Nas buduci prezident

Diskusie na politické témy...

Koho budete volit v 2. kole prezidentskych volieb

Ivan Gasparovic
72
34%
Iveta Radicova
108
52%
nikoho
24
11%
este neviem
5
2%

Celkom hlasov: 209

Drago
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Drago »

IvanSk napísal:„Samostatný slovenský štát nikdy nemôže byť iný ako fašistický.“

:: Iveta Radičová, citovaná v Extraplus, apríl 2009, str. 2
Asi myslela ten z rokov 39-45, ci nie ? Zas citacia uplne vytrhnuta z kontextu.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ja neobhajujem ani jedneho kandidtata-pravdupovediac,kampan vobec nesledujem...
erytrocyt napísal:Viem že nežijeme v stredoveku, len som chcel načrtnúť vznik a význam podania ruky. Ak jej nechcel podať ruku, nemal tam stáť? Ak teda nechcem aby mi jehovistka núkala Strážnu vežu, nemám ísť na železničnú stanicu?
To je zaujimave pripovnanie...Podla situacie ktora tam bola,by to vyzeralo,ako by si sa okolo tej jehovistky obsmietal a cakal kedy ta oslovi.A potom by si ju nejakym sposobom"odfajcil".
Ten mladý človek bol na stretnutí Gašparovič vs. Radičová. Bol zrejme sympatizant Gašparoviča, mal teda dôvod tam stáť. Radičová chodila všade okolo, a všetkým bez rozdielu ruku podávala. To mal pred ňou utekať, aby mu náhodou nepodala ruku? Vnucovala sa tam každému kto jej prišiel do rany, bezdôvodne sa s každým bratríčkovala. Chybu urobila v tom, že nepredvídala, že sa jej takáto situácia môže stať. Bola pri sympatizantoch nie len svojich, ale aj jej odporcu. Napriek tomu ju to vyviedlo z miery, a to by sa štátničke stať nemalo, takouto situáciou by sa mala preniesť ako pierko.

Zatiaľ čo on to zvládol na jednotku, ona ostala vyvedená z miery. Ten chlapec má viac rozumu ako štyri Radičové a jedna stolička dokopy.
Ten typek to podla mna spravil,lebo chcel zaujat-co sa mu nakoniec aj podarilo.Ze zaujal ako sedlak,je uz druha vec...
A pre niekoho to sedlackost je,pre niekoho nie...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Názvu Slovensko sa Iveta Radičová cieľavedome vyhýba odjakživa. Presvedčená čechoslovakistka, kozmopolitka a zakladateľka pobočky sorosovskej Nadácie otvorenej spoločnosti bola už od začiatku 90. rokov napojená na americké finančné toky. V čase, keď vrcholil boj o štátoprávne usporiadanie, spoluorganizovala iniciatívu Za spoločný štát, vzniknuvšiu ako reakcia na vtedajšie snahy národne uvedomelej inteligencie o zvrchované postavenie slovenského štátu. Samostatnosť Slovenska bola pre ňu nočnou morou a verejnosť sa snažila pred ňou varovať rôznymi hrôzostrašnými víziami. Vtedy vyriekla aj nasledovnú vetu: „Samostatný slovenský štát nikdy nemôže byť iný ako fašistický." Nevedno, či týmto slovám vtedy aj sama verila, jednoznačne ju však v boji o kreslo prezidenta Slovenskej republiky morálne diskvalifikujú.
http://www.extraplus.sk/161/res-publica3

Nadácia Otvorenej spoločnosti
NADÁCIA OTVORENEJ SPOLOČNOSTI
Open Society Foundation, NOS - OSF
Baštova 5 Weberova 8
81103 Bratislava 08001 Prešov
tel.: 02/5441 4730 tel.: 051/7732 469
Cieľom nadácie je prispieť k vzniku otvorenej, občianskej spoločnosti na Slovensku.
Je súčasťou celosvetovej siete nadácií amerického podnikateľa a finančníka Georgea Sorosa.

Riaditeľka: Alena Pániková

V Správnej rade sú: Iveta Radičová, predsedníčka
Grigorij Mesežnikov - podpredseda, Ján Hrubala, Katarína Vajdová

Spolupracovníci: Lajoš Grendel, Rudolf Chmel, Martin Porubjak, Pavel Vilikovský, Peter Zajac, Šarlota Pufflerová, Oliver Brunovský, Zuzana Wienk

Finančné zdroje k dispozícii 155 mil. Sk
Majetok 90,7mil. Sk
Počet pracovníkov 27

Darcovia:
CEE TRUST dal NOS grant 2 milióny USD
Open Society Foundation Maďarsko,Švajčiarsko, USA
Veľvyslanectvo Spojených štátov amerických
Úrad vlády SR
National Endowment for Democracy, USA
Informačná kancelária Rady Európy
Ministerstvo školstva SR

Udelené granty:
Nadácia Občan a demokracia 920.000,- Sk
Slovenský helsinský výbor 1,150.000,-Sk
Vydavateľstvo Kalligram 450.000,- Sk
Nadácia Milana Šimečku 1,640.000,-Sk
Nadácia Charty 77 1,200.000,-Sk
Občianske oko 350.000,- Sk
Vzdelávacia nadácia Jana Husa 7,700.000,-Sk
Mesa 10 20.000,- Sk
Nadácia Pontis 197.000,- Sk
Nadácia Pontis na aktivity v Bielorusku 612.000,- Sk
Občianske združenie Človek v ohrození 133.000,- Sk

Felvidék:
http://www.felvidek.ma/index.php?option ... iew&id=122
43&Itemid=1&mosmsg=Az+elem+ment%C3%A9se+siker%C3%BClt.
Fotky:
http://www.flickr.com/photos/mojaprezidentka/
-------------------------------------------------------------------------------
- čp -

http://www.prop.sk/nadacia.html

Kto za koho kope
http://www.prop.sk/kto_za_koho_kope.htm
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

IvanSK zaujimalo by ma koho ako "narodniar" budes volit. Dufam ,ze nie Gasparovica ,ktory skodil Slovenskemu narodu a priviedol Slovensko od izolacie a taktiez najnovsie klamal verejnosti (teda aj vlastnym volicom)
do ksichtu http://www.aktuality.sk/spravy/domace/v ... deozaznamu .

Vtipne je ,ze stary ujo oslovil redaktora "pan poslanec". Uz je naozaj senilny a nevie co rozprava.

Inak dalej som si myslel ,ze SNS (oficialny podporovatelia Gasparovica) uz nemoze viac klesnut po tom co povedalo o Radicovej a jej podporovateloch ale najnovsie sa SNS priznalo aj za klamlivu inzerciu tak teraz SNS kleslo uz do suterenu. Ak ma byt SNS prava narodna strana tak ja som luster. Je to spolok primitivov a dementov.

http://volby.sme.sk/c/4371278/sns-sa-pr ... ercii.html
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

stredovek vs. civilizovany svet

Príspevok od používateľa chrobakos »

erytrocyt napísal:Podanie ruky vzniklo v stredoveku. Prichádzajúci vystrel pravú ruku na znak toho, že v nej nemá zbraň (meč, luk a šípy, kušu...), prichádza v mieri a pokoji. Je to znak priateľstva, nie slušnosti Shark. Právom každého človeka je podanú ruku na znak protestu, nesúhlasu, nesympatie odmietnuť. Sedlácke je odsúdiť človeka, ktorý ruku odmietol podať. Nie je to bežné, ale sú ľudia, ktorým som ruku nepodal. Som teda sedlák?

Sedlácke ale bolo, ako to Radičová nedokázala stráviť. Ako prejsť takouto situáciou ju jej volebný tým nenaučil. A nebolo sedlácke, ako tomu študentovi povedala aby nebol v zábere, kvôli tomu, že jej nepodal ruku? Nie je práve to, sedliacke?
A ty zijes v stredoveku ? Pretoze nemyslim si ze by jej ostatni ludia podavali ruku koly tomu aby preukazali ze prisebe nemaju meč(luk, kušu..) :) Od stredoveku sa toho Erytrocitu mnoho zmenilo. Rovnako ani Gašparovič jej nepodava ruku koly tomu. Myslis si, ze ako by to vyzeralo keby Gasparovic ako prezident nepodal ruku Radicovej,svojej protikandidatke? Ved aj on nesuhlasi s jej nazormi. Vyzeral by ako debilko ktory sa nevie spravat. Rovnako tak vyzera teraz aj ten chalan....

A k tej fotke .. nefoti sa predsa do domaceho fotoalbumu . Bola to zrejme fotka ktora sa objavi v mediach. Snad ma pravo si na takuto fotku vybrat skym nanej chce byt a s kym nie. Radicova to brala ako urazku. Keby teba niekto urazil tak by si sa s nim vášnivo fotografoval že ?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Re: stredovek vs. civilizovany svet

Príspevok od používateľa IvanSk »

Make fake odpoviem ti jednou vetou: Nevoliť menšie zlo je zodpovedné.
Preto ja pôjdem voliť ale znehodnotím hlasovací lístok. To je môj postoj k tomu smetiu čo sa nám ponúka.

//autoeditácia príspevku ( 01 Apr 2009, 19:19 )
chrobakos napísal:A ty zijes v stredoveku ? Pretoze nemyslim si ze by jej ostatni ludia podavali ruku koly tomu aby preukazali ze prisebe nemaju meč(luk, kušu..) :) Od stredoveku sa toho Erytrocitu mnoho zmenilo. Rovnako ani Gašparovič jej nepodava ruku koly tomu. Myslis si, ze ako by to vyzeralo keby Gasparovic ako prezident nepodal ruku Radicovej,svojej protikandidatke? Ved aj on nesuhlasi s jej nazormi. Vyzeral by ako debilko ktory sa nevie spravat. Rovnako tak vyzera teraz aj ten chalan....

A k tej fotke .. nefoti sa predsa do domaceho fotoalbumu . Bola to zrejme fotka ktora sa objavi v mediach. Snad ma pravo si na takuto fotku vybrat skym nanej chce byt a s kym nie. Radicova to brala ako urazku. Keby teba niekto urazil tak by si sa s nim vášnivo fotografoval že ?
Keď pozerám na tvoj avatar, tiež by som ti nepodal ruku. :lol:
Ale nie, nerobím vedu z toho, že si dávaš taký oplzlý a neslušný avatar i nesúdim ťa podľa neho, teda ty by si tiež nemal súdit človeka ktorý nepodal tej zlepenej pretvárke ruku.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Chrobakos a Keyserzone. Dodnes som bol v domnení, že ľudia s ľahkou retardáciou chodia na pokec, nie na toto fórum, no ale mýlil som sa. Ako zisťujem, niektorým zaostalým jedincom je potrebné niektoré veci osobitne vysvetliť. Ale ja si tú námahu dám. Podanie ruky vzniklo v stredoveku, prichádzajúci vystrel pravú ruku, na znak toho že v nej nedrží zbraň. Prichádza v mieri a pokoji. :arrow: Tým som chcel načrtnúť ako samotné podanie ruky vzniklo. Dnes je podanie ruky prejavom priateľstva, úcty atď atď. Právom každého človeka v 21.st. je podanie ruky odmietnuť. Ja verím, že tento text pochopia aj tí hlúpejší.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

slubil som, ze uz do tejto temy pisat nebudem, ale toto mi nedalo :) ano, som retardovany a chrobakos sa urcite nenahneva ak poviem aj za neho, ze i on je retardovany. :wink: Ja som mal na skole pat rokov vyucby slusneho spravania, na vyske jeden semester, ale zato nechodim po forach a nerobim zo seba inteligenta pretoze viem nieco z historie podavania ruk(k teme bezpredmetne). Samozrejme ty si sa ukazat musel a ukazal si sa este raz tym ako si zareagoval. Si gentleman! zeriem ta :) Tvoje narazky na retardaciu a moju inteligenciu ti odpustam, podavam ti ruku na znak zmieru, prijmes? :smt008

http://blogy.etrend.sk/robert-mistrik/v ... 63688.html

/a cakam, ze budem obvineny z vlastizrady a z oportunizmu, pretoze som zmenil nazor nato ci do tejto temy este napisem alebo nie :)

//mna do takych slovnych hratok nedostanes, potom sa zabuda na to o com tato tema je :wink: , ale ako slusne vychovany clovek odpoviem:

asi budem fakt viac ako retardovany z tohto mi to tak nejak vyslo:
Chrobakos a Keyserzone. Dodnes som bol v domnení, že ľudia s ľahkou retardáciou chodia na pokec, nie na toto fórum, no ale mýlil som sa. Ako zisťujem, niektorým zaostalým jedincom je potrebné niektoré veci osobitne vysvetliť.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

V úvode príspevku som napísal tvoje meno, teda príspevok smerujúci tebe, ale vysvetli mi, ako si tak rýchlo prišiel na to, že som písal o tebe?

//V úvode príspevku som napísal meno teba a chrobakosa, tým som dal najavo, komu daný príspevok smerujem. Ale za menami je bodka, nová veta v ktorom som napísal menšiu úvahu. Preto sa pýtam, ako si tak prišiel na to, že to píšem o tebe. Našiel si nejakú súvislosť medzi príspevkom a sebou? Inak počas tých semestrov o slušnom správaní si sa mohol naučiť zmysel podania ruky, lebo ako čítam, mal by si si ich zopakovať.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Key ... Velmi dobry clanok. Je to presne to o com som hovoril :)
+ Este ked to napise Mistrik tak to ma hlavu a Pätu
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

pri
Ako málo stačí ku sláve, neopätovať podanie ruky žene, matke, univerzitnej profesorke, vdove. Kto nezažil ponocovanie pri plačúcom dieťati, kto nezažil drinu nad odbornými publikáciami v cudzom jazyku, kto nezažil krutú smrť milovaného človeka ten nemôže pochopiť úbohosť tohto konania.
som prestal citat lebo viac sa do riti niekomu asi ani neda pchat :roll:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Vidim ze cim dalej dym viac si ludia myslia ze jakekolvek slusne Gesto je prejavovanie "Pchania sa do riti"
Ja som minule bol takto ohodnoteny po tom co som kamaratke s ktorou som sedel na kave pomohol navliect kabat.
Urcite to poznate ... Dobehnes k vesiaku zoberes jej Bundu/Kabat prides ku nej jedna ruka, druha ruka ... Upravis atd.
Jej kamarat ma ohodnotil slovami ... Balime, balime?? :roll:
Tomuto hovorim demencia.

A ked uz Dama na mna tu ruku vytiahne tak je vyslovene neslusne jej podanie ruky neopatovat.
Nepoviem keby sa naproti len postavila ... Tam nemusis spravit nic ...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dementné je ostať sedieť ako teľa. A ešte dementnejší je text vo Vendovom príspevku. Myslím ten v rámčeku.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal:Vidim ze cim dalej dym viac si ludia myslia ze jakekolvek slusne Gesto je prejavovanie "Pchania sa do riti"
ok takze prakticky pisat, ze ti co nezazili to co pani radicova su burani co nevedia co je slusnost, to je uplne normalne? to ona nam dava nejaku latku ako co clovek musi prezit aby mohol nieco posudit????? ako sorry ale ak sa tym clankom jej nechcel strcit do riti alebo jej volicom to mi je jedno ale povedz mi co tym chcel dokazat?

taketo clanky ma vedia rozculit kde z niekoho robia supercloveka ktory vsetko vie vsade bol je svaty nema chybu a ostatny sa mu ani na topanku pozret nemozu
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

erik ja neviem ... Vzdy som mal pocit ze Gentlemani vymieraju a vo svete sa tvori len svoloč ktora v nicom nepomoze a sprava sa jak pupok sveta.
Ty si bol osoba ktora ma presviedcala o opaku ... Ako sme si pisali tak som bol rad ze som spoznal cloveka co si vazi realne hodnoty, Tzv. Stara Skola
Ale tymto sa vraciam spat.

Keby som bol nuteny sa zucastnit TK SNS a Belousovova-Malikova by chodila a podavala ruky tak by som bez povsimnutia odisiel z miestnosti ... Alebo sa nejak vyradil z radu ludi ktori jej tu ruku podat chcu tak aby si to ona nevsimla.

vendo ... Nie. Ide o celkovu slusnost ... Ako som pisal vyssie, Nechcem si podat ruku?? Tak si stupnem inde aby som sa jej vyhol.
Ale keby som to uz nestihol ... Tak len zo slusnosti a s ucty k druhemu by som jej tu ruku podal.
vendo vies co s tym chcel povedat?? Ze to co spravil sa medzi normalnymi nerobi.
Nesuhlas s jej nazormi prejav pri SMS hlasovani pri Televiznom Suboji alebo vo Volbach znehodnotenim hlasu alebo volenim druhej osoby. Ale nie nepodanim ruky!

Mas pocit ze z nej robi supercloveka?? Mas pocit ze ked pustas Starsieho Pana/pani v MHD si sadnut tak je tiez nieco viac??
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nedochadza vam to stale (teda asi len tebe shark) ja ako som uz pisal sa moc o politiku nezaujimam proste mi je ukradnuta je mi takisto ukradnute co sa deje okolo nich kto s kym si ruky podava mne je to fuk nehovorim ze spravil nieco strasne ten chalan ale nesuhlasim s tym proste mi je to ukradnute
co ma ale naserie ked to niekto hentak niekde opise pricom "poskodeneho" cloveka opisuje fakt ako nejaky ideal to nech si strci do riti a nie do nejakeho "seriozneho" clanku (teda myslim ze ten clanok tu bol postnuty ako seriozny....)
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Ani Radicova neni bez chyby ale je to vzdy lepsie ako Gasparovic.

Podla mna najlepsim kandidatom bez spinavej minulosti bol Miklosko. Avsak vidime ako dopadol. Volilo ho nejako 5% volicov.

Na Slovensku nema slusny politik sancu.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Problem je ze Miklosko je mozno slusny ale vymlety.
Namiesto Televizora Akvarium z Rybickami ... A celkovo jeho slovny prejav znel skor ako citanie Eucharistie.
Celkovo jeho vyjadrovanie bolo KDH KDH KDH KDH ... A to by bol strach nechat takeho cloveka ako Hlavu statu.
Pamatam si teraz v Nedelu som pozeral diskusiu v TV na temu Srotovneho.
Sedel tam Jahnatek a nejaky "ehm" z KDH. To bola katastrofa ... Jahnatek ... Krasne k veci, zmysluplne argumenty. KDH?? Trepal ze Slovensko na tom stratilo, ze to bolo ruinovanie Slovenskeho rozpoctu, automobilky na tom vobec nezarobia atd.

Proste ked to pocujes tak sa ti otvara nozik vo vrecku.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

vendo napísal:pri som prestal citat lebo viac sa do riti niekomu asi ani neda pchat :roll:
Asi sa rozplacem... Mistrik je kapitola sam o sebe, no tolky patetizmus natlaceny v dvoch vetach by krical aj v nekrologu :roll:

BTW. na zaklade obrazu uplynulych stran tejto diskusie, len zo srandy si predstav tie huronske rehoty, keby tu niekto s uplnou vaznostou postol obdobne trhnuty blog na adresu Gasparovica :aasmile11:
Shark NX napísal: Vidim ze cim dalej dym viac si ludia myslia ze jakekolvek slusne Gesto je prejavovanie "Pchania sa do riti"
Ja som minule bol takto ohodnoteny po tom co som kamaratke s ktorou som sedel na kave pomohol navliect kabat.
Urcite to poznate ... Dobehnes k vesiaku zoberes jej Bundu/Kabat prides ku nej jedna ruka, druha ruka ... Upravis atd.
Jej kamarat ma ohodnotil slovami ... Balime, balime?? :roll:
Tomuto hovorim demencia.

A ked uz Dama na mna tu ruku vytiahne tak je vyslovene neslusne jej podanie ruky neopatovat.
Nepoviem keby sa naproti len postavila ... Tam nemusis spravit nic ...
Nic v zlom, Shark, ale zacinas byt rovnako pateticky ako Mistrik vo svojom "srdcervucom" blogu. Pokial este stale hodnotime samotny akt (ne)podania ruky, nepodanie ruky ci uz Dame, resp. "dame" je rovnako neslusne ako nepodanie ruky Panovi. Nepovazujem vsak za nohodu, ze nepodanie ruky "dame" sa tu huzevnato snazis vykreslovat ako nieco viac, a to napriek tomu, ze reakcie Radicovej na margo tolko diskutovaneho nepodania ruky, mali od reakcii Damy poriadne daleko.

//autoeditácia príspevku ( 01 Apr 2009, 21:19 )
Shark NX napísal:Problem je ze Miklosko je mozno slusny ale vymlety.
Namiesto Televizora Akvarium z Rybickami ... A celkovo jeho slovny prejav znel skor ako citanie Eucharistie.
Celkovo jeho vyjadrovanie bolo KDH KDH KDH KDH ... A to by bol strach nechat takeho cloveka ako Hlavu statu.
Radsej si vypocujem jasne nazory zasadoveho Mikloska (aj ked s nim zdaleka vo vsetkom nesuhlasim a castokrat ho nemozno brat vazne- svojim humorom pripomina niekdajsieho poslanca Cupera), ako dokola tie iste, prazdne frazy Radicovej.
Johnyy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Johnyy »

Miklosko, je sam sebou, preto nema sancu uspiet.
A nema podporu ziadnej silnej strany.
Aj ked je to typek, zial, sance boli u neho minimalne.

Naopak, Gasparovic sam sebou nikdy nebol,ani nebude, je to len pajac a rodeny karierista, ktory vzdy utocil z uzadia....nenapadne.
To,ze mu zacina sibat, zacina byt dalsia realita...

Zase kampan Radicovej mi pride dost umela, niekedy sa mi zda ze sa prilis snazi a hovori nasilu, co jej neprospieva. Inak je mi celkom sympaticka.

Co sa tyka kampane Gasparovica to je klasika...
Plagatiky s Fickom, sto rokov otrepane slogany a trapasy zo strany SNS...

Je to bieda musim uznat...
Napísať odpoveď