Jazda výhradne na staršom aute ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Jazda výhradne na staršom aute ?

Príspevok od používateľa jozi3 »

Ahoj, mám tak trochu netradičný problém (resp. nie ja, ale moja sesternica/22/) Ide o to, že si pred tromi rokmi spravila vodičák, začala jazdiť na svojom starom aute (ktoré už bolo vystriedané všetkými členmi jej rodiny :lol: ) no proste mala rada jazdenie na svojej starej škodovečke, jazdila pravidle do školy, do roboty a časom teda mala dosť odjazdeného. No čo sa však dalo čakať, auto si to rozmyslelo a prestalo poslúchať - jednoducho odišlo. Po čase si teda s priateľom kúpila nové auto za celkom slušné peniaze. Ale...niečo prestalo byť v poriadku, pretože od vtedy čo majú nové auto, ona proste odmieta sadnúť za volant. Zo začiatku im to neprišlo nejaké divné, ale už keď zrazu mesiac - dva mesiace stále odmietala šoférovať, tak priateľ sa jej začal vypytovať že čo sa s ňou stalo, že či jej auto nevyhovuje alebo tak... Nakoniec z jej vyliezlo, že nechce šoférovať nové drahé auto, že ešte stále má pred sebou tú sumu za ktorú ho kúpili, a nevie si predstaviť čo by sa stalo, keby ho náhodou nabúrala. Je pravda, že jediné auto ktoré predtým šoférovala bola práve stará "dobrá" škodovka. A tak sa chcem spýtať že ako jej proste dohovoriť, nejaké rady aby dala za hlavu svoje predsudky, alebo že či aj vy už ste o niečom takom počuli, neviem mne to príde dosť divné aby mal niekto strach šoférovať nové a hlavne bezpečnejšie auto a najmä keď ten človek je vynikajúci šofér :roll:
masum
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa masum »

co takto dat na to auto havarijnu poistku? a problem vyrieseny
orthe
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa orthe »

joj....mohla by mi to auto darovať.....alebo vymením za 20ročného peugeota 309GLD..... :lol:
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Poznam to, tiez nemam taku odvahu soferovat nase auto. Nie ze by som nevedel jazdit, ale viem, ze by stacilo aby niekto tukol do mna a otec by ma zozral:). Preto by som radsej chcel dakeho favorita na tych 10k km, na tom ked oskres lak, nic sa nestane:P. Myslim, ze sesternici budes darmo dohovarat. Nato musi prist sama, proste par krat sa na autaciku prevezie na kratsich vzdialenostiach a opadne to z nej. Najma v situaciach, ked auto bude nevyhnutne potrebovat a jednoducho nebude mat na vyber zan sadne, zachvilu je po strachu:).
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ja mám možno trochu podobný problém, keďže v rodine máme 2 autá - Toyotu Corollu (síce 1993 ročník, ale perfektný stav a krásny netradičný vzhľad) a Fiat Uno. Radšej popravde jazdím na Fiate, lebo keď si pomyslím, koľko peňazí sa už dalo na originálne diely na Toyote, keď bol otec už niekoľkokrát nevinne v havárke alebo ťukanci, ktorý sám nespôsobil, tak mám z toho až husiu kožu, lebo keby sa to stalo mne osobne, tak by ma asi dorazil :) Ale nie, pri jazde vo Fiate sa jednoducho nebojím, lebo v prípade nejakej menšej havárky by sa akurát hodil do šrotu a nebolo by ho ľúto.
V septembri sa nám naskytá výhodná kúpa 3 - ročnej Audi A4 od známeho, tak hádam mi prischne Toyota a "komplex" prejde na túto Audinu :lol:

Riešením pre takýto extrémny prípad je možno aj návšteva psychológa. Môj prípad zatiaľ nie je až taký akútny, lebo na Toyote neodmietam jazdiť, ale jednoducho sám radšej jazdím na Fiate :P
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

masum napísal:co takto dat na to auto havarijnu poistku? a problem vyrieseny
To je síce dobrý nápad, ale pochybujem že kvôli tomu si budú dávať ďalšie poistenie a tým pádom aj ďalšie nemalé výdavky... Ale skúsim jej to navrhnúť, že či by si potom jazdenie nerozmyslela :wink:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Nové auto a nemajú havarijnu? Skôr by som povedal, že majú a ty o tom len nevieš.
Nechce jazdiť, tak nech nejazdi. Na čo ju do toho tlačiť? Časom ju to prejde. Či už nebude mať na výber, bude musieť sadnúť za volant a získa trocha sebavedomia alebo jej z pred očí zíde ta suma, za ktoru to kupili.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

na nove auto, ktore este nestratilo hodnotu je havarijne poistenie priam nutnost, ak ho iba v nedelu nevytlaci pred garaz, neumyje a nezatlaci s5 ... a potom moze bez strachu jazdit ... a nech sa trochu zamysli ... skor by som chapal strach jazdit na starej skodovke (vyssia sanca ze ta niekde necha, zalostna bezpecnost, zalostne jazdne vlastnosti) ... ked chcela hladet na financny aspekt pouzivania noveho auta, tak ma jazdit MHD, pretoze hociake auto sa pokazi a nezalezi na tom ci ho soferuje ona alebo jej muz ... je to proste nevyhnutne :-) ... takze keby zrovna nehavarovala tak investicie pridu :-)
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Takže hovoríte, netlačiť ju do toho? Ide o to, že pokiaľ si doteraz nesadla sama za volant, tak v budúcnosti tak ťažko spraví... Teda jedine ako tu bolo už spomínané že by jednoducho musela, že by nastal nejaký vážny dôvod a nič iné by jej neostávalo, než nasadnúť a odísť.

V pondelok idem po kole za ňou do práce, opýtať sa jej ohľadom tej poistky, je fakt že nie som si na 100% istý či ju majú alebo nie. :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

NIE ... praveze nejazdit neni riesenie ! (teda pokial strach o auto nieje iba zamienkou, keby mala strach so samotneho soferovania, tak to by som ju na cestu nepustil, to su ti najhorsi vodici, ktori nemaju respekt, ale vyslovene strach !) ... nebude 10 rokov jazdit a potom bude mat este znasobeny strach ... nech si proste uvedomi ze ak sa fakt boji iba o auto, tak si ho nemala kupovat, auto proste investicie vyzaduje a obcas sa nejaky tukanec stane kazdemu (vysoky obrubnik a tak, nie lampa a auto na totalku :-P) ...
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Zámienka to nie je určite, lebo predtým jazdila dosť a pravidelne, a strach nemala - párkrát ma viezla takže viem o čom hovorím :wink: Proste do nového auta si nechce sadnúť no :roll:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ale keď sa na to bude pozerať takto, tak si už v živote nesadne za volant. Alebo nech si kúpi ďalšiu starú Škodovku a nech jazdí na nej. Povedz jej to takto a možno sa umúdri.
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

treba jej to vysvetliť polopatisticky.. teda ono fajnt staru skodovku mohla poťukať a tak a nič by sa nedialo... ale? ked by havarovala na nej tak je z nej mastny flak.. v škodovke pomože pred smrtou len zázrak....

takže jej treba nabiť do hlavy.. že je jedno že nové auto nabura... hlavné je že prežije... ten kto už mal riadnu buračku pochopí....

škoda 120 - (tu je 2x pohreb.. raz vodič raz "auto")
nové auto (hocičo iné než škoda 120) - (najprv radosť s prežitia až potom škody na aute)
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

moze byt taka psychologicka bariera kde si predstavuje akykolvek skrabanec ktoreho oprava sa rovne cene komplet starej skodovky,

ale nejak sa cez to musi preniest, a asi to bude musiet zvladnut sama, mozes jej len dopomoct

mozno ju skusit zobrat dakde kde je dost miesta a velmi mala premavka, nech si trosku zajazdi a pozvyka na auto (novsie auta maju trosku viac mrtvych uhlov ako skodovka), proste nech si zvykne kde ma kolko miesta a pomaly sa rozjazdi aj v premavke, len ju asi netlacit

bude sa musiet zbavit toho strachu (ze daco skorej skrabne ako ze by auto vypovedal osluzbu) a dalsi pouzivatelia auta by to zle zvladali a vycitali jej to
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Takže ako som si myslel, havarijnú poistku na ňom nemajú - že vraj im bola pri kúpe ponúknutá ale odmietli to. Či si ju na to auto dajú alebo nie, to je už ich vec, do toho ich nútiť nebudem, sú to predsa ich peniaze. Ja len doplním aby ste si nerobili nejaké ilúzie luxusného športiaka alebo čo :lol: Majú Octaviu :wink: Nechám tomu asi voľný priebeh a uvidíme, som jej povedal že aby nevyšla z cviku, tak nech si sem-tam príde zajazdiť na našom starom Fiate :lol:
Napísať odpoveď