Prilis dlhe vypinanie systemu Windows
Prilis dlhe vypinanie systemu Windows
Dobry den.
Moj problem sa tyka dlheho vypinania Windowsu. Neviem cim je to sposobene, ale snad sa tu niekto najde a poradi mi. Ako kazdy klasicky uzivatel vypinam PC cez menu Start/Vypnout pocitac/Vypnout alebo Restartovat. Problem je vsak ten ze vtom modrom menu ako pise "Ukladam nastavenia" PC nic nerobi. Dioda neblika zeby disk pracoval. Toto chovanie trva cca 3-4 minuty. Po tychto minutach diodka zacne blikat (disk pracovat) a PC sa bud restartne alebo vypne (podla toho ci som ho dal vypnut alebo resetnut). Tento problem zacal asi pred cca. dvoma tyzdnami. V poslednom mesiaci som do PC neinstaloval ziadne nove softy ani nerobil ziadne zmeny v hardware ci biose.
Moj problem sa tyka dlheho vypinania Windowsu. Neviem cim je to sposobene, ale snad sa tu niekto najde a poradi mi. Ako kazdy klasicky uzivatel vypinam PC cez menu Start/Vypnout pocitac/Vypnout alebo Restartovat. Problem je vsak ten ze vtom modrom menu ako pise "Ukladam nastavenia" PC nic nerobi. Dioda neblika zeby disk pracoval. Toto chovanie trva cca 3-4 minuty. Po tychto minutach diodka zacne blikat (disk pracovat) a PC sa bud restartne alebo vypne (podla toho ci som ho dal vypnut alebo resetnut). Tento problem zacal asi pred cca. dvoma tyzdnami. V poslednom mesiaci som do PC neinstaloval ziadne nove softy ani nerobil ziadne zmeny v hardware ci biose.
-
Marcos Corvin
Expert
Re: Prilis dlhe vypinanie systemu Windows
Aký Windows používaš??? XP-čko???Dedomil napísal:Dobry den.
-
Marcos Corvin
Expert
Tak si daj ŠTART -> Spustiť (Run) -> tam napíš "regedit" (bez úvodzoviek) -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Control (na CONTROL klikni, na pravej polovici sa Ti objavia možnosti, úplne posledná je WaitToKillServiceTimeout) na to dvakrát klikni, do riadku vlož napr. 100Dedomil napísal:Pouzivam XP Pro.
Podstatne o kratší čas by sa Ti mal vypínať comp...
ked uz sa hrate s registrami tak to doplnim
tento kluc
tieto tri hodnoty
je to v milisekundach a je to asi takto (ak sa pletiem opravte ma)
prve dava aplikacii dajaky cas na ukoncenie, potom jej posle poziadavku ze sa ma ukoncit, potom caka druhy cas kym to zvladne sama a ak ho prekroci tak ak je hodnota 0 vyhodi userovi tabulku ze co by rad a ak je 1 tak nasilen aplikaciu ukonci bez ukaldania cohokolvek, proste ju zrusi
takze dalsi kluc
toto je daco obdobne, ale nejedna sa o aplikacie ale servisi / rezidenty
ako antiviraky(Avast, Nod), servery a podobne veci (Apache, MySQL)
normalne su tie hodnoty kolo 15000 a viac co je nad 15 sekund a scituju sa, takze to trva dlho
komu sa toto nechce chapat vytvorte si subor optimizer.reg a uozte do neho text
takyto subor je dobre obohatit si aj o ostatne tweaky co pravidelne robite a ulozit si ho dakam, pre pripadnu reinstalaciu systemu ho spustite a nemusite vsetko pracne nastavovat
hodnoty pre aplikacie su na 3+3 sekundy a services na 4 sekundy, mne sa to zda ako optimum, bezne zhasnutie je celkom rychle a este si to stiha ukladat veci, ale ak je pri vypinani pc na pozadi pospustanych blbin tak si napriklad nestihne uz ulozit rozmiestnenie ikon na ploche a quicklaunch cize to treba bud nastavovat zakazdym, alebo to vypnut ked uz je vsetko ukoncene alebo mu na jedno vypnutie tie hodnoty vratit na 15000
no pouvazujte sami nad strednou cestou medzi aj moznosti poulladat si nastavenia a vypnutim systemu
samozrejme si tam mozete dat hodnoty 5 a podobne a vypne sa to krasne rychlo (ono ten cas je samozrejme dlhsi ako 15 milisekund ale bude dost rychli) ale neulozi to nic a niektore citlive aplikacie mozu brebtat, poskusajte
, ale na vlastne riziko
Kód: Vybrať všetko
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]Kód: Vybrať všetko
"HungAppTimeout"="3000"
"WaitToKillAppTimeout"="3000"
"AutoEndTasks"="1"
je to v milisekundach a je to asi takto (ak sa pletiem opravte ma)
prve dava aplikacii dajaky cas na ukoncenie, potom jej posle poziadavku ze sa ma ukoncit, potom caka druhy cas kym to zvladne sama a ak ho prekroci tak ak je hodnota 0 vyhodi userovi tabulku ze co by rad a ak je 1 tak nasilen aplikaciu ukonci bez ukaldania cohokolvek, proste ju zrusi
takze dalsi kluc
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control]
"WaitToKillServiceTimeout"="4000"
ako antiviraky(Avast, Nod), servery a podobne veci (Apache, MySQL)
normalne su tie hodnoty kolo 15000 a viac co je nad 15 sekund a scituju sa, takze to trva dlho
komu sa toto nechce chapat vytvorte si subor optimizer.reg a uozte do neho text
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"HungAppTimeout"="3000"
"WaitToKillAppTimeout"="3000"
"AutoEndTasks"="1"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control]
"WaitToKillServiceTimeout"="4000"
hodnoty pre aplikacie su na 3+3 sekundy a services na 4 sekundy, mne sa to zda ako optimum, bezne zhasnutie je celkom rychle a este si to stiha ukladat veci, ale ak je pri vypinani pc na pozadi pospustanych blbin tak si napriklad nestihne uz ulozit rozmiestnenie ikon na ploche a quicklaunch cize to treba bud nastavovat zakazdym, alebo to vypnut ked uz je vsetko ukoncene alebo mu na jedno vypnutie tie hodnoty vratit na 15000
no pouvazujte sami nad strednou cestou medzi aj moznosti poulladat si nastavenia a vypnutim systemu
samozrejme si tam mozete dat hodnoty 5 a podobne a vypne sa to krasne rychlo (ono ten cas je samozrejme dlhsi ako 15 milisekund ale bude dost rychli) ale neulozi to nic a niektore citlive aplikacie mozu brebtat, poskusajte