Kubuntu a Broadcom wifi + 99 % CPU usage seknuty (HP_nx7300)

Všetko ohľadom Linuxu...

aku mate skusenost z ubuntu 9.10 na notebookoch HP ?

V pohode ,slape to skvele ...
0
Žiadne hlasovania
Mam to iste muchy ,ale vsetko som debugol ...
1
100%
Vela problemov ,hlavne drivere...
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 1

Spicemarino
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Kubuntu a Broadcom wifi + 99 % CPU usage seknuty (HP_nx7300)

Príspevok od používateľa Spicemarino »

po instalacii som si doinstaloval driver Bc43 podla navodu z fora ubuntu , driver sa mi korektne doinstaloval ,ale problem je ze mi karta straca packety , v logu mi pise Transsmition error , siet mi normalne funguje akurat nieje vobec stabilna , mam pocit ze tento problem sa vyskytol az po update kernelu , cim som si nie tak celkom isty , preto by som uvital akukolvek radu ,ak by mal niekto podobnu skusenost ...
a teraz k tomu CPU , uz pri microsrot XP mi Notebook , konkretne HP nx 7300 s minimalnou zatazou ukazoval 88- 100 % CPU usage , myslel som si ze mam zahnusene XP , tak som presiel radsej na KUBUNTU kt. som krasne pouzival na starsom notebooku ,ale tento problem s CPU neprestal ani po preinstalacii na lepsi system ... za rady vopred dakujem , google viem pouzivat ,ale trouble with 100% CPU usage tam vsade riesia cez CCcleaner a ADaware ,a ked uz pisem , myslite ze potrebujem na spominany notebook SWAP ? 1 GB RAM , 1.6Ghz CPU ... ? nikde na fore som sa docital ze nieje az taky potrebny ? tak este raz diik , tesim sa na odpovede ... 8)

OK takze 100% CPU usage bolo sposobene skratom na napajani , tesne pri konektore z adaptera bol seknuty teda ohnuty kabel co sposobilo skrat , musela tam byt dobra ochrana dosky kedze mi tak notebook pracoval asi 3 tyzdne az po tom case som konektor opravil , oprava je lahka staci rozrezat gumennu ochranu konektora odcvaknut chybnu skratovu cast a naspat zapajkovat , gumenna ocharana konektora sa da pri dobrom reze znova pouzit . dufam ze to dakomu pozmoze ide o notebook HP compaq NX7300 , v pripade zaujmu mozem upnut aj foto ...

:roll:
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Co sa tyka toho vytazenia, skontroluj, ci hdd bezi v dma mode.

Kód: Vybrať všetko

sudo hdparm -i /dev/tvoj_disk
Polozka oznacena hviezdickou je aktivna. Co sa tyka swapu, 1 GB ta pri dnesnych diskoch nezabije. :) Ono sa to moze aj hodit v niektorych situaciach.
q-parser
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

- Vyskusaj novsie / starsie ovladace pre nove jadro. Aktualne ovladace si nemusia s kernelom dobre rozumiet.
- Procesor moze vytazovat mnoztvo procesov, spominane dma alebo neakcelerovana grafika. Napis, ktore procesy tak velmi vytazuju procesor (top).
Napísať odpoveď