Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Diskusie na politické témy...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

slay mas pravdu, nemozem. v roku 2000 sme tu ziadnu hosp. krizu nemali.
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

Tomasito: na tom ako sa k nej teraz spravaju je pekne vidiet, ze Miki sa chcel vo volbach Radicovej zbavit. to sa mu nepodarilo, takze teraz v sdku musia riesit vaznu dilemu co s tou lavicovou liberalkou, ktoru doteraz ospevovala cela opozicia aj media. ale k tomuto by sa mali vyjadrit sympatizanti tejto akoze pravice. ja sa na tom akurat dobre bavim, lebo presne toto som cakal po jej neuspechu v prezidentskych volbach.

suhlasim inac s Virusom. keby presla k Sulikovi, tak by mu to mohlo pomoct. zatial je ta jeho strana skor internetova bublina.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Aky je vas nazor? Dokaze Radicova porazit jedneho z dlhodobo najNEoblunejsich politikov na cele SDKU, ktory ma vsak silnu poziciu vo vnutri strany, alebo po prehratom boji bude prehodnocovat svoje zotrvanie v tejto strane? Pripustate v pripade neuspechu Radicovej jej rokovanie so stranou Richarda Sulika o vyuziti jej potencialu v tejto strane (SaS), ci dokonca zalozenie vlastnej strany, alebo ostane Radicovej potencial v ramci SDKU, ci dokonca opozicie pre najblizsie roky premrhany?
- nie neporazi ho. mozno by mala sancu v pripade nebyt tych nedavnych dzurindovych cistiek
- nedavno sa vyjadrila, ze bude konat tak, aby ziadna "burka" v strane nevznikla. vyzera to tak, ze ju stopli hned z uvodu.
- ak by odisla z SDKU DS tak odpoved na druhu otazku pada. bola by v SDKU DS burka. dokonca si myslim, ze po tom vsetkom by mali co robit, aby sa kvalifikovali do parlamentu. aj ked na druhej strane jej volebny vysledok netreba dramatizovat pripadne precenovat. je v nom zahrnutych cca 350 000 hlasov z juhu.
- ak by sa predsalen rozhodla pre odchod z SDKU DS, tak ja na jej mieste by som sa prikolnil skor k prvej alternative - SaS. obaja maju na slovensku meno aj napriek tomu, ze ja nemusim ani jedneho z nich :wink:
- o jej potencial uz prisli, len si to este neuvedomuju, pripadne nepripustaju. od svojho vzniku je SDK(U)(DS)) postavena viac na imagei ako na znalostnej stranke k comukolvek. mali na nu vsadit kym jej hviezda este svieti a to bez ohladu na to, ze by slo len o dar za prehru v prezidentskych volbach.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ak SDKU nema znalostnu stranku k comukolvek, pre ostatne strany na Slovensku nam uz nezostava pomenovanie.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

eMPiko, tak to rozved!
eMPiko
Addict
Addict

Tak ideme od extremu:
KDH - ziadna ekonomicka platforma, riesi len uzky okruh problemov (nabozenstvo na skolach, interrupcia etc.)
SNS, SMK - ziadna vyrazna ekonomicka platforma, navzajom su na sebe zavisle, obidve hraju madarskou "kartou"
HZDS - ma potencial, avsak vsetko stoji a pada na Meciarovi

Smer aj SDKU su jedine strany, ktore maju cloveku co ponuknut, kazda z ineho politickeho spektra.

// A poprosim, nediskutujte so mnou prostrednictvom karmy. Ak mate co napisat k teme, napiste to sem. Vsetci si vas prispevok radi precitaju a ak k nemu maju co povedat, aj vam na to poslu odpoved.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kdh: to z ich dielne je napr.: rovna dan, ktora ak sa na to naozaj objektivne pozries, tak bola jedinou "reformou" ktora nam aj nieco dala, ale na druhej strane radovemu obcanovi vela vzala.

sns ma tiez svoj potencial: jej clenom je napr.: sergej chelemendik, ktory vidi veci celkom realne. snad je iba na skodu veci, ze to je rus.

smk ma v bugarovi tiez aky taky potencial. dokonca ked ho na poste lidra tejto strany nahradil csaky, tak jednou z vycitiek udajne bolo aj to, ze bugar ma priliz mnoho priaznivcov medzi slovakmi.

hzds, napriek vsetkemu negativnemu (ale casto to boli aj polopravdy a lzi zo strany dzurindu & co) si myslim, ze vo svojej strane maju najviac schopnych ludi zo vsetkych politickych stran.

smer: k tomu sa nemam potrebu vyjadrovat. nazor nan si uz spravil kazdy sam a ja nikoho presviedcat nemienim.

sdku ds: je dobra iba v jednom - dokaze dat h@vn@ do pekneho obalu.
- vyznavajuc komunisticke praktiky
- tato strana uz stoji iba na jednom muzovi (ked neberiem do uvahy tu momentalnu "medialnu" hviezdu)
- dzurinda vyhorel
- agent z coca-coly?
- jak sa vola ten niemand, co ma oci ako bud spencer?
- stbak kukan to vidi asi tak ako ja a preto ide na dochodok do europarlamentu
- ten jediny muz na kom to stoji je vyznacny vyboldovanou vetou. no a co je to h@vn@?

Neoliberálna ekonómia – Ekonomická teoretická koncepcia, ktorá sa presadila koncom 70.rokov a hlavne po zrútení systému reálneho socializmu. Neoliberálna ekonómia je založená na koncepte monetarizmu a ekonómii ponuky. Monetarizmus kladie dôraz na boj proti inflácii využívaním politiky úrokovej miery a ekonómia ponuky sa snaží oživiť hospodárstvo stimulovaním ponuky tj. obmedzovaním prekážok pre súkromnú aktivitu a zmierňovaním zaťaženia podnikov. V hospodárskej politike je neoliberalizmus vyjadrený privatizáciou, spochybnením sociálnej ochrany, väčšou pružnosťou zamestnanosti, znižovaním povinných príspevkov a verejných výdajov. Neoliberalizmus je tiež spájaný s negatívnymi dôsledkami procesov ekonomickej globalizácie, nakoľko spolu s globalizáciou dosiahol neoliberalizmus globálny záber.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Radičová: Ak neuspejem, odídem

To by bol v poradi uz jej druhy odchod z politiky (po odchode z VPN v roku 1992). Kazdopadne, aj ked Radicova na niektore zaujimave otazky neodpovedala, v tomto rozhovore naznacila zaujimave veci, ktore vypovedaju o sucasnej atmosfere v SDKU.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

takychto slubov tu uz bolo :roll: co ja viem, Meciar? a nehovoril nieco o odchode z cela strany i Robert(ak nebude smer zostavovat vladu odstupi z vedenia strany), mylim sa??
Tomasito
VIP
VIP

Key5ers0ze napísal:takychto slubov tu uz bolo :roll: co ja viem, Meciar? a nehovoril nieco o odchode z cela strany i Robert(ak nebude smer zostavovat vladu odstupi z vedenia strany), mylim sa??
Pokial chces v snahe o odputanie pozornosti zrovnavat Radicovu s Meciarom a Ficom, budis... urcite by jej to polichotilo :)

- nieco podobne som totiz od jej najvacsich obhajovatelov v prezidenstkych volbach v pripade jej neuspechu ocakaval ; )

A ked uz chces teda silou mocou odputat pozornost na Fica, ano, Fico, v roku 2000 povedal, ze ak vo volbach 2002 nebude uspesny, "to znamená byť pri zostavovaní vlády a dostať do kabinetu i celkovej politiky čo najviac ľudí, Robert Fico z politiky odíde." A z mojho pohladu to bola vtedy (2000) z Ficovej strany chyba, tak ako jeho kategoricke vylucovanie potencialnych koalicnych partnerov (imho, v politike nikdy nehovor nikdy). Pokial ma byt vsak nesplneny slub z roku 2000 o odchode z politiky cena za jeho uspech vo volbach 2006, ako aj za jeho sucasnu popularitu, osobne si myslim, ze tu cenu rad zaplatil. Na druhej strane by som sa cudoval, pokial by si Fico v buducnosti zvolil politicku cestu Meciara a Dzurindu, ktori sa svojich strannickych kormidiel drzia napriek tomu, ze obaja dlhodobo patria medzi nejnedoveryhodnejsich politikov na Slovensku. V tomto smere ma prijemne prekvapil Hrusovsky, ktory sa na post predsedu KDH rozhodol nekandidovat a odporucil J. Figela.

PS: Fico vsak s vnutrostrannickym zapasom v SDKU-DS - na ktory som si vyssie dovolil poukazat - vela spolocneho nema :idea:
eMPiko
Addict
Addict

Tomasito napísal:Pokial chces v snahe o odputanie pozornosti zrovnavat ...
V pripade Radicovej si takyto mierny pri posudzovani zmeny nazora nebol. Pisal si nam o oportunizme, pisal si nam ze: "Len hlupak vyslovi kategoricke vyjadrenie v tak vaznej veci, akou je otazka jeho prezidentskej kandidatury" (o co je to menej vazna tema ako odchod z politiky ci vyber partnerov do koalicie, ktora ma na rozdiel od prezidenta skutocnu moc), oznacoval si Radicovu za chameleona a cloveka bez chrbtovej kosti. V pripade Fica je to vsak uz len chyba, ktoru mu odpustat, kedze napokon zvitazil v 2006. Oprav ma ak to nie je dvojity meter.

//autoeditácia príspevku ( 11 Apr 2009, 15:24 )
krija napísal:kdh: to z ich dielne je napr.: rovna dan, ktora ak sa na to naozaj objektivne pozries, tak bola jedinou "reformou" ktora nam aj nieco dala, ale na druhej strane...
KDH uz nie je to, co byvalo pred rokmi, resp. su vcelku postiepeni. SMK a SNS ako pises maju potencial, ale vyuzivaju ho? Nejako to prilis nevidno - maju na viac. A ak kritizujes SDKU, ze je to strana jedneho politika, ktory je uz za zenitom a na druhu stranu pochvalis HZDS, je to naozaj zvlastny uhol pohladu.
Tomasito
VIP
VIP

eMPiko napísal:V pripade Radicovej si takyto mierny pri posudzovani zmeny nazora nebol. Pisal si nam o oportunizme, pisal si nam ze: "Len hlupak vyslovi kategoricke vyjadrenie v tak vaznej veci, akou je otazka jeho prezidentskej kandidatury" (o co je to menej vazna tema ako odchod z politiky ci vyber partnerov do koalicie, ktora ma na rozdiel od prezidenta skutocnu moc), oznacoval si Radicovu za chameleona a cloveka bez chrbtovej kosti. V pripade Fica je to vsak uz len chyba, ktoru mu odpustat, kedze napokon zvitazil v 2006. Oprav ma ak to nie je dvojity meter.
Dvojity meter? Ficov slub z roku 2000 som predsa jasne oznacil za chybu a pokial sa ti tato kritika zda byt mierna, pre tvoj dusevny pokoj nemam najmensi problem tuto jeho chybu oznacit za hlupu chybu. Nic v zlom Piko, no tvoja vycitka mi pripada rovnako smiesna, ako keby som nejakej dusevne jednoduchej blondyne povedal, ze je pekna a ta nána by sa na mna urazila, ze som si ju dovolil neoznacit za najkrajsiu. Kritika je stale len kritika, tak ako pochvala pochvalou. Polemizovat tu teraz o tom, ci je tato kritika mierna, resp. pre teba nedostatocne tvrda povazujem len za smiesne slovickarcenie a dalsi pokus o odputanie pozornosti od pointy mojich predchadzajucich prispevkov - vnutrostrannicky boj v SDKU o poziciu volebneho lidra strany.

BTW. Iveta Radicova tych ucelovych zmien nazorov a priam ucebnicovych prikladov oportunizmu v priebehu niekolkych tyzdnov kampane predviedla daleko viac nez ktorykolvek iny politik v novodobej historii Slovenskej politiky a preto bola moja kritika adekvatna vtedy diskutovanemu kontextu, t.j. vyjadrovacie prvky skus ponechat na mne. A to, ze Radicova je malo citatelna jej dnes vycita uz i tlac, ktora sa ju snazila pretlacit do prezidentskeho palaca, ako aj jej vlastni- strannicki kolegovia z SDKU!
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

www.diamantovabana.sk

Ivan Mikloš a diamantová baňa
alebo ako sa dá okrádať a odrbávať slovenský ľud.
eMPiko
Addict
Addict

Tomasito napísal:Dvojity meter? Ficov slub z roku 2000 som predsa jasne oznacil za chybu a ...
Ok, beriem to, len som sa uistoval. Neslo mi o odvedenie temy, len sa mi to zdalo pisane trocha inym "tonom" a chcel som ti tak trocha nastavit zrkadlo.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

eMPiko napísal:KDH uz nie je to, co byvalo pred rokmi, resp. su vcelku postiepeni. SMK a SNS ako pises maju potencial, ale vyuzivaju ho? Nejako to prilis nevidno - maju na viac. A ak kritizujes SDKU, ze je to strana jedneho politika, ktory je uz za zenitom a na druhu stranu pochvalis HZDS, je to naozaj zvlastny uhol pohladu.
kdh je aj dnes tym cim bolo od samotneho vzniku. prepojenie na byvale tajne policajne zlozky ako Stb, KGB...inovovane SIS je zrejme na prvy pohlad. preco asi v oboch dzurindovych vladach obsadili prave ministerske stolicky na ministerstve vnutra a na ministerstve spravodlivosti? dokonca v osobe ladislava pittnera (MV) aj vo vladach do roku 1998.

SNS, SMK odhliadnuc na osoby a obsadenie, tak kym bude chodit po tejto zemi narod slovensky a narod madarsky, tak do tej doby tu budu strany tohto typu (a panu bohu za to vecna vdava /biblia a babylonska veza/- aj ked som ateista). prave v tom je ich potencial, lebo csaky, duray, orban, slota tu nebudu vecne. pevne verim, ze ti co pridu po nich budu poznat skutocny vyznam nacionalizmu.

porovnavat SDKU DS s HZDS, pripadne meciara s dzurindom je cisty alibizmus. dzurinda vyhorel. na jednej strane nema prakticky nic co by ponukol, na strane druhej nema ani paru o tom aky je zivot radoveho obcana na slovensku. v roku 1997 si ho sorosovci vybrali, ich poziadavky splnil na 100%, miestami aj prekrocil plan. po cely cas tu len bohorovne kvakal to, co mu z vonku nadiktovali a to je tak asi vsetko. pritom meciar este ani zdaleka v slovenskej politike nepovedal svoje posledne slovo. predvolebny rok bude este zaujimavy :wink: .
eMPiko
Addict
Addict

No pozor, povedal by si pred 7-6 rokmi, ze Meciara niekto este zoberie do koalicie? Po par rokoch ludia zabudnu a Dzurinda je spat ako na koni. Ale ako som napisal uz predtym tato strana ma potencial. :wink: S tym SNS a SMK mas pravdu, po case sa tam hadam odcitnu poriadni politici, ale ich terajsie promo je zalostne a bohuzial, len k sebe lakaju vselijakych hurapatriotov, takze tak skoro takyto styl politky mozno nevymizne.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no, eMPiko povedal :wink: v rokoch 1998 a 2002 dvakrat vo volbach zvitazil. lenze v pocte poslaneckych kresiel to bola v parlamente na zaklade vysledkov tychto volieb nezanedbatelna sila (hlavne ked svoju kampan stavias na ociernovani konkurenta). ked ich potencial vo volbach v roku 2006 poklesol takpovediac o 2/3, tak tym sa z najsilnejsej strany na slovensku stala strana s ktorou az na male vynimky boli ochotni ist do vlady takmer vsetci (tusim okrem KDH to boli vsetci), lebo uz nepredstavovala ten potencial ako pred volbami v r. 2006. proste sa stali prijatelnymi.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

krija napísal:(hlavne ked svoju kampan stavias na ociernovani konkurenta)
:lol: no a u niektorych jedincov ako fico, je to dokonca jedina volebna zbran.. kedze nemaju ziadnu vlastnu agendu :oops:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale aspon nepredal 3/4 republiky americanom, francuzom, talianom, nemcom, rakusanom, madarom, anglicanom, MMF, svetovej banke za to aby porazil svojho predchodcu. no a nie je ani tajomstvom, ze agendu im (sdk) vypracovavali taktiez napr. v MMF, v SB, u OS... ale aspon si mal (dzurinda) za co zabehnut NY maraton!
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked sa super neda zdolat intelektom, treba skusit peniaze alebo ociernovanie :)
Napísať odpoveď