nezapnesa mi monitor
-
martin0134
Medium Star
nezapnesa mi monitor
isiel som zapnut pc a monitor sa mi nezapol ale pocitac sa zapinal neviete cim to moze byt.grafikou ani monitorom to nebude lebo som skusal aj iny monitor a ten sa tiez nezapol svieti iba oranzova dioda a monitor som skusal zapojit aj do grafiky na doske ani tak to neslo tak to nebude ani grafikou.
-
martin0134
Medium Star
-
martin0134
Medium Star
-
martin0134
Medium Star
hm, pises, ze grafiku si skusal na inom kompe a ze isla OK...
ked zapnes komp, vsetko sa normalne spusti, vetraky sa tocia, na doske ti nahodou nesvieti nejaka cervena dioda, alebo tak nieco? moze byt chyba teoreticky aj v doske totizto...pri tom, co vsetko si uz odskusal je mozno pravdepodobnejsia, nez sa moze zdat.
najpravdepodobnejsia je sice graficka karta, ale kedze ide OK na inom kompe s tym istym konektorom na monitor, potom by mala byt OK.
Kabel od monitora do grafiky si tiez skusil druhy, ked si testoval iny monitor? Moze to by aj tym kablom, ako tu uz bolo pisane skor...
Co sa zdroja tyka, pokial mas vsetko spravne zapojene, vsetko sa rozkruti a nabehne normalne (cervene diody nesvietia a zvuk tiez normalny, zdroj neprska, ani nic podobne), tak by zdroj mal byt OK.
Tazko takto urcit
ked zapnes komp, vsetko sa normalne spusti, vetraky sa tocia, na doske ti nahodou nesvieti nejaka cervena dioda, alebo tak nieco? moze byt chyba teoreticky aj v doske totizto...pri tom, co vsetko si uz odskusal je mozno pravdepodobnejsia, nez sa moze zdat.
najpravdepodobnejsia je sice graficka karta, ale kedze ide OK na inom kompe s tym istym konektorom na monitor, potom by mala byt OK.
Kabel od monitora do grafiky si tiez skusil druhy, ked si testoval iny monitor? Moze to by aj tym kablom, ako tu uz bolo pisane skor...
Co sa zdroja tyka, pokial mas vsetko spravne zapojene, vsetko sa rozkruti a nabehne normalne (cervene diody nesvietia a zvuk tiez normalny, zdroj neprska, ani nic podobne), tak by zdroj mal byt OK.
Tazko takto urcit
-
martin0134
Medium Star
-
Daniel9911
Professional
-
martin0134
Medium Star
-
Daniel9911
Professional
-
martin0134
Medium Star
mam tam ten dvi na grafike a neviem vcera ked som zapinal pc tam mi tiez nezaplo monitor ale asi dva alebo 3 krat ked som vypol a zapol pc tak to uz nabehlo a hral som aj call of duty 4 tak fakt neviem ono to asi robi iba ked vypnem a potom chcem znova zapnut pc ale ked to uz zapne tak to ide v pohodeDaniel9911 napísal:no je tak je stary kabel VGA to je na starych monitoroch a je novy ktore su na novsich pozri v google ze DVI a ono ti ukaze aha no tak budes mat nieco zo slotom alebo s grafikou
//autoeditácia príspevku ( 20 Apr 2009, 18:48 )
a podla mna by to nemalo byt ani tym agp slotom ked to nejde ani na integrovanej grafike este by som asi skusil vyskusat iny zdroj
mozno ti toto nepomoze a mozno hej
ja mam takyto problem, nejak mi nesadla asi RAM s Grafikou (IRQ, netusim co) a nedari sa mi to nastavit, bud PC nabehne normalne a stuhne + BSOD do 15 min (mozno sa daco prehrieva) a ked dam iste nastavenie tak PC nenabehne, ani BIOS ani nic, proste cierna obrazovka
ked PC vypnem, vytiahnem zo zasuvky na dost dlho aby padli kondy (ono malokedy sa mi to podari tak rychlo ze si nepomozem) a potom nabehne
cize startujem na 2×, myslim si ze BIOS zisti chybu a nastavi dake nudzove nastavenie pod ktorym to funguje, rucne som ho este nezistil a ani neriesim
cize co to ma s tebou, skus, zapnut pockat zhodit, vybrat zo siete pockat (5 sec staci) a znova (viac ako 2× to asi nema vyznam)
ja mam takyto problem, nejak mi nesadla asi RAM s Grafikou (IRQ, netusim co) a nedari sa mi to nastavit, bud PC nabehne normalne a stuhne + BSOD do 15 min (mozno sa daco prehrieva) a ked dam iste nastavenie tak PC nenabehne, ani BIOS ani nic, proste cierna obrazovka
ked PC vypnem, vytiahnem zo zasuvky na dost dlho aby padli kondy (ono malokedy sa mi to podari tak rychlo ze si nepomozem) a potom nabehne
cize startujem na 2×, myslim si ze BIOS zisti chybu a nastavi dake nudzove nastavenie pod ktorym to funguje, rucne som ho este nezistil a ani neriesim
cize co to ma s tebou, skus, zapnut pockat zhodit, vybrat zo siete pockat (5 sec staci) a znova (viac ako 2× to asi nema vyznam)
-
Daniel9911
Professional
no kamo ja ti poviem v com je chyba ja som mal novu dosku tak zaplo sa a ked som ho vypol tak som ho nevedel zapnut len o 1 alebo 2 minut po vypnnuti a to bolo tym ze sa mi prehrieval chip na doske a preto nechcel spustit ale ked si ho chces takto pustat tak ti poradim ked ho vypnes tak si vyber ram a potom si ho daj naspat a pojde ti ja som bol tim tiez tak ale potom som si kupil novu dosku a teraz je to uz dobre 
ak sa prehrieva doska, staci zhodit chladic a vymenit pastu a nahodit este raz..., casto sa pri preprave nejako pohne chladicom a potom nemusi chladit dobre... Takisto pasta je tam castokrat zle capnuta, tak to potom nechladi dobre ...
a ktory kabel tu mame vsetci na mysli? predsa ten, co ti prepaja monitor s grafikou! skus ho poriadne dostrcit v monitore, na grafike ho pripevnit do druheho vystupu a uvidis, ci pomoze... A skusal si aj iny kabel, ked si daval druhy monitor?
pokial teda pises, ze mas odskusanu dosku, grafiku, monitor ... a ze pri spustani, aj ked sa nezapne monitor a nechas komp akoby nabiehat, vsetko nabieha akoby normalne po zvuku a ziadne pipanie dosky, alebo svetielka cervenych diod...
a ktory kabel tu mame vsetci na mysli? predsa ten, co ti prepaja monitor s grafikou! skus ho poriadne dostrcit v monitore, na grafike ho pripevnit do druheho vystupu a uvidis, ci pomoze... A skusal si aj iny kabel, ked si daval druhy monitor?
pokial teda pises, ze mas odskusanu dosku, grafiku, monitor ... a ze pri spustani, aj ked sa nezapne monitor a nechas komp akoby nabiehat, vsetko nabieha akoby normalne po zvuku a ziadne pipanie dosky, alebo svetielka cervenych diod...
-
martin0134
Medium Star
doska sa neprehrieva ked som to mal naposledy zapnute mala okolo 40 stupnov.ked som skusal iny monitor tak som ho skusal aj s inym kablom.johny_sk napísal:ak sa prehrieva doska, staci zhodit chladic a vymenit pastu a nahodit este raz..., casto sa pri preprave nejako pohne chladicom a potom nemusi chladit dobre... Takisto pasta je tam castokrat zle capnuta, tak to potom nechladi dobre ...
doska nepipa a ja ani na doske nemam diodu
//autoeditácia príspevku ( 21 Apr 2009, 7:21 )
ram som tiez skusal dat do inych slotovDaniel9911 napísal:no kamo ja ti poviem v com je chyba ja som mal novu dosku tak zaplo sa a ked som ho vypol tak som ho nevedel zapnut len o 1 alebo 2 minut po vypnnuti a to bolo tym ze sa mi prehrieval chip na doske a preto nechcel spustit ale ked si ho chces takto pustat tak ti poradim ked ho vypnes tak si vyber ram a potom si ho daj naspat a pojde ti ja som bol tim tiez tak ale potom som si kupil novu dosku a teraz je to uz dobre
-
Daniel9911
Professional