Problem s instalaciou Xp

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
peto074125
Light Expert
Light Expert

Problem s instalaciou Xp

Príspevok od používateľa peto074125 »

Zdravím...mam problém s inštaláciou Win Xp na notebook
hp pavilion dv-5 1210ec.
Na roznych forach som cital ze to je sposobene SATA ovladacmy...
nemam disketovu mechaniku a import SATA ovladacov cez nlite sa mi velmi nepodaril(mozno som aj mal zle ovladace, pretoze mi to znovu nechcelo nainstalovat)...
:D
V biose neviem nastavit nic ohladom HDD(akurat tak bootovanie)...nenasiel som ani native mode ani nic podobne...Mal som uz stiah. WinxpCZ - vraj so SATA ovladacmy,...uz to aj zacalo instalovat ale znovu vypisalo chybu,... (taky mam pocit ze mam nespravne SATA ovladace pre tento notebook)...(na Hp stranke som nenasiel nic ohladom ovladacou pre WinXp) .... :? .. PLS PORADTE MI, ako by som to Xp tam natiahol...

Dik
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Hmm a to si skusal ze nechal si aby nenatiahol ti driver pri loadingu a aby komp HDD nasiel sam?..ak dobre viem pri pavilone SATA netreba.Mozno ze to bude trosku cudne ale vcera som svagrovi prehodil win na Vistu a ani tam som nemusel mat driver (hp pavilion dv6000).. :?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Vista s ovládačmi problém nemá. Len Xp. čo sa týka týchto nových vecí. Tiež som preinštalovával pár pavilionov. Ako si už písal, importoval som cez nlite tie ovládače do inštalácie a fungoval som. Ako s medom. Tie ovládače už asi nemám. Každopádne neni som doma čiže možno keď dojdem domov môžem sa ti na tú moju inštalačku pozrieť a hodiť ti z nej sem log alebo ja nvm čo by ti pomohlo...
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

hm potrebujem vediet aky mas cipset mobilny ale predpokladam ze bude ICH9M-E
peto074125
Light Expert
Light Expert

Vampir napísal:hm potrebujem vediet aky mas cipset mobilny ale predpokladam ze bude ICH9M-E
Aj mne sa zda ze ide o ICH9M-E, ale sa na to neviem pristani ja.... :oops:
Ale notebook je Hp pavilion dv-5 1210ec. Neviem ktore sata ovladace
mam importovat cez nlite do Win xp cd(zrejme preto mi vypisuje chybu)

Ako alebo kde na nete najdem ICH9M-E ?
(predpokladam ze by malo ist o zip subor a vnom tie ovladace...)(???)
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

peto daj mail poslem ti ich ja mam ten isty cipset,pripadne urobim upload na edisk

ok tu to mas http://www.edisk.sk/stahni/71256/f6flpy ... .39KB.html

ked to budes robit cez nlite,daj pridat samostatny ovladac a vyber iastor subor ,no a pak uz len klikni na ICH9M-E a ides :) ak mas taky chipset tak ti to pojde na 100percent, ja som tam vcera instaloval xp jedno
peto074125
Light Expert
Light Expert

Vampir napísal:peto daj mail poslem ti ich ja mam ten isty cipset,pripadne urobim upload na edisk

ok tu to mas http://www.edisk.sk/stahni/71256/f6flpy ... .39KB.html

ked to budes robit cez nlite,daj pridat samostatny ovladac a vyber iastor subor ,no a pak uz len klikni na ICH9M-E a ides :) ak mas taky chipset tak ti to pojde na 100percent, ja som tam vcera instaloval xp jedno
Zdravim, neviem kde je chyba, ale neide to ani tak...zrejme iny chipset...
ovladac ICH9M-E mi nefungoval pre hp pavilion dv-5 1210ec (procak tam je athlon x2, grafika ati)... :? :? :?
link na ptento typ notebooku :http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/ho ... 85141.html

//autoeditácia príspevku ( 19 Apr 2009, 14:49 )
lekoklatik napísal:Vista s ovládačmi problém nemá. Len Xp. čo sa týka týchto nových vecí. Tiež som preinštalovával pár pavilionov. Ako si už písal, importoval som cez nlite tie ovládače do inštalácie a fungoval som. Ako s medom. Tie ovládače už asi nemám. Každopádne neni som doma čiže možno keď dojdem domov môžem sa ti na tú moju inštalačku pozrieť a hodiť ti z nej sem log alebo ja nvm čo by ti pomohlo...
Nevies ako zistim ktore ovladace potrebujem?

Nasiel som aj toto na nete
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... 75438#N324
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

este by som sa pozrel na nastavenia biosu.V niektorych biosoch to nemusi byt oznacovane ako native mode ale viem pri nejakych hpckach som menil nejake nastavenie hdd na IDE z niecoho ineho, az potom mi to islo.
peto074125
Light Expert
Light Expert

Rattata napísal:este by som sa pozrel na nastavenia biosu.V niektorych biosoch to nemusi byt oznacovane ako native mode ale viem pri nejakych hpckach som menil nejake nastavenie hdd na IDE z niecoho ineho, az potom mi to islo.
Praveze som nic take v Biose nenasiel ... (iba poradie bootovania jednotlivych zariadeni....) :?

//autoeditácia príspevku ( 21 Apr 2009, 18:16 )
Nenasiel som ešte tie spravne ovladace.. :( :( :(
PLS poradte :?
Napísať odpoveď