DSL Ethernet modem Glitel GT-318RI a wifi AP D-Link DAP-1160

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Mibeus
Novice
Novice

DSL Ethernet modem Glitel GT-318RI a wifi AP D-Link DAP-1160

Príspevok od používateľa Mibeus »

Dobry den.Chcem sa spytat na moznost zapojenia wifi AP D-Link DAP-1160 za modem Glitel GT-318RI .Nemate niekto skusenosti s touto kombinaciou? Jedna sa o to,ze chcem spravit bezdratovu siet a mam internet od T-com cez tento modem.Zial v tejto oblasti nie som natolko zbehli a preto potrebujem poradit.Podla manualu od D-Link by to malo byt mozne,no ako je to potom s konfiguraciu toho modemu.V daka za rady.
miko_15
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miko_15 »

mam pocit ze som mal podobny problem aj ked nie prave s tymto routerom. Ale vyriesil som to tak, ze som napojil vsetko podla schemy ako to ma byt aj s modemom aj s routerom, potom som resetol aj router aj modem a odznova som nastavil cely modem cez tie t - com prihlasovacie udaje a vsetko bezalo.

tak snad pomoze :)
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

To nebude potrebne.

Staci, ak kabel co ti ide z modemu do PC, zapojis do D-LINKu, podla manualu ho nastavis ako bridge, zapnes wifi a musi ti to bezat.
Mibeus
Novice
Novice

router

No tak teraz si ma dostal:) .Mal som pocit ze ho mam nastavit ako AP a nie ako bridge.

//autoeditácia príspevku ( 21 Apr 2009, 15:03 )
miko_15 : aky router si pouzil?Da sa to spravit s hoci jakym AP-ckom(napr D-Lin DI254) ?alebo musi mat tu spominanu moznost vytvorit bridge.
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

OK, sorry, tak v tomto pripade ako AP, nevsimol som si ze je to AP, myslel som ze je to wifi router. :oops:
Mibeus
Novice
Novice

routre vs AP

ono mam vybrate bud router http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-rout ... d71983.htm
alebo AP http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-rout ... d75206.htm

v podstate potrebujem zabezpecit v domacnosti wifi siet.Tak poradte zaroven co by bolo lepsie.Doma mam ten D-link DI524 ale s netom od range a frci to bez problemov.A ten t-com co chcem vyriesit,to robim u rodicov.

PS:v rychlosti som nenasiel linky na zariadenia na strankach vyrobcu,tak som hodil tie z alzi.Snad to nie je problem. :D
Napísať odpoveď