problem s objednavkou z UK
problem s objednavkou z UK
Zdravim, asi pred tyzdnom som si objednal vyrobok z www.extremesupplements.co.uk. Po potvrdeni objednavky mi prisiel potvrdzujuci mail, v ktorom bolo uvedene cislo objednavky, cena vyrobku(v librach) a udaje o ich bankovom ucte. Platbu som previedol bankovym prevodom na ich ucet, no nie v librach ale v eurach. No este predtym som ich o tom informoval, ze som platbu uhradil v eurach, no neposlali mi ziadnu odpoved. Taktiez som im preposlal potvrdzujuci mail a v odpovedi som uviedol, ze platba bola uhradena, no ani na ten mail mi neprisla ziadna odpoved. Neviem, dufam ze to uz tento tyzden pride, ale aj tak sa mi zda divne ze neodpovedaju, a tak ani neviem ci to vobec poslali. Mam este pockat, alebo ako mam postupovat dalej, pripadne co im este napisat ? Ten obchod je dost znamy, takze tam by som problem nevidel.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Inac mi pride velmi divne, akym sposobom si za objednavku zaplatil. Na skoro kazdom solidnom e-shope totiz varuju, ze zakaznik nema platit transferom z uctu, namiesto toho ma skor pouzit bud kartu, alebo paypal/google checkout. Dovodov je viacero, zopar z nich si mozes precitat napriklad tu:
http://resources.alibaba.com/topic/2807 ... _safe_.htm
http://resources.alibaba.com/topic/2807 ... _safe_.htm
tak riziko tam je, najma pokial ten e-shop neni solidny. Isto by som to tak nerobil, pokial by sa jednalo o nejaky bazarovy alebo individualny predaj a podobne. Platba kartou sa mi tiez nejavi ako najlepsie riesenie, najma z hladiska bezpecnosti a potom kvoli poplatkom, pokial ide o zahranicny ucet. Paypal bohuzial zriadeny nemam, zatial nemam potrebnu kartu k zriadeniu uctu. Platbu prevodom na zahranicny ucet som uz robil a zatial problem nebol. Prevodny prikaz v banke ma vysiel na nejakych 15 sk a dalsie poplatky(okrem tych za produkt a dopravu) som uz neplatil, takze sa mi to zadial pre mna zda ako najlepsie riesenie.
Neviem, ale nechce sa mi verit ze by extremesupplements boli podvodnici. V Uk je to dost znamy e-shop a objednava z tadial vela ludi aj zo zahranicia. Vcera som im pisal mail, ci uz odoslali moju objednavku a odpoved mi neprisla. Neviem v com je problem, ale uz ma to dost sere.
Neviem, ale nechce sa mi verit ze by extremesupplements boli podvodnici. V Uk je to dost znamy e-shop a objednava z tadial vela ludi aj zo zahranicia. Vcera som im pisal mail, ci uz odoslali moju objednavku a odpoved mi neprisla. Neviem v com je problem, ale uz ma to dost sere.
-
seth82
Darca
Ak ti mam pravdu napisat, uz len podla dizajnu toho webu mi ten shop vobec nepripada profesionalne. Napriklad na titulnej stranke im chyba akakolvek informacia o bezpecnostnych certifikatoch a sposoboch platby...S 10minute mail som si tam vytvoril konto a tieto moznosti sa mi ukazali az po odoslani formularu s mojimi detailami. Ale ved uvidis, este na zaver bonus - podla vsetkeho bola stranka naposledy updatovana v roku 2007, co tiez nie je bohvieaka dobra vizitka...
VUBHolubar napísal:15 korun za transfer do zahranicia? Aka banka?
//autoeditácia príspevku ( 01 Apr 2009, 23:27 )
tak po tyzdni a pol mi prisla odpoved:
hello, we had a payment for £22.09 with no details in this name ....(meno mojho uctu) obviously the amount is leass than it should be and the name is deffent but is this you? regards Ian
ak som tomu spravne pochopil, tak asi nevedia ci je platba uhradena odomna, a podla nich som neuhradil komplet sumu £24.99, ale len £22.09. Platbu som uhradil sice v eurach(celkom 26.59 €), ale prepoctom to sedi. Tak mi to vypocitali v banke podla aktualneho kurzu. Pisal som im o tom, no nereagovali na to. Okrem toho som uviedol v prevode aj cislo objednavky, takze je snad jasne ze je platba odomna.
Teraz neviem co mam robit, mam im vyplatit ten nedoplatok £2.9, alebo sa na to radsej vysrat?
-
seth82
Darca
Zaprve - to, co ti odpisali si skopiroval? Pretoze ak ano, tak Anglictina toho ''Iana'' je na urovni studenta zakladnej skoly.
Dalej - necuduj sa, ze je tam rozdiel, banka, ktora to prepocitavala tebe (VUB) mohla mat uplne iny kurz na prepocet ako banka, do ktorej si to posielal. Dalsia vec su poplatky na oboch stranach, samozrejme, poplatok za prevod mas ty, ale zaroven existuje poplatok na druhej strane, teda v Anglickej banke a to ti predsa nebudu uhradzat oni...Ja napriklad ked posielam peniaze z UK banky do Slovenskej, tak tam mam vzdy moznost, ci chcem zaplatit poplatky na oboch stranach, alebo nie...Inac este raz sa vyjadrim - ten obchod vyzera byt vselijaky, iba nie doveryhodny. Pri IBAN prevode predsa museli dostat tvoje meno...
Dalej - necuduj sa, ze je tam rozdiel, banka, ktora to prepocitavala tebe (VUB) mohla mat uplne iny kurz na prepocet ako banka, do ktorej si to posielal. Dalsia vec su poplatky na oboch stranach, samozrejme, poplatok za prevod mas ty, ale zaroven existuje poplatok na druhej strane, teda v Anglickej banke a to ti predsa nebudu uhradzat oni...Ja napriklad ked posielam peniaze z UK banky do Slovenskej, tak tam mam vzdy moznost, ci chcem zaplatit poplatky na oboch stranach, alebo nie...Inac este raz sa vyjadrim - ten obchod vyzera byt vselijaky, iba nie doveryhodny. Pri IBAN prevode predsa museli dostat tvoje meno...