Koniec viazanosti u T-Comu, prechod na Chello

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Koniec viazanosti u T-Comu, prechod na Chello

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

Uz niekolko tyzdnov premyslam nad tym, ze zmenim providera. Styri roky som mal internet od T-comu a bol som spokojny. Momentalne mam Turbo 2. Viazanost mi konci co nevidiet a ja neviem co dalej. U nas v meste je niekolko miestnych providerov, ale co som cital nie je to nic extra.
Zaujala ma ponuka T-Com comfort, ktora vsak v mojom meste (Spisska Nova Ves) zatial nie je dostupna. Dnes som len tak nahodou zasiel na web UPC a zistil som, ze Chello je dostupne aj u nas.

Konkretne ma zaujal program Chello Gold, zaujal ma az tak, ze by som ho najradsej objednal hned, chcel by som sa vsak opytat na par detailov. Takze:
-od t-comu mi ostal wifi router(ktory vyuzivam naplno: 2x notebook, 1x desktop) DrayTek Vigor 2700 VGST, je mozne, aby som tento router pouzival aj na Chello s tym, ze by som mal zapojene tri PC?
-ako je to s rychlostami? na webe UPC som nasiel info, ze nemaju minimalnu garantovanu rychlost, preto sa bojim, ze by mi internet siel rovnakou rychlostou ako net od T-comu momentalne. Maximalna rychlost D/U sice vyzera pekne, ale ako je to v skutocnosti? Priemer?
-je tento net nejak limitovany? FUP? casove obmedzenia?? nejak to na webe upc neviem najst..
-p2p? osobne vyuzivam len torrenty. Idu bez problemov?

..a celkovo ak by ste pridali svoje skusenosti, nazory bolo by to super :) a ak by sa nasiel niekto kto chello vyuziva v SNV bolo by to este viac super :)

Dakujem vopred kazdemu kto sa do tejto temy zapoji :wink:
rezistor
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa rezistor »

ja som spokojny, slape to dobre(taham iba z rapidu). ale ked si pozries na nete, v niektorych lokalitach sa ludia stazuju.

ohladom p2p - mozu to blokovat, ale nemusia - v zmluve je to dost zahmlene a verejne sa nepriznaju. ale ked si pozres rocny priemer v sixe(uplne dole):
www.six.sk/mrtg/upc.html
....zaujimavy je ten skok v marci - tak mi povedz kde by usetrili tolko na uploade ak nie na p2p.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ten router nepouzijes kedze je to adsl router
chello a p2p, v poslednej dobe nie su kamarati, ale rychlost co udavaju sa da v pohode dosiahnut
a za posledne2-3 mesiace chello (minimalne v BA) strasne kolise a pada, teda straca povest stabilneho netu (aj ked podla toho co viem, casto zalezi na lokalite)
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

upsi, tak to s tym routerom je smola. Svojho casu som za neho zaplatil docela slusne peniaze :)
A da sa to riesit nejak podobne? Nejaky wifi router na chello net?
dagem
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dagem »

Cafko
Moja skusenost je taka ze som nemal doteraz ziadne vyrazne problemy, ale jedneho dna mi padol net aj kablovka. Volal som jak blby na ich uzasny helpdesk kde my zdvihnu raz z 10 volani (a to mam velke stastie ked zdvihnu.) Myslim si ze zakaznikov maju uplne na salame bavia sa snim ako s nejaky hlupakom ktory nevie co je to PC.... a tlachaju mu do hlavy uplne nezmyselne reci... Ked uz mal dojist technik ako na vyjazd povedali mi ze mozu az pondelok a pritom bol nejaky utorok alebo streda... a pre cloveka co robi s internetom deno dene a zivyho je myslim si ze dost dlhe obdobie. Tak mi neostavalo nic ine ako suhlasit.. Uz nejaky stvrtok som naozaj ten internet poteboval do skoly a pod.. tak som tam volal ze ci nemozu dojist skorej... vyhovarali sa pre nedostatok technikov... a ked som povedal ze chcem aby mi vratili peniaze za to obdobie co mi nesiel internet tak zrazu sa uz nasiel volny technik a mohol dojist v piatok...
V piatok dosiel technik a samozrejme nic nevyriesil, medzi tym suseda volala a dosiel iny technik a dosiel v ten isty den a zistil ze je prerezany kabel... Dohodli sa ze v sobotu to dojdu opravit, samozrejme ze sa take nic nestalo...
No ako dosiel znova pondelok a stale sa nic nedialo tak som sa rozhodol ze znova zavolam na ten ich „uzasny helpdesk“ . Samozrejme ze som sa tam nedovololal ani po 4 hodinach skusania ale napokon sa mi to podarilo a oznamili my informaciu ze pre nich je to ukoncena vec ze to je opravene. Nestacil som sa cudovat ze co mi to rozprava. Sak stale nejde internet ani kablovka, ze nech to presetria. Po par minutach zavolal povedal ze nemaju rebrik:D tak to nemohli spravit. Tak som povedal ze ja im pozicam:D (proste uplne nezmysli...) Tak som vyslal otca nech ide pohladat kde sa ten kabel mohol preseknut(susedny dom v pivnici). Nasiel tam ten preseknuty kabel a bol na zemi a nie niekde na plafone a ziadny rebrik nebolo treba...Takze som usudil ze sa na to vysrali. V podstate sme si sami opravili poruchu lebo ked sme spojili ten kabel tak to slo.. Potom dosiel technik spravil spojku a uz to ficalo.. samozrejme ze aj to trvalo..
Tak toto je moja skusenost s Chello. Nepaci sa mi ich pristup ako jednaju riesia problemy ako zavadzaju zakaznika a pod. Po 2 rokoch spokojnosti prislo velke sklamanie, lebo dosiel vaznejsi problem a neboli to schopni vyriesit... Aby som len nenadaval tak dovtedy som bol naozaj spokojny obcasny vypadok.. kvalita poskytovanych sluzieb bola velmi slusna.. V poslednej dobe to ide velmi velmi dole vodou, caste vypadky a pod. O P2P ani nehovorim..... Mate podobne skusenosti, alebo som iba ja jediny taky nestastnik?

Staci ti router co ma normalne WAN port a da sa naklonovat MAC adresa..
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

ty kks tak tj krute akurat mam chello uz asi 3 a viacej mesiacov a nemozem si stazovat i ked to obcas padne len nefim ci je to problem v rutri ktory mam alebo v com ale kablovka ide bez problemovo. hehe esteze pod bytovkou mam UPC kancel xD takze ich tam mozem kedykolvek osobne z**bat
Napísať odpoveď