zvuk v obrazku
-
Betarik
Professional
- Kontaktovať používateľa:
zvuk v obrazku
prosim vas da sa vkladat naprikad mp3 waw do obrazku akehokolvek tipu ? myslim tak ze ked si otvorim nejaky obrazok bude mi v nom hrat aj hudba da sa to ? 
-
danpark
Light Star
takto, dá sa to tak, že schováš do gif-ka mp3, ale nebude sa ti to prehrávať naraz, že si otvoríš obrázok a s tým ti bude hrať hudba, bdueš si z jedného súboru môcť otvoriť buď to alebo to ... prípadne cez 2 programy možno jeden na hudbu otvoríš a cez druhý na obrázky tak tak, ale inak ee ... ak chceš, tu máš nejaký link čo by ti o tom mohol povedať viac, že ako to urobiť
Kód: Vybrať všetko
http://www.raymond.cc/blog/archives/2006/06/26/hide-mp3-audio-inside-gif-picture/mne sa zda, ze Irfan View to dokazal prehrat/zobrazit (zrejme s nejakym pluginom), ale nie som si isty lebo som to mal doma asi pred 3 rokmi..Gadelat napísal:pomocou EXIF audia sa to da, ale neviem co to dokaze spravit ( ja som to videl ze to robi priamo kamera) a prehrat to dokazu len profesionalne programy (ACDSee, Zoner, nic free nenajdes)
-
Gadelat
Light Professional
obrazky obsahuju exif info, bezny je napr. text, photoshop si do exif infa vzdy prida info ze bol obrazok upravovany vo photoshope... ziadny novy format, ziadna zmenena koncovka, len treba mat nieco co ich dokaze zobrazit...draco napísal:no pozor potom to uz nebude klasicky obrazok vo formate .bmp, .jpg,... ale bude mat priponu zmenenu na nejaku inu, lebo subory obrazkov si pamataju len udaje ako farby, pixely,... a nie zvukove stopy a mnohe programy ti ten novy format vobec nerozpoznaju
nezabudaj ze text je daco ine ako zvukova stopa 
for Gadelat: A este predsa napisem ked uz tak naliehas. Neviem sice co si videl, ale kazdy musi uznat ze obrazok ako taky nesie len informaciu co sa tyka obrazu, ktoru vnimas okom a nie uchom, potom je z toho uz multimedialny subor. Samozrejme ze sa da vlozit zvuk do hociakeho formatu obrazku prakticky, no potom to uz nebude povodny format s tou istou priponou. A to ze sa da na novy format spravit program to je naozaj pravda a je to samozrejmost, predsa na vsetko sa musel nejaky ten program spravit aby to bolo pre pouzivatela prehratelne, cize tak... A taggerxxx tiez napisal ze to uz bude daco na sposob videa s cim plne suhlasim, cize nebude to hociako obrazok, tak sa nad tym este raz zamysli a prehodnot svoj nazor ci nie je trosku mylny
Nic v zlom ale toto je diskusne forum a take spravy ze radsej uz nepis to si nabuduce odpusti, radsej mi daj
(samozrejme sa pod to aj podpis) ak so mnou silou mocou nesuhlasis namiesto tych reci o neprispievani 
for Gadelat: A este predsa napisem ked uz tak naliehas. Neviem sice co si videl, ale kazdy musi uznat ze obrazok ako taky nesie len informaciu co sa tyka obrazu, ktoru vnimas okom a nie uchom, potom je z toho uz multimedialny subor. Samozrejme ze sa da vlozit zvuk do hociakeho formatu obrazku prakticky, no potom to uz nebude povodny format s tou istou priponou. A to ze sa da na novy format spravit program to je naozaj pravda a je to samozrejmost, predsa na vsetko sa musel nejaky ten program spravit aby to bolo pre pouzivatela prehratelne, cize tak... A taggerxxx tiez napisal ze to uz bude daco na sposob videa s cim plne suhlasim, cize nebude to hociako obrazok, tak sa nad tym este raz zamysli a prehodnot svoj nazor ci nie je trosku mylny
Nic v zlom ale toto je diskusne forum a take spravy ze radsej uz nepis to si nabuduce odpusti, radsej mi daj
-
Gadelat
Light Professional
Draco radsej uz nepis. Aj text je nieco ine ako obrazok a vidis je to tam. Vsetko je v pc binarne, aj obrazok. Ked chces mozes do obrazku vopchat teoreticky cokolvek, lenze programy s tym nebudu ratat a budu hlasit chybu. Ale staci naprogramovat na to program ktory s tym bude ratat a voala, je tu novy standard. Nesnaz sa uz presvedcit ze sa to neda ked som to na vlastne oci/usi videl/pocul, dobre?