C2Q q9400

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

C2Q q9400

Príspevok od používateľa Mrto »

cfte... dneska som pretaktoval CPU robim to prvy krat tak chcem vediet ze ci tam netreba este nieco spravit navody som necital :) ... dal som to na 3.2GHz a to som len zvysil tu FBS. A ak tam nic netreba spravit tak do kolko GHz by som mohol ist aby som tam nemusel nic ineho robit ? ako zvysovanie Vcore a nvm co :)
A vsimol som si toho az teraz ze tu niake temy uz su nato aj ked nie na tento typ ale ... tak cem len odvas tu jednu vec a mozte lock :)
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Kým Ti bude celý komp fungovať ako má, tak stačí zvyšovať FSB a nerobiť nič viac.. horná hranica závisí od kvality zvyšných komponentov, takže sa nedá presne definovať. Akonáhle sa začnú objavovať chyby (zvyčajne BSOD), tak budeš musieť niečo začať robiť.. na začiatok napr. prečítať pár návodov..

:)
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

a este tu dosku mam p5q pro zdroj enermax 525W a ramky Kingstone CL5 1066Mhz ... tak mam tam nechat all na auto ??? okrem toho Ai daco ?? ... a mozem to dat s tymto aj na 3.5Ghz ?? bo predtymto som to daval na 3GHz som tam dal ten north daco (nepametam si ) na 333 a ramky som dal na 1200 a mi sekol PC a sa mi to dalo do normalu ... a inac kolko hodin to mam nechat testovat v Evereste ??? (ten sa mi zda prehladny) a zabudol som ... chladic Mugen2 2000
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

everestom ehm :) to je shit na toto... skus bud prime95 alebo Orthos.. odporucam Prime95 a ak ti ten test prebehne 24 hodin bez chyby si za vodou... mozno staci aj 12...
dalej sleduj aj teplotu.. JADRO by nemalo ist hmm povedzme 65°C (JADRO*) nie CPU... myslim povrch CPU... ale najlepsie je udrzat to pod 60°C.. ak to ma byt stale zatazene tak urco pod 60°C :wink:
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

tak teraz som to hodil na 3.5Ghz :) to mi staci ale ziatial mi to bezi vo Evereste hodinu a nic a everest sa mi zda taky prehlady ten Prime95 nvm :D tam je to take ze sa v tom absolutne nevyznam ... inac na 3D mark vantage ked som mal 3.2Ghz mi to hodilo daku chybu ale CPU aj GPU testy to spravilo v pohode to az tie Future ci ake tak tam len cierna obrazokva :( a inac preco mam tie teploty jadier odlisne hmm a ak by tie teploty boli moc tak by som mohol skusit dat aj FAN na viac
aaa este by som potreboval jedn radu ako nastavit ten prime95 ?? tam mam 4 moznosti tak necham to bezat cez znoc a rano vam postnem screen ako to dopadlo nevyznam sa v tom :oops:
Prílohy
Everest.jpg
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

sleduj si CPU Core.. maximum si mal 64 pri EVERESTE !!! preto som ti napisal Prime95, lebo ten vytazi CPU, zatial co Everest len trosku zatazi CPU.. tipujem, ze ak pustis prime95, tak teplota pojde nad 70

po spusteni Prime95 si daj podla screenov
tie 3 prve testy co tam su..
ten horny ti najviac rozpali CPU, bude najteplejsie
druhy menej,
treti najmenej...
ale je to jedno, pretoze ak to nechas celu noc, prebehne to od toho prveho po posledny... inak nemusis to nechavat cez noc, pretoze ono to zatazuje inak CPU ako Everest, pri tomto Prime95 mozem s CPUckom pracovat na rozdiel od everestu ktory ti pohlti cele CPU...

odporucam ti dat test druhy, mozno treti (spodny), ten prvy davaj ked si pri PC a sledujes si teploty... ale moze sa stat ze sa ti restartne PC a rano sa zobudis a uvidis iba zapnuty cisty windows (ako ked zapnes PC)... :) bacha nech sa ti neupece CPU
Prílohy
Schránka02.jpg
Schránka01.jpg
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

a mozem niekde v tom Prime95 monitorovat teploty ,?? aa este ze tie testy to si nemozem niako nastavit aby mi vsetky prebiehali bez toho aby som musel jeden oznacit pockat kym dobehne a ist na dalsi ... a ete mne pisal ze s tou doskou a chladicom ten CPU dam v pohode na 3.5GHz aj viac co je natom pravdy ? :) a este ze neda sa tam niako znizit ta teplota ?? inac ake je tam riziko ze sa mi cez noc upecie to CPU ? :D ved keby to niako moc pieklo tak tie otacky na fane by sa mali sami zvysit bo ne ?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

otacky sa nezvysia, Prime95 nemonitoruje teploty, neda sa menit ten test, ono ako som pisal to prebehne za niekolko hodin kompletne cele aj tak... a je dost pravdepodobne, ze CPU ti bude piect dost vysoko... monitoruj si ho so zapnutym Everestom napr. das si tu istu obrazovku, ale v Evereste si test nespustis...
ked si sikovny das ho aj na 3.5Ghz.. :wink: lenze s tym vetranim co mas teraz pochybujem.. dlho by to CPUcku nevydrzalo, to mi ver :) a hlavne ted ked su vyssie teploty vonku (vnutry)
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

ehm mam zle vetranie ? :D http://madworld.sk/pcshop/index.php?p=6 ... 2000&c=143 kazdy mi vravi ze je to vyborne vetranie ... test je asi 10 min zapnuty max teplota 64 uz asi 8 min a vobec sa nezvisuje :) to everest tam to stale kolisalo tu to ide stabilne na 1 teplote
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

3.2 Ghz, pozor na to :) uz pri 3.3 to moze byt 70°C... je to nepredvidatelne.. musis skusit.. :) a nejde len o chladic na CPU, ak mas vzduch, ktory ti v bedni stoji, uvari sa ti to o chvilku... 8 minut nic neznamena, vzduch sa moze ohriat.. 24 hodin je velky rozdiel od 8 minut :) ale to je len kvoli stabilte, nie kvoli teplote...
ale aj tak, napätie budes musiet pridat inak ti to padne atd.. 45nm procaky by nemali mat az taku vysoku teplotu.. skus precitat nieco ohladom Q9400 a taktovani, urco pomoze :) GL
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

mg :D pridat napetie to rovno mozem vratit spet do tohoto sa absolutne nevyznam bych potreboval niaky navod kde sa taktuje tento procak .. a all navody su niekolko rokov stare ... inac zle vetranie :D dam prec kryt z case a vzadu mam fan jeden ktory mi vyfukuje ten vzduch .. inac teplota mi na all okrem 2 jadier klesla o 2 stupne :) uvidime co to spravi ked dam prec ten kryt... a ked sme pri taktovani :) mam gainward 4870 1GB GS a som si ju niako nataktoval na 785GPU clock a 1040Memory clock .. mno a ze nevidim ziadny rozdiel v crysisovi :D

Takze po 15 minutach teplota na all jadrach aj CPU klesla o 4°C
Takze po 10 hodinach bocnicu som tam dal naspet je teplota 68-69°C
Dalsi edit :D speedFan mi ukazuje teploty 83°C ale Core temp a everest 68 comu mam verit ? :)
OOOOKAAAAA takze Prime95 bezi uz 15hodin a mne sa zda ze ide bez problemov len zoparkrat mi tam vypisalo self-test niake cislo napr 24k passed tak ci to je dobre bo zle . Inac ten speedfan mi teraz ukazuje teploty -20°C

OK takze po 16 hodinach som ho vypol a ukazalo tam ze 0 chyb a varovani na kazdom jadre takze som spokojny :) a teploty boli 69 len tie by som chcel niako znizit teraz mam v pokoji 44 44 39 46 a CPU 32 predtym taketo boli v zatazi. Tak niaky typ ako to znizt :) precital som 2 clanky o taktovnie Quadov a nic moc noveho som sa nedozvedel ani podla coho mam vediet ako napetie pridavat Mhz na ramkach davat casovanie atd..
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

skor pozri navod alebo temy o taktovani tvojho CPU...
teploty su mrtne vysoke.. a aj pri idle procesoru.. to je fuk..
kazdopadne test ti presiel bez problemov.. :) napätie teda dvihat teraz nemusis.. :)
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

tak co mam robit aby som znizil tie teploty ??? cital som uplne celu rezenciu http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=3 je tam aj o taktovani a http://www.pcforum.sk/faq-taktujeme-c2q ... 24279.html ale nic viac som niako nenasiel ... a prosimta je to OT ale preco v 3D mark mi pri tom 2. teste CPU kde lietaju tie lietadielka cez tie kruhy ukazuje niakych 20tych blbosti/s a co som sa dival tak ludia so slabsim procakom mavaju ja 600+ ... mne to jednoducho cele zacne sekat a dole pise warnirng up potom to zmizne a zacne sa to pocitat ale seka to stale a robilo to aj predtym ako som pretaktoval ... inac ak mi vies konkretne poradit ako znizt teplotu v biose bo tak neco tak ti mozem dat screeny biosu a ze by si mi zakruzkoval co mam ako zmenit :D
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ten test seka kazdemu

ako znizit teplotu :hmm: to je na zamyslenie..
nemysli si, ze taktovanie nema strop... v tvojom pripade je to teplotny strop.. uz teraz mas obrovske teploty... pri 45nm by sa nemali objavovat take vysoke... treba mat upratane kable v bedni a dobry prietok vzduchu...
to ze zhodis bocnicu je fajn.. ale ak mas super chladenie, tak mas nizsiu teplotu ked mas nasadenu bocnicu ako ju mat dole... to ze mas super chladic na CPU ti je prt platne, ak ti v bedni stoji ohriaty vzduch... :)
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

Tak takto :) vyfukovanie mam pri procaku nasavanie nemam (casom dokupim) a mozno bude problem v tych kabloch bo mne to skladali v madworlde(odtial som to kupoval) a allllllllllllll kable mam akurat pred chladicom CPU coz ale neviem ako by som si ich mal upratat. Jednducho ak by som to chcel upratat tak by som to all musel odpojit len ja neviem kam asi 10% kablov ide :) to je ten problem
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

Na tvojom mieste by som si skontroloval ci je chladic dobre osadeny....ja som mal podobny problem s chladicom na grafike a problem bol zle osadeny chladic
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

ako spoznam ci je dobre osadeny ?? :smt069
a inac teraz uz mam teploty 27°C 39°C 37°C 33°C 46°C to posledne jadro sa mi nechce zmenit :smt104 stale len na 46°C je
A inac mam otazku ako je to s tym napetim ?? mam teraz 1.264V a som to v biose skusal dat na nizsie od 1.3...daco po 1.8...daco a ani raz mi nespustilo PC vzdy len cierna obrazovka tak ako to mam niako nastavit ?? bo videl som nataktovanu q9400 na 3.4Ghz a napetie bolo 1.12..daco
Napísať odpoveď