Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
ok ludia... tuto temu som nesledoval kvoli zraneniu vyse roka, ale je nacase zasa daco robit... kedze ide leto a ja som po zime vypaseny ako maco, tak by to chcelo najprv nejake chudnutie a zhadzovanie tuku.... zacal som nejaky aerobny trening, behanie, cviky s vlastnym telom.... poradte mi nieco naviac... + nejake rady ohladom spalovacov tukov... ma niekto skusenosti(kladne) s L-carnitinom? nazory nan sa totiz dost rozchadzaju....
Tiez treba brat ohlad na ostatnych ludi okolo...V posilke sa potis,mas zvysenu frekveciu dychu a taktiez vsetci naokolo.Takze myslim,ze riziko nakazenia niekoho dalsieho je dost vysoke....Kybelvody napísal:chodite do posilky aj ked ste chory? a ako to riesite, ked berete kreatin/sypacky a v polke ochoriete- vyradite to do vyzdravenia alebo pokracujete v davkovani?
upravil si stravu?to je zaklad, inak vysledky nebudu..Maki napísal:ok ludia... tuto temu som nesledoval kvoli zraneniu vyse roka, ale je nacase zasa daco robit... kedze ide leto a ja som po zime vypaseny ako maco, tak by to chcelo najprv nejake chudnutie a zhadzovanie tuku.... zacal som nejaky aerobny trening, behanie, cviky s vlastnym telom.... poradte mi nieco naviac... + nejake rady ohladom spalovacov tukov... ma niekto skusenosti(kladne) s L-carnitinom? nazory nan sa totiz dost rozchadzaju....
zo spalovacou som mal MaxLean DT, chudol som, ale asi hlavne koli strave, tazko nejake ucinky prisudit tomu spalovacu, len ze som bol 'nabudeny'..
-
paracentesis
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Carnitin? Hm, placebo? Efekt bude stejny ...Maki napísal:ok ludia... tuto temu som nesledoval kvoli zraneniu vyse roka, ale je nacase zasa daco robit... kedze ide leto a ja som po zime vypaseny ako maco, tak by to chcelo najprv nejake chudnutie a zhadzovanie tuku.... zacal som nejaky aerobny trening, behanie, cviky s vlastnym telom.... poradte mi nieco naviac... + nejake rady ohladom spalovacov tukov... ma niekto skusenosti(kladne) s L-carnitinom? nazory nan sa totiz dost rozchadzaju....
Uz to tady bylo napsano milionkrat, zaklad je strava. Zadny spalovac ti nepomuze k hubnuti, pokud si nehlidas stravu a naopak, zadny spalovac nepotrebujes, pokud si stravu hlidas.
Na druhou stranu, pokud mas penize na vyhazovani tak proc ne? "Kvalitnich" spalovacu sezenes dneska hodne, ale zaruku ti neda zadny. Vyvazena strava te vyjde na mnohem mene a zaruka vysledku je skoro 100%. Jediny rozdil je ten, ze k tomu aby clovek vydrzel jist to co ma potrebuje neco vic nez jen odhodlani k tomu odsroubovat vicko krabicky, a nacpat do sebe parkrat denne nekolik tabletek
Co se aerobiku tyka tak behani mne nebavi, ale osvedcila se mi chuze do schodu, bydlim ve 20ti patrove budove, takze kazdy den +/- 200 pater rychlejsi chuze a jak pekne vaha pada dolu. A jako bonus budes mit krasne vysekane nohy
obmedzil som na nutne minimum vyprazane jedla, zerem maso na prirodno, ryzu, zeleninu a ovocie, musli.... viac nedokazem stravu upravit... co sa pevnej vole tyka - uvidime, ja ked sa do niecoho pustim po hlave tak ak vydrzim prvy tyzden potom to uz ide... a kedze uz som vydrzal 3, tak to pojde.... kazdopadne vidim to asi tak,ze rano na lacno sa prebehnut, a podvecer nejake to cvicenie s vlastnym telom... nic viac ma nenapada....
jd.c - ty este zijes?
jd.c - ty este zijes?
-
paracentesis
VIP
Obcas se pristihnu, ze jeste dycham 
Nj, pevna vule. Taky s ni mam obcas dost velke problemy. Teorie se pise pekne, v praxi uz je to ale horsi
Jidel je na vyber velke mnozstvi a nektere dokonce i dobre chutnaji. Zrovna ted do sebe laduju jednu takovou pochoutku. Rozmichej 3 vajicka (cele, oddelovani zloutku neuznavam) a do toho jednu plechovku tunaka ve vlastni stave (bez te stavy). Promichej to a sup s tim na panev. Narychlo osmazit, jen at to ztuhne a k tomu kecup a suchary. Chutna to vyborne a mas kvalitni zdroj bilkovin. Neco malo tuku z tech zloutku pochytas taky, ale co, v rozumnem mnozstvi jsou i ty tuky zdrave.
Dobra investice je taky do proteinoveho napoje, kterym muzes nahradit par dennich jidel, napr. svacinu nebo pozdni veceri.
Dalsi chutna varianta posledniho jidla je muj oblibeny tvaroh. Ten smichat s mlekem a kakaem a vzhledem k obsahu kaseinu mas zasobarnu postupne uvolnovanych bilkovin na celou noc.
Nj, pevna vule. Taky s ni mam obcas dost velke problemy. Teorie se pise pekne, v praxi uz je to ale horsi
Jidel je na vyber velke mnozstvi a nektere dokonce i dobre chutnaji. Zrovna ted do sebe laduju jednu takovou pochoutku. Rozmichej 3 vajicka (cele, oddelovani zloutku neuznavam) a do toho jednu plechovku tunaka ve vlastni stave (bez te stavy). Promichej to a sup s tim na panev. Narychlo osmazit, jen at to ztuhne a k tomu kecup a suchary. Chutna to vyborne a mas kvalitni zdroj bilkovin. Neco malo tuku z tech zloutku pochytas taky, ale co, v rozumnem mnozstvi jsou i ty tuky zdrave.
Dobra investice je taky do proteinoveho napoje, kterym muzes nahradit par dennich jidel, napr. svacinu nebo pozdni veceri.
Dalsi chutna varianta posledniho jidla je muj oblibeny tvaroh. Ten smichat s mlekem a kakaem a vzhledem k obsahu kaseinu mas zasobarnu postupne uvolnovanych bilkovin na celou noc.
to som rad ze este dychas
to co si popisal s proteinom a tvarohom atd je vsetko pekne, ale skor by som to dal na naberacku ako rysovacku, nemyslis? ako chapem ze pri chudnuti niecu ubudne aj zo svalov a takto by sa tomu dalo predist... .ale ja chcem vyslovene zhodit co najviac tuku, nech od septembra mozem pekne krasne ist naberaciu fazu ale s tym, ze kontrolovane a nie len zrat a sediet ako posledny rok
...
a samozrejme nech v plavkach vyzeram ako clovek a nie hovado
to co si popisal s proteinom a tvarohom atd je vsetko pekne, ale skor by som to dal na naberacku ako rysovacku, nemyslis? ako chapem ze pri chudnuti niecu ubudne aj zo svalov a takto by sa tomu dalo predist... .ale ja chcem vyslovene zhodit co najviac tuku, nech od septembra mozem pekne krasne ist naberaciu fazu ale s tym, ze kontrolovane a nie len zrat a sediet ako posledny rok
a samozrejme nech v plavkach vyzeram ako clovek a nie hovado
-
paracentesis
VIP
Mas pravdu, je to spis na objem. Problem je v tom, ze ja za celou dobu cviceni jeste rysovacku nejel
Misto toho to tak trochu kombinuju. Objemovy trenink a hodne aerobniho cviceni. Ve vysledku si udrzuju svych 100kg zive vahy a zaroven se mi (obcas dokonce i uspesne) dari zbavovat se tukovych zasob
A tech je po zimnim skladovani pozehnane
Na druhou stranu ti tunak ani tvaroh neublizi ani pri shazovani ...
Hodne taky spoleham na pulsmetr. Je sice pravda, ze vysledky nemuzes brat jako uplne presne, ale pro porovnani prijmu a vydeje energie je to paradni masinka.
Na druhou stranu ti tunak ani tvaroh neublizi ani pri shazovani ...
Hodne taky spoleham na pulsmetr. Je sice pravda, ze vysledky nemuzes brat jako uplne presne, ale pro porovnani prijmu a vydeje energie je to paradni masinka.
hm hm, to je pravda no... budem to musiet prepocitat co sa financii tyka a dotiahnut na kolej mixer, ze by som sa vratil zasa k vecernemu tvarohovemu koktailu
uvidime.... kazdopadne chcem este tak mesiac dat rysovacku tak ako doteraz a uvidime ci bude nejaky vysledok... ak nie tak sa asi objednam na liposukciu 
kazdopadne prijimam este dalsie napady a rady... teda okrem zmeny stravy, zvysenia pohybovej aktivity a tak... a nech mi ziadny mudrc nenapise ze zacni CKD lebo nato fakt nemam psychicku silu aby som sa tak zdevastoval
kazdopadne prijimam este dalsie napady a rady... teda okrem zmeny stravy, zvysenia pohybovej aktivity a tak... a nech mi ziadny mudrc nenapise ze zacni CKD lebo nato fakt nemam psychicku silu aby som sa tak zdevastoval
-
paracentesis
VIP
No neviem mne sa zda byt ist lachsie ckd ako nejaka nizkotucna dieta.
Aby bola ta nizkotucna dieta efektivna tak na vecer sa musia obmedzit aj sacharidy a to je uz fakt problem nejest tuk, sacharidy len minimalne a same bielkoviny. A aby som kazdy den na vecer do seba 2 krat pchal tvaroh je urcite horsie ako si dat nejaky salam s encianom.
Aby bola ta nizkotucna dieta efektivna tak na vecer sa musia obmedzit aj sacharidy a to je uz fakt problem nejest tuk, sacharidy len minimalne a same bielkoviny. A aby som kazdy den na vecer do seba 2 krat pchal tvaroh je urcite horsie ako si dat nejaky salam s encianom.
-
paracentesis
VIP
Samozrejme, kratkodobe to problem neni, zkus to ale dlouhodobe. A k tomu salamu, ve fazi omezovani, kdy prijem sacharidu maximalne snizujes muzes na nejaky salam, pastiky, parky apod. zapomenout kvuli skrytym cukrum. K tomu si pripocti brambory, ryzi, testoviny, vetsinu peciva a moc jidel na vyber ti nezustane. Po tydennim trapeni te cekaji 2 dny trosku volnejsiho rezimu a potom vsechno nanovo. Ja zastancem diet nejsem. Muj nazor je takovy, ze radeji budu dlouhodobe jist "spravne" nez se kratkodobe trapit v dietach.kali520 napísal:No neviem mne sa zda byt ist lachsie ckd ako nejaka nizkotucna dieta.
Inac ak chces schudnut staci ti dodrzat jednoduchu rovnicu
Prijem kalorii<vydaj kalorii
Ak toto dodrzis zarucene zhodis.Inac CKD je zamerana nie len na schudnutie,ale aj na udrzanie svalovej hmoty,preto ju maju v oblube hlavne kulturisti.Pri beznej diete,casto krat aj omnoho ucinejsiej by si odburaval nie len tuk ale aj svaly.Ak ti zalezi na svalovej hmote radsej sa premoz a chod CKD,tych par mesiacov za to rozhodne stoji
Prijem kalorii<vydaj kalorii
Ak toto dodrzis zarucene zhodis.Inac CKD je zamerana nie len na schudnutie,ale aj na udrzanie svalovej hmoty,preto ju maju v oblube hlavne kulturisti.Pri beznej diete,casto krat aj omnoho ucinejsiej by si odburaval nie len tuk ale aj svaly.Ak ti zalezi na svalovej hmote radsej sa premoz a chod CKD,tych par mesiacov za to rozhodne stoji
Co je dlhodobo. Ckd sa odporuca ist maximalne mesiac, dlhsie uz nerobi dorbe zdraviu a traviacemu systemu.paracentesis napísal:Samozrejme, kratkodobe to problem neni, zkus to ale dlouhodobe. A k tomu salamu, ve fazi omezovani, kdy prijem sacharidu maximalne snizujes muzes na nejaky salam, pastiky, parky apod. zapomenout kvuli skrytym cukrum. K tomu si pripocti brambory, ryzi, testoviny, vetsinu peciva a moc jidel na vyber ti nezustane. Po tydennim trapeni te cekaji 2 dny trosku volnejsiho rezimu a potom vsechno nanovo. Ja zastancem diet nejsem.
Tie salamy s tymi skrytimi cukrami viem je to problem sam som zo zaciatku s tym mal velky problem. Ale teraz uz priblizne asi viem ktore salami maju toho cukru malo lebo v ckd je pripustne urcite mnozstvo cukru nieco okolo 30g takze to malo neuskodi. Pastety a ine blbosti ako parky a spekacky som nejedol.
Dalsia vec je, ze dolezite su najma prve dva dni, tam je to viac menej o hladovani lebo sa prijamju tuky a bielkoviny v pomere 80:20. Potom uz ked sa nejaky ten sacharid objavi tak by ta z ketozi nemal vyhodit.
A s vyberom jedal som nemal vobec problem okrem tych salamov su tu stale rozne plnotucne syry, domace klobasy, alebo jednoducho mastne maso a vajcia.
Naopak pri nizkotucnej diete ma nic ine nenapada ako sa pchat ovsenymi vlockami, chudymi drahymi kuracimi prsami s tmavou ryzou (tiez dost drahou) zeleninou a inymi srackami ktore mi vobec nechutia a na veceru nejakym tvaroh s minimom cukru lebo samotny sa neda zrat. A co je horsie vysledky tejto dieti sa dostavuju pomalsie a mne sa fakt nechce ist takyto jedalnicek nieco cez vyse 2 mesiacov, a popri tom pridem aj o znacnu svalovu hmotu a silu.
Teraz co je to spravne stravovanie? Tiez som sa tak snazil zrat az kym neprisli dve veci:paracentesis napísal: Muj nazor je takovy, ze radeji budu dlouhodobe jist "spravne" nez se kratkodobe trapit v dietach.
1 zacal som stagnovat a nic som nenaberal (dovod slabi prijem kalorii)
2. z tzv "spravnej stravy" mi bolo na blitie
Len tak mimochdom skus mi opisat jedalnicek spravnej stravy, lebo jak tak aj kukam tie smiesne muscle fitness tak tie jedla su bud vsetky stale rovnake, aleb su vacsinou robene na iny sposob a su uplne drahe.
Tie nizkotucne jedalnicky zacinaju vacsinou nejakymi ovsenymi vlockami a s proteinom a pod. a pokracuju s nejakymi vajciami kde samozrejme odelim bielka od zltku (zltok mam asi vyhodit, fakt rozumne rozmyslanie, inde vo svete co by za to ludia dali
Uprimne pokial nejsi milionar a nemas sikovneho kuchara tak taketo stravovanie je utopia.
Takze aby som nebol iba pri bohapustom kritizovani a poskytol sem nejaky realny jedalnicek kde sa relativne nepribera moc tuku tak by vyzeral asi takto:
V den treningu zerem 6-7 jedal hlavne po treningu zerem vsetko co mi pride pod ruku, najlepsie mcdonald, klobasi s chlebom, pizza atd atd. V den volna zerem len 4-5 jedal, vacsinou su to obycajne jedla, nijak to neprehanam s tym tukom a pod... Ale ked mam chut napr na zmrzlinu tak si ju bez problemov dam. Jedine na co sa kukam je prijem kalorii ten by mal byt den treningu vacsi ak v den volna. To znamena ze ked dnes necvicim tak urcite si nedam na veceru pizzu a zapijem to nejakym gainerom, naopak v den treningu a najlepsie po treningu toto kludne spravit mozem.
-
paracentesis
VIP
S tim spravnym stravovanim jsme se asi spatne pochopili. Nemyslel jsem tim zadnou dietu nebo neco podobneho. Jak jsem napsal par prispevku vyse tak v podstate celou dobu cviceni jedu objemovku nebo se jen udrzuju. Dietou jsem se nikdy moc netrapil a rysovani mne vylozene nebavi, i kdyz bych ho potreboval jako sul, kdyz se tak na sebe koukam do zrcadla.
Jidelnicek do objemoveho treninku neni zase tak draha zalezitost, i kdyz ve vysledku je to vcelku monotonni, ale i tak se to da. Napisu ti jak se momentalne stravuju ja. Je to jen takovy zakladni jidelnicek, ktery se samozrejme cas od casu meni.
Takze:
6h - musli+kornflakes+mleko nebo instantni ovesna kase, pokud nemam cas tak si jen namicham protein
9h - vetsinou syr Cottage bebo tunak
12h - kureci prsa (dusene a pres noc nechavam odlezet v marinade z kecupu, soli a koreni) s ryzi. Stridam to se zapekanyma testovinama s tunakem a vajickem.
15h - tunak s vajickem (na panvi bez oleje)
18h - vetsinou protein
20-21h - trenink, po nem protein (v dobe volna tunak nebo protein)
23h - pred spanim si davam vyslap do schodu a potom tvaroh s kakaem a mlekem (na vecer asi moc sacharidu, ale co uz ...)
Kdyz to sectu tak priblizne mne to vyjde 140,- Kc za celodenni jidlo, coz mi nepripada zas tak hrozne. Cas od casu do toho spadne McDonalds nebo jina podobna sracka, ale to mne zase tak moc netrapi, kdyz to neni kazdy den
Ohledne CKD vychazim hlavne z teorie, protoze jsem to sice parkrat zkousel, ale nikdy nedotahl dele nez par dni.
PS: Jidlenickem se hodne inspiruju tady. Mas tam recepty z potravin dostupnych pro bezne smrtelniky. Muscle&Fitness jsem uz hodne dlouho necetl, ale stravovat bych se podle tohoto casopisu urcite nemohl ...
Jidelnicek do objemoveho treninku neni zase tak draha zalezitost, i kdyz ve vysledku je to vcelku monotonni, ale i tak se to da. Napisu ti jak se momentalne stravuju ja. Je to jen takovy zakladni jidelnicek, ktery se samozrejme cas od casu meni.
Takze:
6h - musli+kornflakes+mleko nebo instantni ovesna kase, pokud nemam cas tak si jen namicham protein
9h - vetsinou syr Cottage bebo tunak
12h - kureci prsa (dusene a pres noc nechavam odlezet v marinade z kecupu, soli a koreni) s ryzi. Stridam to se zapekanyma testovinama s tunakem a vajickem.
15h - tunak s vajickem (na panvi bez oleje)
18h - vetsinou protein
20-21h - trenink, po nem protein (v dobe volna tunak nebo protein)
23h - pred spanim si davam vyslap do schodu a potom tvaroh s kakaem a mlekem (na vecer asi moc sacharidu, ale co uz ...)
Kdyz to sectu tak priblizne mne to vyjde 140,- Kc za celodenni jidlo, coz mi nepripada zas tak hrozne. Cas od casu do toho spadne McDonalds nebo jina podobna sracka, ale to mne zase tak moc netrapi, kdyz to neni kazdy den
Ohledne CKD vychazim hlavne z teorie, protoze jsem to sice parkrat zkousel, ale nikdy nedotahl dele nez par dni.
PS: Jidlenickem se hodne inspiruju tady. Mas tam recepty z potravin dostupnych pro bezne smrtelniky. Muscle&Fitness jsem uz hodne dlouho necetl, ale stravovat bych se podle tohoto casopisu urcite nemohl ...
Ty das po treningu len protein? Ziadna vecera? Ved prave po posilke by si mal doplnit sacharidy, to je zaklad pre objemovku.paracentesis napísal: 20-21h - trenink, po nem protein (v dobe volna tunak nebo protein)
-
paracentesis
VIP
Hned po treninku si dam vetsinou jen banan a protein az kdyz prijdu domu. Sacharidy do sebe dam az pred spanim spolecne s tvarohem. Nevim, jestli je to tak spravne, ale na vysledky si nestezuju.
Jinak moc zeleniny u mne v jidelnicku nenajdete (skoro zadnou). Nevim proc, ale vetsinu zeleniny bytostne nesnasim a misto toho se cpu vitaminama v tabletkach. Jsem si vedom toho, ze to urcite neni to nejspravnejsi reseni, ale co uz, nikdo nejsme dokonaly
Ovoce jsem tam ani nepsal, to jim, kdykoliv na mne prijde chut.
Jinak moc zeleniny u mne v jidelnicku nenajdete (skoro zadnou). Nevim proc, ale vetsinu zeleniny bytostne nesnasim a misto toho se cpu vitaminama v tabletkach. Jsem si vedom toho, ze to urcite neni to nejspravnejsi reseni, ale co uz, nikdo nejsme dokonaly
Ovoce jsem tam ani nepsal, to jim, kdykoliv na mne prijde chut.