Vytvaranie komercnych programov

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
inflater
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Vytvaranie komercnych programov

Príspevok od používateľa inflater »

Zdravim.

Nevim ci som sa to tu uz konkretne pytal, ale asi kazdy co uz je ako tak zbehly v aplikacnom programovani, ci je to C++, Delphi, rozmyslal o tom ako si zo srandy privyrobit. Tak, nebudem sa tu nejak machrit, ale tak napr. nakodit nejakeho FTP klienta ci servera alebo podobne tie halusky mi nerobi nejak extra problem, lenze otazka tu je: co naprogramovat? Sak skuste si dat do googla "free ftp servers" a hned vam vyskocia aj open source a podobne programy. Jednoducho nemam napad co takeho vytvorit a vacsinou sa najdu nejaki ti usilovnici co programy pekne prekopu do OSI, rozumej z Office do OpenOffice a tak dalej. Proste v dnesnej dobe ked uz daco vytvorit komercne tak by to malo mat nejaky smrnc a byt "funkcnejsie" nez ostatne freeware nahrady, pretoze pre kazde odvetvie systemovych utlit, manazerov, IM messengerov, uploaderov, antivirakov a tak dalej existuju uz stovky vselijakych programov. Snad chapete co myslim... :?

Potom je tu dalsi problem, ako to uverejnit na nete, cenu a sposob "registracie".. nechcem sa zbytocne dalej rozpisovat, iba sa chcem spytat: ak uz niekto si len tak privyrobil vyrobou vlastneho programu, ako ste postupovali?
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

ked sa nudis vytvaraj aplikacie (hry) pre iphone a davaj ich do appstoru :D mozno aj zarobis... :P
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

možnosť 1: čakať na ponuky (väčšinou vysokoškolákov) čo nevedia / nestíhajú robiť seminárky. Vždy sa niekto nájde kto potrebuje naprogramovať toto a tamto a je ochotný zaplatiť

možnosť 2: zamestnať sa ako programátor. S tým, že v tomto prípade nepíšeš aplikácie pod svojim menom (to vlastni ani pri možnosti 1)

možnosť 3: vymyslieť niečo, spraviť a spropagovať - najnáročnejšia z možností, lebo ako si písal, musí to byť fakt niečo extra aby sa to zpropagovalo samé, inak by ťa reklama vyšla veľmi draho
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ja som parkrat uz programoval pre jednu firmu u nas v TN. Prvykrat to bolo sw riesenie pre helpdesk s faq a odosielanim otazok, administraciou a pod. a druhykrat to bol soft na spajanie excelovskych suborov do jedneho velkeho (zjednodusene povedane).
Vsetko v PHP, desktopove programovanie mi zatial nejako nezachutilo :?
JanJanuska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JanJanuska »

chceš si silou mocou privyrobiť, v tom je ten problém. Chceš dačo naprogramovať, ale nezaujíma ťa, či to má pre niekoho zmysel. Kým ťa nenapadne niečo nové, niečo čo zaujme ľudí, tak to nemá zmysel. Ak chceš zarábať na vlastnej práci, musíš mať nápad. Nie je "umenie" programovať, ale vedieť, čo programovať.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

najlepsie je robit zakazkovu cinnost. pripadne nieco outsourcovat v inych firmach.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Celkom zaujimave navrhy
:-)
Ja ak budem mat cas, nakodim niekomu aj zadara.. :) :mikulas:
Napísať odpoveď