Raz to vyskúšaj uvidíš,je to zábava.nestik napísal:Nikdy som nestopoval
Stopovanie
zatial som nestopoval a asi ani nebudem. keby som videl niekoho, kto by potreboval odvoz, tak by som zrejme zastavil (v pripade, ze mam poruke kaser alebo daco podobne). zalezi od okolnosti. keby prsalo, tak by som zastavil asi urcite. pochybujem, ze nejaky masovy vrah by siel vycinat pocas dazda... a stoparky by som zobral urcite
tam je riziko podstatne mensie.
Re: Stopovanie
Trochu opráším zabudnutý thread
Stalo sa vám už niekedy, že ste stopovali a potom sediac v aute cudzieho človeka ste sa ozaj seriózne obávali o svoj život? Nemyslím teraz, že vám zastaví nejaký šialenec alebo maniak, skôr som narážal na šoférske schopnosti ochotného vodiča.
Aby bolo jasné, čo ma motivovalo k takej otázke - včera sa mi podarilo získať takú skúsenosť. Stopoval som zo Zvolena do Košíc a už asi po 15 minútach postávania pri pumpe a mávania tabuľkou som mal šťastie. Vzala ma milá, sympatická ženština sediaca za volantom veľkého teréniaku. V duchu som bol veľmi nadšený, nie len z toho, že som v podstate hneď našiel odvoz až do KE ale aj to vyzeralo na príjemnú jazdu
Lenže ešte sme nedošli ani po Detvu a napriek tomu, že spoločnosť to bola ozaj príjemná a debatovalo sa s ňou skvelo, z jej jazdy som mal v očiach smrť. Keď si skombinujete pomerne slabé vodičské schopnosti, biednu všímavosť okolia, nezdravú dávku sebavedomia so silným autom a absolútnym ignorovaním aj tých prísnejších predpisov, tak z toho vznikne dosť divoká jazda
Slečna sa nebála predbiehať cez 2 plné čiary, jej odhad kedy začať brzdiť bol taký, že pri každom jednom objekte pomalšom od jej auta (čo bol v podstate skoro každý) nás neustále oboch takmer nalepilo na predné sklo. Plus pri predbiehaní zrejme vôbec netušila, že je potrebné sa aj pozrieť vzad, či už nie je niekým predbiehaná (tam už ozaj chýbali centimetre a audina frčiaca okolo by sa rozpučila na zadnom blatníku toho jej baranidla na kolesách). Nemala problém ani s jazdou v obciach a množstvom iných "kúskov" pri ktorých neraz okoluidúce autá nahnevane a neveriacky trúbili. Vrcholom bolo keď rozohnala hlúčik troch chodcov na prechode v nejakej dedine
Miestami pri takých najbláznivejších momentoch som už uvažoval, že ju poprosím, nech ma vyloží v najbližšom meste a vymyslím si nejakú výhovorku ale nakoniec som to vydržal až do Košíc.
A neberte to tak, že som nejaký posera, naopak, tiež mám radšej rýchlejšiu a dravejšiu jazdu ale taký extrém ako som zažil včera, to mi veru nebolo celkom jedno. Stretli ste sa niekto už s niečím podobným? Myslím ta, že či ste niekoho stopli a potom sa u neho v aute cítili tak nepríjemne (napríklad aj pre jeho jazdu), že ste uvažovali nad tým, že radšej vystúpite?
Stalo sa vám už niekedy, že ste stopovali a potom sediac v aute cudzieho človeka ste sa ozaj seriózne obávali o svoj život? Nemyslím teraz, že vám zastaví nejaký šialenec alebo maniak, skôr som narážal na šoférske schopnosti ochotného vodiča.
Aby bolo jasné, čo ma motivovalo k takej otázke - včera sa mi podarilo získať takú skúsenosť. Stopoval som zo Zvolena do Košíc a už asi po 15 minútach postávania pri pumpe a mávania tabuľkou som mal šťastie. Vzala ma milá, sympatická ženština sediaca za volantom veľkého teréniaku. V duchu som bol veľmi nadšený, nie len z toho, že som v podstate hneď našiel odvoz až do KE ale aj to vyzeralo na príjemnú jazdu
Slečna sa nebála predbiehať cez 2 plné čiary, jej odhad kedy začať brzdiť bol taký, že pri každom jednom objekte pomalšom od jej auta (čo bol v podstate skoro každý) nás neustále oboch takmer nalepilo na predné sklo. Plus pri predbiehaní zrejme vôbec netušila, že je potrebné sa aj pozrieť vzad, či už nie je niekým predbiehaná (tam už ozaj chýbali centimetre a audina frčiaca okolo by sa rozpučila na zadnom blatníku toho jej baranidla na kolesách). Nemala problém ani s jazdou v obciach a množstvom iných "kúskov" pri ktorých neraz okoluidúce autá nahnevane a neveriacky trúbili. Vrcholom bolo keď rozohnala hlúčik troch chodcov na prechode v nejakej dedine
Miestami pri takých najbláznivejších momentoch som už uvažoval, že ju poprosím, nech ma vyloží v najbližšom meste a vymyslím si nejakú výhovorku ale nakoniec som to vydržal až do Košíc.
A neberte to tak, že som nejaký posera, naopak, tiež mám radšej rýchlejšiu a dravejšiu jazdu ale taký extrém ako som zažil včera, to mi veru nebolo celkom jedno. Stretli ste sa niekto už s niečím podobným? Myslím ta, že či ste niekoho stopli a potom sa u neho v aute cítili tak nepríjemne (napríklad aj pre jeho jazdu), že ste uvažovali nad tým, že radšej vystúpite?
Stalo sa mi to viackrát, rôzni "závodníci", ale tak dalo sa. Jeden však predčil všetkých, to už bolo fakt moc.
Dedinská cesta, samé zákruty a on to šinul čo to dalo. Proste ak by som sa silno nedržal ako kliesť dverí, tak tam vpredu lietam ako bábika. Vrcholom všetkého bolo, že sa tak v polke spýtal, že či nám nevadí (bol som tam ešte aj s jednou býv. fra.), že ide rýchlo. Ja som povedal, že nie, v pohode.
To som nemal robiť, lebo on to ešte vyšperkoval a dohnal do úplného extrému. To nemalo nič spoločné s rýchlejšou jazdou, to bol šialenec.
Ale tak zjavne to mal nacvičené a cestu poznal, tak tým som sa v duchu utešoval.
Takýchto podobných som - ako som už písal - zažil viac, ale nie až takéhoto "formátu," čiže to nebolo až také hrozné. Všetci to boli chlapi a zjavne šoférovať vedeli, takže som ich závodnícke chúťky neriešil. Ak by som však videl, že to je osoba, čo takto jazdí a jazdiť nevie, tak neviem neviem..
Takýchto podobných som - ako som už písal - zažil viac, ale nie až takéhoto "formátu," čiže to nebolo až také hrozné. Všetci to boli chlapi a zjavne šoférovať vedeli, takže som ich závodnícke chúťky neriešil. Ak by som však videl, že to je osoba, čo takto jazdí a jazdiť nevie, tak neviem neviem..
Spoiler
a navyše žena 
-
vrtulnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Este som nikdy nestopoval, ale ked som precital tuto temu, tak by som si to rad vyskusal. 
Ja stopujem často, väčšinou na menšie vzdialenosti (10-20 km). Nepoznám nikoho ďalšieho kto by to robil a dosť sa mi aj čudujú. Zatiaľ som nenatrafil na nikoho, od koho by som vystúpil pre jeho štýl jazdy. Síce raz som stopol kukláčov.
Vtedy som ešte nebol plnoletý a pamätám, ako sa ma pýtali či som nepil, lebo nikto triezvy by nestopoval dodávku s ôsmimi kukláčmi (pričom kolóna obsahovala 2x dodávka, 2x osobný policajný automobil). Mimochodom oni išli na raziu do baru, kde na mňa čakali neplnoletý kamaráti, tak som im napísal SMS, nech odídu.
Vtedy som ešte nebol plnoletý a pamätám, ako sa ma pýtali či som nepil, lebo nikto triezvy by nestopoval dodávku s ôsmimi kukláčmi (pričom kolóna obsahovala 2x dodávka, 2x osobný policajný automobil). Mimochodom oni išli na raziu do baru, kde na mňa čakali neplnoletý kamaráti, tak som im napísal SMS, nech odídu.
Zatiaľ som nestopoval. Maximálne kamarátov
Ale raz som išiel z brigády (v maskáčoch
) a zastavil mi chlap, že ma zvezie. Tak si vravím... 3 kilometre ušetrím, idem s ním. Hneď sa ma začal pýtať, z ktorého útvaru som a že či je to v armáde dobré, alebo oničom. Ja mu vravím, že niesom vojak, že idem z brigády a tak. On sa na chvíľu odmlčal, a potom vraví : "ja keď som bol v armáde, tak nám bolo celkom dobre... ideš domov na opušťák ?" No mal som dosť vtedy 
-
mr_margera
Medium Professional
Niekedy som stopoval často a bola to celkom sranda, potom už rutina.. Trenčín - Piešťany som cestoval najčastejšie, vždy bez problémov, mám len dobré skúsenosti.
Najďalej som stopoval Berlín - Piešťany, to bola riadna zverina, ale musel som, prepil som v Berlíne všetko
bolo to 3 roky dozadu, ale zopakoval by som si to zas!
Najďalej som stopoval Berlín - Piešťany, to bola riadna zverina, ale musel som, prepil som v Berlíne všetko
-
Janio
Zablokovaný
Ja som musel ísť asi 5 KM peši zo školy a nikto nezastavil... Svine 
Obyčajne chodievam z brigády približne o 19:00, nasadnem na MHD, ktorá ma vezme do mesta a následne idem na medzimestskej domov (20:00). Minulý týždeň som končil 19:45 a posledný autobus pred ôsmou mi išiel 19:37. Tak som skúsil niekoho stopnúť, hoci sa mi zdalo nereálne stopnúť niekoho na takom mieste (Kto pozná - Nitra - Krškany). Po troch/štyroch minútach mi zastavila minidodávka. Zobral ma do mesta, ale ako sme sa po ceste rozprávali, spýtal sa ma kde som robil. NA moju odpoveď DPD sa začal smiať, že zobral konkurenciu, že on ide z Ten Expres. Ale nevyhodil ma
. Mimochodom už druhý raz mi niekto povedal, že bráva stopárov, pretože aj on voľakedy stopoval a chce to vrátiť. 
Aaa stopovanie je skvelé! Predtým som to nepraktizovala, tento rok som sa ale konečne rozbehla, veď - vždy som to chcela skúsiť a je to fakt paráádička
! Človek toho môže fakt veeľa nacestovať a celkom za nízke náklady, vybrať sa kamkoľvek, s ruksakom na chrbte, spacákom a karimatkou po stranách a ide sa... voľne, bez naháňania a čosového obmedzenia spoznávať stopom svet
, alebo nu len tak, keď sa zo školy neponáhľa domov. Mám kopec kamošov a kamošiek, pre ktorých je iný spôsob dopravy už pomaly ponížením, lebo predsa len - pre stopára zobrať hromadnú
... A tak istotne, kto neskúsil, nech skúsi! 
fakt zaujímavé zážitky
niekedy bo som to normálne skúsil ale rozhodne nie sám 
-
spojka13
Darca
skušal niekto ist timto sposobom?
http://www.stopar.sk/ resp. http://www.autostop.sk/
buduci tyžden planujem ist do BA, ono by to bolo v poho. keby som byval v KE alebo +- 40km od Ke, ale ja byvam niečo okolo 120 km , a cesta vlakom resp. busom mi trva skoro tri hodiny, to len z mojej obce do KE, to je viac ako polovica času ako v IC...
http://www.stopar.sk/ resp. http://www.autostop.sk/
buduci tyžden planujem ist do BA, ono by to bolo v poho. keby som byval v KE alebo +- 40km od Ke, ale ja byvam niečo okolo 120 km , a cesta vlakom resp. busom mi trva skoro tri hodiny, to len z mojej obce do KE, to je viac ako polovica času ako v IC...
-
mr_margera
Medium Professional
spojka13 ak na tých stránkach nájdeš niečo čo ti bude vyhovovať tak neváhaj. takýchto stránok je viac, tiež ich používam, cestujem tak z prahy do piešťan a späť. nikdy som nemal problém, väčšinou sú to v pohode ľudia, dá sa s nimi dohodnúť.
ja som stopoval ked som siel z chaty
mrholilo, bola zima a nik nezastavil
ale niektori ludia mi kyvali lebo boli plni