rýchlosť net-u cez wifi 2.4Ghz

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

rýchlosť net-u cez wifi 2.4Ghz

Príspevok od používateľa drewodrewo »

zdravím!
pripájam sa cez wifi 2.4Ghz.platím mu za 2M.ono v noci je to OK(1,6-7.M) ale cez den 0,400M a rýchlosť pripojenie na AP 1.0M!!!!
viem že je to sposobené agregáciou. ešte by som zhltol ten net ...ale ešte aj pripojenie na AP??? namiesto 11M na 1.0M? v noci je all OK.
signál mám 87% mám smerovú ant. 48dBi a nie je to dalej ako 400m.
touto cestou by som sa chcel spýtať čo s ním...nieje na to niaký § ??? proste ak mu platím za 2M tak by som ich mal mať! a za to že on je lakomý na další AP nemienim mu toto tolerovať..jednoznačne má to AP preŤažené...
tak teda čo s ním?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ak ams zmluvu a tam napisane ako ja ze garantovana rychlost tak sa snim mozes hadat ale ak je provider koko* ako u nas tak ti to nepomoze. mam ze najnizsia garantovana rychlost 798kb/s a cez den nevytiahnem nad 450 jeho argumentacia bola ze "mas bordel v pocitaci s tym ja nic nemozem robit" pritom bezim na ubuntu uz asi rok
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

a vprípade 2M nieje niak dané že koľko by som mal mať min garantovanú rýchlosť?

// v prvom príspevku je preklep....48dBi na 28dBi sorry
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Rusenie, iny problem v tom nevidim, ziadna agregacia. Ake mas zariadenie, ze ti ukazuje signal 87 percent???

Zrejme mas v zmluve udanu aj agregaciu, napriklad 1:10, cize ten minimalny garant by bol 2:10 a to je 0,2mbit, cize nieco pod 30KB/s, ale je otazne, ako to mas postavene v zmluve.
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Rusenie, iny problem v tom nevidim, ziadna agregacia. Ake mas zariadenie, ze ti ukazuje signal 87 percent???

Zrejme mas v zmluve udanu aj agregaciu, napriklad 1:10, cize ten minimalny garant by bol 2:10 a to je 0,2mbit, cize nieco pod 30KB/s, ale je otazne, ako to mas postavene v zmluve.
v zmluve sú iba IP,maska,DNS,....platby....moje a jeho(Rnet) údaje a 2M nič viac nič menej
dva krát A4 proste "zmluva na úrovni"... :?
Napísať odpoveď