zabezpecenie v lokalnej sieti
-
*****HERO*****
Guru wannabe
zabezpecenie v lokalnej sieti
na nas router sa pripaja nie moc doveryhodna osoba a teda potreboval by som vediet ako preventivne zabezpecit ostatne PC co su na nom pripojene (mam tam 2 PC + magio box) pred tym aby sa mi napriklad dostal na HDD, zmenil nastavenie routra a vobec aby sa nedostal do routra a nemohol nejakym sposobom zhodit internet, cize odrezat ho od lokalnej siete a povolit mu iba internet, ale tak, aby na mojich 2 PC LAN isiel
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
V routri by mala byt moznost obmedzit administraciu len na jednu konkretnu IP adresu, tak tam nastav svoju IP adresu a uz sa tam on nedostane. Silne heslo do administracie by malo byt samozrejmostou. Co sa tyka tych ostatnych PC, tak zakaz windowsacke zdielanie a nahod firewall soft - trebars Comodo.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
a ked mam zdielane subory a chcem ich mat aj nadalej zdielane aby som sa na ne mohol dostat z mojho druheho PC, ale aby sa na ne nemohol dostat on, tak ako ?
a s tym routrom neviem kde sa to nastavuje, ale ked tam mam dost silne heslo, tak sa tam snad nedostane .. a FW mam Keria, ten to snad tiez pomoze bloknut
a s tym routrom neviem kde sa to nastavuje, ale ked tam mam dost silne heslo, tak sa tam snad nedostane .. a FW mam Keria, ten to snad tiez pomoze bloknut
Daj si to zdielať so silným heslom, ten win file sharing. Keď zdieľaš len súbory tlačiareň nie a nechceš heslo na windowse tak si nainštaluje nejaký ftp server, veľmi jednoduchý je cerberus (samozrejem s heslom).*****HERO***** napísal:a ked mam zdielane subory a chcem ich mat aj nadalej zdielane aby som sa na ne mohol dostat z mojho druheho PC, ale aby sa na ne nemohol dostat on, tak ako ?
Router má nejaké ip čislo, to napíšeš do prehliadača, prihlášiš sa na www rozhranie a zmeníš heslo na silnejšie.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ok diky za rady
a nie je nejaka utilitka, ktora by monitorovala kolko dat stiahnu jednotlive PC na LANe ? lebo z mesacneho vypisu mozem zistit iba kolko stiahli vsetky PC pripojene na router, ale ja potrebujem vediet individualne stiahnute data pre kazde PC zvlast .. ak take nieco je, tak najlepsie by bolo, aby som ho nemusel instalovat na kazdy PC zvlast ak sa to da .. ak sa to da nejak cez router, tak mam Vigor2700
a nie je nejaka utilitka, ktora by monitorovala kolko dat stiahnu jednotlive PC na LANe ? lebo z mesacneho vypisu mozem zistit iba kolko stiahli vsetky PC pripojene na router, ale ja potrebujem vediet individualne stiahnute data pre kazde PC zvlast .. ak take nieco je, tak najlepsie by bolo, aby som ho nemusel instalovat na kazdy PC zvlast ak sa to da .. ak sa to da nejak cez router, tak mam Vigor2700
-
*****HERO*****
Guru wannabe