Pomoc s nahodnym vypadkom spojenia

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Pomoc s nahodnym vypadkom spojenia

Príspevok od používateľa STomko »

Chcem sa opytat ci niekto nahodou nemal podobny problem.
Na povale mam Ovislink WL-5460APv2. Ten je pripojeny k DSL routru Vigor 2700VoIP kablom cca 25m. Od ovislinku je vsesmerova antena 12dB a pripojeny este jeden PC.
Problem je, ze obcasne, velmi nepravidelne mi vypadne spojenie medzi ovislinkom a vigorom. Vcera to spravilo asi 4x, predtym len davnejsie. Cize je to velmi nepravidelne. LED LAN2 zhasne (na vigore aj na ovislinku), napravi sa to po case samo, alebo castejsim poprepajanim konektorov. Na ovislinku nepomoze ani zmena portu z LAN2 na LAN1, spojenie ovislink-PC je ok ci v LAN1 alebo LAN2. Rovnako ale nepomoze ani zmena portov na vigor routri.
Skusil som vcera na druhu stranu pripojit namiesto routra vigor svoj nb, kde som mu nastavil IP z rozsahu siete, v ktorej je ovislink. PC sa spraval tak, ze naskocilo ze ziskava IP, o cca sekundu na to ze kabel je odpojeny...a toto dookola.
Ani len netusim, ci sa jedna o HW alebo SW problem, skusil som vcera natiahnut do ovislinku novsi FW, avsak zatial neviem, ci to pomoze. Preto ma zaujima, ci sa niekto nahodou nestretol s tymto problemom.
Diky za akekolvek rady.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

STomko > Skúšal si aj iný kábel? Máš ho dobre spravený?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pripajam sa k nazoru, ci nebude problem v kabloch, hmm??? Druha vec je, nemas nahodou spraveny napajaci kabel cez PoE, pripadne predlzeny normalne pomocou letovania (avsak kabel by mal vysoky odpor), hmm???
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Kabel predlzovany nie je, ani PoE nepouzivam. Kabel je tam par mesiacov, nehybe sa s nim, odkedy bol polozeny, je tam :)
Asi zacnem cez vikend s prekrimpovanim koncoviek... Dalsi krok bude vymena kablu. Horsie je, nakolko sa vada prejavuje len obcas, a nepravidelne, zistit ci nieco pomohlo, kedze je dost mozne ze aj po prekrimpovani koncoviek to pojde 2 mesiace bez vypadku, a potom to spravi znova...
Napísať odpoveď