Nas buduci prezident

Diskusie na politické témy...

Koho budete volit v 2. kole prezidentskych volieb

Ivan Gasparovic
72
34%
Iveta Radicova
108
52%
nikoho
24
11%
este neviem
5
2%

Celkom hlasov: 209

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

Spokojnost. Gasparovic je historicky prvym prezidentom SR, ktory dokazal obhajit svoj post aj pre druhe funkcne obdobie, cim si Slovensko v nelahkom obdobi svetovej hospodarskej krizy vybralo cestu dolezitej politickej stability. Po skusenostiach z okolitych krajin ako napr. Ceska rebublika, Ukrajina, alebo Polsko, kde sa konfontacie medzi prezidentom a vladou podciarkuju pod komplikaciu beztak nelahkej situacie, dovolim si vysledok nasich prezidenstkych volieb podciarknut slovom: nastastie.

Vysledok volieb napriek masivnej medialnej antikampani voci Gasparovicovi svedci tiez o tom, ze aj ked sa Radicova pocas kampane snazila minimalizovat pritomnost Dzurindu, Miklosa a inych symbolov byvalej vlady vo svojej pritomnosti a ludia maju kratku pamat, ta pamat nastastie az tak kratka nie je- Gasparovic v druhom kole zvitazil s este vacsim naskokom pred Radicovou, ako v kole prvom. Opozicii sa tak napriek silnej medialnej kampani nepodarilo vyuzit jedinecnu prilezitost na vitazstvo, kedy sa po velmi dlhej dobe atomizacie a hasterenia bola schopna zjednotit. To sa pravdepodobne uz tak skoro opat nezopakuje, kedze komplikovane vztahy vo vnutri opozicie su nam vsetkym vseobecne zname + v komunalnych volbach, tak ako v tych europskych a parlamentnych, kazdy bude hrat opat sam za seba. A tak len na opozicii zalezi, ake ponaucenie z tychto volieb si dokaze zobrat a potencial elektoratu realne vyuzit. Ci sa to niekomu paci alebo nie, s tym cim sa na postoch predsedov stran opozicia reprezentuje dnes to nepojde, a to napriek podpore skutocnej opozicie v tomto state- mediam.

Sledujem, ze mnohi z nas su nespokojni a niektori dokonca znasaju konecny vysledok uplynulych volieb dost emotivne. Bez ohladu na vysledok tychto volieb preto po case opat pripominam, ze za priamu volbu prezidenta mozme byt vdacni. Nechcem si totiz blizsie predstavovat to kvilenie, keby aj u nas prezidenta volil parlament, tak ako to je napr. v Ceskej republike.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Shark NX,

no jo, to už je dnes taká doba, že prosté konštatovanie situácie aká je, je v rámci politickej korektnosti nevhodné???? To nie sú narážky, to je konštatovanie..... Neboj, kopu Maďarov poznám aj osobne...... a väčšinu v dobrom.....

Aj mastermind sa ma pýtal "naco tak polarizovat spolocnost"....... To nepovažujem za "polarizovanie spoločnosti", ale prosté a jasné konštatovanie situácie.....
"na slovensku ziju slovaci a neslovaci"....... a nie je to tak?????
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Je to tak. Ale tak to je vsade. A nemozes to mat tomu cloveku za zle.
Solidarizuje z Madarmi?? Pekne od nej. Lepsie ako vykrikovat jak krcmovy povalac Slota spolu s Belousovovou. To je hanba...a nie to ze si ich Radicova pritiahla na svoju stranu.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Nie je polarizovaním to, že sa ako dôvod nevolenia niekoho vyzdvihuje to, že ho podpouje nejaká menšina? Samozrjme sa tým myslí to, že tí, čo tvoria tú menšinu sú zlí, proti záujmom Slovenska. Keby sa to nak nemyslelo, tak by to ani nemalo zmysel zdôrazňovať, nemalo by to žiaden vyplyn na výsledok volieb. Potom sa všetci čudujú, prečo je toto celé tak ako je - s tou podporou v tých okresoch, resp. nulovou podporou toho, kto túto atmosféru vyvoláva.
Tomasito
VIP
VIP

Pokial ide o tzv. madarsku kartu, kto dnes sledoval volebne studia a vyjadrenia politoligov, ten uz vie, ze zhoda panovala v jednom- madarska karta nebola tym, co rozhodlo o vitazovi prezidenstkych volieb. Naviac, tak ako madarska karta mohla niektorych volicov motivovat volit Gasparovica, rovnako mohla tato akcia vyvolat reakciu a motivovat volicov volit proti nemu.
Shark NX napísal:Teraz som pozeral zaznam z tlacovky Gasparovica :roll:
To je katastrofa
Po tvojich povolebnych reakciach v tejto teme, necudujem sa, ze sa ti na to nepozeralo dobre. Hold, emocie. V tejto suvislosti mi vsak neda neopytat sa: Pozrel si si aj brifing Ivet stojacej na stolicke, ktora napriek tazko skryvanemu sklamaniu burcovala pritomnych revolucnymi sloganmi ako pravda vitazi a podobne? Hold, pravda napriek mohutnej medialnej kampani a prazdnym frazam na styl okopirovanej Obamovej kampane zvitazila, nie vsak ta, o ktorej bola presvedcena ona a jej podporovatelia.

Brifing SDKU skoda komentovat, no v suvislosti s SDKU predsalen jedno spomeniem... Dzurinda bol pri otazkach smerujucich k jeho pozicii v strane zjavne nervozny, ani na jednu z tychto otazok vecne neodpovedal a nepochybujem o tom, ze mnohi z nas vedia, ze ma na to dobry dovod- jeho plan na odstavenie najvacsieho vnutrostrannickeho konkurenta stroskotal...
Sagittarius napísal:...ale nedá sa ani automaticky povedať, že pri moci nie je demencia :)
A pri byvalej vlade sa to povedat dalo? Myslel som si, ze mas na viac :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Tomasito ... Zdam sa ti nejaky pobureny?? :)
Hej sklamalo ma to ... V kutiku duse som si myslel ze by to mohla vyhrat.
Ale tieto reakcie su sposobene len tym co jej tu niektori vycitaju. Nie kvoli tomu ze vyhral Gasparovic.

Ad brifing ... Slova davaju nadej a motivuju. Pre niekoho su tie slova prazdne, pre niekoho nie.
Ale brifing Gasparovica ... Ten je dobry na horsku chatu do hupacieho kresla ;) Verim ze by rozpravky vnukom/vnuckam cital dobre :)
Tomasito
VIP
VIP

Shark NX napísal:Tomasito ... Zdam sa ti nejaky pobureny?? :)
Vychadzajuc z tvojich reakcii, pravdupovediac ano :)
Shark NX napísal:Hej sklamalo ma to ... V kutiku duse som si myslel ze by to mohla vyhrat.
Ale tieto reakcie su sposobene len tym co jej tu niektori vycitaju. Nie kvoli tomu ze vyhral Gasparovic.
Aj ked v mnohom s tebou nesuhlasim, a to najma tuto noc, ked u teba emocie pracuju, resp. pracovali viac nez inokedy, pokial ide o sklamanie, svojim sposobom ta chapem... ak by sa totiz podarilo zvitazit Radicovej, tiez by som bol sklamany, a to poriadne. Z mojho pohladu vsak nastastie zvitazil zdravy rozum.
//autoeditácia príspevku ( 05 Apr 2009, 2:41 )
Shark NX napísal:Ad brifing ... Slova davaju nadej a motivuju. Pre niekoho su tie slova prazdne, pre niekoho nie.
Ale brifing Gasparovica ... Ten je dobry na horsku chatu do hupacieho kresla ;) Verim ze by rozpravky vnukom/vnuckam cital dobre :)
Vidis, ohladom brifingu Radicovej sa opat nezhodneme. Brifing Radicovej stojacej na stolicke a so vzticenou pastou volajucou revolucne hesla sa totiz mne osobne zdal byt trapny, pricom ten Gasparovicov presne taky, aky by som od statnika- ktory prave obhajil svoju poziciu- ocakaval. Napriek tomu sa vo svojich predstavach s druhou castou tvojho prispevku predsalen ciastocne stotoznujem- keby mi rozpravky na dobru noc v detstve cital dedusko ako Gasparovic, zaspal by som ako batola ; )
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Tomasito nejako si zabudol napisat o antikampani voci Radicovej co robilo SNS.

A este o ich plagatikoch a falosnej inzercii. To co urobilo SNS je vrchol antikampane. SNS kleslo do urovne suterenu.

Na to sa ani media nechytaju.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MakeFake: Viem, ze citis krivdu po prehratych volbach a si sklamany vysledkom, tiez chapem, ze vzdy treba najst vinnika za neuspech, no nastastie treba povedat, ze Gasparovic vyhral a mna to potesilo :) Takze sa s tym zmier.
Tomasito
VIP
VIP

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

som sklamany a nestastny. dufal som ze Radicovej sa podari vyhrat, ale ukazalo sa, ze sucastna vlada a jej spojenci maju nekonecnu podporu...
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

jackb napísal:som sklamany a nestastny. dufal som ze Radicovej sa podari vyhrat, ale ukazalo sa, ze sucastna vlada a jej spojenci maju nekonecnu podporu...
Skor sa ukazalo aky dokazu byt ludia sprosti, neuvazeni, ked zvolia takeho imbecila co nevie sformulovat jednu rozumnu vetu po slovensky.
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Slayter napísal:Skor sa ukazalo aky dokazu byt ludia sprosti, neuvazeni, ked zvolia takeho imbecila co nevie sformulovat jednu rozumnu vetu po slovensky.
to je to najmenej co nas trapi, sucasne problemy maju vacsiu prioritu
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

Aj mna to sklamalo :( ale co sa da robit len dufam ze bude aj nieco robit nie ako len sunky valat...

Tomasito ako vies ze bude dobre s Gasparovicom? co ked sa mu toto obdobie nebude vobec darit? 8)

//btw Ja nie som nejaky politicky fanda resp zatial sa o politiku nezaujimam az tak podrobne...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

jooooooooooooo Gašparovič je víťazzz :D:D: :aasmile29:
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozi3 »

hm, neviem, mám zmiešané pocity, ale tajne som dúfal že by to mohla vyhrať Radička :?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Slayter napísal:Skor sa ukazalo aky dokazu byt ludia sprosti, neuvazeni, ked zvolia takeho imbecila co nevie sformulovat jednu rozumnu vetu po slovensky.
Sprostí, neuvážení... Argumenty voličov Radičovej. Poďme to trochu rozobrať.
Voliči Gašparoviča a Fica sú nevzdelaní, neinteligentní, z najnižšej spoločenskej vrstvy, sprostí, darebáci atď atď.
Voliči Radičovej a Dzurindu sú inteligentní, vzdelaní, múdri a niekde som čítal že dokonca pekní. Pekní? Aký má súvis vzhľad voliča s jeho inteligenciou?
Dogma ktorú som popísal bola štatisticky vyvrátená. Ale niektorí voliči Radičovej ju naďalej udržujú živú. Napr. ty Slayter. Čo má spoločné moja inteligencia, či môj výzor s tým, koho som volil? Aryan Angel verejne napísal že ju voliť nebude. Je teda hlúpy, škaredý a nevzdelaný? Nemyslím si. Hojko a Tomasito sa potešili že Gašparovič obhájil výťazstvo. Sú hlupáci? Ja som mu tiež dal svoj hlas. Som teda škaredý a neinteligentný? Neodvážil by som dať tvrdenie, že voliči Radičovej sú hlupáci. Prečo? Pretože stačí ak budem vychádzať z toho, že medzi tých voličov sa zaradzujú aj mnohí moji kamaráti, kamarátky, či niektorí z rodiny. No takisto sa medzi nami nachádzajú voliči Gašparoviča. Podľa vašeho rozdelenia by som teda mal rodinu rozdeliť na tých múrdych a na tých hlúpych? Nie. Prečo? Pretože je to celé nezmysel vytvorený Radičovej volebným týmom, obyčajná reklama, založená na nezmysle, ktorú ste jej pekne spapali aj s navyjákom a vzali ste si to ako jeden z argumentov pre volenie Radičovej. Tej (ne)sociálnej Radičovej, čo vzala ľuďom dôchodky atď atď.

Žila v Lučenci. Je to jediný južný okres, v ktorom pani Karafiátová nevyhrala. Prečo?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Výsledok podľa krajov:

http://www.ta3.com/sk/reportaze/117097_ ... dla-krajov

V Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji vyhrala Radičová s podporou okolo 55%, v ostatných Gašparovič.

Veľký rozdiel v prospech Gašparoviča bol v Banskobystrickom, Trenčianskom, Žilinskom a Prešovskom kraji okolo 70%.

V Košickom kraji to bolo dosť vyrovnané s výhrou na strane Gašparoviča.
To nikomu neprekáža, hlavne že myslí "národne". :)

Víťazstvo Gašparoviča nevidím ako koniec sveta, do volieb o ňom ani nebolo počuť, po tomto krátokom predvolebnom období o Gašparovičovi budeme počuť len o 5 rokov. :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Tomasito napísal:Gasparovicov (brifing) presne taky, aky by som od statnika- ktory prave obhajil svoju poziciu- ocakaval.
S príchodzím Ficom tam padali slová ako špinavosti, klamstvá.. Ešte predtým od Trubača selekcia médií ktoré vpustia dnu. Fakt hodné najvyššieho štátnika. :? Pred voľbami každá pozornosť či priestor v hociakom denníku dobrý, po 22:00 ideme do starých koľají.

ad erytrocyt a smerovaním voličov Gašparoviča medzi "zberbu": ono zase z druhého tábora padali slová ako je niekto protislovenský, promadarský a podobne, tu sú karty vyrovnané podľa mňa. Netreba na to upozorňovať.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Mateq napísal: ad erytrocyt a smerovaním voličov Gašparoviča medzi "zberbu": ono zase z druhého tábora padali slová ako je niekto protislovenský, promadarský a podobne, tu sú karty vyrovnané podľa mňa. Netreba na to upozorňovať.
http://volby.sme.sk/c/4287232/interakti ... denta.html
Ako si mám vysvetliť tú modrú farbu na juhu slovenska?Nebude to mať svoje dôvody? Proti maďarom nemám nič, ale vadilo by mi ak by oni zvolili prezidenta, ktorý bude prezidentom aj mne.
Napísať odpoveď