ano, skoda ze nepredal viackrija napísal:ale aspon nepredal 3/4 republiky americanom, francuzom, talianom, nemcom, rakusanom, madarom, anglicanom, MMF, svetovej banke za to aby porazil svojho predchodcu. no a nie je ani tajomstvom, ze agendu im (sdk) vypracovavali taktiez napr. v MMF, v SB, u OS... ale aspon si mal (dzurinda) za co zabehnut NY maraton!
Správanie sa ministrov + politika na Slovensku
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
The National Endowment for Democracy
(NED) was created in 1983, ostensibly as a non-profit-making organisation to promote human rights and democracy. In 1991 (senátom poverený archivár USA (2005-08)), the historian Allen Weinstein, confessed to The Washington Post:
“A lot of what we do today was done covertly 25 years ago by the CIA”
"Mnohé z toho čo dnes robíme, robila skryto pred 25 rokmi CIA."
The Washington Post, 22 September 1991.
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... a&aid=8694
zamestnanci "CIA" na slovensku:
Martin Bútora
"Martin Butora is the holder of multiple domestic and international honors, including the Democracy Service Medal from the National Endowment for Democracy in Washington (1999)..."
http://www.martinbutora.sk/zivotopis_eng.htm
Zora Bútorová
členka International Forum for Democratic Studies Research Council pri National Endowment for Democracy
študijný pobyt v Medzinárodnom fóre pre demokratické štúdie pri Národnej nadácii pre demokraciu (International Forum for Democratic Studies at National Endowment for Democracy) vo Washingtone, DC, 2000 – 2001
http://www.ivo.sk/273/sk/pracovnici/zora-butorova
Grigorij Mesežnikov
študijný pobyt v National Endowment for Democracy, USA, Washington, 2006
http://www.ivo.sk/165/sk/pracovnici/grigorij-meseznikov
Oľga Gyárfášová
Reagan-Fascell štipendium (fellowship), National Endowment of Democracy, Washington, D.C., marec 2003 – júl 2003
http://www.ivo.sk/169/sk/pracovnici/olga-gyarfasova
...
http://prso.blog.sme.sk/c/15149/Manipul ... ienky.html
http://www.changenet.sk/?section=forum&x=109511
(NED) was created in 1983, ostensibly as a non-profit-making organisation to promote human rights and democracy. In 1991 (senátom poverený archivár USA (2005-08)), the historian Allen Weinstein, confessed to The Washington Post:
“A lot of what we do today was done covertly 25 years ago by the CIA”
"Mnohé z toho čo dnes robíme, robila skryto pred 25 rokmi CIA."
The Washington Post, 22 September 1991.
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... a&aid=8694
zamestnanci "CIA" na slovensku:
Martin Bútora
"Martin Butora is the holder of multiple domestic and international honors, including the Democracy Service Medal from the National Endowment for Democracy in Washington (1999)..."
http://www.martinbutora.sk/zivotopis_eng.htm
Zora Bútorová
členka International Forum for Democratic Studies Research Council pri National Endowment for Democracy
študijný pobyt v Medzinárodnom fóre pre demokratické štúdie pri Národnej nadácii pre demokraciu (International Forum for Democratic Studies at National Endowment for Democracy) vo Washingtone, DC, 2000 – 2001
http://www.ivo.sk/273/sk/pracovnici/zora-butorova
Grigorij Mesežnikov
študijný pobyt v National Endowment for Democracy, USA, Washington, 2006
http://www.ivo.sk/165/sk/pracovnici/grigorij-meseznikov
Oľga Gyárfášová
Reagan-Fascell štipendium (fellowship), National Endowment of Democracy, Washington, D.C., marec 2003 – júl 2003
http://www.ivo.sk/169/sk/pracovnici/olga-gyarfasova
...
http://prso.blog.sme.sk/c/15149/Manipul ... ienky.html
http://www.changenet.sk/?section=forum&x=109511
Vláda premrhala za tri roky dve miliardy eur
+ bonus: Diaľnica do Košíc v roku 2010 nebude
kto by to cakal
zdrojZa najväčšie položky plytvania Mikloš označil o 6,5 miliardy Sk (215,8 milióna eur) predraženú ponuku na elektronické diaľničné mýto, projekt prvej etapy rýchlostnej cesty R1, kde boli podľa jeho slov lacnejšie ponuky o tri až 3,5 miliardy Sk (99,6 až 116,2 milióna eur) a napriek tomu bola vybraná tá najdrahšia, ako aj navýšenie nákladov na rekonštrukciu Bratislavského hradu za 3,8 miliardy Sk (126,1 milióna eur).
+ bonus: Diaľnica do Košíc v roku 2010 nebude
zdrojPred necelými dvoma rokmi premiér Robert Fico hovoril o snahe vlády spojiť do roku 2010 Košice a Bratislavu diaľnicou. Minister dopravy Ľubomír Vážny, ktorý sa o to mal postarať, oficiálne oznámil, že to bude až v roku 2011.
kto by to cakal
V pripade slubu nad ramec programoveho vyhlasenia vlady z jula roku 2007, dnes v case financnej krizy, kedy terminy ukoncenia su v rukach komercnych bank, fakt pruser. Myslim, ze po tomto skandale by mala vlada SR vyvodit politicku zodpovednost, premier podat demisiu a prezident SR vyhlasit predcasne volby...
+ MiklosSchelmy napísal:SMEti
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Keby sme mohli veriť sľubom o diaľnici, tak Fico mohol stavať tak maximálne južnú trasu, lebo D1 by bola komplet hotová až po Užhorod...
Dátumu otvorenia osobne uverím, až keď sa po diaľnici sám prejdem, bohužiaľ, u nás to môže fungovať iba tak.
// a bohužiaľ si myslím, že pri predčasných voľbách by sa iba posilnila sila smeru... pri súčastnom stave v opozícii rozmýšľam, či je vôbec možné, aby to bolo inak.
Dátumu otvorenia osobne uverím, až keď sa po diaľnici sám prejdem, bohužiaľ, u nás to môže fungovať iba tak.
// a bohužiaľ si myslím, že pri predčasných voľbách by sa iba posilnila sila smeru... pri súčastnom stave v opozícii rozmýšľam, či je vôbec možné, aby to bolo inak.
hlavne ze pre tymi 2 rokmi to cela vlada brala ako hotovu vecTomasito napísal:V pripade slubu nad ramec programoveho vyhlasenia vlady z jula roku 2007, dnes v case financnej krizy, kedy terminy ukoncenia su v rukach komercnych bank, fakt pruser.
som rad ze si pochopil, ze to bol z Ficovej strany len cisty populizmus
btw vdaka bohu ze je to v rukach komercnych bank, pretoze PPP (Peniaze Pre Papalasov) sice skratia vystavbu o par rokov ale cena bude minimalne o polovicu vyssia
este nie, opozicia sa este nestihla zmobilizovatTomasito napísal:Myslim, ze po tomto skandale by mala vlada SR vyvodit politicku zodpovednost, premier podat demisiu a prezident SR vyhlasit predcasne volby...
//cakam ze sa vyjadris aj k 1. clanku, zaujimalo by ma, co si myslis o vyhre najdrahsej ponuky na myto, reakciu na tuto temu som este od teba necital
Neviem o tom, ze by som ta menoval svojim hovorcombeardie napísal:hlavne ze pre tymi 2 rokmi to cela vlada brala ako hotovu vec![]()
som rad ze si pochopil, ze to bol z Ficovej strany len cisty populizmus
btw vdaka bohu ze je to v rukach komercnych bank, pretoze PPP (Peniaze Pre Papalasov) sice skratia vystavbu o par rokov ale cena bude minimalne o polovicu vyssia
Pred prepuknutim financnej krizy bolo mnoho veci, v mnohych sektoroch povazovanych za "hotovu vec". Napr. taki developeri o tom vedia svoje, tych najsilnejsich nevynimajuc (vid stovky pozastavenych projektov "od BA az po KE").
A k PPP som sa uz vyjadroval v case, ked Dzurinda prosil Fica o zastupenie v komisiach, ktore budu radit pri rozhodovani o vystavbe dialnic. Odhliadnuc od skutocnosti, ze s myslienkou PPP v pripade vystavby dialnic sa prislo uz za Dzurindovych vlad (2003-2005), nominant SMK (Bela Angyal) je predsedom Uradu pre verejne obstaravanie a ja si nepamatam, zeby v minulosti opozicia mala k dispozicii vacsiu kontrolu verejnych obstaravani- verejnych financii- ako je tomu dnes. Ze v opozicii funguju vztahy a komunikacia tak ako "funguju"?
Prave pretobeardie napísal:este nie, opozicia sa este nestihla zmobilizovat
BTW. bohuzial/nastastie, pokial budu opozicnu politiku formovat sprofanovani politici ako absolutne nedoveryhodny Dzurinda, Miklos, Csaky a podobne, tak sa ani tak skoro zmobilizovat nestihne. Jedine ze sa budu tak ako doteraz spoliehnat na skutocnu opoziciu v tomto state- media.
Vid vyssie. Problem je, ze zdrojom tychto infos je Miklos, ktory striela cifry od brucha (co je to za vyjadrenie "aspon 2 miliardy" bez blizsieho urcenia)? Na toto mam reagovat? Ludia su uz z tychto prazdych reci unaveni a dovolim si tvrdit, ze aj preto preferencie opozicie vyzeraju tak ako vyzeraju. Zial, potom moze taky Miklos nahodou aj pravdu povedat a clovek mu len tazko uveri (okrem "permanentne presvedcenych" samozrejme).beardie napísal://cakam ze sa vyjadris aj k 1. clanku, zaujimalo by ma, co si myslis o vyhre najdrahsej ponuky na myto, reakciu na tuto temu som este od teba necital
Odhliadnuc od toho, ze ponuka s najvyssou cenou automaticky nemusi znamenat najhorsiu ponuku (referencie, sposob financovania atd. atd.), ako som napisal.... opozicia ma v cele Uradu pre verejne obstaravanie svojho nominanta, t.j. pokial nepojde o zjavny klinetelizmus ako napr. v pripade miliardoveho privatizacneho poradcu pri predaji SPP, ktory pomahal radit pri vybere az z jedneho(!) uchadzaca, resp. kym neprides s relevantnymi udajmi...
BTW. nebol to nahodou prave Urad pre verejne obstaravanie, ktory zamietol vsetkych 8 namietok v tendri na vyber myta ako neopodstatnene?
je tam jeden nominant opozicie, ostatni su ale koalicia nie?
jeden hlas proti kolkym?
//autoeditácia príspevku ( 16 Apr 2009, 0:32 )
ale hrad, myto, nastenky, loga, je toho dost a neda sa to tak jednoducho prehliadnut, ak by to aj neboli 2 mld., stale je to vela
jeden hlas proti kolkym?
nevyjadril sa nahodou aj Paska (alebo kto, nvm presne), ze nevie a ani sa mu nepodarilo najst, kto tu firmu riadi?referencie, sposob financovania
//autoeditácia príspevku ( 16 Apr 2009, 0:32 )
ved sam povedal, ze na udajoch pracujeco je to za vyjadrenie "aspon 2 miliardy" bez blizsieho urcenia
ale hrad, myto, nastenky, loga, je toho dost a neda sa to tak jednoducho prehliadnut, ak by to aj neboli 2 mld., stale je to vela
Nesranduj beardie. Hovorime predsa o najvyssom predstavitelovi- predsedovi- Uradu pre verejne obstaravanie, t.j. jedna sa o samostatny a od vlady nezavisly statny organ v oblasti kontroly verejneho obstaravania. Kedy mala opozicia vacsiu kontrolu?beardie napísal:je tam jeden nominant opozicie, ostatni su ale koalicia nie?
jeden hlas proti kolkym?
To ja naozaj neviem. Mozes ma vsak poucit.beardie napísal:nevyjadril sa nahodou aj Paska (alebo kto, nvm presne), ze nevie a ani sa mu nepodarilo najst, kto tu firmu riadi?
//autoeditácia príspevku ( 16 Apr 2009, 0:42 )
Vidis? To je presne to, o com som pisal vyssie. Predpokladam, ze sa zhodneme na tom, ze ked uz idem s niecim takymto von, mal by som to mat osetrene relevantnymi udajmi. Pokial chce vsak niekto stavat politiku na informaciach typu JPP...beardie napísal:ved sam povedal, ze na udajoch pracuje
Uz strielas ako Miklosbeardie napísal:ale hrad, myto, nastenky, loga, je toho dost a neda sa to tak jednoducho prehliadnut, ak by to aj neboli 2 mld., stale je to vela
// Nebudme naivni. Kauzy vzdy boli, su a budu. Podstatne je, aby v pripade preukazanych vaznych pochybeni bola vyvodena politicka zodpovednost a tu zatial sucasna vlada postupuje daleko razantnejsie ako vlady predchadzajuce. Hold, este chvilu potrva, pokym ludia zacnu zabudat a prestanu porovnavat (necele 3 roky su kratka doba aj pre slovensku- deravu- pamat).
vecer skusim pohladatTo ja naozaj neviem. Mozes ma vsak poucit.
ake strielanie, ty si si nevsimol ze sa tu uplne ocividne kradne? to nie su informacie JPP, vzdy maju urcity pravdivy zaklad a informovali o tom vsetky media, podla teba sa nic, z toho co som vypisal, nestalo?Uz strielas ako Miklos
hahahavyvodena politicka zodpovednost
Nezovseobecnuj. Terminom JPP som oznacil konkretne vyjadrenie Miklosa, ktorym si sa tu snazil argumentovat, ku ktoremu si ma vyzyval vyjadrit sa a ked som si dovolil poukazat na skutocnost, ze sa jedna o prazdne slova bez akykolvek relevantnych udajov, t.j. nie je sa k comu vyjadrovat, odkazal si ma na vyjadrenie Miklosa: "na udajoch pracujem" <taky smajlik neexistuje>beardie napísal:ake strielanie, ty si si nevsimol ze sa tu uplne ocividne kradne? to nie su informacie JPP, vzdy maju urcity pravdivy zaklad a informovali o tom vsetky media, podla teba sa nic, z toho co som vypisal, nestalo?
Nie som naivny, samozrejme ze v politike sa kradne. Otazka vsak je, co je naozaj zlodejina a co honba za senzaciami ala SME a politikarcenie ala JPP,
a to od cloveka, ktory si za svojho ministrovania pripisal mnohe z najvacsich kauz byvalej vlady a expremier- strannicky kolega z predsednictva- ohladom jeho odvolania ani brvou nepohol (miesto toho vyrukoval s obranou v podobe utoku ala skupinka).
Voci Janusekovi urcite- politicku zodpovednost za ministerstvo nesie minister. Ze si Slota presadil na jeho miesto Stefanova, ktoreho podpis na predmetnej zmluve figuruje hned vedla podpisu Januseka je druha vec a kazdemu by malo byt jasne, ze takto by sa to robit nemalo. Kedze vsak jednotlive rezorty medzi strany vladnej koalicie prerozdeluje koalicna zmluva, Fico moze varit len z tych ingrediencii, ktore ma (odmietnutie nominacie SNS by mohlo znamenat porusenie koalicnej zmluvy).beardie napísal:hahaha, to ze miesto Januseka nastupi typek, co nastenkovy tender pripravoval, je podla teba vyvodena zodpovednost?
Pardon ze sa miesam, ale myslim ze vyvodzovanie politickej zodpovednosti je na Slovensku uz tradicne biedne. Nieco vyjde na povrch, media sa nad tym par dni ponariekaju a upadne to do zabudnutia, k tomu hrad, myto, nastenky, loga by som dnesne vlade kludne pridal pozemky pod Tatrami (sice tu bol nakoniec odvolany minister), Privilegium, upratovanie a odhadzovanie snehu za miliardy a mnohe ine. Nad niektorymi vecami sa cloveku na Slovensku az zastavuje rozum. Co by si v Nemecku, Irsku alebo hocikde na "Zapade" nemohli dovolit si u nas politici kolektivne zahraju do stratena. A nehovorim len o sucasnej garniture.
Devínsky spolupracoval s rozviedkou// Myslim, ze v kontexte mojich predchadzajucoch prispevkov si tato zaujimava informacia komentar nevyzaduje.
Tomasito: par stran dozadu sme sa o tomto bavili a pisal si nieco v tom zmysle, ze Miklos nie je doveryhodny zdroj, Sulik ti vyhovuje alebo je na nom tiez nieco nedoveryhodne?smeti napísal:"Dalo sa robiť veľa vecí, ktoré sa nerobili," povedal Sulík. Aktuálny postoj vlády, ktorá stále pracuje s dokumentmi predpokladajúcimi v tomto roku 2,4-percentný hospodársky rast, pritom považuje za nezodpovedný. Takisto podľa neho neobstojí ani argument rezortu financií, že pre nové prognózy si musí počkať na štvrťročné dáta.
zdrojsmeti napísal:Problémom je podľa Kollára tiež verejné obstarávanie, ktoré ročne dosiahne hodnotu 3 až 4 mld. eur, pričom sa odhaduje, že až 600 mil. eur končí v rukách korupčníkov. "Nositeľom tejto informácie pritom nie je žiadna mimovládna organizácia, ale Ficov ekonomický poradca Peter Staněk," dodal Kollár.
Za nezmyselné označil aj Ficove sociálne programy, pri ktorých podľa neho korupcia prevýšila samotné náklady týchto programov, ale u ľudí vzbudili mylný dojem, že štát sa o všetko postará.
Nie, par stran dozadu som ti napisal: Slova Miklosa povazujes za pismo svate, ale v tejto veci ovela kompetentnejsie slova clena bankovej rady NBS opakovane ignorujes.beardie napísal:Tomasito: par stran dozadu sme sa o tomto bavili a pisal si nieco v tom zmysle, ze Miklos nie je doveryhodny zdroj, Sulik ti vyhovuje alebo je na nom tiez nieco nedoveryhodne?
... a argumenty, o ktore som sa vtedy opieral platia bez ohladu na to, ci tebou citovana kritika prichadza od Miklosa, Sulika alebo kohokolvek ineho
PS: Skaces z temy na temu ako gazela, no nemozem povedat, ze by ma to prekvapovalo.
nuz, ak to vravi clen bankovej rady NBS, tak to bude asi pravda, musime pockat na stvrtrocnu spravu...
alebo nie?
no a ked teda skacem:
alebo nie?
no a ked teda skacem:
Lesko rulezzsmeti napísal:Robert Fico vyhovel žiadosti Jána Slotu a urobil krok, ktorým sa ponížil ako šéf kabinetu, ako predseda najsilnejšej strany i ako politik.
Ústava Slovenskej republiky v článku 111 hovorí, že prezident vymenuje a odvolá členov vlády „na návrh predsedu vlády". Práve tento článok dáva premiérovi nielen možnosť, ale poskytuje mu i právo (niekedy stanovuje priam aj povinnosť), aby odmietol takú vládnu nomináciu, ktorú považuje za neprijateľnú. Návrh vládnej strany ešte z nikoho ministra neurobil - člena vlády z neho robí to, keď ho prezidentovi navrhne predseda vlády. Premiér má pri tom rozhodujúce slovo, lebo bez jeho súhlasu sa nikto ministrom stať nemôže. Možnosť a právo, ktoré mu dáva ústava, premiér predvčerom nevyužil.
prepac
na zelanie Tomasita z celeho srdca by beardie: Schutzsmeti napísal:Vymenovanie spolupáchateľa za nástupcu Janušeka je isteže škandál prvého stupňa. Či Štefanov patrí do kresla, nie je medzi normálnymi ľuďmi otázka. Tá stojí tak, či chceme byť klaunmi vo Ficovom cirkuse. Pretože nič iné ako pár hodín revu a kydania s vopred známym výsledkom sa nestane.
Štefanov je obraz a zodpovednosť Fica, ktorý má väčšinu postavenú (aj) na dohode, že rezort výstavby je lénom
Jána Slotu, aby si udržiaval životnú úroveň. Môžeme sa tváriť, že tomu nerozumieme a protestujeme, ale kým má väčšinu, latku pre ministrov určuje Smer-SNS-HZDS
a „prísny premiér“.
Hm, niekto sa nam naveceral vtipnej kase. OK, z celeho srdca udeleny rank spammer by Tomasito. Neviem sice z coho vyplyva tato tvoja dnesna/vcerajsia bezprizornost, avsak to co tu predvadzas uz s argumentaciou v ramci diskusie nema nic spolocne.
//autoeditácia príspevku ( 17 Apr 2009, 2:38 )
Na Schutza skoda plytvat slovami. Pokial vsak ide o vyklad "ustavneho pravnika" Leska, je mi jasne, ze tak ako on, aj ty tuzis po konflikte vo vladnej koalicii. A kazdemu, kto sa ako-tak orientuje v politike musi byt jasne, ze pokial by Fico po odvolani Januseka odmietol nominaciu jeho nastupcu, k tomu konfliktu by bolo blizko. Ono ked to "mienkotvorcom" vyhovuje, sucasna vlada je povazovana za vladu jendej strany, kde vladne diktator Fico, avsak akonahle tento nazor nie je pohodlny, zrazu Fico dostatocne netlaci na svojich koalicnych partnerov- zrazu ma premier nielen moznost, ale i pravo a dokonca povinnost takuto nominaciu odmietnut. Fico by vsak musel byt uplny hlupak, pokial by na tuto hru ludi s tvojim myslenim pristupil, najma pokial mu politicke alibi poskytuju prave ti, ktori odvolanie janusekovho nastupcu pozaduju- vid dnes prepuknuta kauza SDKU-DS, ku ktorej si sa napriek svojmu dnesnemu moralizovaniu nevyjadril ani slovom. Mozno brat po tomto tvoje nazory vobec vazne?
//autoeditácia príspevku ( 17 Apr 2009, 3:04 )
OT premazany. Pokial si si nevsimol, si na diskusnom fore- pokial k teme nemas co napisat, nepis. Ak mienis provokovat dalej, smelo do toho- po tom, co sa z teba vyklulo mi tym urobis laskavost.