Ohybnost

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
what?
Novice
Novice

Ohybnost

Príspevok od používateľa what? »

zdravim ludia, mám otázečku a to takú ako sa stat ohybním..napríklad dajme tomu salto vpred vzad nie na žinenke ale normálne v reále..stojka na rukách a tak podobne ,rád by som sa venoval taekwondu..ale neni som tak ohybný nie že nemám predpoklady na to ale proste som neni rozcvičení a určité zdvíhnaním činiek a tak podobne ohýbný ani nebudem..ak máte nejaké rady čo jest,čomu sa vyvarovat napríklad mastné jedla a tak podobne..za všetky rady vopred velmi dakujem

s pozdravom "what"
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

trenig trening trening jedla a ostatne su ti naprt ked budeš jest proteiny tak sa jedneho dna nenaučiš zničoho nič salto z miesta
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

salto z nicoho nic sa nenaucis ani keby nevem co bolo daj si www.parkour.sk tam by mali byt aj cviky .. popripade hladaj na internete ... strecing mam s tym skusenosit ... som naozaj ohybnejsi
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Stretching.
Vyska, vaha, vek?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

na taekwondo extra ohybnost nepotrebujes... vykopy vyse pasa dosiahnes treningom a rozcvicovanim

ps: na taekwondo som chodil 10 rokov
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

urcite si este mlady. robit salta kde sa ti zachce nieje az taka vyhra. raz sa ti nieco moze stat. ja trenujem parkour a von chodim s chalanmi co stale len salta skacu. neni mi to prijemne. nie raz si niekto z nich ublizil. a skakali na makke. ak chces skakat slata tak ti odporucam len zinieknu alebo trampolinu.
what?
Novice
Novice

Príspevok od používateľa what? »

kinjeril napísal:Stretching.
Vyska, vaha, vek?
výška dosiahnutá 189 , váha dosiahnutá 82 a vek zatial 16 pomaly tiahne na 17.. za rady velmi dakujem :)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

ako tu uz bolo spomenuté len tréning..myslíš si že budeš jesť to a to a zrazu spraviš salto?wake up
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

na svoj vek, vahu a vysku bud rad ze vyskocis z postele a dobehnes na zachod a k chladnicke....nie to este nieco parkourove alebo nieco z bojovych umeni :lol:

PS: smejo - koryo ci ilyo?
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

mirak2 napísal:na svoj vek, vahu a vysku bud rad ze vyskocis z postele a dobehnes na zachod a k chladnicke....nie to este nieco parkourove alebo nieco z bojovych umeni :lol:

PS: smejo - koryo ci ilyo?
Ved by som povedal ze vazi este aj malo... Ma skoro dva metre a vazi 80 kil... inak, netreba sa "nadstandardne" ohybny tak trocha aj narodit :) ?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

moosha malo? Neblbni... Samozrejme zavisi od stavby tela, a hoci ta vaha je priblizne OK tak bezne, ale na tento druh sportu to je privela.
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

tak urcite je chudsi typ. Problem v saltach i ohybnosti ti skor moze robit ta vyska ako kila.

Moosha... hej niekto ma predispoziciu k vacsej ohybnosti ako iny, ale kazdy clovek moze byt s dobrym a tvrdym treningom gymnastka.

to mi pripomina, prihlas sa na gymnastiku, je to urcite najlepsie. Neboj nebudes tam jediny chalan, chodia tam aj breakeri, parkouristi atd....
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

nj to je urcite roziel ked sa toci 60 kilo vo vzduchu ci 82.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

moosha napísal:Ved by som povedal ze vazi este aj malo... Ma skoro dva metre a vazi 80 kil... inak, netreba sa "nadstandardne" ohybny tak trocha aj narodit :) ?
od dvoch metrov ma dost daleko...cislo je sice blizko, ale to je velmi viditelne ked kuknes na cloveka...podla mna v 16 tich vazit 80kilo je tiez dost vidno ze clovek je tak povediac velky..postupom casu to bude vyzerat ze ta vaha je k vyske malo, ale to este vela vody pretecie dunajom a penazi uctom gasparovica kym to bude vyzerat malo...
ale treningom mozno dosiahnut to ze 189/80 moze vyzerat aj vo veku 15-17 uplne normalne...ale to by si sa nemohol pytat tuna bludy ale behat po treningoch a posilkach a inych takychto veciach
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

lol a preco nehras hokej :-D
co sa tyka treningu no zacni minimalne vyponami (prudko postavis na spicky a pomalicky pustas spat na patu idelane robrit na rebrinach)a podobne potrebujes mat silne a vybusne nohy - nie namakane . Salto sa naucis cvikom ale hlavne treba odvahu ja konkretne mam v tomto blok . Co sa tyka stravi jedz co chces kym prejdes cez zarubnu len ide oto cim vacsia vaha tym vacsiu silu potrebujes. Ohybnost dako nepotrebujes pri tomto skor ide o svih. Stojku na rukach spravim ja a to som denglavi tam je to zasa o udrzani rovnovahy naucil som sa ju za 15 minut proste sa postav zohni sa zapri ruky o zem a svihni nohy hore snaz sa ich mat vystrete a korigovat rovnovahu. K tej zinienke ked to zvladnes na zinienke na 100% tak mozes ist na zem bude to v pohode lebo budes mat dynamickejsi odraz ponevac na zinienke dost stracas tym ze je makka taze tlmi odraz ale aj pripadny pad :-D znami to skusali na piesku maksie ako zem tvrdsie ako zinienka.
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

K tej stojke, skor trosku presvihni nohy tak ze sa ti pokrcia smerom dopredu a potom ich pomalicky vystieraj..
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

mirak2 napísal:PS: smejo - koryo ci ilyo?
ilyo... btw, preco si sa hned sa pytal na (v porovnani s ITF) ojedinele WTF? :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

lebo spoluziak bol koryo ;) a bol v tom dobry ;)
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

ked mam povedat pravdu bud budes mat nejake vrodene vlohy alebo budes muset podstupit dlhy a namahavy trening. Napriklad mam spoluziakov kory hravaju futbal, posiluju a milion inych sportov potom este breakdance a nevedia spravit ani kotrmelec co sa cudujem. Pritom ja zase cele dni sedim pri pc, sport to je pre mna cudzi pojem a na zinenke salto do predu do zadu uplne bez problemov proste mi ide gymnastika sama aj ked som nikdy netrenoval ani som sa o to nezaujimal.. a na vahe az tak velmi tiez nezalezi sak spoluziaci maju niektoi okolo 50kg a ja mam 80 na vysku 175 a som ovela obratnesji..
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

asi by si mal tie lytka (vypony) robit ako boo vyssie popisane, lebo tym sa ti veelmi zvysuje odraz a ten sa naozaj hodi :wink: ja som minulu sezonu daval lytka asi tak 3500 denne (necem sa chvastat) a pravdupovediac potom som ani necitil ze sa nieco s nohami deje, som mohol spravit aj 10K a nic by mi to uz nedalo... ale celu zimu som lamil doma a neskaj ked som sa postavil na ihrisko vedla lampy a zacal robit lytka tak spravim tych 400max. a to tam zdochinam doslova.. ale treba ist cez bolest bo ptm sa cez noc noha zregenuje a narastie nove a silnejsie svalstvo :wink: ale sak to setci viete takze to je jedno..
ja som sa salto naucil tak zee.. som sa smial na typkovi (taky dylinko) co to nevedel dat, kedysi sa pokusal aj Parkourovat aa brakdance a nwm co vsetko ale on je tez dost neohybny... a to sme davali do pieskoviska ja som sa len kukal vlastne... on to daval na chrbat co mne prislo absolutne smiesne pretoze aspon na zadok nemoze byt problem.. vtedy mi on povedal ze ked som taky macher nech idem dat ja, ze on sa ptm bude smiat.. a povedal ze mi da 100 korun ked to dam... ja som v zivote salta neskusal a prave som zacinal s Pakourom (to NIESU len salta) aa tak saom sa rozbehol z vidinou zisku a skocil :wink: sice som letel jako handra ale dal som ho na nohy... tych 100 korun mi dodnes nedal :? ale dal mi skusenosti a odstranil ten blok.. odtedy som to trosku trenoval a sice nemozem povedat ze ho viem naozaj ale ked chcem tak dam aj na rovine :wink:
(joo vyzera to ako by som sa chvastal sorry necel som aby to tak vyznelo)

asi som to mal uz v krvi alebo co ja neviem, ale som rad ze to viem ;-) mozno by tebe pomohol casty strecing ako bolo pisane a keby si sa citil stale malo ohybny tak staci dojst do cirkusu a tam ti akrobati ta natiahnu tak ako nikdy predtym 8) (prej to boli ale vysledok za to stoji, a ze to kazdy den asi za 2 tyzdne ta natahuju a ptm.. v pohode sak staci vidiet co robia v cirkuse...)
Napísať odpoveď