podobnych pomahat ludom. Ono je sice fajn ked tam pride skupina bielych lekarov, no im je to prd platne pokial nemaju lekarov svojich... proste nechat ich tak, "prirodzeny vyber" zafunguje...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu si mozete pozriet ako sa Zimbabwe po vyvrazdeni a vyhnani Belochov vratilo zhruba o 3000 rokov dozadu.

http://podblanc.com/zimbabwe-niggers-st ... leadership
http://podblanc.com/zimbabwe-pan-for-gold-or-starve
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Mhm, vidim, ze tema nie je uplne aktualna, no ale co na tom.

Prvu vec, co som si vsimol su tie ukazky primitivneho nasilia. Nevztahoval by som to len k cernochom, velmi podobne veci sa diali v o nieco civilizovanejsich krajinach - ci uz v Juznej alebo Latinskej Amerike, alebo povedzme v Europe pred par desatrociami. Skratka - kde je vojna (ci uz "medzistatna" aleb obcianska), tam sa taketo veci deju...a je jedno, ci ide o bielych, fialovych, alebo kriklavo zelenych...

Dalsia vec - samozrejme, ze za stav, ktory tam je moze biely kolonizator. Ved tam existuju "staty", ktore ani statmi vlastne nemozu byt, pretoze obyvatelstvo castokrat nema skoro nic spolocne (ono, nam sa to, samozrejme, vidi tak, ze cernoch ako cernoch, vsakano). Uplne umele hranice zostali este z kolonialnej ery; tie staty su proste len vyseky kontinentu, mapa rozdelena takmer bez rozmyslu. Ked chce niekto prezentovat dekolonizacny boom v 60tych rokoch ako velky uspech Afriky, tak je to smiesne... Tam sa "narodne uvedomilo" par mafianskych skupiniek, za pomoci chamrade a vtedajsieho hesla OSN "colonialism sucks" odstranilo kolonialnu spravu a veselo si rozkradlo to, co tam kolonizator ponechal a teraz este ziada nejaku dalsiu podporu...
Ked uz, tak tam mal kolonizator zostat...
Takto by som to uzavrel len ako dalsi zasah civilizovaneho cloveka do divokej prirody...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

http://www.slobodka.org/programs/svet/2002/08/20020822132227.asp napísal:Mugabe tvrdí, že konfiškácia majetkov bielych farmárov je dlho očakávanou pozemkovou reformou, ktorá má napraviť nespravodlivosť z čias koloniálnej správy. V skutočnosti sa pokúša nájsť zástupnú obeť za nahromadené dôsledky svojich katastrofálnych rozhodnutí. Čo je ale ešte horšie, jeho originálna forma znárodnenia celkom narušila krehký hospodársky systém – práve bieli farmári totiž produkovali potraviny pre domáci trh. Podľa odhadov teraz trpí nedostatkom potravín polovica obyvateľstva.
To bolo v roku 2002..

Dalej,
http://slobodne.medialne.info/2009/02/2 ... ne-povahy/

zmija1313, bieli su na vine lebo kolonizovali a bieli su na vine lebo dekolonizovali, cernosi su divosi a tak im nie je mozne prisudzovat vacsiu zodpovednost za ich ciny, chapem to dobre?
zmija1313
Light Star
Light Star

Aryan Angel napísal:zmija1313, bieli su na vine lebo kolonizovali a bieli su na vine lebo dekolonizovali, cernosi su divosi a tak im nie je mozne prisudzovat vacsiu zodpovednost za ich ciny, chapem to dobre?
Nic, co by sa tomuto blizilo som nenapisal. Nepouzil som ani synonyma slov vina, "nepricetnost", "rozumova zaostalost". Moj prispevok bol o dekolonializme a "mafianoch" typu Mugabe posobiacich v zaostalych statoch...

Medzi nami, dokonca som nikde nenapisal, ze sucasny vyvoj v Afrike ako celku hodnotim ako negativny :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

zmija1313 napísal:Nic, co by sa tomuto blizilo som nenapisal. Nepouzil som ani synonyma slov vina, "nepricetnost", "rozumova zaostalost"
zmija1313 napísal:Dalsia vec - samozrejme, ze za stav, ktory tam je moze biely kolonizator
Ale ak by si to napisal takto: Ze Cierne obyvatelstvo nebolo vyvojovo na takom stupni ako biele a nedokazalo prijat organizaciu a vladarstvo na biely sposob, co sa potom odzrkadlilo na sucasnom stave Afriky, tak by som to celkom pochopil.

Lebo faktom je ze cierny by sa bili aj keby tam biely nedosiel.
zmija1313
Light Star
Light Star

No, ako vravim, pisal som o dekolonizacii a africkych mafianoch a nie o "vyvojovom stupni" a "organizacii"... Proste len o tom prechode z "neslobody" do "slobody(hehe)".

Co som sice nechcel povedat, ale da sa naviazat: Iste, africke obyvatelstvo nie je tak vyspele, ako europske, asi aj kvoli tomu dokazalo prijimat organizaciu na biely sposob - kym to riadili bieli, tak bol relativne klud, nie? (teraz mi sem, prosim, nepiste nejake odkazy na protikolonialne vzbury, vojny apod., je jasne, ze aj take sa naslo)

Faktom je, ze cierni by sa boli byvali bili aj keby tam neprisli kolonizatori - o tom niet pochyb, hoci uvahy smerom co - by / ke - by...neviem, tazko povedat, ako by to tam vyzeralo.
Napísať odpoveď