suradnicovy system pre mys v pascale

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
mrr.killer
Amateur
Amateur

suradnicovy system pre mys v pascale

Príspevok od používateľa mrr.killer »

zdravim...

robim program v pascale a chcel by som tam mat aj okrem vstupov klavesnice tak isto mys...

uz ju tam mam aj viem testovat ci bolo stlacene tlacidlo mysi a tak
ale este potrebujem tostovat poziciu kurzora

neviem vsak v akom systeme to pracuje, lebo standardne z pascalu co poznam v textovom rezime x=<1,80 > y=<1,25> nefunguje...

napr testovanie pozicie kurzora mysi na y-ovej suradnici 30 funguje niekde pribl na 5 riadku... takze tomu moc nerozumiem :D

-> pisem trochu chaoticky no dufam ze sa to da nejak pochopit trosku :D

vopred dakujem :)
juho
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa juho »

pri citani som nezachytil tam otazku a ani som si nevsimol otaznik ale tak najlepsie ak to budes mat od zakladov cez asembler

Kód: Vybrať všetko

http://www.bsdg.org/SWAG/CURSOR/0009.PAS.html
mrr.killer
Amateur
Amateur

no sak tie suradnice... ako zistim tie suradnice? teda nie ako zistim ale napriklad ak sa nachadza mys na piatom riadku a 20 az 25 znaku tak napis nieco

lenze to je standardne z textoveho rezimu ((x>20)and(x<25))and(y=5)

lenze toto nefunguje a ked dam ze y=60 tak vtedy tu mys berie niekde na piatom riadku tak chcem vediet ako je to s tymi suradnicami mysi lebo triafat len tak naslepo nema vyznam
Tom1622
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Tom1622 »

Nebere to wokenní rozlišení vobrazovky ? V textovým režimu by řádek 60 byl někde u kolen .
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

no takze suradnice pre mys ti vracia vzhladom na poziciu kurzora a kedze ten ukazuje prave na jeden pixel tak budes musiet vediet rozlisenie pozadia a musis si to rozdelit na tie riadky a stlpce jak si tu pisal ze to chces tak robit.
cies jak sa to rozdeluje ze napr rozlisenie 640(stlpce)x480(riadky)
tak

Kód: Vybrať všetko

640/(pocet stlpcov)=sirka jedneho stlpca
a zoberes suranice z mysi teda z registra pre vodorovne suradnice a potom tu hodnotu vydelis celociselne a to cislo co ti vyjde by mal byt ten dany stlpec
a to iste by malo platit pre riadky a tak pomocou suradnic zistis danu polohu pre tu oblast.
este je tu taka moznost ze skusis taktiku posledneho vzdoru a do googlu nieco napises takeho charakteristickeho a moznoze ti to najde. ale tato metoda nebyva vacsinou uspesna, no mozno uz niekto nadtym rozmyslal je to 50na50
mrr.killer
Amateur
Amateur

no takze dakujem vyskusam vyzera to dobre zatial paci sa mi to :D :D potom dam vediet ako to dopadlo

btw k tomu googlu ... to bolo prve co som skusil a nic som nezistil :D :D

thx
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ovládač myši zvyčajne vracia pozíciu * 8 (takže by malo stačiť vydeliť to číslom 8).
mrr.killer
Amateur
Amateur

diky mockrat... vyskusal som to s tou 8.. funguje to... diky

a este sa chcem spytat...v textovom mode v pascale... da sa nejako ten kurzor mysi zmenit? myslim na sipku abo tak... bo to je strasne skarede

v grafickom mode to ide... mam odskusane... ale v textovom by som to potreboval ...

dakujem
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Jednoduchý spôsob, ako to urobiť neexistuje (a tie zložité sú zase príliš zložité).
mrr.killer
Amateur
Amateur

aha... no co uz... dakujem este raz vsetkym :)
Napísať odpoveď