Predpokladam. ze ten 400W zdroj bude asi nejaky noname. V takom pripade na tvoju zostavu by bohate stacil 400 - 450 W nejaky znackovy ako napr. AKASA, TAGAN, FORTRON, SEASONIC, ZALMAN ... proste nieco z tych lepsich znaciek
Dolezite je si vsimat aku zataz zvladne pri jednotlivych vetvach. najdolezitejsia je ta 12V. Standarne su uvadzane 2 napr. 32-36 Amper alebo 4 kde je hodnota 16-18A.
Dalsou dolezitou hodnotou je ucinnost zdroja. Skoro vsetky kvalitne zdroje maju napisanu ucinnost napr. 80+ alebo pripadne presne napisanu napr. 84% ucinnost a tak ...
Dobre je aby zdroj obsahoval Aktivne PFC, ak pocitac nebezi na plny vykon, tak zdroj sa prisposobi.
Dneska je uz standard ATX 2.2, kde mas priamo kable na SATA zariadenia, pripadne 6 pinove napajania, ked to vyzaduje grafika.
Je to lepsie, ako mat PC plne redukcii.
A v neposlednom rade je samozrejme cena. Kvalitne zdroje idu cca okolo 60 € a viac.
Ja som davnejsie zainvestoval do 550W AKASY, stala ma nejakych 100€ vtedy a maximalna spokojnost, vykon, stabilita pri OC, dostatocana rezerva do buducna na bezneho uzivatela a hlavne co ma tesi, ze ventilator po roku a pol stale tichucky, bez vrcania