Setup do €1300

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Gepid.. teraz kúpi drahú BR mechaniku a bude mu stáť v kompe bez využitia? Načo? Nech si ju kúpi, až keď ju bude naozaj používať.. a rátam, že v tom období už budú ceny týchto zariadení o polovicu nižšie.. a kúpi si rovno napaľovačku..

:)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ja Blu-ray nevyuzijem vobec. Hry si nenapalujem a ak si kupim, tak cez Steam. Filmy tiez pozeram len vynimocne. No ale to porovnanie grafik ma zarazilo. Ved ma parametrovo len navrch. Ale celkom pekny vykon dosiahla pretaktovana GTX275, dufam ze RivaTuner aspon nieco poriesy s tym, lebo trhnem vykonom aj povodnu GTX285. Len napr. pri hrach ako je GTA IV je RAM pamat najviac nutna (niekde tu na fore som videl ze si to zobralo 1,7GB pri SLi alebo CF). Tak ja pockam, kym im donesu do Alzy nejake aspon trocha OC verzie GTX275 a tie zoberiem (konkretne tato od BFG, ale na tom grafe ma salene takty ta OC verzia 275-ky, neviem kde taku nabrali, s RivaTunerom tam asi uz na 2500MHz jadra nepojdem). Lebo ta teraz vybrata GTX280 je len o trosicku pretaktena (jadro dokonca stock).

//autoeditácia príspevku ( 08 Apr 2009, 16:55 )
Nema niekto test, kde sa porovnava GTX275 a GTX280? Lebo ked testuju 275, tak tam je len 285, a ked testuju 280 tak tam 275 neni, lebo este nebola vtedy.
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Pozri môj príspevok na minulej strane.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A za co sa povazuje vseobecny vykon? Len v rozlicnych hrach, ci aj v CAM/CAD 2D3D aplikaciach? Mohol by si mi dat link na cely test? Lebo neviem ho najst nikde...
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Np. http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=0 . Je aj na predošlej strane v mojom príspevku .. :wink: . Tu je presnejšie zhrnutie výkonu: http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... itstart=33 .
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Len skoda, ze to testovali na ovela vykonnejsej zostave, ako budem mat ja... hoci, styri jadra to nevyuzije, len tie DDR3 pamate mozno.

ku CPU fanu Noctua NH-P12 - to preco sa napaja ten fan na pasive cez 3-pin? To by sa nemalo davat do "CPU_FAN" konektoru na doske a bolo by to PWM-regulovane?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

moosha napísal:Len skoda, ze to testovali na ovela vykonnejsej zostave, ako budem mat ja... hoci, styri jadra to nevyuzije, len tie DDR3 pamate mozno.

ku CPU fanu Noctua NH-P12 - to preco sa napaja ten fan na pasive cez 3-pin? To by sa nemalo davat do "CPU_FAN" konektoru na doske a bolo by to PWM-regulovane?
jedine ak si tam napojis regulator voltaze... ale "mohlo" by to ist aj softwarovo.. skor nie
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mne ani velmi nejde o regulaciu teploty, ale o to, ze preco sa to nezapaja do CPU_FAN, ale do CH_FAN. Mam malo tych slotov na fany do bedne, este aj toto mi jeden zaserie. A to uz som mal redukciami vyriesene, ze nic sa na zdroj davat nebude. Jaj more. Inak, precital som si test, GTX275 je vyborna karticka.
brm
Darca
Darca

Kľudne to môžeš zapojiť do CPU_FAN.. konektor je upravený, aby si tam mohol dať 3pin aj 4pin..
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A nie je ten CPU_FAN taky do stvorca? 2x2pin? (myslim ako rozmer)
brm
Darca
Darca

Nie, je to klasický konektor.. ako 3pin pre bežné fany, akurát je pridaný jeden pin navyše.. viď tento obrázok.. vpravo dolu:
http://diy.yesky.com/imagelist/2008/167 ... 13etl1.jpg
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Jaj, tak to OK potom. Inak, riesil som trocha vizualnu stranku - dve 30cm katody nad plexi, vsetky kable oflexovane (aj tie Corsair, co maju len buzirku) a heatshrinkz na koncoch. Tiez si urobim take akoby "koliky", okolo ktorych budu kable obchadzat (nieco ako ked ohybate kovove trupky).

//nieco taketo, ale nie uplne :D

btw, ked pozeram Overclock.net, tak tam mavaju v zostavach vacsinou ovela silnejsie zdroje, ako HX520, hoci maju rovnaku/slabsiu zostavu. Mne na PSU calculatore vyslo 459W (namiesto GTX275 som dal GTX295, lebo 275 tam este neni, a trocha som nadsadil CPU voltage). Cize - blbe americke hlavy alebo blby calculator?

//autoeditácia príspevku ( 10 Apr 2009, 22:17 )
bumpy-bump

//autoeditácia príspevku ( 14 Apr 2009, 13:41 )
bumpy-bumpy-bump!
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Jezis, co vsetko riesis uz ? Mas tu 8 stran rad, pricom niektorim staci 1 post. Viem ze nechces kupit zle, ale uz to trocha prehanas..
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja som sa taky narodil... prehanal som uz po tretej strane. Dufam, ze ked to uzavriem, ze sa to zmaze, uz potom o tomto nechcem ani pocut.
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

ale ozaj som este nevidel takuto prehnanu starostlivost, zachvilku budes riesit aj nozicky na bedni ci ti nebudu skrabat parkety abo ci mas dat radsej gumenne pretoze v nejakom teste pisali ze pologumenne sa lamu a niekto s tym mal problem (len dufam ze som ti teraz nedal chrobaka do hlavy)

Ta zostava je ok, neboj vsetky fany zapojis, to si sa dozvedel uz v prvych strankach, zdroj ti to bohate utiahne, komponenty ti spolu sedia. Neber ma v zlom, ale viem o com hovorim, nezlozil som jeden pocitac v zivote a nikdy som nikoho nevidel robit z toho taketo halo. Je to len par suciastok, ktore treba prepojit, nic viac, nic menej.
Napísať odpoveď