iPOD nano 8GB 3.generation

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
motorhead
Novice
Novice

iPOD nano 8GB 3.generation

Príspevok od používateľa motorhead »

Zdravím, rozmýšľam o kúpe tohto prehrávača, chcel by som preto vedieť vaše skúsenosti s ním, či už pozitívne alebo negatívne. diky za príspevky
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Niekde tu na fore som uz pisal na neho podrobne +/-. Skusim najst. Inak - kupa sa ti absolutne vyplati. Mne uz skoro rok slape uplne vpohode. Mam ho rad :smt050 .

:D
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Urcite sa oplati, nemal som s nim ziadny problem, mam ho uz rok a pol.
motorhead
Novice
Novice

Príspevok od používateľa motorhead »

no som rád, mám možnosť kúpiť ho v 8 Gb prevedení za cca 2700 Sk takže myslím že nie je o čom rozmýšľať :-)

//autoeditácia príspevku ( 10 Apr 2009, 19:08 )
ale zaujímala by ma ešte jedna vec: pokiaľ viem tak do iPOd-u dostanem hudbu len cez program od výrobcu- iTunes myslím. Nie je s iTunes problém ak nemám legálny Windows? Pretože som sa dočítal že istý softvér od Sony dodávaný k ich mp3 playeru nechce korektne fungovať ak nemáte legal. Windows-musíte mať nainštalované všetky možné aktualizácie s čím je trochu problém ak nemáte legálny Win.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zaden problem.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

motorhead ja ta len opravim vyrobca je Apple a software sa volaitunes ;)

a este ta upozornim na jednu vec... a to je to ze mp3jky dostanes do iPodu len cez iTunes tazke ziadne nahravanie ze pripojim kable v ktorom kolvek PC a nahravam ako na USB klucik...
Rozhodne doporucujem mat mp3jky oTagovane.

dodo
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kludne mozes v ktoromkolvek PC :) . Doma si odskrtnes v iTunes v zlozke svojho iPodu "Enable disk use" - to znamena, ze mozes do neho "vojst" cez hocijaky explorer ako na vymenitelny disk. Normalne do root-u das pesnicky, prides domov, pesnicky stamad vystrihnes do nejakej zlozky, otvoris iTunes a pridas si ich tam normalne v zlozke Music. How simply :idea: !

(taktiez je mozne ho pouzit ako vymenitelny disk s pouzitim tohto sposobu samozrejme)
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Ale MP3 mu nebudu hrat takym sposobom ako popisujes... islo mi iba o to ze nebude moct prehravat mp3ky vsade bude musiet mat iTunes... Ak ma vsak mp3 len na jedinom mieste dom v PC tak nema absolutny problem... a moje upozornenie si nemusi vsimat :)

dodo
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aha tak no... to je jedna z najvacsich chyb. Ono si vraj aj nejak potom samo pretaguje tie tracky. Vies sa k nim dostat, ale nevies ktory track je ktory.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ked netrepem hluposti, tak aj SongBird by sa mal dat pouzit s iPodom....ale neskusal som, len som pocul.
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Nuz, da sa manazovat aj Winampom, ale pokial si budes nahravat pesnicky len z jedneho kompu tak neni najmensi problem s iTunes...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne iTunes tiez vyhovuje, ale kopec ludi ma taky nazor, ze co je od applu to je zle, ale popritom to ani nevyskusali.....z mojej skusenosti hovorim, ze som z iTunes nemal ziaden problem....a to pouzivam uz druhy iPod pocas troch rokov.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Problem mas, ked pouzivas viac pocitacov. V jednom zosynchronizujes, potom vo vedomi toho, ze to bude fungovat ako kazdy iny prehravac, pripojis ipod k druhemu PC a ked si budes chciet pridat nove pesnicky, tak ti tie stare vymaze. Cize stale sa musis vracat k jednemu PC.
Viem, da sa na to zvyknut, ale je to ako skrabat sa za lavym uchom pravou rukou prehnutou cez hlavu.
A len tak pre info: ipod ma dobru konstrukciu aj zvuk, ale itunes je ako za trest.
Ak by ipod vedel fugnovat ako mass storage (presne ako ostatne normalne prehravace, nie len na prenos suborov), tak by som okrem ceny nemal ziadne vyhrady
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Cena je uz podla mna vzhladom na funkcie a na znacku pristupna.....niekedy by si dal tri tisic za 512mb empetrojku na tuskovu baterku a teraz das tri tisic za iPod nano 8gb. Takze tak....ale chapem ,ze aj to je pre niekoho vela....
Apple chcel zrejme tym itunes aspon z casti zabranit sireniu ilegalnej hudby a videji....teda je to asi jasne.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja hovorim o cene v porovnani s prehravacom inej znacky s rovnakymi parametrami. A itunes je tu kvoli sustredeniu zarobkov do itunes store ci ako sa to vola, lebo naco behat po inych obchodoch s hudbou, ked to uz mas v jednom programe. Ale to chapem, pohodlie je prvorade, mne na itunes vadia tie vyssie spomenute veci a nutnost ho pouzivat. Ak by to bol iba doplnok na synchronizaciu a nakup hudby, tak by to bolo lepsie.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

GothaR napísal:Problem mas, ked pouzivas viac pocitacov. V jednom zosynchronizujes, potom vo vedomi toho, ze to bude fungovat ako kazdy iny prehravac, pripojis ipod k druhemu PC a ked si budes chciet pridat nove pesnicky, tak ti tie stare vymaze. Cize stale sa musis vracat k jednemu PC.
Viem, da sa na to zvyknut, ale je to ako skrabat sa za lavym uchom pravou rukou prehnutou cez hlavu.
A len tak pre info: ipod ma dobru konstrukciu aj zvuk, ale itunes je ako za trest.
Ak by ipod vedel fugnovat ako mass storage (presne ako ostatne normalne prehravace, nie len na prenos suborov), tak by som okrem ceny nemal ziadne vyhrady
Je to preto urobene tak lebo Apple pocita/chce aby si ludia kupovali mp3ky cez iTunes.
Samozrejme iTunes mozes pouzivat aj na viacerych Pc a aj synchronizovat je na to jednen navod ako sa k tomu dopracovat.
Dalsia moznost je SharePod na spravu mp3jek vo viacerych PC ako vysity. Staci ked si ho nahras do iPodu na pc v ktorom si chces nahrat mp3jky iba spustis a nahras nove mp3 do iPodu nemusis nic instalovat.

Ak by iPod fungoval ako mass storage tak by stratil vsetky vyhody prehravaca iPod pretoze iTunes si robi v iPode vlastnu kniznicu skladieb v ktorej potom dokaze vyhladavat podla viacerych moznosti a samozrejme su tam aj dalsie ine vychytavky ktore su viazane na kniznicu mp3jek... Dalsou dolezitou vecou pre iPod je mat super otagovane mp3jky. Je s tym sice praca ale v konecnom dosledku si clovek bude pochvalovat.

Ja pouzivam na spravu hudby iTunes a som absolutne spokojny... ku klasickym mass storage prehravacom by som sa nevratil...

dodo
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

tak tak dodo
ja si uz neviem predstavit prehravac bez itunes , a genius playlistu proste to je uzas... :)
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

genius playlist je pecka :P ziadne narychlo robenie playlistu, dam jednu pesnicku a frcim, len skoda, ze berie iba songy z itunes store, napriklad pri Horkyzakoch mi to nespravi genius playlist :(
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ten Genius playlist ide aj na 3gen nano? Co to je vlastne? Plati sa daco? Lebo mne uplne stacia podrobne otagovane skladby s covrami a bud shufflujem alebo si dam Cover Flow a nieco vyberiem...
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

moosha napísal:Ten Genius playlist ide aj na 3gen nano? Co to je vlastne? Plati sa daco? Lebo mne uplne stacia podrobne otagovane skladby s covrami a bud shufflujem alebo si dam Cover Flow a nieco vyberiem...
genius playlist je ako obycajny playlist, tj da sa z PC kopirovat, ci sa vsak da vytvorit aj priamo na nano nemozem potvrdit (na iphone/touch to vsak ide)
a je to len vytvorenie playlistu z podobnych pesniciek, nemusia vsak zanrovo uplne zapadat (najde sa aj punk ked dam urobit playlist z metalu) a taktiez je to zadarmo :D aspon zatial odo mna nic nechceli, naco aj? vdaka tomuto genius systemu mi itunes store generuje hudbu podobnu tej co pocuvam a zobrazuje mi to ako reklamu :) (ofc, genius sidebar sa da zavriet)
Napísať odpoveď