Setup do €1300
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Aj by som pocital, ale doska SLi nepodporuje, nasrat. Potom, ked budem cca po roku a pol/dvoch menit CPU aj GPU vymenim aj PSU. Vtedy by uz 775 procaky a PCIe grafiky (podla mna bude urcite nejaka nova zbernica, na stopero) mali byt celkom lacne
. Takze beriem HX520, fany to napoji (ak klamu s tym 10× peripherall, tak ich snad zabijem) a s vykonom davam na teba šudo - ked to nepojde, bude to tvoja vina
.
//prave teraz citam manual k tomu HX520, a mam tam nejake nejasnosti... pise sa tam
– 2 x 800mm 4-pin peripheral power
connector cables with
three connector heads.
– For HX620W: 2 x 450mm 4-pin
peripheral power connector cables
with two connector heads.
– For HX520W: 1 x 450mm 4-pin
Note: The 4-pin peripheral power connector is widely used on
devices such as IDE hard drives, CD-ROM drives, optical drives,
and on certain AGP video cards.
Tak teda mam 2x800mm kabel s troma 4-pinmi, alebo jeden 450mm kabel s dvoma 4-pinmi? Tomuto tiez velmi nechapem:
1 x Y-adapter with a 4-pin female
peripherals power connector at one
end and two female 4-pin peripherals
FAN ONLY power connectors at the other.
Note: The Fan only power connector is strictly used on fans.
O co tam vlastne ide? Lebo pri tom Y-adapteri uz ani dlzku nepisu... lebo ak budem mat 450mm kabel s troma 4-pinmi tak ten zdroj zobrat nemozem, kabel je kratky a malo koncoviek
. A o tom Y-adapteri ani nehovorim, tam neni sanca. No na konci instalacie vidim nieco taketo:
e. For any peripheral requiring a small 4-pin connector, connect the Y-Adapter of the
small 4-pin cable to any of the peripheral cable connector, and then connect
the small 4-pin cable to the device’s power socket.
f. For any fan requiring a standard 4-pin connector, connect the Y-Adapter of the fan
cable to any of the peripheral cable connector, and then connect the standard
4-pin socket to the fan cable.
Neviem si to uplne dokonale prelozit, nevie niekto? Po anglicky viem, ale toto mi nejak nedava zmysel... prosim niekto
.
NERIESIT UZ TOTO HORE, O TO DOLE MI IDE
Tak, na pc.sk som fany vyriesil, ale radia mi tam zobrat E5200 namiesto 8400... vraj ho vytaktujem na 3,6GHz a okrem cache sa nelisi... pravda? Lebo uz 8400 je viac-menej starina, nie to 5200... tiez vraj GTX275 namiesto 285... nebudem tam minimalne 2 roky nic menit a 275 podla mna o rok skape.
//prave teraz citam manual k tomu HX520, a mam tam nejake nejasnosti... pise sa tam
– 2 x 800mm 4-pin peripheral power
connector cables with
three connector heads.
– For HX620W: 2 x 450mm 4-pin
– For HX520W: 1 x 450mm 4-pin
Note: The 4-pin peripheral power connector is widely used on
devices such as IDE hard drives, CD-ROM drives, optical drives,
and on certain AGP video cards.
Tak teda mam 2x800mm kabel s troma 4-pinmi, alebo jeden 450mm kabel s dvoma 4-pinmi? Tomuto tiez velmi nechapem:
1 x Y-adapter with a 4-pin female
peripherals power connector at one
end and two female 4-pin peripherals
FAN ONLY power connectors at the other.
Note: The Fan only power connector is strictly used on fans.
O co tam vlastne ide? Lebo pri tom Y-adapteri uz ani dlzku nepisu... lebo ak budem mat 450mm kabel s troma 4-pinmi tak ten zdroj zobrat nemozem, kabel je kratky a malo koncoviek
e. For any peripheral requiring a small 4-pin connector, connect the Y-Adapter of the
small 4-pin cable to any of the peripheral cable connector, and then connect
the small 4-pin cable to the device’s power socket.
f. For any fan requiring a standard 4-pin connector, connect the Y-Adapter of the fan
cable to any of the peripheral cable connector, and then connect the standard
4-pin socket to the fan cable.
Neviem si to uplne dokonale prelozit, nevie niekto? Po anglicky viem, ale toto mi nejak nedava zmysel... prosim niekto
NERIESIT UZ TOTO HORE, O TO DOLE MI IDE
Tak, na pc.sk som fany vyriesil, ale radia mi tam zobrat E5200 namiesto 8400... vraj ho vytaktujem na 3,6GHz a okrem cache sa nelisi... pravda? Lebo uz 8400 je viac-menej starina, nie to 5200... tiez vraj GTX275 namiesto 285... nebudem tam minimalne 2 roky nic menit a 275 podla mna o rok skape.
-
moosha
Darca
P5Q-E alebo P5Q-PRO, asi ziaden rozdiel, akurat posobivejsi nazov. moosha is ATi hater. Dpc, mne je vazne dost proti srsti davat do takejto zostavy procak stary jak republika
. Inak, rozmyslal som o P5Q-TURBO, mne staci jeden PCIe (asi..., ked potom zistim ze nie, otrepem si ju o hlavu). Vyzera to na lepsie moznosti pretaktovania - pravda?
-
moosha
Darca
Mna na pretaktovanie.sk presvedcili na GTX275, vraj je skoro rovnaka ako 285 a vyradi ju postupne z predaja. Co mi dovolilo dat si tam Maximus Formula II dosku a regulator otacok. Som momentalne spokojny. Quad kupim neskor (neviem, ci to spocitam na prstoch jednej ruky kolkokrat som to zopakoval v tejto teme...).
-
Šu-Do
Redeemer
Nadeo
urco lepsia zostava ako ma teraz moosha vybranu... ale je to jeho vec... + este necelych 250€ ostava
+ bedna - 75€
http://www.alza.sk/pocitacova-skrin-coo ... d81488.htm
urco lepsia zostava ako ma teraz moosha vybranu... ale je to jeho vec... + este necelych 250€ ostava
+ bedna - 75€
http://www.alza.sk/pocitacova-skrin-coo ... d81488.htm
-
moosha
Darca
OK, teraz som prisiel a urobim nejake mensie-vacsie zmeny v zostave. O polhodinku editnem. Bude to samozrejme uz na GTX275. Dufam ze sa to bude viac-menej pacit potom
. BTW ti ludia na pretaktovanie.sk ma seru, pecto krat som im povedal, ze tam treba aj ine veci ako MB-CPU-GPU-CASE-FAN, ale oni ne. Urobia bud Q9550 zostavu, ktora by s vecami, ktore potrebujem vysplahala na 1500€ alebo to je*** s E5200 a tam nejakymi Lian Li skrinami za 200€ ktore vobec nevyuzijem... a to som si myslel, ze tam najdem normalnu pomoc. Ja si to poriesim tak jak radil napr. šudo etc. Teraz dam E8400, o rok kupim Q9650 a GTX275.
//autoeditácia príspevku ( 07 Apr 2009, 16:32 )
OK, takze takto nejako. Ku E8400 - o rok idem na quad, ked zlacnie trocha (nehovorte ze uz teraz je lacny). Ku GTX275 - stejnak o rok-dva budem musiet kupit novu, a je skoro rovnaka ako 285. Ak im ta od BFG nedojde kym to nekupim, tak zoberiem nejaku inu (ten Gainward sa mi velmi nezda, najradsej by som BFG/Asus). Ku doske - 2× PCIe mi netreba, kedze SLi to nepodporuje a vraj je tato Turbo lepsia na OC ako Pro a nie je az o tolko drahsia. Ku zdroju - vykonnostne je tak akurat, ma to modularne kable, co vyuzijem lebo polovicu kablov mi netreba a robilo by to bordel. Ku pamatiam - myslim, ze aspon jednu uchylku pochopite
. A vraj su aj dobre na ó-cé. Mne to teraz celkom vyhovuje, mam tam este aj nejake kilecko-dve (Sk) usetrene, cize nejako kokocinku do skirne najdem
. Nejake veci na screene chybaju, boli by tam zbytocne. Su to veci potrebne na stavbu siete (cca 10€) a redukcie.
(sub)Total: 1326€
//autoeditácia príspevku ( 07 Apr 2009, 16:32 )
OK, takze takto nejako. Ku E8400 - o rok idem na quad, ked zlacnie trocha (nehovorte ze uz teraz je lacny). Ku GTX275 - stejnak o rok-dva budem musiet kupit novu, a je skoro rovnaka ako 285. Ak im ta od BFG nedojde kym to nekupim, tak zoberiem nejaku inu (ten Gainward sa mi velmi nezda, najradsej by som BFG/Asus). Ku doske - 2× PCIe mi netreba, kedze SLi to nepodporuje a vraj je tato Turbo lepsia na OC ako Pro a nie je az o tolko drahsia. Ku zdroju - vykonnostne je tak akurat, ma to modularne kable, co vyuzijem lebo polovicu kablov mi netreba a robilo by to bordel. Ku pamatiam - myslim, ze aspon jednu uchylku pochopite
(sub)Total: 1326€
-
Šu-Do
Redeemer
zdroj nema modularnu kabelaz + 8 eur... je to 50/50 s tym quadom... bud kupit teraz alebo pockat o rok a kupit nieco ine... samozrejme kto vie co o ten rok bude.. teraz i7.. o rok moze byt i7 ako dnesne dvojjadra.. grafika je v pohodicke.. nemyslim si, ze PCIe slot sa bude menit.. co sa v pripade socketov stat moze kazdu chvilu (ako debili)... zbytocne s tebou riesit nieco moosha ked si povedat nedas.. uzavri si temu, pretoze sa to tu nikam nehybe.. myslim si, ze si sa uz rozhodol.. je to dobra zostava.. ale za tie peniaze sa da kupit odost lepsia :X
O rok máme šesťjadrové i7 32 nm výroba ( http://www.extrahardware.cz/roadmapa-in ... a-westmere ) ..
.. čiže to môžeš kúpiť toto teraz a o rok bude už sc. 775 starina .. bude sc. 1156 (i5) a 1136 (i7) a budeš musieť kúpiť asi aj nové MOBO / RAM - Alebo Quad do 775 ak ho Intel medzičasom nevyradí aby presadil Nehalemy a DDR3 (čo je dosť pravdepodobné).
Ešte je aj dosť otázne či tie nové i7 32nm pôjdu do dnešných sc. 1366 MOBO, na čo nikto nevie 100 % odpovedať .. dúfam, že pôjdu, lebo idem o chvíľu kupovať i7 920.
Ešte je aj dosť otázne či tie nové i7 32nm pôjdu do dnešných sc. 1366 MOBO, na čo nikto nevie 100 % odpovedať .. dúfam, že pôjdu, lebo idem o chvíľu kupovať i7 920.
-
moosha
Darca
Tak OK, dam si quad. Je nejaky iny rozdiel medzi Q9400 a Q9550 okrem frekvencie a cache? Lebo tam je pekny cenovy rozdiel. Dal som tam 9400-vku. Ale je pravda, ze dost chu**** dobu som vystihol na novy komp... nova technologia na trhu, o rok zvalcuje starsiu, ktora ze teraz pre mna dostupna a potom si mozem piskat... ale berem to tak, ze v hrach to nepocitim, kedze aj s prichodom stvorjadier neboli skoro ziadne hry optimalizovane (a ani teraz nie su asi...). Cize zostava ako v predoslom prispevku, ale namiesto E8400 je Q9400. Dufam ze sa da trocha taktovat (aspon na 3GHz).
-
Šu-Do
Redeemer
Q9400 je dobra volba Moosha.. konecne si dospel k dobremu zaveru...
na 3Ghz ho das urco... VID. http://forums.overclockersclub.com/?showtopic=163382
rozdiel medzi E8400 a Q9400 v hrach nepocitis !!... mozno s Q9400 ti to pojde lepsie (samozrejme hry optimalizovane na 4 jadra urco) ale mozno aj tie co su na 2 jadra... zober to tak, ze mozes pritom na pozadi robit aj ine cinnosti, napriklad aj procesy ti budu bezat na pozadi na jednom jadre a zvysne mas k dizpozicii.. ver mi, ze lutovat nebudes...
a nenasiel si si zle obdobie.. teraz je uz doba, kedy vyvoj pocitacoveho sveta ide neuveritelne rychlo dopredu... raz to ale predsa musi skoncit... i ked
na 3Ghz ho das urco... VID. http://forums.overclockersclub.com/?showtopic=163382
rozdiel medzi E8400 a Q9400 v hrach nepocitis !!... mozno s Q9400 ti to pojde lepsie (samozrejme hry optimalizovane na 4 jadra urco) ale mozno aj tie co su na 2 jadra... zober to tak, ze mozes pritom na pozadi robit aj ine cinnosti, napriklad aj procesy ti budu bezat na pozadi na jednom jadre a zvysne mas k dizpozicii.. ver mi, ze lutovat nebudes...
a nenasiel si si zle obdobie.. teraz je uz doba, kedy vyvoj pocitacoveho sveta ide neuveritelne rychlo dopredu... raz to ale predsa musi skoncit... i ked
-
moosha
Darca
Ved to, ze ja som si ho vobec nevismol. Nepozeral som deviatkove stvorjadra, len tie nizsie rady. A toto je vazne vo vybornej cene. Skoda, ze k tej doske som nasiel malo materialov, asi nie je velmi rozsirena. Ale na stranke Asusu zdoraznuju celkom dost, ze je OC-friendly, co sa mi paci. Nic jej nechyba a ani tam nie je nic naviac. Az na PCIe sloty a vzhlad sa s Pro vobec nelisia. Skoda ze nemam ziadne informacie o prislusenstve, dufam ze tam bude aspon ten ich Q-connector/shield a SATA kable (ale to je asi uz samozrejmost). Nakoniec som sa aj pekne vosiel do ceny, 1333€ som trhol len o minimum.
//autoeditácia príspevku ( 07 Apr 2009, 21:12 )
Objavil som take ze GTX280, od 275 sa lisi asi iba RAM-kou, sirsou zbernicou a vacsou priepustnostou a je o 20€ drahsia, nezobrat ju? Podla mna sa celkom oplati, RAM-ku vyuzijem urcite. Inak, aby som vas vyviedol z omylu - toto nebude pure gamestation. Robim aj s grafikou (2D, neskor 3D) a tam snad tu kvadru vyuzijem.
http://www.alza.sk/bfg-gtx280-oc-1gb-d95482.htm
//autoeditácia príspevku ( 07 Apr 2009, 21:12 )
Objavil som take ze GTX280, od 275 sa lisi asi iba RAM-kou, sirsou zbernicou a vacsou priepustnostou a je o 20€ drahsia, nezobrat ju? Podla mna sa celkom oplati, RAM-ku vyuzijem urcite. Inak, aby som vas vyviedol z omylu - toto nebude pure gamestation. Robim aj s grafikou (2D, neskor 3D) a tam snad tu kvadru vyuzijem.
http://www.alza.sk/bfg-gtx280-oc-1gb-d95482.htm
Podľa tohto grafu je 275 lepšia .. (Hry) Zdroj: http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=0 - Aj keď tá 280 od BFG je trochu taktnutá takže sa to dorovná ..