Prvý krát za volantom

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Kybelvody napísal:No je rozdiel naucit sa ovladat auto a naucit sa jazdit v cestnej premavke. Ale su aj sikovny chlapci, napr. ako ti co corli autobus a pekny kus sa snim previezli. :D
nezda sa mi to byt nepochopitelne. deti sa vedia ucit velmi rychlo. len neviem ci bz mal 12 rocny chalan gule na to, aby siel do premavky (a hlavne jeho rodicia peniaze na pripadnu pokutu). ale cisto teoreticky by nebol podla mna problem naucit jazdit aj 12 rocneho.

k teme: asi ked som mal 10 rokov som tocil volantom a asi v 16 s automatom v okrajovej casti mesta.
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa smejo »

Fabo napísal:V autoskole sa to odrazilo tym, ze na cvicisku som spravil asi 3-4 kolecka a so slovami ze taku plynulost na prvej jazde davno nemal ma instruktor odlifroval do premavky.
taky tak, udajne som bol (instruktorovym) najlepsim ziakom za poslednych 5 rokov :oops:

prvykrat som sa pohynal sam asi tak v 12tich, nejaky rok-dva na to prvykrat sam v aute 90km/h (stare letisko, nizna mysla) odvtedy som sestram permanentne parkoval :) , 15-18 mi otec obcas dal pojazdit ked sme sli na zahradu, k znamim blizko KE a pod = vycvicil si ma a odvtedy ma vo mne doveru :)

no nebol som na tom az tak, ako kamarat, ze uz v 17tich mu daval otec kluce od auta, co sa mu tesne pred skuskami "vypomstilo", a sice niekedy v noci pri beznej kontrole v KE ho capli (uz som to tu niekde spominal..) a ltt, ze sa z toho vykrutil, stalo ho to 5000 sk, avsak mohol dopadnut ovela horsie

// ked som mal <10, tak som sa radenia bal, zaujimal ma iba volant :D
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

no tak prvy krat asi tak v 9-tich ale sam asi tak v 13
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Ja som sa ucil soferovat v 16. na Octavii. Dost velke problemy mi robilo vobec sa pohnut. Bol som dost vyklepany zo zodpovednosti za ludi ktroych veziem, za auto ako aj z toho ze som sa ucil sofererovat na normalnej ceste. Ziadne opustene parkoviska a pod.
Ale malo to aj svoje vyhody. V autoskole uz som bol sebavedomy king. :king:
Od kedy mam vodicak tak soferovanie mi nerobi vobec problem a jazdu si stale vychutnavam.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

mna to za volant tahalo odmalicka...
prvykrat asi v troch rokoch samozrejme ze za volantom stojaceho auta :D:D
otcovi prvykrat na kolenach v 5 rokoch na to si pametam presne. prvykrat sam s otcom ako spolusediacim asi v 9 vtedy som uz techniku ako tak ovladal ako vedel som pohnut, zaradit dvojku trojku a pod ...
no a potom uz nic az na vodicaku...
uz len ze vsetky tie jazdy boli mimo civilizacie a cesty niekde na polnej ceste a skoda 120 :-) oooj sladke detstvo ....
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

klm16 napísal:mna to za volant tahalo odmalicka...
prvykrat asi v troch rokoch samozrejme ze za volantom stojaceho auta :D:D
otcovi prvykrat na kolenach v 5 rokoch na to si pametam presne. prvykrat sam s otcom ako spolusediacim asi v 9 vtedy som uz techniku ako tak ovladal ako vedel som pohnut, zaradit dvojku trojku a pod ...
no a potom uz nic az na vodicaku...
uz len ze vsetky tie jazdy boli mimo civilizacie a cesty niekde na polnej ceste a skoda 120 :-) oooj sladke detstvo ....
moj ujo je fanatik do aut a uz od 3 rokov som sedaval na kolenach a od takych 5 aj tocil volantom..byvam na dedine takze tam je vela polnych ciest kde som sa mohol realizovat.zevraj ked som mal 6 rokov som nejako nastartoval auto,golfa 1 a presiel som zhruba 50 m,ja si sice na to nepamatam,ale potvrdili mi to aj susedia :)
Napísať odpoveď