F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Hacket
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hacket »

teraz prichádzajú tie momenty kedy som hrdý že už 5 sezónu fandím RED BULLU a tato trpezlivosť prináša ovocie.

len tak ďalej! :)
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

toto mam z jedneho fora:
1. S. Vettel.........644.0
2. F. Alonso........ 637.0
3. M. Webber.......646.5
4. R. Barichello.....661.0
5. J. Button.........659.0
6. J. Trulli............664.5
7. N. Rosberg.......650.5
8. K. Raikkonen.....673.5
9. L. Hamilton.......679.0
10. S. Buemi.........673.0

takze v pretekoch to moze byt zaujimave. Agresivnejsia strategia sa moze vyplatit aj z dovodu silneho opotrebenia gum, ktore ale zasa v Brawne a Toyote nezaznamenali az tak silne, ako ine timy. Z toho dovodu ma prekvapuje, preco Ferrari nezvolilo agresivnejsiu strategiu, ak zaznamenali naozaj take silne opotrebenie, ako bolo avizovane...

Nejaka peticia za odvolanie Domenicaliho?
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Alonso najlahsi Piquet najtahsi....Piqueta drzi vo F1 len jeho meno :)
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

No urcite Piqueta Renault nebral koli talentu, skor koli sponzorom ktorych dotiahol a ako sekundanta pre Alonsa ktoremu konkurovat ani nahodou nemoze. Podla mna jeden z najhorsich jazdcov co som v F1 kedy videl...Zajtra ocakavam duel medzi Brawnom a Red Bullom, dufam ze sa na starte nevyradia bo z prvej 6tky maju vsetci rychlost a urcite budu tvrdo bojovat o pozicie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nuz co dodat, situacia vo Ferrari ma vobec netesi, mohli by s tym uz konecne nieco robit...
Ale velka cena bola zaujimava, Vettel ukazal svoj talent a ak by Ferrari opustilo F1, tak by som urcite fandil jemu :) Videl som co kedysi predvadzal vo formule BMW a myslim si, ze coskoro ovladne F1 (v F BMW vyhral v jednej sezone 18 z 20 pretekov).
Skoda Sutilovej chyby, tie body som mu prial :)
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

VIVAT RED BULL!!!!
Konečne som sa dočkal viťaztva!A hneď double!
Nemam slov....
:smt039 :mikro: :)
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

ale dnes bol najlepší Hamilton: 2x hattrick
:arrow: 3x predbehol Kimiho
:arrow: 3x hodiny
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

swollo napísal:ale dnes bol najlepší Hamilton: 2x hattrick
:arrow: 3x predbehol Kimiho
:arrow: 3x hodiny
jazda na limite ma svoje pro aj proti :wink:
johny_sk
Professional
Professional

som zvedavy na vyjadrenie Ferrari. Massovi zrejme vypovedal sluzbu motor a Kimi uz v uvode GP do team radio avizoval problemy s motorom, preto ho tam vsetci (vratane Massu) obiehali. Slo to aj pocut, ked dali zaber z jeho monopostu... Takze si myslim, ze dnesne porovnanie Ferrari s ostatnymi vyznieva minimalne tak, ze spolahlivost Ferrari je znova mizerna a nie je to len KERS, ktore sa kazi...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

PAIN napísal:No urcite Piqueta Renault nebral koli talentu, skor koli sponzorom ktorych dotiahol
Uh, tak neviem, vidím tam 2 brazílskych sponzorov, (OI a ICEC), ale ako pozerám na fotky Renaultu tak ani na aute moc logá nemajú.. Tam sú to hlavne Alonsove prachy, a Total / ELF ktoré sú francúzske = Renault. Takže že by nejaké ťažké peniaze prinášal, to pochybujem. Na druhej strane - je tam kvôli menu (tatkovi) ale aj za neho hovoria doterajšie výsledky v nižších šampionátoch, tak v roku 2008 to bola jasná voľba. To že sa nepresadil je smutné, myslím tiež že sezónu nedokončí. Grosjean už čistí prilbu.
johny_sk napísal:som zvedavy na vyjadrenie Ferrari. Massovi zrejme vypovedal sluzbu motor a Kimi uz v uvode GP do team radio avizoval problemy s motorom, preto ho tam vsetci (vratane Massu) obiehali. Slo to aj pocut, ked dali zaber z jeho monopostu... Takze si myslim, ze dnesne porovnanie Ferrari s ostatnymi vyznieva minimalne tak, ze spolahlivost Ferrari je znova mizerna a nie je to len KERS, ktore sa kazi...
Tu budem tvrdý, ak to preženiem tak sa ukazuje, kto tam riadil tím, kto tam staval autá, a kto si kúpil tím v sra*kách a vedie s ním po 3 pretekoch šampionát... Vo Ferrari nie je aktuálne žiadna taktická hlava (Schumacher na boxovej stene je výsmech) ani nikto kto by potiahol vývoj auta, a to aj v rámci jazdeckej dvojice, Massa nedokáže komunikovať s technikmi a Raikkonen to má na háku, si dá radšej nanuk :P
Gothar
Moderátor
Moderátor

Mateq: presne to napadlo aj mne. Vo Ferrari sa vela zmenilo, ked tam nastupil Schumacher, ktory vedel komunikovat s mechanikmi a tak auto doviedli k dokonalosti. Samozrejme to fungovalo aj vdaka Brawnovi a Todtovi, ktori sa starali o ostatne veci. Teraz je to vsetko prec a Ferrari caka asi dalsi utlm ako v uvode 90tych rokov.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Mateq napísal:Grosjean už čistí prilbu. (...)Tu budem tvrdý, ak to preženiem tak sa ukazuje, kto tam riadil tím, kto tam staval autá, a kto si kúpil tím v sra*kách a vedie s ním po 3 pretekoch šampionát... Vo Ferrari nie je aktuálne žiadna taktická hlava (Schumacher na boxovej stene je výsmech) ani nikto kto by potiahol vývoj auta, a to aj v rámci jazdeckej dvojice, Massa nedokáže komunikovať s technikmi a Raikkonen to má na háku, si dá radšej nanuk :P
do uvahy vraj prichadza aj bruno senna.

k tomu ferrari. no da sa suhlasit, ale nebolo by od veci sa pozriet na to aj z ineho pohladu. podobne problemy ako ferrari ma predsa aj mclaren. ten ma sice viac bodov v PK (od nuly je kazdy bod viac :D ), ale situacia je obdobna. dovod je jasny a McL ho aj tak prezentoval- minulorocny boj o titul.

na druhej strane mame BGP a RBR. brawn a newey su kapacity, ale napr. taky brawn udajne pracoval na tohorocnom monoposte nieco okolo 15 mesiacov. to je oproti vyssie spominanym teamom nezanedbatelna casova vyhoda.

ferrari ako ani McL netreba tak rychlo odpisovat (aj ked som tu svojho casu napisal, ze McL este rok po odchode alonsa bude na spicke a potom s panom bohom :wink: co sa zatial aj na zaklade uvedenych skutocnosti potvrdzuje). necakal som ale, ze aj ferrari padne prakticky na samotne dno. ferrari je schopne aj bez brawna. ved raz ziskali titul a raz on bojovali az do posledneho kola celeho rocnika. tak ako aj McL je schopny postavit auto bez neweyho. ked si uz teda spominal toho massu, kimiho vs. technici a ja som spomenul alonsa, tak:
pred zaciatkom tejto sezony (2007) sa vyjadrili v McL takto napísal:Fernando nam povedal o aute za dva dni viac, ako Kimi za pat rokov.
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

Joj ten Red Bull mal šťastie pripravili Buttona o prvé miesto. Ale Ferrari sa nejak začína dariť. O chvíľu možno bude medzi prvou trojkou. Len aby nebolo neskoro. :?
johny_sk
Professional
Professional

lacijawa napísal:Joj ten Red Bull mal šťastie pripravili Buttona o prvé miesto. Ale Ferrari sa nejak začína dariť. O chvíľu možno bude medzi prvou trojkou. Len aby nebolo neskoro. :?
pozeral si tu istu GP? :) Vettel absolutne dominoval sposobom start - ciel, webber obehol na trati buttona a potom mu usiel...
a k teme ferrari..., massa sice ukazal rychlost, ale spolahlivost ho zradila... A mam taky pocit, ze keby nie ta, tak by vedenie mozno skusilo zasa nejaku divoku strategiu, aby ho mohli odpisat...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

krija napísal:do uvahy vraj prichadza aj bruno senna.
Ťažko povedať, Senna mal skôr ísť do Hondy, teraz predajom tímu sa to zrušilo, vôbec tam sa črtali lahôdky typu Marco Andretti či Danica Patrick (aj keď by sa ťažko presadili tak aspoň "na ukážku" aby sa niekde off-season zviezli). Snáď sa dočkáme v USF1... Držím takýmto jazdcom palce (orientácia na USA závody sa u mňa nezaprie) aj keď neviem čo je s nimi tento rok, obaja sú zatiaľ čajoví až no... Darmo, od minulého roka v IndyCar pribudlo konkurencie.
krija napísal: ferrari ako ani McL netreba tak rychlo odpisovat (aj ked som tu svojho casu napisal, ze McL este rok po odchode alonsa bude na spicke a potom s panom bohom Wink co sa zatial aj na zaklade uvedenych skutocnosti potvrdzuje). necakal som ale, ze aj ferrari padne prakticky na samotne dno. ferrari je schopne aj bez brawna. ved raz ziskali titul a raz on bojovali az do posledneho kola celeho rocnika
Heh, na Ferrari by sa tiež dalo uplatniť "po odchode Browna rok ešte titul a potom už spanom bohom" :D, rovnako ako McLaren bez Alonsa (aj keď ok, ešte bojovali ale už nezískali) :D .

Osobne sa mi nepáčila vôbec táto zima, minimálne zmeny na jazdeckých postoch (aj keď je zrejmé prečo, potrebovali reagovať na brutálne zmeny konzistenciou - viď dôchodca Barrichello, ten je aspoň ešte dobrý pilot). ALe zostali tam jazdci, ktorí sa podľa mňa už povozili, ale mali by sa presunúť z F1 preč (Nakajima, Fisichella, Piquet)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

no mne k tym tvojim trom pride ako dalsi este minimalne sebastien bourdais. minuly rok ziadna slava a tento rok ho zatial mlati mlady seb.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Ludia ja snad zle vidim, za ziadnej STV nejdu v nedelu preteky, je to mozne ? Existuje nejaky live prenos ? Dakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor

No jedine na Nove alebo potom najst nejaku televiziu tu: http://myp2p.eu/
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Francek napísal:Ludia ja snad zle vidim, za ziadnej STV nejdu v nedelu preteky, je to mozne ? Existuje nejaky live prenos ? Dakujem
idu na STV 1 ,NovaSport ,RTL ,ORF atd atd :wink:
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

jj, ide na stv 1, a to som nepozrel :)
Napísať odpoveď