Gympel vs SPŠ
to záleži od školy ja hovorím o martinskom gymnazíu a martiskej sps kde je sps omnoho aspon vačšina tak vravi že sps je od gympla ešte tašia takže tak dosť ludi ide zo sps na gympel lebo sps nezvladaju jasne ide aj o odbor na sps jasne že elektrotechnik a gympel je ine ale technicke lyceum a gympel je to iste aspon unas v MTVigor napísal:K Tvojmu nazoru. SPS a gympel nie je to iste co sa tyka ucenia. Poznal som ludi z SPS, osobne som zazil gympel a mozes mi verit, nie je to to iste.
Dalej, generalizovat medicinu, ekonomiu ci pravo na nejake "zenske smery" ja jedna z naj kktin co som si tu kedy na fore precital. Takze tolko k Tvojmu uzasnemu nazoru.
ja nehovorim že ekonomika medicina a právo pre ženy ale skorej je to odbor pre ženu ako taky programator alebo elektrotechnik spravca sieti a ine vecii ?? nvm no ja moc žien nepoznam čo robia v takomto odbore
-
Majro
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ano ? tak sa vrat v case, vystuduj gympel(bez vysokej), a skus si najst zamestanie, co je platene od 15000,-(sk) + vyssie.. na babysitteri tolko asi nezarobisGangy napísal:No ty davas riadne bludy mlady. Chod robit babysittera a netreba ti ani skolku, no nie?
//autoeditácia príspevku ( 20 Apr 2009, 19:04 )
no lenze to bol moj nazor na gympel vs sps.. ked mas gympel bez vysokej tak ti je nanic.. gympel je priprava na vysoku, ale ked budes duty jak bambus a vysoku nespravis alebo ta nevezmu, tak si mozes ist piskat.. napisal som to vseobecne a nie, ze tesco tesco a bla bla..Zaxman napísal:ma pravdu ??? gymplaci robia v tescu ?? chlape gymplaci ti posielaju upomienky že si nezaplatil v orange fakturu za telefon alebo že maš v banke nezaplatenu mesačnu splatku na uver pretože stvojhou SOU platu si nemožeš dovoliť zaplatiť v jeden den aj mobil aj splatku .........ano ked viem že nejdem na vysoku tak na gympel nejdem ale na sps to je jasne technicke kreslenie a podobne veci sa teraz dosť hodia a je to žiadane .....ale určite by som netrepal niečo ako že gymplak bez vysokej je natom horšie ako automechanik .....s trojročkou lebo to je hovadina ........
moj nazor je taky že sps a gympel je to iste čo sa týka učenia a vzdelania lenže sps je technicky smer hlavne pre chlapa a gympel skorej pre te baby ta ekonomika medicina poprípade právo ale to je zriedkavé
//autoeditácia príspevku ( 20 Apr 2009, 19:10 )
o tomto hovorim.. stredna ma vyhodu, ze mozes robit hned jak ju skoncis, ale zas gympel ked skoncis, tak mozes akurat tak brigadovat.. po strednej a pocas zamestnania mozes kludne studovat vysoku..zelovoc napísal:ma pravdu. clovek bez vysky ale s SPS ma daleko vacsiu sancu si najst robotu nez clovek z gympla bez VS. gymnazium bez vysky je o nicom.
nebudem to citat cele, lebo tolko casu nemam.
moj nazor je takyto... SPŠ a SOŠ je skoro, podotykam pre detailistov SKORO to iste. co sa tyka gmpl vs SPS(SOS) tak jednoznacne SPS (SOS) nakolko aj ja som absolventom SPS elektrotechnickej. zhrniem to. ked zmaturuje clovek na SPS, tak ma maturitu na konkretne zameranie. tj. elektrika a potom su to kombinovane veci ako uctovnoctvo+strojarina, uctovnictvo+chemia atd, to zalezi od zamerania skoly... proste clovek sa moze zamestnat v konkretnom odbore. gympliaci. ked zmaturuju, tak maju maturitu. v pohodke. (samozrejme nemozme porovnavat kvalitu studia na gympli a na SPS... samozrejme ktory gympel ako) ale co bude robit taky co absolvoval gympel? nic konkretne, teda moze robit vsetko... samozrejme to moze robit aj ten co absolvoval SPS... ale koho skor zoberu ako elektrikara (strojara, chemika) ? toho co ma o tom kus sajnu alebo toho z gympla? nemam zaujem nikoho urazat ani ponizovat ani nic podobne. podla mna, ludia co sa rozhodnu ist na gympel, by mali ist na vysku a tam sa konkretne zamerat. lebo ludia co iduz na gympel studovat, tak nemaju v hlave jasno, akym smerom by sa ubarali. to je o tom... proste ja ako absolvent SPS som za SPS, lebo viem, ze tie skoly su narocnejsie co sa tyka zamerania, ale maju 80% sancu, ze sa uplatnia vo svojom vystudovanom odbore. priklad. ja patrim medzi tych 20%.. som elektrikar, v odbore elektronika a PC systemy a vozim drevo na vetrieske. zial bohu je kriza a na nic lepsie som sa nezmohol
netusim co by som este dodal... to je hadam vsetko... a prosim Vas uprimne krasne. Ti ktori sa rozohdnete pozdvihnut moju karmu do minusu, tak sa prosim podpiste. nebudem mat zaujem sa vam pomstit, len chcem vediet, komu sa moj nazor nepacil a preco. Dakujem krasne 
-
leso789
Medium Expert
no tal
no tak moj nazor.. chodim na gympel - posledny rocnik cize toho roku maturujem. kedze priblizne viem co chcem studovat ( v mojom pripade aplikovana matematika) nikdy som neolutoval ze som na gympli kedze matike sa tu venuje viac pozornosti ako na ostatnych skolach... dalej co sa tyka vyucby cudzich jazykov tak maloktora SPS ma taku uroven jazykov ako na gymnaziu ( poznam dost kamaratov ktori chodia na SPS a maju problem pripravit sa na maturu z cudzieho jazyka) ..... a moj nazor na pracu po skonceni...suhlasim s tym ze ludia z SPS sa skor uplatnia v beznom zivote. v specifickych oboroch .. ale aj gymnazista ktory nejde na VS si dokaze najst celkom dobre zamestnanie... napr. rozne administrativne funkcie, obchodni zastupcovia, alebo povolania kde sa ocakava znalost cudzieho jazyka ,ktora je v dnesnej spolocnosti velkym plusom
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
JanJanuska
Medium Expert
Cim dalej, tym menej zalezi na tom, kto vystudoval aku skolu. Hlavne su znalosti, vedomosti, ci zrucnosti (to moc neplati pre statne zamestnania)
Stredoskolak moze mat rovnaky post ako vysokoskolak a pritom je mozne, aby poberal vacsi plat.
Tak isto je na tom aj gympel, sos, sps... Byvaly gymnazista moze mat vystudovanu hoci tu najtazsiu strednu skolu na Slovensku, ale ked sa nevie chovat a nema znalosti z daneho oboru, neuspeje.
Stredoskolak moze mat rovnaky post ako vysokoskolak a pritom je mozne, aby poberal vacsi plat.
Tak isto je na tom aj gympel, sos, sps... Byvaly gymnazista moze mat vystudovanu hoci tu najtazsiu strednu skolu na Slovensku, ale ked sa nevie chovat a nema znalosti z daneho oboru, neuspeje.
Myslim ze tato tema sa zvrhla na suboj absolventov strednych skol. Ludia sa neustale musia porovnavat a snazit sa byt na tej "lepsej" strane. Pokial to nie je vzhlad alebo majetok, tak to je vzdelanie.
Clovek ak chce byt skutocne odbornik musi sa vzdelavat neustale ale to zial junaci z pod Tatier, ktorych tatkovia do nedavna obyvali lazy, nechapu. Slovensko este ma co dohanat ...
Clovek ak chce byt skutocne odbornik musi sa vzdelavat neustale ale to zial junaci z pod Tatier, ktorych tatkovia do nedavna obyvali lazy, nechapu. Slovensko este ma co dohanat ...
-
Vigor
King
Mas absolutnu pravdu. Tvoj prispevok je jednoznacne najhodnotnejsi v celej tejto teme lebo za prve, celkom jednoznacne si sa k teme vyjadril a za druhe, ukazal si ako si lepsi nez vsetci, co tu nazor vyjadrili...cubix napísal:Myslim ze tato tema sa zvrhla na suboj absolventov strednych skol. Ludia sa neustale musia porovnavat a snazit sa byt na tej "lepsej" strane. Pokial to nie je vzhlad alebo majetok, tak to je vzdelanie.
Bud sa vyjadri k teme alebo tu nepis p*coviny o tatkoch z lazov. Fakt milujem ked niekto nabehne do temy a snazi sa ukazat, ako on je nad vecou a ako vsetci co sa k nej vyjadruju su vlastne uplne drbli, zatial co on je najviac.
Vigor: A ja fakt milujem ked si niekto domysla, pricom sam vypisuje prispevky mimo temu a ten posledny ma beznu formu pouzivanu v diskusnych forach ked nema co rozumne povedat. Nikoho som "drblim" nenazval ale ked sa ohlasujes, asi sa tak citis...
Ale ked chces a (naozaj) inteligentym sposobom si vyjadril aby som nepisal podla teba hluposti tak poviem len, ze nech si zakladatel temy vazne zamysli nad tym ci mu viac idu prirodne vedy alebo skor sa snazi uvazovat technicky (ale pokial chce ist na VS zameranu na strojnictvo tak ist z gymnazia nie je az tak velmi problem) . U odboru TIS sa to dost miesa s predmetmi ako informatika a ekonomia. Kazdopadne kazda skola je ina a je dost skoda ze niektore nemaju dost prostriedkov na nakup skolskych pomocok (velmi casto pripad SPS). Ked je clovek sikovny nie je problem sa uchytit bez ohladu na vzdelanie. Jediny problem vidim v tom, ze technicke skoly maju slabe vysledky v oblasti cudzich jazykov.
Ale ked chces a (naozaj) inteligentym sposobom si vyjadril aby som nepisal podla teba hluposti tak poviem len, ze nech si zakladatel temy vazne zamysli nad tym ci mu viac idu prirodne vedy alebo skor sa snazi uvazovat technicky (ale pokial chce ist na VS zameranu na strojnictvo tak ist z gymnazia nie je az tak velmi problem) . U odboru TIS sa to dost miesa s predmetmi ako informatika a ekonomia. Kazdopadne kazda skola je ina a je dost skoda ze niektore nemaju dost prostriedkov na nakup skolskych pomocok (velmi casto pripad SPS). Ked je clovek sikovny nie je problem sa uchytit bez ohladu na vzdelanie. Jediny problem vidim v tom, ze technicke skoly maju slabe vysledky v oblasti cudzich jazykov.
-
Shark NX
Addict
Ako som uz predtym pisal ... Aj z SOS,SPS moze kludne vyjst student ktory ma vseobecny prehlad, je inteligentny atd...
Ale narozdiel od Gymnazia si vseobecne vzdelanie a prehlad ziskava sam.
V pomeroch sa vzdy uchyti vacsie mnozstvo Gymnazistov ako ziakov SPS/SOS ale na oboch stranach su Svetle/Tmave vynimky.
Pokial ti zalezi na buducnosti tak to nenechas na nahodu ... a Ked si vyberes SPS/SOS (Napr. z dovodu ze ta lepsie pripravi v danom obore) tak ostatne musis ziskat sam.
Napr. Absolvent SPS Adlera v BA (Elektrotechnika) nema ziaden problem na FEI, FIIT ... Kedze bol na tohoto typu skoly pripravovany 4 Roky.
Ale Ekonomia, Medicina, Filozofia, Pravo bude pre neho jednoznacne zlozitejsie ako pre Gymnazistu.
Gymnazista bude mat zas problem s Oborom Elektrotechniky v FEI a podobne v kazdom smere podla daneho zakladu.
Vzdy vsetko zavisi na tom ako sa k tomu dany ziak postavi.
Ale narozdiel od Gymnazia si vseobecne vzdelanie a prehlad ziskava sam.
V pomeroch sa vzdy uchyti vacsie mnozstvo Gymnazistov ako ziakov SPS/SOS ale na oboch stranach su Svetle/Tmave vynimky.
Pokial ti zalezi na buducnosti tak to nenechas na nahodu ... a Ked si vyberes SPS/SOS (Napr. z dovodu ze ta lepsie pripravi v danom obore) tak ostatne musis ziskat sam.
Napr. Absolvent SPS Adlera v BA (Elektrotechnika) nema ziaden problem na FEI, FIIT ... Kedze bol na tohoto typu skoly pripravovany 4 Roky.
Ale Ekonomia, Medicina, Filozofia, Pravo bude pre neho jednoznacne zlozitejsie ako pre Gymnazistu.
Gymnazista bude mat zas problem s Oborom Elektrotechniky v FEI a podobne v kazdom smere podla daneho zakladu.
Vzdy vsetko zavisi na tom ako sa k tomu dany ziak postavi.