Dobrý deň !
Takže chcel by som si zrobiť niečo ako prihlásenie na stránku v php. Už som to aj urobil cez SESSION ale pri SESSION je problém v tom že vlastne nemôže sa prihlásiť viac ako jeden užívateľ na jednom PC.Teda aspoň mne sa to nejako nedá lebo keď raz zapíšem do premennej session napr na nick ST1GD3R tak potom sa už ťažko prepíše jedine tak že by som zrušil session a znova pustil. Chcel som ešte niečo že by som prihlásenie odosielal nejako cez URL žeby sa pri prihláseni uložilo do MySQL napr nejaké ID vygenerované samo. A potom by sa prenášalo cez URL (GET) počas návštevy celej stránky. Ale zasa potom neviem ako by som robil online užívateľov pretože nie každý vždy dá odhlásiť niekto len vypne prehliadač. To by som ešte vedel riešiť napr. tak, že pri každom kliknutí na stránke by sa zapísal do DB čas kliknutia.A potom by som napr ako online vypisoval len tých ktorý čas menší ako napr 10 minút alebo tak.
Máte neaké lepšie riešenia alebo návrhy? Ak hej sem s nimy.
Predom ďakujem.
PS: Ak sa tu už táto téme riešila sorry že som ju znova začínal.
PHP - PRIHLÁSENIE
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
aby sa ti sessionID neprenášalo v cookies ale v url, treba si to povoliť v php.ini. Ak k nemu nemáš prístup, môžeš skúsiť pomocou .htaccess, kde by to vypadalo asi takto: alebo v php:
Nie je to ale bezpečné riešenie, a osobne by som nikdy neprenášal session v url. Ak chceš aby sa z jedného pc mohli prihlásiť viacerí, radšej na tom jednom pc používaj viacero prehliadačov 
Kód: Vybrať všetko
php_flag session.use_trans_sid on
php_flag session.use_only_cookies offKód: Vybrať všetko
ini_set('session.use_trans_sid', true);
ini_set('session.use_only_cookies', false);Aha jasné chápem ako to myslíš. Ale ja som myslel takto neako.Ani nie že prenášať session ID cez url ale proste na začiatku pri prihlásení dajme tomu že idem teraz bez SESSION... Tak proste ako sa ja prihlásim tak mi funkcia rand vygeneruje napr tákýto kód 5d5u8h6s8ewd A proste ten sa zapíše do MySQl. No vlastne sa tam updatne tabuľka na hentek kód a proste celý čas sa bude prenášať cez URL.A teraz keď sa zasa prihlásim sa ten kod zmení. A zasa budem pokračovať hentak. A hentak vlastne sa budem overovať či ju užívateľ prihlásený.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa: