postovne z USA..
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
postovne z USA..
chel by som si z USA objednat jednu zakl dosku ale nevim ci sa to oplati...nevie niekto nahodou co by asi stalo postovne??
-
miso.kubachy
Light Expert
Re: postovne z USA..
ono problemom nie je postovne ale skor dph a clodobi235 napísal:chel by som si z USA objednat jednu zakl dosku ale nevim ci sa to oplati...nevie niekto nahodou co by asi stalo postovne??
-
miso.kubachy
Light Expert
ked ti pride tovar objednany mimo EU tak platis statu clo a dan. To to ma s tym spolocnehojko napísal:miso.kubachy: Co s tym ma prosim ta DPH???
priklad este v sk:
tovar objednany z USA
cena tovaru 2811 sk
z toho 12% clo - 301 sk
dph 19% - 535 sk
ale tak zalezi aj na tovare, ktory si objednavas a tiez na tom, komu ten balik prejde cez ruky
-
webmasterr
Medium Professional
tak tak do 150€ sa clo ani dph neplati, a s postovnym to je rozne, zavisi odkial to kupujes, ako to je posielane, ci to chces aj poistit atd... cize najlepsie sa informovat tam odkial to chces kupit 
//no ja tom mam aj potvrdene, som objednaval mobil v hodnote cca 120$ co je viac ako 22€, zadrzali mi ho na colnici..bol som si ponho a nic som neplatil
//no ja tom mam aj potvrdene, som objednaval mobil v hodnote cca 120$ co je viac ako 22€, zadrzali mi ho na colnici..bol som si ponho a nic som neplatil
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Kde ste prisli k sume 150 eur??? Pozeram na nete a je to 22 eur , pre osobne ucely je to 45 eur na zasielku (v pripade, ze to posiela fyzicka osoba druhej fyzickej osobe).
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/sit ... 501-sk.pdf
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/sit ... 501-sk.pdf
Tak mas stare informacie
A dokonca link na diskusiu tu na hojku 
http://www.hojko.com/novy-zakon-o-dovoz ... 10218.html
http://www.hojko.com/novy-zakon-o-dovoz ... 10218.html
presne tak ako sa tu písalo, pokial je hodnota tovaru do 150€ (ale myslím si že je to až do 165€) tak neplatíš nič iba samotnú hodnotu tovaru. Objednávam si veci z USA bežne a zatial sa mi nestalo že som niečo platil navyše. A hodnota môjho nakupovaného tovaru sa pohybuje od 50€ do 120€. Akurát môže byť problém na colnici, ak sa colníkom nebude páčiť čo si si nechal poslať tak máš smolu 
ano ano, clo sa neplati do 150 eur, ale Dedomil pozor hranica dph sa znizovala z povodnych 150 na terajsich 22 eur ... za vsetko v hodnote nad 22 eur calujes 19% dph (pocita sa aj postovne)
... btw, ale vsetko zalezi od toho ktoreho colnika, kupoval som aj teraz veci nad 150 eur a nepreclievali nic, v poho doslo domov, ako aj skorej ked bola hranica cla 22 ECU, tiez som parkrat neplatil.
... btw, ale vsetko zalezi od toho ktoreho colnika, kupoval som aj teraz veci nad 150 eur a nepreclievali nic, v poho doslo domov, ako aj skorej ked bola hranica cla 22 ECU, tiez som parkrat neplatil.
No neviem. Ludia v BA na letisku kde je colna oná vraveli takto "za kazdy tovar sa plati colny poplatok" a to zaco sa neplati asi nikde na e-shope neobjednas. Neviem ako to je teraz posledne 2-3 mesiace ale ja som platil za vsetko. Kupoval som mobil za 700$. Faktura bola vystavena na 9.99$ a v popise bol plastovy kryt na mobil. Samozrejme platil som colne poplatky.
ano a ja opakujem ze mas pravdu ... tak sa vycisluje clo (cena tovaru, nic viac)DeFeAt napísal:tych 150eur, je suma, BEZ POSTOVNEHO
ak cena TOVARU presahuje 150eur, tak ked prijemca schvaluje colne poplatky a zaplatenie CLA a neviem coho vsestkeho, bude musiet zaplatit, ak neschvali, zasielku nedostane..
opakujem, tych 150eur je cena VECI BEZ POSTOVNEHO
ale zabudas na DPH, ta sa menila ku dnu 1.4.2009 z povodnej hranice 150 eur na terajsiu 22 eur (pocita sa cena zasielky + postovne + poistenie atd). vsetko nad 22 eur sa zdanuje v colnom konani ... dph a clo su dve rozdielne veci, nemylit si ich
... inak prijemcovi staci pisomne prehlasenie ze zasielku nepreberie, nemusi nic schvalovat/neschvalovat (ale to uz je chytanie za slovicka
-
webmasterr
Medium Professional
no ono to je podla mna nahodne, ako checkuju zasielky mozno si par vytipuju a tie zadrzia
napr ja som pred cca 2 mesiacmi objednaval telefon za cca 110$ a zadrzali ho na colnici musel som si prist ponho doniest doklad o zaplateny a tak mi ho dali..neplatil som nic ani clo ani dph
a tearz som objednaval dalsi tiez v limite do 150€ a v poho mi prisiel az domov
(hovorim o tych drahsich veciach, samozrejme mensie drobnosti si myslim ze velmi nezadrziavaju)
ale s tym dph ste ma teda nepotesili, dpc teraz sa uz ani pomaly nic neoplati objednat ked mi k tovaru este hodia 19% sumy tovaru k tomu, do 150€ bolo tak akurat si myslim..ale 22 € je malo
a to mam este objednane veci spred aprila co mi maju prist..nastastie male lacne drobnosti
napr ja som pred cca 2 mesiacmi objednaval telefon za cca 110$ a zadrzali ho na colnici musel som si prist ponho doniest doklad o zaplateny a tak mi ho dali..neplatil som nic ani clo ani dph
a tearz som objednaval dalsi tiez v limite do 150€ a v poho mi prisiel az domov
(hovorim o tych drahsich veciach, samozrejme mensie drobnosti si myslim ze velmi nezadrziavaju)
ale s tym dph ste ma teda nepotesili, dpc teraz sa uz ani pomaly nic neoplati objednat ked mi k tovaru este hodia 19% sumy tovaru k tomu, do 150€ bolo tak akurat si myslim..ale 22 € je malo
a to mam este objednane veci spred aprila co mi maju prist..nastastie male lacne drobnosti