iPhone alebo Nokia 5800
iPhone alebo Nokia 5800
Zdravím. Končí mi paušál a obzerám sa po novom telefóne z akcie Orange. Mám už trochu vyssie poziadavky a tak uvazujem nad iPhoneom alebo Nokiou 5800. Neviem sa rozhodnut tak Vas prosim o pomoc. Prosim aby ste mi nepisali rady typu "ber nokiu iphone je kravina" a podobne ale preco je lepsi ten ako tamten. Surne potrebujem poradit. Dakujem
-
Tomáš666
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Jednoznačne Nokia 5800, oproti nemu je I-phone len atrapa.
I-phone je úplne vykuchaný!...
...si to pozri:
Nokia 5800
I-Phone
I-phone je úplne vykuchaný!...
...si to pozri:
Nokia 5800
Kód: Vybrať všetko
http://katalog.mobilmania.sk/default.aspx?catalog=1&catitem=11306Kód: Vybrať všetko
http://katalog.mobilmania.sk/default.aspx?catalog=1&catitem=10918Po kratkom teste Nokie mi strasne vadilo toto:
- Odozva od systemu uplne pomala to sa neda s iP porovnat... kym sa nieco preplo alebo spustilo tak som vobec nevedel ci ma stlacit este raz alebo nie...
- Klavesnica je uplne zvlastna vobec nema medzi pismenami medzery
- Dotykova vrstva je oproti iPhone hrozna... myslim tym sklo na iPhone a tamta folia ci ako to nazvat..
- rolovanie v telefonom zozname je uplne strasne na boku mate normalne posuvnik ale ked nim posuvate tak nestihate citat mena v zozname a ani nevidite ze kde vlastne ste... vravel sice ze sa to da ubrat ta "rychlost" ale no neviem iPhone je vyrieseny omnoho lepsie posuvanim kontaktov tahanim prsta po displeji s tym ze nemusite tukat na ziaden posuvnik....
- a ako posledne co mi padlo do oci ze vlastne 5800-ka ma sice dotykovi displej ale je uplne o nicom pretoze vobec nedokaze to co iPhone... pripada mi to ako keby iba nahradil hardverove tlacitka tlacitkami na displeji...
- Zlaty multi touch
- Nokia ma vsak bohatu vybavu ci uz SW alebo HW
Na iPhone mi vadi:
- Slabsi fotak
- Nemozes nahravat subory z akehokolvek PC bez iTunes.
- Primat vizitky
- Prilohy v maile
- Plnohodnotnu navigaciu samozrejme v iP 3G (preco nie vsak?)
Vsetky ostatne veci ktore su iPhone vytykane sa daju dodatocne do iPhone doinstalovat po jailbreaku.
Tomáš666 ak si iPhone nemal v ruke a aka si si vsetky info o tomto pristroji precital v nejakych recenziach a sa si to nevyskusal tak prosim nezavadzaj ludi.
dodo
- Odozva od systemu uplne pomala to sa neda s iP porovnat... kym sa nieco preplo alebo spustilo tak som vobec nevedel ci ma stlacit este raz alebo nie...
- Klavesnica je uplne zvlastna vobec nema medzi pismenami medzery
- Dotykova vrstva je oproti iPhone hrozna... myslim tym sklo na iPhone a tamta folia ci ako to nazvat..
- rolovanie v telefonom zozname je uplne strasne na boku mate normalne posuvnik ale ked nim posuvate tak nestihate citat mena v zozname a ani nevidite ze kde vlastne ste... vravel sice ze sa to da ubrat ta "rychlost" ale no neviem iPhone je vyrieseny omnoho lepsie posuvanim kontaktov tahanim prsta po displeji s tym ze nemusite tukat na ziaden posuvnik....
- a ako posledne co mi padlo do oci ze vlastne 5800-ka ma sice dotykovi displej ale je uplne o nicom pretoze vobec nedokaze to co iPhone... pripada mi to ako keby iba nahradil hardverove tlacitka tlacitkami na displeji...
- Zlaty multi touch
- Nokia ma vsak bohatu vybavu ci uz SW alebo HW
Na iPhone mi vadi:
- Slabsi fotak
- Nemozes nahravat subory z akehokolvek PC bez iTunes.
- Primat vizitky
- Prilohy v maile
- Plnohodnotnu navigaciu samozrejme v iP 3G (preco nie vsak?)
Vsetky ostatne veci ktore su iPhone vytykane sa daju dodatocne do iPhone doinstalovat po jailbreaku.
Tomáš666 ak si iPhone nemal v ruke a aka si si vsetky info o tomto pristroji precital v nejakych recenziach a sa si to nevyskusal tak prosim nezavadzaj ludi.
dodo
ak ti nevadia tie nedostatky ktore napisal dodo tak ber iphone, ovladanie je (aj vdaka multitouchu) neporovnatelne, mas tam mnoho vynikajucich hier (iphone zaujal miesto najlepsieho handheldu, porazil aj nintendo DS a PSP) a pre mna hlavne: zobrazuje to vsetky(aspon vacsinu, nenarazil som na nepodporovane pismo) tagy korektne, mas Horkýže Slíže? zoznam sa s kapelou Hork□□e Sl□□e
pre mna tiez iphone z hladiska ovladania, komfortu, rychlosti, premyslenosti. Pokial ti na nom nieco vadi, hravo si na internete nastudujes ako to prisposobit tak aby si tam vsetko co treba.
Nokia je dobry fonik ale myslim si ze ho vydali ako konkurenciu iphonu (a mozno omnii), pricom sa celkovym dojmom nechyta, preto posluzi najma zakomplexovanym antiiphonakom, kt iphone nemali v ruke, ako je napr Tomas666.
Fakt niekedy je lepsie nepozerat na vsetky tie skratky funkcii pri vybere telefonu ale skor na to, na co ho skutocne budem pouzivat .
Nokia je dobry fonik ale myslim si ze ho vydali ako konkurenciu iphonu (a mozno omnii), pricom sa celkovym dojmom nechyta, preto posluzi najma zakomplexovanym antiiphonakom, kt iphone nemali v ruke, ako je napr Tomas666.
Fakt niekedy je lepsie nepozerat na vsetky tie skratky funkcii pri vybere telefonu ale skor na to, na co ho skutocne budem pouzivat .
Este upozornim ak chces iPhone vyuzivat hned po kupeni bez toho ze presedis urcity cas za Pc a budes studovat navody co a ako zmenit upravit pre to aby to sedelo tebe a poprekonavas vela Restroe pretoze nieco skazis a nie si PC typ (neovladas PC) tak si iPhone nekupuj lebo budes nadavat ze nic nefunguje a nic to nedokaze.
dodo
dodo
Napis si co od mobilu ocakvas a potom sa rozhodni... 
Na iPhone je neskutocne mnozstvo aplikacii/hier clovek si pomaly nevie vybrat. Samozrejme ze kvalitnejsie app/hry su platene! Vsetky app/hry si mozes vsak stahovat priamo z iPhone z Aplikacie App Store kde ich mas rozdelene v roznych sekciach.
dodo
Na iPhone je neskutocne mnozstvo aplikacii/hier clovek si pomaly nevie vybrat. Samozrejme ze kvalitnejsie app/hry su platene! Vsetky app/hry si mozes vsak stahovat priamo z iPhone z Aplikacie App Store kde ich mas rozdelene v roznych sekciach.
dodo
Ano v Cydii je par hier ale v ziadnom pripade sa nevyrovnaju hram na App Store ktore programuju profesionalne firmy!
Dalsia vec je aj to ze Saurik (tvorca Cydie) pridal do Cydie moznost kupovania aplikacii tazke priamo cez Cydiu mozes nakupovat aplikacie ktore su platene. A ako posledne spomeniem to ze profesionalnejsie aplikacie v Cydii su tiez platene. Koli tomu ze nesplnili podmienky Apple na pridanie do App Store.
dodo
Dalsia vec je aj to ze Saurik (tvorca Cydie) pridal do Cydie moznost kupovania aplikacii tazke priamo cez Cydiu mozes nakupovat aplikacie ktore su platene. A ako posledne spomeniem to ze profesionalnejsie aplikacie v Cydii su tiez platene. Koli tomu ze nesplnili podmienky Apple na pridanie do App Store.
dodo
-
Tomáš666
Light Expert
...vidím že sa tu stretli fanúšikovia I-phone-u. Ich názory respektujem ale nesúhlasím s nimi.
dodo_mt: I-phone som držal v ruke
ale ja skôr na telefóne posudzujem čo je v ňom a nie ako vyzerá, a po software-ovej stránke ma ten telefón sklamal. Vyskúšať tých pár (celkom nezmyselných funkcií) čo v nom sú ma nezaujali.
Je to telefón pre ľudí čo nepotrebujú nič iné len volať a prehliadať si fotky a uspokojovať sa tým že ich môžu zvatčovať dvoma prstami, ja od telefónu očakávam oveľa viac.
Jediné čo by som vyzdvihol na I-phone je ten displej a hry.
Ak si chceš kúpiť telefón na pozeranie fotiek, prehrávanie videa a hudby tak si kľudne kúp I-phone, ale ak chceš telefón s ktorým sa dá pohrať a zohnať si na to nejaké užitočné funkcia tak NOKIA 5800 s otvoreným OS symbian taký telefón určite je.
//PS: ak má niekto také skúsenosti s I-phone-om ako dobre funkcie a práca so systémom tak napíše, nerád by som zostal zakomplexovaný
ziadni fanusikovia, proste hovorim svoj nazor. Povedz mi co sa neda po softverovej stranke s iphonom robit oproti tej nokii. Samozrejme NIKTO tu nehodnotil vzhlad telefonu.
Joyster: na iphone je asi viac (ale hl omnoho lepsich) hier a aplikacii ako na symbian. V tomto naozaj nemozes zrovnavat moznosti tychto dvoch mobilov. Iphone je samostatna jednotka na ktoru su na mieru vyrabane vsetky hry a aplikacie, kt su fakt premakane.
Kedze hovoris ze si pocitacovo zdatny, nebudes mat vobec ziadny problem urobit Jailbreak (Nestracas zaruku!) a podla navodu prisobit tak aby si si cokolvek chces proste mohol stiahnut z internetu priamo do mobilu. Ziadna instalacia, nastavovanie, nic, iba zosynchronizovanie cez i-tunes. Ako priklad ti uvediem tuto stranku http://yokoipa.blog.hr/2008/11/index.html kt uvadza ake nove hry a aplikacie vychadzaju na iphone. Kedysi sa dali odtial aj priamo stahovat, uz sa nedaju takze to nie je warez. Polistuj si trocha dole a uvidis ze je toho nespocet.
Joyster: na iphone je asi viac (ale hl omnoho lepsich) hier a aplikacii ako na symbian. V tomto naozaj nemozes zrovnavat moznosti tychto dvoch mobilov. Iphone je samostatna jednotka na ktoru su na mieru vyrabane vsetky hry a aplikacie, kt su fakt premakane.
Kedze hovoris ze si pocitacovo zdatny, nebudes mat vobec ziadny problem urobit Jailbreak (Nestracas zaruku!) a podla navodu prisobit tak aby si si cokolvek chces proste mohol stiahnut z internetu priamo do mobilu. Ziadna instalacia, nastavovanie, nic, iba zosynchronizovanie cez i-tunes. Ako priklad ti uvediem tuto stranku http://yokoipa.blog.hr/2008/11/index.html kt uvadza ake nove hry a aplikacie vychadzaju na iphone. Kedysi sa dali odtial aj priamo stahovat, uz sa nedaju takze to nie je warez. Polistuj si trocha dole a uvidis ze je toho nespocet.
ano vidim ze si ho len drzal v ruke nic viac... dokonca ani to meno nevies poriadne napisatTomáš666 napísal:![]()
...vidím že sa tu stretli fanúšikovia I-phone-u. Ich názory respektujem ale nesúhlasím s nimi.
dodo_mt: I-phone som držal v ruke..
Co su tie nezmyselne funkcie prosim ta? Hm? Ze iPhone dokaze telfonovat, smskovat alebo prezerat fotky co je na tych funkciach sklamalo?Tomáš666 napísal:ale ja skôr na telefóne posudzujem čo je v ňom a nie ako vyzerá, a po software-ovej stránke ma ten telefón sklamal. Vyskúšať tých pár (celkom nezmyselných funkcií) čo v nom sú ma nezaujali.
Mal si ten iPhone co si mal len v ruke len so zakladnymi funkciami(vytiahnuty z krabice) alebo si ho mal uz aj s nejakymi nainstalovanymi app/hrami?
Toto tvrdis preco?Tomáš666 napísal:Je to telefón pre ľudí čo nepotrebujú nič iné len volať a prehliadať si fotky a uspokojovať sa tým že ich môžu zvatčovať dvoma prstami, ja od telefónu očakávam oveľa viac.
Nemam problem s iPhone telfonovat posielat maily, surfovat, organizovat si cas, hrat sa, sparat sa v nom a upravovat si ho k obrazu svojmu...
Tu mas pravdu ja osobne som zatial nenasiel mobil ktory by mal lepsi display.Tomáš666 napísal:Jediné čo by som vyzdvihol na I-phone je ten displej a hry.
Toto si zse trepol uplne vedla... plati to co som napisal vyssie ty asi vyzadujes aby tvoj mobil za teba aj jamu vykopal...Tomáš666 napísal:Ak si chceš kúpiť telefón na pozeranie fotiek, prehrávanie videa a hudby tak si kľudne kúp I-phone, ale ak chceš telefón s ktorým sa dá pohrať a zohnať si na to nejaké užitočné funkcia tak NOKIA 5800 s otvoreným OS symbian taký telefón určite je.
dodo
-
Tomáš666
Light Expert
OK, iPhone 
iPhone
- displej
- prehrávanie videa
- integrovaný GPS modul /Nokia 5800 má
- nahrávanie videa / Nokia 5800 má (640x480 30s/sec)
- neobsahuje menu v SK jazyku / Nokia 5800 má
- FM radio / Nokia 5800 má
- MMS (to je ale už prežitok) / Nokia 5800 má
- videohovor (to som si nie istí ale nikde som to nenašiel)
Nokia 5800
- cena (v porovnaní s iPhone)
- pôsobí plastovo
toto mne chyba na iphone:
mam rád keď ma nad telefónom kontrolu ako nap TaskMan(aj s prebiehajúcimi procesmi a autorunmi), preinštalovať si systém s takým jazykom aký potrebujem, hacknúť telefón tak aby prímal aj aplikácie od nedôveryhodných dodávateľov a pod..
môžem si usporiadať menu a ikony ako chcem kde chcem, ako majú vyzerať.
a stým kopaním jamy čo máš?ale ak kopať tak iPhone-om má vačšiu plochu(:D ale nie, nokia je menšia)neviem si predstavyt nosit i-Phone vo vrecku v rifliach.
joyster: ty čo od telefónu očakávaš ?
iPhone
- displej
- prehrávanie videa
- integrovaný GPS modul /Nokia 5800 má
- nahrávanie videa / Nokia 5800 má (640x480 30s/sec)
- neobsahuje menu v SK jazyku / Nokia 5800 má
- FM radio / Nokia 5800 má
- MMS (to je ale už prežitok) / Nokia 5800 má
- videohovor (to som si nie istí ale nikde som to nenašiel)
Nokia 5800
- cena (v porovnaní s iPhone)
- pôsobí plastovo
toto mne chyba na iphone:
mam rád keď ma nad telefónom kontrolu ako nap TaskMan(aj s prebiehajúcimi procesmi a autorunmi), preinštalovať si systém s takým jazykom aký potrebujem, hacknúť telefón tak aby prímal aj aplikácie od nedôveryhodných dodávateľov a pod..
a stým kopaním jamy čo máš?ale ak kopať tak iPhone-om má vačšiu plochu(:D ale nie, nokia je menšia)neviem si predstavyt nosit i-Phone vo vrecku v rifliach.
iPhone
- 3G modul ma
- samozrejme da sa nainstalovat aplikacia na nahravanie videa (potrebny JB)
- SK jazyk neni problem (staci zase JB iPhone)
- FM radio ano neobsahuje (jedine cez NET)
- MMS samozrejme nie je problem (JB)
- Video hovor iPhone nema (ty to vyuzivas kazdy den)
wou ano vidim nemas vobec predstavu co vsetko sa da robit s iPhone... dostalo ma najviac toto "usporiadať menu a ikony ako chcem kde chcem, ako majú vyzerať"
iPhone sa nosi vo vrecu uplne normalne niekto ho nosi aj vo vrecku v koseli alebo v puzdre na opasku.
dodo
- 3G modul ma
- samozrejme da sa nainstalovat aplikacia na nahravanie videa (potrebny JB)
- SK jazyk neni problem (staci zase JB iPhone)
- FM radio ano neobsahuje (jedine cez NET)
- MMS samozrejme nie je problem (JB)
- Video hovor iPhone nema (ty to vyuzivas kazdy den)
Tomáš666 napísal:toto mne chyba na iphone:
S tym kopanim jamy? No si napisal ze ocakavas od telefonu ovela viac. Neviem co je to podla teba ovela viac?Tomáš666 napísal:a stým kopaním jamy čo máš?ale ak kopať tak iPhone-om má vačšiu plochu(:D ale nie, nokia je menšia)neviem si predstavyt nosit i-Phone vo vrecku v rifliach.
iPhone sa nosi vo vrecu uplne normalne niekto ho nosi aj vo vrecku v koseli alebo v puzdre na opasku.
dodo
-
seth82
Darca
Tomáš666: Mno tak teraz ja: Tvoj predchadzajuci prispevok je dokazom toho, ze iPhone si mal v ruke mozno tak v O2 Shope, ale prakticke skusenosti s nim vobec nemas, vedomosti ti taktiez chybaju, takze podme pekne poporiadku:
1. Odkedy iPhone nema integrovany GPS modul? Plus, s tym v Nokii by som sa velmi neohanal, ponuknem fakty:
- Nokia nepouziva chipsety SirfStar, pouziva konkurencne, ktorych vykon nie je bohvieaky, staci si zapnut turnBYturn navigaciu na N95, E90 a uvidime, ako dlho ti bude hladat satelity, nehovoriac o pripadnych podjazdoch, tuneloch, atd. iPhone pouziva GPS chipset Broadcom BCM 4750, ktory je este vykonnejsi ako Sirf Star III, pouzivany napriklad v HTC (157dmb/162dbm versus SirfStar 155dbm/159dbm). O par tyzdnov ma vyjst plnohodotna turnBYturn navigacia na iPhone, na jednej verzii sa podiela aj jedna Slovenska firma. Na Nokii s Nokia Maps sa mozes ist akurat strcit, pokial si nezakupis/nestiahnes nieco normalne. Takze prosimta, netrep do vetra a predtym ako napises nieco hlupe, over si fakty.
2. Nahravanie videa - dalsi dokaz, ze o iPhone vies prd, video nahravanie som pouzival uz v iPhone prvej generacie, kvalita ti moze byt v pripade telefonu fakt ukradnuta, ak chces robit kvalitne videa, kup si mini HD kamkorder.
3. Menu v Slovenskom jazyku obsahuje, ibaze ty o tom zjavne nevies, plus, od FW 3.0 to bude dodavane priamo u operatorov.
4. FM Radio - nehnevaj sa, ale tak fadny argument som este nevidel, kedze tu uz niekto nemoze vytiahnut chybajuci BT a podobne sprostosti, tak podme na FM radio. So 16GB pamate si neviem predstavit dovod, na aku matku svatu by mi bolo, plus, ak sa nastvem, tak si pustim radio internetove...
5. MMS - HAHA, uz som to raz napisal, ale GET YOUR DAMN FACTS RIGHT.
6. Videohovor - napis mi, ktori obycajni Slovenski obcania vyuzivaju pri cenach nasich operatorov videohovory? Ludia to istotne pouzivaju uplne bezne (ironia), ani tu v UK som tusim este nikdy nevidel nikoho cumiet do phonu a robit videohovor. Ale samozrejme, kedze iPhone to nedokaze a Nokia ano, tak to pouzime ako argument, hoci podstata je nulova (na hrable si namontujem baterku, aby som mohol hrabat listie aj v noci, HAHA, ty tu baterku nemas, tak v noci hrabat nemozes
)
Takze este raz - nepis, ak nevies.
Na zaver Symbian - otrasny (a prakticky uz mrtvy) operacny system, ktory pada (pokial som mal E90) ako hnile hrusky zo stromu, ma problemy s banalnymi vecami ako pripojenie sa na WiFi (nie len moje skusenosti), rychlost. Spominana 5800 ma otrasny touchscreen, mat taku odozvu na telefone, tak ho smarim o stenu.
1. Odkedy iPhone nema integrovany GPS modul? Plus, s tym v Nokii by som sa velmi neohanal, ponuknem fakty:
- Nokia nepouziva chipsety SirfStar, pouziva konkurencne, ktorych vykon nie je bohvieaky, staci si zapnut turnBYturn navigaciu na N95, E90 a uvidime, ako dlho ti bude hladat satelity, nehovoriac o pripadnych podjazdoch, tuneloch, atd. iPhone pouziva GPS chipset Broadcom BCM 4750, ktory je este vykonnejsi ako Sirf Star III, pouzivany napriklad v HTC (157dmb/162dbm versus SirfStar 155dbm/159dbm). O par tyzdnov ma vyjst plnohodotna turnBYturn navigacia na iPhone, na jednej verzii sa podiela aj jedna Slovenska firma. Na Nokii s Nokia Maps sa mozes ist akurat strcit, pokial si nezakupis/nestiahnes nieco normalne. Takze prosimta, netrep do vetra a predtym ako napises nieco hlupe, over si fakty.
2. Nahravanie videa - dalsi dokaz, ze o iPhone vies prd, video nahravanie som pouzival uz v iPhone prvej generacie, kvalita ti moze byt v pripade telefonu fakt ukradnuta, ak chces robit kvalitne videa, kup si mini HD kamkorder.
3. Menu v Slovenskom jazyku obsahuje, ibaze ty o tom zjavne nevies, plus, od FW 3.0 to bude dodavane priamo u operatorov.
4. FM Radio - nehnevaj sa, ale tak fadny argument som este nevidel, kedze tu uz niekto nemoze vytiahnut chybajuci BT a podobne sprostosti, tak podme na FM radio. So 16GB pamate si neviem predstavit dovod, na aku matku svatu by mi bolo, plus, ak sa nastvem, tak si pustim radio internetove...
5. MMS - HAHA, uz som to raz napisal, ale GET YOUR DAMN FACTS RIGHT.
6. Videohovor - napis mi, ktori obycajni Slovenski obcania vyuzivaju pri cenach nasich operatorov videohovory? Ludia to istotne pouzivaju uplne bezne (ironia), ani tu v UK som tusim este nikdy nevidel nikoho cumiet do phonu a robit videohovor. Ale samozrejme, kedze iPhone to nedokaze a Nokia ano, tak to pouzime ako argument, hoci podstata je nulova (na hrable si namontujem baterku, aby som mohol hrabat listie aj v noci, HAHA, ty tu baterku nemas, tak v noci hrabat nemozes
Takze este raz - nepis, ak nevies.
Na zaver Symbian - otrasny (a prakticky uz mrtvy) operacny system, ktory pada (pokial som mal E90) ako hnile hrusky zo stromu, ma problemy s banalnymi vecami ako pripojenie sa na WiFi (nie len moje skusenosti), rychlost. Spominana 5800 ma otrasny touchscreen, mat taku odozvu na telefone, tak ho smarim o stenu.
-
Tomáš666
Light Expert
Integrovany GPS modul iPhone 3G má, sorry pozeral som starú verziu bez 3G
, ale neviem prečo na orange.sk maju napísané len A-GPS???
nokia má problem s vyhladávanim signálu oproti chipsetu Broadcom BCM 4750 to je pravda, to fak sorry este raz.
FM Radio samozrejme že sa dá pústať rádio cez net, preto som napísal ´FM´ lebo je zadarmo anetreba použivať net.
Symbian treba cas odcasu preinstalovatked ma plné registre ale nehovor my ze je problem naj zamrznuty iPhone
, a s problemom na pripojenie na WiFi som sa chvalabohu ešte nestretol.
Už nikoho presviedčať nebudem, ja mam svoje skúsenosti vy svoje každopádne iPhone od svojej prvej verzie spravil slusny pokrok a budem si ho chcieť zohnať nadlhšie a vyskusat čo dokáze.
nokia má problem s vyhladávanim signálu oproti chipsetu Broadcom BCM 4750 to je pravda, to fak sorry este raz.
FM Radio samozrejme že sa dá pústať rádio cez net, preto som napísal ´FM´ lebo je zadarmo anetreba použivať net.
Symbian treba cas odcasu preinstalovatked ma plné registre ale nehovor my ze je problem naj zamrznuty iPhone
Už nikoho presviedčať nebudem, ja mam svoje skúsenosti vy svoje každopádne iPhone od svojej prvej verzie spravil slusny pokrok a budem si ho chcieť zohnať nadlhšie a vyskusat čo dokáze.
Co je A-GPS? najdes tu http://macblog.sk/iphone/co-je-a-gps-as ... -1177.htmlTomáš666 napísal:Integrovany GPS modul iPhone 3G má, sorry pozeral som starú verziu bez 3G, ale neviem prečo na orange.sk maju napísané len A-GPS???
Ak si clovek kupuje iPhone tak k nemu musi pocitat aj s datovym pausalom (alebo minimalne Wifi v domacnosti) bez toho to nejde.... jednoducho iPhone a datovy pausal....Tomáš666 napísal:FM Radio samozrejme že sa dá pústať rádio cez net, preto som napísal ´FM´ lebo je zadarmo anetreba použivať net.
nerozumiem co chces povedat touto vetou... ale v iPhone sa ziadne registre neplnia a dokonca ho netreba ani cas od casu preinstalovatTomáš666 napísal:Symbian treba cas odcasu preinstalovatked ma plné registre ale nehovor my ze je problem naj zamrznuty iPhone, a s problemom na pripojenie na WiFi som sa chvalabohu ešte nestretol.
Tvoje skusenosti su velmi velmi slabe neviem ci si uz s pomyselnej startovacej ciary pohol..Tomáš666 napísal:Už nikoho presviedčať nebudem, ja mam svoje skúsenosti vy svoje každopádne iPhone od svojej prvej verzie spravil slusny pokrok a budem si ho chcieť zohnať nadlhšie a vyskusat čo dokáze.
dodo