Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
paracentesis
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Po treningu je uplne zbytocne davat protein,alebo akekolvek bielkoviny.telo hned po treningu potrebuje obnovit spaleny glykogen vo svaloch.Odporuca sa nejaky gainer alebo iny prisun rychlych sacharidov.V pripade prijmu bielkovin po treningu si ich telo rozlozi aj tak na jednoduche cukry.Po treningu najlepsie gainer a asi hodinu po nom dat nejake zradlo s vysokym obsahom bielkovin..
-
paracentesis
VIP
A toto je to o com hovorim. Som si isty ze sa takto nestravujes kazdy den a obcas tam miesto toho obeda a kuracich prs padne nejaka fazulova omacka alebo ina pochutka, v podstate si aj sam priznal ze je to taky zakladny jedalnicek. Ale bavime sa o cviceni beznych ludi ktory mnohokrat nemaju prilezitost sa takto stravovat, ci uz mnoho prace alebo podobne.6h - musli+kornflakes+mleko nebo instantni ovesna kase, pokud nemam cas tak si jen namicham protein
9h - vetsinou syr Cottage bebo tunak
12h - kureci prsa (dusene a pres noc nechavam odlezet v marinade z kecupu, soli a koreni) s ryzi. Stridam to se zapekanyma testovinama s tunakem a vajickem.
15h - tunak s vajickem (na panvi bez oleje)
18h - vetsinou protein
20-21h - trenink, po nem protein (v dobe volna tunak nebo protein)
23h - pred spanim si davam vyslap do schodu a potom tvaroh s kakaem a mlekem (na vecer asi moc sacharidu, ale co uz ...)
Takze realne sa tento jedalnicek neda dodrzat lebo:
1 budem mi zle ked kazdy den budem zrat len kuracie
2 kaloricky prijem je takmer rovnaky a telo je da sa povedat dost velka svina a je nastavene nie nato aby sme vsetci boli pekny svalnaty ale nato aby sme prezili. V praxi to znamena ze ide o to ze ked zerem cely tyzden rovnaky pocet kalorii telo si na ten pocet zvykne a uz nepriberam, tzv maintance level calories. Ked ten pocet zvysim zacnem priberat ale po istom case si telo nato opat zvykne a uz zase nepriberam. Pocet kalorii treba zase zvysit. Takto sa ale neda pokracovat do nekonenca lebo by sme za den museli zrat uz 10 jedal a to je moc vela. Takze treba ten pocet kalorii menit. To znamena ze niektore dni ich prijmem menej a niektore zase viacej. Menej ich budes prijmat hlavne ked mas volno.
No a sumasumrum kalorie sa daju zvysit najme ked sa tam pridaju aj trosku tucnejsie jedla alebo jedla pocetnejsie na sacharidy. A jak tak kukam na ten tvoj jedalnicek tak moc bohaty na sacharidy neni. Toto bol tiez jeden z mojim velkych problemov. Vzdy som si presne ratal kolko bielkovin zozerem kolko sacharidov, kedy jest sacharidy s vysokym glykemickym indexom a kedy nie, o kolkej presne na sekundu jest atd... Zbytocnosti ktore ti stravovanie len komplikuju. Ked mam chut si dat rano chleba so salamom tak si ho dam a nespekulujem nad tym kolko bielkovin ma ta salama a kolko sacharidov ma to chleba. Mozno sa obcas kuknem kolko kalorii to ma dokopi a kolko kalorii by to malo byt behom celeho dna aj s ostatnymi jedlami. Takze v praxi to bude vyzerat asi takto
Den treningu
1 jedlo chleba so salamov
2 jedlo predtreningove nejaky termix, zvyknem ich dat ale aj 4 s rohlikom
3 jedlo po treningu vsetko co je na varene hlavne maso zemiaky ryza proste musi to byt kaloricke a zapijem gainerom
4 jedlo vacsinou to co po treningu lenze trosku mensie mnozstvo, takze zbytky z obeda
5 jedlo opet nejaky chleba bud sunkovi syrovy alebo ak este nieco zostalo z obeda atd popripade si uvarim cestoviny, jedoducho nepsekulujem nad tym ze kolko to ma coho jedoducho to zerem
6 jedlo nieco tvarohove, bud tvaroh s vlockami a mliekom alebo termix alebo ine tvarohove jogurty, popripade ak este stale nieco zostalo z obeda tak dam to
7 jedlo protein
A teraz den volna
1 jedlo, na salam uz nema chut tak si dam parky
2 jedlo, neni obed tak si uvarim vajcia
3 jedlo, neni obed a ja som lenivi si nieco navarit tak si idem kupit nieco do nejakeho fast fudu vacsinou gyros
4 jedlo no spekulujem nad tym ze kaloricky prijem uz bol dost velky tak si dam iba nieco menej kaloricke najlepsie tvarohove jogurty a protein
5 jedlo proetein alebo tvaroh.
-
paracentesis
VIP
Budes se divit, ale celkem v klidu se tenhle jidelnicek da bez problemu dodrzovat a nevadi mi ani kdyz chodim do prace. Kureci mi kupodivu porad chutna a to ho mam 4-5x do tydne, to stejne plati o tunaku, ktery do sebe cpu denodenne. Zalezi jakou formou si jidlo pripravis, kolikrat staci jen pozmenit koreni a hned to chutna jinak. Aspon u mne to takhle zabira. Denni prijem a vydej se den ode dne lisi a proto si telo nema na co zvykat. Pred x lety kdyz jsem s cvicenim zacinal jsem na nejaky jidelnicek zvysoka prdel, posledni 2 roky (priblizne) si ho hlidam celkem dost a opravdu si nemam na co stezovat. A to, ze bezny clovek si nema sanci tohle ohlidat je nesmysl. Ani k tomu neni potreba moc velka vule nebo dostatek casu, lednice a mikrovlnka v dnesni dobe neni zase takovy luxus.
EDIT: K tomu tvemu 6. a 7. jidlu; podle mne by bylo vhodnejsi je prohodit. Prvni protein a az potom tvaroh a to z jednoho prosteho duvodu. Tvaroh telo travi mnohem dele a proto je vhodny hlavne v noci kdy spis jako postupne se uvolnujici zasobarna bilkovin. Z toho stejneho duvodu neni myslim dobre po tvarohu si davat jeste protein, protoze zbytecne zatezujes zaludek, ktery jeste porad zpracovava ten tvaroh. To jen takovy mensi postreh.
EDIT2: Kdyz tak na to koukam tak mas pravdu. Nejake sacharidy by to asi chtelo pridat.
EDIT: K tomu tvemu 6. a 7. jidlu; podle mne by bylo vhodnejsi je prohodit. Prvni protein a az potom tvaroh a to z jednoho prosteho duvodu. Tvaroh telo travi mnohem dele a proto je vhodny hlavne v noci kdy spis jako postupne se uvolnujici zasobarna bilkovin. Z toho stejneho duvodu neni myslim dobre po tvarohu si davat jeste protein, protoze zbytecne zatezujes zaludek, ktery jeste porad zpracovava ten tvaroh. To jen takovy mensi postreh.
EDIT2: Kdyz tak na to koukam tak mas pravdu. Nejake sacharidy by to asi chtelo pridat.
Tak zbytocne to urcite nie je. je je jedno ci si das gainer+ protein, banan + protein, protein + glukoza alebo len gainer. A hodinu by som p otreningu s jedlom necakal, to uz je tak na hranici, ja sa vzdy snazim do 20-30 minut natlacit poriadne zradlo, v ktorom potrebujes aj sacharidy a nielen plno bielkovin.mattoxx napísal:Po treningu je uplne zbytocne davat protein,alebo akekolvek bielkoviny.telo hned po treningu potrebuje obnovit spaleny glykogen vo svaloch.Odporuca sa nejaky gainer alebo iny prisun rychlych sacharidov.V pripade prijmu bielkovin po treningu si ich telo rozlozi aj tak na jednoduche cukry.Po treningu najlepsie gainer a asi hodinu po nom dat nejake zradlo s vysokym obsahom bielkovin..
To,ze by si ty necakal je tvoj problem.Staci pochopit ako to funguje.Sval ti nerastie pri cviceni,ale v case regeneracie(poskodene svalove vlakna obrastaju novymi-laicky povedane).Aby mohol sval regenerovat musia byt obnovene zasoby glykogenu.Zasubu obnovis jedine cukrami(sacharidy),bielkoviny prichadzaju na rad az potom.Ale ak mas dost penazi nazvys,mozes pit protak aj hned po treningu,telo ho aj tak premeni na cukry.
Jasne da sa to, ale mne osobne to uz po 5 rokoch cvicenia fakt zacalo liezt na nervy tak som sa nato jednoducho vysral, a pravdu povediac vzhladom nato ze som zacal jest jedla s vyzsim poctom kalorii som aj napredoval v cviceni. Takze aby som to uz moc neobkecaval ja sa kukam len na prijem kalorii, to co kolko bielkovin sacharidov a tukov ma je sekundarne, ale samozrejme prihlada sa aj nato. To znamena ze po cviceni aby som zral co najkalorickejsie si urcite nedam slaninu s cokoladou ale tak isto si nedam speialne vysoko proteinove kuracie prsia s ryzou pestovanou niekde na specialnych farmach v cine. Dam si normalne jedlo co je momentalne navarene niekedy su to aj kuracie prsia, inokedy je to fazulova omacka, dnes to boli napriklad fasirky.paracentesis napísal:Budes se divit, ale celkem v klidu se tenhle jidelnicek da bez problemu dodrzovat a nevadi mi ani kdyz chodim do prace. Kureci mi kupodivu porad chutna a to ho mam 4-5x do tydne, to stejne plati o tunaku, ktery do sebe cpu denodenne. Zalezi jakou formou si jidlo pripravis, kolikrat staci jen pozmenit koreni a hned to chutna jinak. Aspon u mne to takhle zabira.
Ako sa moze menit ked stale zeres to iste? Vydaj sa meni len v dnoch treningu a volna. Ak zeres to co mas v tom jedalnicku kazdy den a nemenis pocet jedal a ich mnozstov, mas prijem takmer stale rovnaky.paracentesis napísal:Denni prijem a vydej se den ode dne lisi a proto si telo nema na co zvykat.
Ano ale problem je niekde ine. Mne viac chuti pecena klobasa s chlebom a horcicou ako kuracie s ryzou. Tak preco mam zrat furt to kuracie ked mozem zrat aj tu klobasu a budem mat rovnake vysledky, ak samozrejme ustrazim ten pocet kalorii?paracentesis napísal:Pred x lety kdyz jsem s cvicenim zacinal jsem na nejaky jidelnicek zvysoka prdel, posledni 2 roky (priblizne) si ho hlidam celkem dost a opravdu si nemam na co stezovat. A to, ze bezny clovek si nema sanci tohle ohlidat je nesmysl. Ani k tomu neni potreba moc velka vule nebo dostatek casu, lednice a mikrovlnka v dnesni dobe neni zase takovy luxus.
Ten jedalnicek som pisal narychlo mnohkrat je to aj tak ako ty hovoris, dolezita je ale podstata a tu som uz pisal vyzsie.paracentesis napísal:K tomu tvemu 6. a 7. jidlu; podle mne by bylo vhodnejsi je prohodit. Prvni protein a az potom tvaroh a to z jednoho prosteho duvodu. Tvaroh telo travi mnohem dele a proto je vhodny hlavne v noci kdy spis jako postupne se uvolnujici zasobarna bilkovin. Z toho stejneho duvodu neni myslim dobre po tvarohu si davat jeste protein, protoze zbytecne zatezujes zaludek, ktery jeste porad zpracovava ten tvaroh. To jen takovy mensi postreh.
Este som zabudol zareagovat na to tvoje po treningove jedlo co bol myslim ze banan a protein. Uz som to tu mnohokrat pisal ale po treningu nastava proteosynteza (telo vyuziva takmer vsetky kalorie na svalovu hmotu). Takze preco to nevyuzit a nejest vsetko co mi pride pod ruku?
Na kazdom cviku som zosilnel a zatial drzim vysoko bielkoviny a nizko sacharidy,sadlo ide dole a coskoro pojdem sacharidove vlny,to je zvlastne totomarcus-16 napísal:si zosilnel v nejakych konkretnych cvikoch?ak mas 'klasicku' dietu, ze len znizis sacharidy, tak je to zvlasnte....ja som si v 3tom tyzdni CKD zlepsil osobak v mrtvom tahu, ale po carbupe tam clovek vobec neciti ze je v diete..
Nieco podobne spominal aj Reg ParkHi napísal:AKo vidim kali mas vela skusenosti,tiez cvicim uz 2 roky a teraz som v diete,takze prijimam viacej bielkovin a pomenej sacharidov a ako je mozne ,ze som silnejsi ako v objemovke strasne mi to vrta hlavou,nemyslim teraz zhyby,ale vseobecne som zosilnel
Reg nikdy neodděloval silový trénink od kulturistiky. Věřil, že když chce budovat svalovou hmotu, musí být silnější. Trénink s těžkými váhami aktivuje větší množství svalových vláken, což se odrazí ve větším nárůstu svalové hmoty. Podle Rega je jediný rozdíl v tom, jestli cvičíte pro sílu nebo pro svaly v denním kalorickém příjmu. Pro nabírání svalové hmoty si nakládejte na činku stále víc a víc jezte, pokud jste zaměřeni přednostně na sílu, nakládejte si více na činku, ale méně na talíř.
Ale zreme to bude zmenou treningu.
Mne ide hlavne o zachovanie svalovej hmoty,preto tie tazsie vahy,nejde mi o silu ani nikdy neslo,mne ide o estetiku,ale tie vahy co som daval v objemovke sa mi teraz zdaju lahucke-kali520 napísal:Nieco podobne spominal aj Reg Park
Reg nikdy neodděloval silový trénink od kulturistiky. Věřil, že když chce budovat svalovou hmotu, musí být silnější. Trénink s těžkými váhami aktivuje větší množství svalových vláken, což se odrazí ve větším nárůstu svalové hmoty. Podle Rega je jediný rozdíl v tom, jestli cvičíte pro sílu nebo pro svaly v denním kalorickém příjmu. Pro nabírání svalové hmoty si nakládejte na činku stále víc a víc jezte, pokud jste zaměřeni přednostně na sílu, nakládejte si více na činku, ale méně na talíř.
Ale zreme to bude zmenou treningu.
V objemovke som mal rozdelene telo na 2 dni a teraz v diete idem cele telo v jeden trening 3x tyzdenne a 3-4 serie na partiu
Tak tu je potom problem. Pre silove treningy je jeden z hlavnym principov vysoka frekvecnia treningov.Hi napísal:V objemovke som mal rozdelene telo na 2 dni a teraz v diete idem cele telo v jeden trening 3x tyzdenne a 3-4 serie na partiu
http://www.kulturistika.com/2007020004- ... ninku.html
No ak by sme sa riadili Regom Parkom tak by aj svaly mali ostat. Ale na druhu stranu a aj vysledkom modernych studii sa vie ze sila neni dana velkostou svalu.Hi napísal:A este nieco teraz som v diete ako som spominal a bojim sa,ze stratim vela svalovej hmoty a tak som rozmyslal,ze ked sila ostava tak aj svaly nie ?
Ale co mam ja osobne skusenosti s dietami tak pokial zostala sila tak som nezpozoroval moc ubytok na hmote a najma ked je ten prijem bielkovin naozaj velky, takze toho by som sa moc neobaval.
-
paracentesis
VIP
Musim len suhlasit.Jedlo po treningu je fakt to najdolezitejsie zo vsetkych jedal.Urcite by som nezozral parky alebo klobasu.Osobne si hned bo treningu urobim koktail s 100g vlociek,50 g piskot a lycizou granka.Asi hodinu po treningu sa snazim o jedlo z velkym obsahom bielkovin a sacharidou.Mozne varianty maso s ryzou,maso so zemiakmi,ak uz nemam cas tak spagety s kecupom a do toho konzervu tuniaka. 
Preco po treningu vlocky ktore maju pomaly stravitelne sacharidy teda nizky glykemicky index, ked telo vyzaduje rychlostravitelne sacharidy s vysokym glykemickym indexom. A to ma napr biely chleba.mattoxx napísal:Musim len suhlasit.Jedlo po treningu je fakt to najdolezitejsie zo vsetkych jedal.Urcite by som nezozral parky alebo klobasu.Osobne si hned bo treningu urobim koktail s 100g vlociek,50 g piskot a lycizou granka.Asi hodinu po treningu sa snazim o jedlo z velkym obsahom bielkovin a sacharidou.Mozne varianty maso s ryzou,maso so zemiakmi,ak uz nemam cas tak spagety s kecupom a do toho konzervu tuniaka.
Preco ked telo je v proteosynteze mam do seba pchat nejake kokteili ktore su kaliricky priemerne? Neni efektivnejsie sa nazrat poriadneho jedla napr maso s ryzou a zemiakmi a potom za hodinu si robit kokteil a potom za povedzme dve hodiny sa znova poriadne nazrat?
vlocky zozmixujem spolu s piskotami a vodou.Nie je to sice najlepsie ale je to cenovo vyhodne.V rozmixovanom stave to je pomerne rychlo stravitelne.Idealne by bolo pridat este par gramov malty alebo glukozy asi 30.Co sa tyka celych jedal ihned po treningu sa neodporucaju,lebo trva pomerne dlho k ich rozkladu a straveniu.Najlepsie su koktaily.Ak mas gainer tak ten je idealny.