dakujem
iphone vs. samsung omnia
iphone vs. samsung omnia
co je lepsie? samsung omnia alebo iphone? lebo sa mi obidva telefony pacia ale neviem sa rozhodnut a pojdem si kupit jeden znich ale nevim ktory pls poradte
dakujem

dakujem
dodo tomu ver
Zober si co chces stym robit a co cakas od mobu
nerozslisuj co ma itehla a co ma omnia
su to rozdielne systemi
napr ake chces mat spojenie s pc a take veci ber
napr na itehle musis mat programi od Aplle aby si s mobom nieco spravil logovat sa ... proste si vyber sam preco ta zaujima nazor inych
Umna omnia bo ju mam xD
to ti tu hovorim dopredu bo zachvilku sa to objavi 300komentov iTehlarov ktory ty s kecov postavia dom ...
/ps : Itehly pome K- ale myslim ze vas to uz prestalo bavit xD /
Zober si co chces stym robit a co cakas od mobu
Umna omnia bo ju mam xD
to ti tu hovorim dopredu bo zachvilku sa to objavi 300komentov iTehlarov ktory ty s kecov postavia dom ...
/ps : Itehly pome K- ale myslim ze vas to uz prestalo bavit xD /
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak chces pracovny nastroj tak jednoznacne Omniu. Nieje nic krajsie ako dojst do roboty zapnut BT, automaticky ta detekuje a pripoji Mobile Device Center (Active Sync-XP) automaticky si stiahne Maily, aktualizuje Kalendar, aktualizuje pracovny RSS Feed atd ... Podla toho ako si ho nastavis.
Plnohodnotny Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook nastroj s ktorym si uzijes vela zabavy ... Ale necakaj od toho tak vyladene dotykove ovladanie ako na iPhone. Pero je nevyhnutnost.
iPhone je elelgantny telefon s najlepsim dotykovym ovladanim co som zatial videl.
Skvela kombinacia Telefonu, iPodu a UMPC na Internet
Najlepsie vyladene dotykove ovladanie zo vsetkych telefonov na trhu, skvela konstrukcia dotiahnuta do konca, rovnako ako SW.
Na svoj HW skvela rychlost a sviznost SW, Neprekonatelny Prehliadac, velmi citlive WiFi, GPS na velmi vysokej urovni.
Vsetky nedostatky (Pre mna ziadne) sa daju riesit JailBreakom ktory je dnes velmi jednoduchy. 10kliknuti mysou, Podrzanie dvoch tlacitok a trosicku trpezlivosti a je to hotove.
Teraz sa len rozhodni na co ten pristroj budes pouzivat.
Mlademu teenagerovi by som jednoznacne odporucil iPhone ... Dospelemu cloveku ktory chce telefon ako multimedialne zariadenie tiez iPhone a ako pracovny nastroj jednoznacne Omniu
Ja som prenechal iPhone bratovi (Bol som s nim velmi spokojny) ... Kedze kvoli skole a praci uz potrebujem nieco ine.
Jedna z moznosti pre mna bola Omnia ale kvoli rozmerom som od nej upustil a siel do Asusu P320
Plnohodnotny Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook nastroj s ktorym si uzijes vela zabavy ... Ale necakaj od toho tak vyladene dotykove ovladanie ako na iPhone. Pero je nevyhnutnost.
iPhone je elelgantny telefon s najlepsim dotykovym ovladanim co som zatial videl.
Skvela kombinacia Telefonu, iPodu a UMPC na Internet
Najlepsie vyladene dotykove ovladanie zo vsetkych telefonov na trhu, skvela konstrukcia dotiahnuta do konca, rovnako ako SW.
Na svoj HW skvela rychlost a sviznost SW, Neprekonatelny Prehliadac, velmi citlive WiFi, GPS na velmi vysokej urovni.
Vsetky nedostatky (Pre mna ziadne) sa daju riesit JailBreakom ktory je dnes velmi jednoduchy. 10kliknuti mysou, Podrzanie dvoch tlacitok a trosicku trpezlivosti a je to hotove.
Teraz sa len rozhodni na co ten pristroj budes pouzivat.
Mlademu teenagerovi by som jednoznacne odporucil iPhone ... Dospelemu cloveku ktory chce telefon ako multimedialne zariadenie tiez iPhone a ako pracovny nastroj jednoznacne Omniu
Ja som prenechal iPhone bratovi (Bol som s nim velmi spokojny) ... Kedze kvoli skole a praci uz potrebujem nieco ine.
Jedna z moznosti pre mna bola Omnia ale kvoli rozmerom som od nej upustil a siel do Asusu P320
TraiTor k tebe len tolko ze aspon tie nazvy napis poriadne 
Na RSS pouzivam NetNewWire ci uz v PC alebo v iPhone a vsetky RSS mam aktualneked nieco precitam v PC tak v iPhone to mam hned ako precitane.
Toto som nechcel rypat len som chcel povedat ze aj na iPhone to ide a celkom pohodlne
dodo
Ja robim toto iste s mojim iPhone. Bez problemov pripojim kabel zosynchronizujem cez iTunes a mam v iCal (kalendar) a Adresse Book (kontakty) aktualny. Maily mam nastavene cez IMAP tazke vsetko co je v PC alebo na nete alebo v iPhone mam aktualne.Shark NX napísal:Ak chces pracovny nastroj tak jednoznacne Omniu. Nieje nic krajsie ako dojst do roboty zapnut BT, automaticky ta detekuje a pripoji Mobile Device Center (Active Sync-XP) automaticky si stiahne Maily, aktualizuje Kalendar, aktualizuje pracovny RSS Feed atd ... Podla toho ako si ho nastavis.
Na RSS pouzivam NetNewWire ci uz v PC alebo v iPhone a vsetky RSS mam aktualneked nieco precitam v PC tak v iPhone to mam hned ako precitane.
Medzi 1 a patnastym majom vychadza kompletny Office balik uz aj pre iPhone takze plnohodnotna praca moze zacat.Shark NX napísal:Plnohodnotny Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook nastroj s ktorym si uzijes vela zabavy ... Ale necakaj od toho tak vyladene dotykove ovladanie ako na iPhone. Pero je nevyhnutnost.
Toto som nechcel rypat len som chcel povedat ze aj na iPhone to ide a celkom pohodlne
dodo
-
Cenayus
Medium Professional
joo to ma spravdu a po lete to pojde este krajsie po novom OS, kt bude riesit celkom velku skalu nedostatkov...dodo_mt napísal:
dodo
Sharrk NX pekny prispevok
a k teme trosku mam iphone JB, net hovory icq ale najma MAIL
kvoli iphone som presiel na GMAIL konto(btw post sucks)
je pekne, ze to vsetko iPhone zvlada tiez, ale za aku cenu? mne nevadi, ze jailbreak je otazkou niekolkych minut, normalny telefon s OS by nic take mat nemal. ak chcem program, musim si zaplatit? naco? ked na WM mam kopu freeware s rovnakymi funkciami a aj peknym vzhladom.
co som tym chcel povedat je, ze ked si kupujem PDA/smartphone tak chcem, aby to vedelo vsetko bez toho, ze by som si este nieco kupoval. a kupovat nieco s vedomim, ze to polovicu veci nema a druhu polovicu to ma, ale az ked ho jailbreaknem je trocha odstrasujuca a kontraproduktivna predstava.
co som tym chcel povedat je, ze ked si kupujem PDA/smartphone tak chcem, aby to vedelo vsetko bez toho, ze by som si este nieco kupoval. a kupovat nieco s vedomim, ze to polovicu veci nema a druhu polovicu to ma, ale az ked ho jailbreaknem je trocha odstrasujuca a kontraproduktivna predstava.
vobec nie je. Keby si mal prehlad vedel by si o tisicoch freeware aplikaciach kt su zdarma aj na iphone. Ako hovoris jailbreak je otazka minut a odvtedys i mozes s tym telefonom robit naozaj co chces.
Otazka ci si ty taky lenivy aby si sa tomu par chvil povenoval a vsetko si nastavil a ponhraval tak aby ti to vyhovovalo na sto percent alebo nie.
Podla mna customizovany iphone je momentlne najlepsie dotykove zariadenie na svete pre bezneho pouzivatela, ktory nevyzaduje specialne datove a podobne technologie. Ako neni lepsie zariadenie na telefonovanie, poslanie sms, pocuvanie hudby, prezeranie videa, surfovanie po internete, zabijania casu s nahratymi aplikaciami. To su veci ktore ja vyuzivam ako zamestnany student.
Nespochybnitelne vyhody iphonu oproti omnii - ovladanie, intuitivnost, rychlost a inteligencia operacneho systemu.
Okrem toho, po mojich skusenostiach s WM (htc diamond) som presiel na iphone, a pre mna uz vm nikdy viac.
Otazka ci si ty taky lenivy aby si sa tomu par chvil povenoval a vsetko si nastavil a ponhraval tak aby ti to vyhovovalo na sto percent alebo nie.
Podla mna customizovany iphone je momentlne najlepsie dotykove zariadenie na svete pre bezneho pouzivatela, ktory nevyzaduje specialne datove a podobne technologie. Ako neni lepsie zariadenie na telefonovanie, poslanie sms, pocuvanie hudby, prezeranie videa, surfovanie po internete, zabijania casu s nahratymi aplikaciami. To su veci ktore ja vyuzivam ako zamestnany student.
Nespochybnitelne vyhody iphonu oproti omnii - ovladanie, intuitivnost, rychlost a inteligencia operacneho systemu.
Okrem toho, po mojich skusenostiach s WM (htc diamond) som presiel na iphone, a pre mna uz vm nikdy viac.
ja mam momentalne Omniu ... Iphone som tiez mal v rukach a robil som s nim niekolko krat ...
musim to povedat tak Omnia je momentalne asi jediny telefon ktory sa ako tak chyta na iphone
ale iphone je proste stale najlepsi na dotyk ...
medzi omniou a iphonom je len zopar velkych rozdielov ...
Iphone :
foto : 2mpx
pamat : 8GB alebo 16GB nie je moznost rozsirit
Omnia
foto : 5mpx
pamat : 8GB alebo 16GB moznost rozsirit o pamatovu kartu podporuje aj SDHC cize pamat je doost velka
toto su asi najhlavnejsie rozdiely ...
system porovnavat je absolutna kravina to clovek musi vediet co mu vyhovuje viac ... ci WM alebo OS X ...
a ide este o to neviem ako je na tom iphone a GPS ci je az taka ponuka navigacii ako na WM (igo, sygic, garmin, ... )
v mojom pripade to vyhrala omnia hlavne kvoli foto a velmi malilinka vyhoda pamat ...
a zasadna vec ktora mi na iphone vadi je zdielanie internetu cez mobil na NB ... viem su tam prigramy cez ktore to ide ale ako som cital dost blbnu ... cize som zobral omniu ...
najlepsie je ist do obchodu a vyskusat si oba a potom sa rozhodnut ktory jje pre teba idealny ...
musim to povedat tak Omnia je momentalne asi jediny telefon ktory sa ako tak chyta na iphone
medzi omniou a iphonom je len zopar velkych rozdielov ...
Iphone :
foto : 2mpx
pamat : 8GB alebo 16GB nie je moznost rozsirit
Omnia
foto : 5mpx
pamat : 8GB alebo 16GB moznost rozsirit o pamatovu kartu podporuje aj SDHC cize pamat je doost velka
toto su asi najhlavnejsie rozdiely ...
system porovnavat je absolutna kravina to clovek musi vediet co mu vyhovuje viac ... ci WM alebo OS X ...
a ide este o to neviem ako je na tom iphone a GPS ci je az taka ponuka navigacii ako na WM (igo, sygic, garmin, ... )
v mojom pripade to vyhrala omnia hlavne kvoli foto a velmi malilinka vyhoda pamat ...
a zasadna vec ktora mi na iphone vadi je zdielanie internetu cez mobil na NB ... viem su tam prigramy cez ktore to ide ale ako som cital dost blbnu ... cize som zobral omniu ...
najlepsie je ist do obchodu a vyskusat si oba a potom sa rozhodnut ktory jje pre teba idealny ...
-
Shark NX
Addict
ades vyhoda iPhonu je v tom ze aj ked nechces ist do JailBreaku tak nieje problem fungovat na platenych apps.
Kedze vobec niesu drahe. 70€Cent za Reflexivny HUD na Palubnu dosku (GPS)
1,2€ za celkom v pohode hry atd.
Bohuzial v tomto je WM drahsie.
SPB Mobile Shell 21$ atd...
dodo v pohode
Nevedel som ze take nieco chystaju
Kedze vobec niesu drahe. 70€Cent za Reflexivny HUD na Palubnu dosku (GPS)
1,2€ za celkom v pohode hry atd.
Bohuzial v tomto je WM drahsie.
SPB Mobile Shell 21$ atd...
dodo v pohode
ades je uplne normalne ze aplikacie/hry na iPhone (ale aj ine zariadenia) nieco stoja... Vsak napriklad ani Office v tvojom PC nemas zadarmo ak si ho neukradol... Kazda firma ktora urobi aku taku aplikaciu si ju necha predsa zaplatit vsak to nie je sranda platit programatorov a cely vyvoj.
Viem ze si asi este nauceny kradnut SW (nabehnes na forum a stiahnes) ale vo svete to tak celkom nefunguje. Iba ked si zoberies samotny iTunes a kupovanie mp3 vsak tam album vynde na par korun preco by som si ho nekupil? Ale preco mam davat 300-400sk za album ked si ho mozem stiahnut z Warez fora vsak?
Dokazem mnoho veci s nejailbreaknutym iPhone a s free aplikaciam tak isto ako ty na na WM ale preco sa mam babrat s free app ktore aj tak neponukaju vsetko (neverim ze na WM ano) ked si kupim poriadny Office za 20$ a mam pokoj vsak predsa ked ten Office potrebujem tak ho potrebujem a zarobim si nan...
Shark uz dlho na tom pracuju ale nie a nie to vypustit von
podla screenov to vsak vyzera ako plnohodnotny Office mozes kuknu tu.
dodo
Viem ze si asi este nauceny kradnut SW (nabehnes na forum a stiahnes) ale vo svete to tak celkom nefunguje. Iba ked si zoberies samotny iTunes a kupovanie mp3 vsak tam album vynde na par korun preco by som si ho nekupil? Ale preco mam davat 300-400sk za album ked si ho mozem stiahnut z Warez fora vsak?
Dokazem mnoho veci s nejailbreaknutym iPhone a s free aplikaciam tak isto ako ty na na WM ale preco sa mam babrat s free app ktore aj tak neponukaju vsetko (neverim ze na WM ano) ked si kupim poriadny Office za 20$ a mam pokoj vsak predsa ked ten Office potrebujem tak ho potrebujem a zarobim si nan...
Shark uz dlho na tom pracuju ale nie a nie to vypustit von
dodo
omniu by som zatial bral jedine ak by som potreboval upravovat office subory (nastastie mam na to notebook) a koli GPS navigacii (auto nemam, takze neriesim) prip koli fotaku(ten iphonacky je relativne v pohode, ale nic pre narocnejsieho fotografa), ale v ostatnych ohladoch by som bral jedine iphone, ovladanie a UI su na nom dost navykove, zatial co na omnii tam treba doslova pritlacat na display, zgrlosi nechcu pouzivat kapacitny display
a tie aplikacie su aj na iphone freeware, prip su casto za symbolicku cenu (0.99$), komu sa to nepaci, tak kradnute aplikacie maju vlastny appstore
a tie aplikacie su aj na iphone freeware, prip su casto za symbolicku cenu (0.99$), komu sa to nepaci, tak kradnute aplikacie maju vlastny appstore
v dnesnom svete ked niekto nieco kupuje, tak ocakava, ze mu to bude fungovat hned, ale to je asi moja pohodlnostRattata napísal:Otazka ci si ty taky lenivy aby si sa tomu par chvil povenoval a vsetko si nastavil a ponhraval tak aby ti to vyhovovalo na sto percent alebo nie.
mas pravdu, lenze ako chudobny student si rozmyslim, ci za nieco zaplatim alebo nie. okrem toho, ja som zvyknuty vyskusat aj 4-5 programov na hociaku blbost, kym si najdem nieco, co mi plne vyhovuje. to u mna znamena niekolko desiatok eur a to uz si rozmyslimShark NX napísal:ades vyhoda iPhonu je v tom ze aj ked nechces ist do JailBreaku tak nieje problem fungovat na platenych apps.
naco si Office kupovat, ked ho vo WM mas hned? a mozno by si sa divil, co vsetko ponukaju free programy. nehovorim o GPS a podobne, ale kto hlada ten najde.dodo_mt napísal:Dokazem mnoho veci s nejailbreaknutym iPhone a s free aplikaciam tak isto ako ty na na WM ale preco sa mam babrat s free app ktore aj tak neponukaju vsetko (neverim ze na WM ano) ked si kupim poriadny Office za 20$ a mam pokoj vsak predsa ked ten Office potrebujem tak ho potrebujem a zarobim si nan...
ako ano, mate pravdu, mne sa len nepaci predstava, ze by som musel este robit jailbreak a kupovat programy, ktore mozno ani nevyuzijem. (btw existuju na iPhone napriklad neplatene demoverzie?) mne to pripada, ako keby som si kupil auto a bolo by bez stieracov: nutnost to nie je, lebo v dazdi von chodit nemusis, ale ak chces auto vyuzit naozaj naplno, musis si ich kupit. to auto ma obrovsky potencial, ale vyuzijes ho az po tom, ako si namontujes stierace. tiez je to otazka par minut, ale aj ked je to krasne nalestene porsche, preco by som to mal robit, ked ich ine modely maju? chapete co vam chcem?
ked nevies, nehovor: omniu som dostal (a aj keby som ju nedostal, chcel som si ju KUPIT SAM ZA VLASTNE). okrem toho na to, co chcem, si zarobit viem, ale neviem preco by som mal minat na to, co nepotrebujem, resp. ked mam v konecnom dosledku lacnejsiu variantudodo_mt napísal:Take dristy nemam rad... som student... bla bla...
Takuto hlupost povies. Potom fakt nechapem ako fungujes na pocitaci....ades napísal:v dnesnom svete ked niekto nieco kupuje, tak ocakava, ze mu to bude fungovat hned, ale to je asi moja pohodlnost
Uvedom si ze iphone ma otvoreny os co je VYHODA, a neprezentuj to ako nevyhodu. Keby sa dal kazdy telefon tak prisposobit.....
ved ja ti ho neberiem, akurat poukazujem na jeho (podla mna) nevyhodydodo_mt napísal:no tak potom je to jasne ty mas Omniu ja iPhone dalsi maju nieco ine a kazdy je spokojnyVyriesene...
dodo
na pocitaci fungujem uplne bez problemov, vacsinou linuxRattata napísal:Takuto hlupost povies. Potom fakt nechapem ako fungujes na pocitaci....![]()
Uvedom si ze iphone ma otvoreny os co je VYHODA, a neprezentuj to ako nevyhodu. Keby sa dal kazdy telefon tak prisposobit.....
a nikdy som nepovedal ani som sa nesnazil prezentovat OS ako nevyhodu. aj WM je OS
Asi tyzden dozadu som drzal Omniu. No, akoze je fajn, ze WM obsahuje Office a rozne manazerske veci (ktore bude o chvilu podporovat aj iP), ale kym sa k nim dostanem, ubehne asi minuta. Telefon absolutne nereaguje na dotyk prsta, na pero je to o nieco lepsie, ale tiez to nie je ziadna slava. Skaredy system Windows Mobile, 65k farieb (ach, ten WM), snad fotak ma lepsi, ale na obcasne momentky staci hocijaky telefon. Rezult: urcite by som si vybral iP ako Omniu.