Prvá láska???

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
PeterGavo
Amateur
Amateur

Prvá láska???

Príspevok od používateľa PeterGavo »

Ahojte. Mám 23 rokov. Možno to bude znieť čudne, ale svoju prvú lásku som zažil až v takto neskorom období života. Neviem prečo, ale doteraz som sa jej úspešne vyhýbal :D No a teraz k veci:
Po prázdninách som nastupoval do školy znova zarezávať. Pred školou som však náhodou stretol svoju bývylú spolužiačku zo ZŠ, ktorá prestúpila k nám po nevydarenom štúdiu v BA. Na prvý pohľad ma nijako nezaujala, iba sme spolu krátko pokecali a dal som jej svoje telefónne číslo pre prípad, že bude potrebovať pomoc pri štúdiu. Následne sme sa spolu niekoľko krát stretli v buse pri spoločnej ceste domov. Vždy s ňou bola ohromná sranda a zistil som, že to je fajn baba. No jednoducho fajn pokec, pri ktorom ubiehala cesta rýchlo. Asi po troch mesiacoch ma pozvala vonku, iba na spoločnú prechádzku. Súhlasil som. Začali sme sa stretávať stále častejšie, k tomu prišli sms-ky, písavali sme si cez ICQ každý večer. Uvedomil som si, že som sa do nej zaľúbil. Bol som ochotný pre ňu spraviť všetko. Keď som s ňou nebol chýbala mi a naopak s ňou som sa cítil štastný. Pýtal som sa sám seba či to cíti rovnako. Keďže som sa bál odmietnutia povedal som jej to tak, že ju mám rád, stále viac rád, ale, že ak ma ona berie ako kamaráta bude lepšie keď sa už nebudeme stretávať, pretože nechcem mať zlomené srdce. Síce na to nereagovala, ale bola úplne v šoku. Po troch dňoch mi povedala, že to cíti rovnako a tak som ju pobozkal a dali sme sa dokopy. Následne reagovala, že keby bola v mojej koži urobila by to už dávno. Po tom som bol neuveriteľne štastný. Písavali sme si, stretávali sa, prezváňali, bozkávali, no proste všetko čo k tomu patrí. Minulý týždeň v nedeľu sme sa boli spolu prejsť. Všetko sa zdalo v poriadku. Ešte na ďalši deň, t.j. v pondelok sme sa stretli v škole. Na krátko mala prednášku, tak sme sa rozlúčili s tým, že ju počkám. Po prednáške prišla úplne vymenená. Po ceste domov som s nej musel ťahať čo sa stalo. Na to mi odpovedala, že na prednáške rozmýšlala a zistila, že ma ma hrozne rada, ale že ma neľúbi. Hrozný pocit počut niečo také. Takže to znamená rozchod, spýtal som sa. Na to mi opdovedala, že by so mnou bola aj ďalej, ale myslí si že by to ublížilo nám obom. A že možno robí najväčšiu chybu vo svojom živote. Ja som jej povedal, že ak ma neľúbi bude lepšie sa rozísť. Vtedy sme spolu chodili iba jeden mesiac. Po rozchode mi ešte večer v pondelok volala, že chce počuť môj hlas. Krátko nato som jej cez net napísal, že sa nehnevám, že láska sa vynútiť predsa nedá. Odpísala mi, že možno keď si všetko uvedomí bude všetko úplne ináč. Odvtedy nie sme v kontakte. Trochu vyčerpávajúci príbeh. Aj keď som starší v láske nemám veľké skúsenosti. Chcel som počuť iba názor skúsenejších, že či sa oplatí zabojovať a pokúsiť sa to dať nejakým spôsobom do poriadku, alebo zabudnúť a ísť ďalej. Za odpoveď Ďakujem :)
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa k6 »

Tazko povedat, co sa v nej udialo a co nahle spustilo taku reakciu. Nikdy nieje neskoro zabudnut a ist dalej, je to v podstate ta jednoduchsia (sice, ako pre koho...) varianta. Na Tvojom mieste by som asi trosku prestal tlacit na pilu (neviem posudit, ci to teraz robis), lebo v tomto pripade asi nebude fungovat stare zname "zelezo treba kut kym je zerave..." Treba trosku zvolnit, dat jej sancu uvedomit si, ze jej chybas a ze bez Teba su jej dni prazdnejsie a zaroven byt na blizku, snazit sa podchytit moment, ked si to uvedomi (ak teda vobec). Ak takto nejaky cas vydrzis a nic sa nezmeni, tak budes definitivne vediet na com si a mas vymalovane. Neviem, ja by som na to siel takto.
PeterGavo
Amateur
Amateur

k6 napísal:Tazko povedat, co sa v nej udialo a co nahle spustilo taku reakciu. Nikdy nieje neskoro zabudnut a ist dalej, je to v podstate ta jednoduchsia (sice, ako pre koho...) varianta. Na Tvojom mieste by som asi trosku prestal tlacit na pilu (neviem posudit, ci to teraz robis), lebo v tomto pripade asi nebude fungovat stare zname "zelezo treba kut kym je zerave..." Treba trosku zvolnit, dat jej sancu uvedomit si, ze jej chybas a ze bez Teba su jej dni prazdnejsie a zaroven byt na blizku, snazit sa podchytit moment, ked si to uvedomi (ak teda vobec). Ak takto nejaky cas vydrzis a nic sa nezmeni, tak budes definitivne vediet na com si a mas vymalovane. Neviem, ja by som na to siel takto.
No teraz sa snazim na nu netlačiť, nehcať jej čas porozmýšlať :)
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

V podstate suhlas s k6.

Moja rada je asi taka, ze by si sa mal vyvarovat extremnych riesenie, teda nebud dotieravy na sposob, o milujem ta, preco, ako, preco...a taktiez by som to na Tvojom mieste este uplne nebalil. Ako vravel k6, daj jej cas, daj jej priestor, zvlast ked to u nej prislo tak nahle. Nevies, co bude o par dni. Cize navrhujem take mierne aktivne cakanie, cize moc sa jej neozyvaj, nech nema pocit, ze na nu tlacis no a ak sa ozve ona, tak ju neignoruj a kludne sa s nou stretni. Avsak necakaj prilis dlho, ak sa po neviem, tyzdni dvoch nic nezmeni, tak by som to zabalil.

//Zda sa mi, ze sam vies co mas robit. Tak vela stastia, nech sa to vyriesi ku Tvojej spokojnosti.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ked ta uvidi s nejakym inym dievcatom, hned sa jej to v hlave utrasie. Uz to len naaranzovat.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Vo väčšine mojich kratších vzťahov to bolo tak, že zhruba po mesiaci všetko vyprchalo a rozišli sme sa. Mesiac je taká ideálna doba, keď prechádzaš z prvotného pobláznenia do fázy, keď si človek začne uvedomovať, či chce vo vzťahu pokračovať alebo s tým radšej skončiť, kým to ešte nie je vážne a nechcete jeden druhému ublížiť.
Už máš svoje roky a aj keď ako vravíš, nemáš veľa skúseností, si zrejme rozumný človek. Urob to tak ako to cítiš, nikto z nás ti do toho nevidí tak, ako ty sám. Ale byť na tvojom mieste urobím to tak, ako písal k6. Nerob žiadne unáhlené závery, nesmúť nad tým, ešte nič nie je stratené. Zbytočne ju neotravuj vtieravými sms-kami alebo telefonátmi, ale také nenápadné občasné pozvanie na zmrzlinu nie je zlé. Nesmie predsa na teba zabudnúť a ty musíš byť vždy na blízku, aby si uvedomila, že ty si ten s kým chce byť.

Veľa šťastia.
PeterGavo
Amateur
Amateur

Noo dneska sme si spolu pisali a napisala mi ze vcera rozmyslala a ze jej chybam :) Tak, ale neprejavila nejaky zaujem, ze by ma chcela vidiet. Tak neviem co si mam mysliet o tom???
Forest
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Forest »

Ako tu bolo spomenute nemal by si na nu tlacit. Je to len mesiac a prave teraz si dava dokopy co vlastne chce a ci to ma vyznam. Nebud teda dotieravy, ziadne sms a telefonaty. Nechaj jej cas na rozmyslenie a uvidis ako to dopadne. Ak povie ze dalej to nechce aby to pokracovalo, tak ides dalej... a ak to druhe tak mas vyhrane.... tak vela stastia :arrow:

//autoeditácia príspevku ( 11 Apr 2009, 22:08 )
PeterGavo napísal:Noo dneska sme si spolu pisali a napisala mi ze vcera rozmyslala a ze jej chybam :) Tak, ale neprejavila nejaky zaujem, ze by ma chcela vidiet. Tak neviem co si mam mysliet o tom???
Aj si jej trochu naznacil, ze by si sa chcel stretnut alebo ani nie. Mozno je to dobre znamenie a mozno nie. Raz sa to prevali na tu a raz na tu. Ale vyzera to ze to bude dobre ...
PeterGavo
Amateur
Amateur

Forest napísal:Ako tu bolo spomenute nemal by si na nu tlacit. Je to len mesiac a prave teraz si dava dokopy co vlastne chce a ci to ma vyznam. Nebud teda dotieravy, ziadne sms a telefonaty. Nechaj jej cas na rozmyslenie a uvidis ako to dopadne. Ak povie ze dalej to nechce aby to pokracovalo, tak ides dalej... a ak to druhe tak mas vyhrane.... tak vela stastia :arrow:

//autoeditácia príspevku ( 11 Apr 2009, 22:08 )
Aj si jej trochu naznacil, ze by si sa chcel stretnut alebo ani nie. Mozno je to dobre znamenie a mozno nie. Raz sa to prevali na tu a raz na tu. Ale vyzera to ze to bude dobre ...
Praveze vobec nie. Iba tak sme pisali, ze ako sa ma a tak a hovori, ze jej chybam. Necham jej cas a uvidime.
pinco
Darca
Darca

byť na tvojom mieste, tak jej zavolám, vytiahnem ju niekam von a pritom sa tvárim ako len kamarát.
Forest
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Forest »

pinco napísal:byť na tvojom mieste, tak jej zavolám, vytiahnem ju niekam von a pritom sa tvárim ako len kamarát.
No som si myslel, ze by to mohol spravit, ale teraz uz ani nie. Radsej nechat cas a takto sa rozpravat ze co a ako, ako sa ma a nakoniec sa hadam nejak rozhodne ...dufam ze pozitivne GL
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

pinco napísal:byť na tvojom mieste, tak jej zavolám, vytiahnem ju niekam von a pritom sa tvárim ako len kamarát.
Ty si to nejak lahko predstavujes ocuvaj..Si myslis, ze sa da tvarit ako kamarat, ked chalan sa donej zabuchne? Asi nemas daco take preskakane..To by som moc neskusal, bo tym viacmnej nedosiahnes nic..
Scott-1
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Scott-1 »

v tychto pripadoch je niekedy nad zlato pouzit spomienky. za ten mesiac co ste spolu sa urcite vela udialo. ked si pisete mohol by si len tak v ramci konverzacie nadviazat na prvu pusu alebo na tie uzasne chvile co ste prezili. ALE POZOR! opakujem: V rámci konverzácie!! ziadne tlacenie na city.
pinco
Darca
Darca

Soviet napísal:Ty si to nejak lahko predstavujes ocuvaj..Si myslis, ze sa da tvarit ako kamarat, ked chalan sa donej zabuchne? Asi nemas daco take preskakane..To by som moc neskusal, bo tym viacmnej nedosiahnes nic..
ak ženská chce, aby sme boli kamaráti, tak jej to dám. Aj keď je človek akokoľvek zamilovaný dokáže kontrolovať svoje city a navonok sa tváriť "chladne". Mne nikdy nepomohli také tie citové výlevy pred ženskou o tom ako ju milujem a nech ostaneme do smrti spolu. Chlapovi ide teraz o to, aby ho ona mala stále pred očami. Ak ju len tak nechá a bude dúfať, že raz zaklope, tak si na omyle. Zíde z očí, zíde z mysle.
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

byt kamarat to sa neda ked ste spolu chodili proste z kamaratky frajerka moze byt ale z frajerky uz kamaratka nebude mam odskusane...totiz po rozchode/ked ona necha teba/ vzdy ked ju uvidis citis uz iba smutok neda sa ani zabavat nic. To na kamarata mozes iba maskovat, ale aj tak ta to bude iba zranovat ked vydis ten nezaujem a potom ked zacne hovorit o druhych alebo ako v mojom pripade sme isli na disko zobrala dalsieho chalana o com ma ani neinformovala a potom povedala ze s nim chce asi chodit, ani to riadne nedopovedala uz som bol na odchode nevydrzal som to.
takze tym chcem povedat bud vsetko alebo nic kamarat nevydrzsis byt...
pinco
Darca
Darca

smútok? O čom točíš. S každou jednou ženskou, čo som kedy chodil sa občas stretnem. Dve posledné (s jednou som bol skoro 4 roky a s druhou asi 3 mesiace) sa stretávam pravidelne. Nevrav, že s priateľky nikdy nemôže byť kamarátka. Ide najmä o to, ako sa s tým celým vysporiadaš. Ak už nechce nič s tebou mať, tak to musíš rešpektovať aj keď niekedy je to ťažké, ale skôr, či neskôr to prejde.
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

pinco napísal:smútok? O čom točíš. S každou jednou ženskou, čo som kedy chodil sa občas stretnem. Dve posledné (s jednou som bol skoro 4 roky a s druhou asi 3 mesiace) sa stretávam pravidelne. Nevrav, že s priateľky nikdy nemôže byť kamarátka. Ide najmä o to, ako sa s tým celým vysporiadaš. Ak už nechce nič s tebou mať, tak to musíš rešpektovať aj keď niekedy je to ťažké, ale skôr, či neskôr to prejde.
ja som myslel ked je to este kratko ne ked uz si na to zabudol alebo nasiel nekoho ineho
pinco
Darca
Darca

chodili spolu len mesiac a to je predsa krátka doba. Ale je to pre neho prvá láska, tak uznávam, že je to ťažšie.

V každom prípade ostávam pri tom, že ja by som ju skúsil vytiahnuť von. Ak by nechcela, tak by som to viac neskúšal.
PeterGavo
Amateur
Amateur

V prvom rade ďakujem všetkým za snahu a za pomoc :)

No a teraz k veci. Dnes som si písal s kamarátom, že čo si o tom myslí. A od neho som sa dozvedel, že sa zaľúbila do nejakého spolužiaka. Najskôr mi to nechcel povedať, ale nechcel aby som žil v nádeji, ktorá neexistuje. Ale nechápem jej správanie. Predsa keď ľúbiš niekoho iného tak tomu s ktorým si sa rozišiel nepíšeš, že ti chýba. Cítim sklamanie z toho, že mi takto klamala a nepovedala na rovinu ako sa veci majú. Nechávala má v nádeji a sama vedela, že nie je. No a včera som jej hovoril nech také veci nepíše ak to nemyslí vážne. Odpovedala, že je iba úprimná. Tak aspoň viem v akej miere bola ta jej úprimnosť pravdivá.

Aspoň mám istotu a môžem sa v kľude pohnúť ďalej bez toho, aby som niečo ľutoval. Je pravda, že takéto zistenie bolí, ale možno mi to pomôže rýchlejšie zabudnúť. Ešte raz diky.
Scott-1
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Scott-1 »

sakra, som si myslel, ze to bude vpohode.. drzal som ti palce. sklamanie aj na mojej strane.

No nevadi, zivot ide dalej, aspon si si tu lásku "vyskúšal" a nabudúce uz bude lepsie. Prajem vela stastia :)
Napísať odpoveď