LAN - 20m Straight cable problem

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
samploom
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

LAN - 20m Straight cable problem

Príspevok od používateľa samploom »

HELP!
Mam router D-Link DSL-2641R (od T-Com-nepodstatne) ktory ma 4 LAN vstupne porty.
1 port je obsadeny klasickym straight LAN kablom (obrazok c.1) a funguje bezproblemovo. Je zapojeny do stol.PC
2 port je obsadeny TIEZ klasickym straight kablom (obrazok c.2) ale router ho nechce detekovat! Notebook ho detekuje, a vyhodi hned "cable is unplugged" t.j.detekcia uspesna u Notebooku, detekcia u routera 0 bodov, cize system logicky hlasi problem na opacnej strane /doslova/. Tento 2. kabel ma dlzku 20m...jedina moja technicka domnienka o "nefunkcnosti kabla" tkvie v jeho dlzke...neviem. Neviem si rady, v com spociva problem. Zmeny portu/pozicie zapojenia kablu som menil, iny kabel /3,5 m/ funguje bezproblemovo. A ak to nie je dlzka, co potom? Za vyriesenie tejto hadanky ma uvediete do euforickej letargie...cez tie 4 steny som to zavadzal 1/2 dna :?

update> - obrazky pridane /mozno popis na kabloch bude nieco hovorit/
- vsetky LAN porty otestovane - v tom to nebude
- kabel rovnucky nelamal sa /praca char-trpezliva, s citom, ziadne broken-gumene efekty na kably/
Prílohy
2-20m kabel nejde.jpg
1-3m kabel ide.jpg
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Mozno zle nakrimpovane koncovky, mozno niekde poruseny...
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Mal som doma tiez tento D-link zhruba mesiac a mal som 2 kable na porte 3a4 o dlzke viac ako 20m a fungovali a teraz funguju aj vo Vigore. Takze v dlzke to nebude. Jedine co ma napada je skusit si ten kabel v inom porte, skusit iny router alebo aj switch na ten kabel...alebo si prepiskat vsetky 8 zily ci v nich mas signal, ci nie je zle nastiknuty alebo niekde ked si to "pretahoval" ci si neposkodil-neprerusil vodic.

Este ma napada, skusit vziat ten 3m kabel a dat ho cez port 2 do toho notasu...ak to bude fungovat jednoznacne je problem v kabli (20m) a potom by som to riesil tak ze by som odsekol koncovky a skusil ho fakt prepiskat...nemalo by sa to stavat ale ten kabel moze byt poskodeny uz od novaa niekde je zila pretata...a ty tu mozes hladat chybu aj tyzden...
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

neviem poradiť iba tolko že ftp-čkom sa dá ťahať aj 100m podla kvality kábla...potom treba repeater
toľko good luck :)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

drewodrewo napísal:neviem poradiť iba tolko že ftp-čkom sa dá ťahať aj 100m podla kvality kábla...potom treba repeater
toľko good luck :)
Je uplne jedno aky protokol pouzivas, tomu kablu "je to jedno"... Podla standardu je max. dlzka 100m, cize tym to nebude. Skus pripojit na obidve strany notebooky, alebo pc, ci sa daju zosietovat. Ale vyzera to tak, ze kabel je poskodeny.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

piton > FTP u sieťových káblov nie je protokol ale je to typ káblu:)
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Oprav ma ak sa mylim nieje FTP- File transfer protocol a typ kablu UTP???
piton
King
King

FABi2 napísal:piton > FTP u sieťových káblov nie je protokol ale je to typ káblu:)
Aha jasne :) my bad... prve co mi napadlo bol file transfer protocol :) aj z kontextu mi to tak vyplynulo
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Juicy > Bavíme sa o typu káblov, vôbec nie o protokoloch.
FTP = Foiled Twisted Pair teda tienená dvojlinka
UTP = „klasický kábel“ – bez tienenia
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

http://www.zytrax.com/tech/layer_1/cabl ... htm#cables

- Crossed and Straight cables - when to use them

Takze piton, na zosietovanie 2 PC/ci notebookov (alebo HUB-HUB, Switch-Switch) je potrebny iny druh LAN kablu tzv.cross - u nas bezne: "krosovany kabel"
Este pripominam ze pocas kupy bol kabel testovany, v shope vysiel funkcne. Pojdem ta este raz ako puk pre znovuoverenie..inac nic new :(
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Neni uz dnes pri novych routroch a sietovych kartach jedno aky kabel pouzijes/stale pouzijes straight :roll: ?
piton
King
King

samploom napísal:http://www.zytrax.com/tech/layer_1/cabl ... htm#cables

- Crossed and Straight cables - when to use them

Takze piton, na zosietovanie 2 PC/ci notebookov (alebo HUB-HUB, Switch-Switch) je potrebny iny druh LAN kablu tzv.cross - u nas bezne: "krosovany kabel"
Este pripominam ze pocas kupy bol kabel testovany, v shope vysiel funkcne. Pojdem ta este raz ako puk pre znovuoverenie..inac nic new :(
Rozdiel medzi straight-through a crossover kablom mi nemusis vysvetlovat :) Novsie sietove zariadenia si to vedia same prehodit, cize by to malo byt funkcne. Pripadne existuju zariadenia ktore to otestuju... Z toho co pises to vyzera tak, ze kabel nie ke ok
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

to co tu bolo spomínané... ze presviedit zily... ak ti aj presvieti zily tak to vobec nezarucuje funkcnost.. cez nejakym sposobom zlomenu alebo inak narusenu zilu ti moze prejst napatie ale vobec ti nemusi prejst protol a teda tam moze byt aj chyba....

za 1. skontroluj koncovky pouzivaju sa zily 123 a 6 (od svetlooranžovej strany) ak su dobre nakrimplené tak je chyba v kabli... myslim ze nieje taky problem investovat do par metrov kabla.....

za 2. netušim :)

takže vela zdaru
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

za prve:je sice pekne ze googlite ale tie kecy (co to vlastne su aj ked sa hnevate) su na dve veci.
Za druhe to ze ti ho detekoval NB znamena len to ze ho mas zle nakrimpovany a ak tvrdis nieco ine tak bud klames alebo si slepy to je vsetko
Napísať odpoveď