// sry za debilkovské vyloženie problému
Nainštalovanie sietovej tlaciarne
Nainštalovanie sietovej tlaciarne
Zdravím. Mám problém s tlačiarňou Konica Minolta magiccolor 2550. Problém je v tom, že nainštalujem program Status monitor (reporter) ale program nepracuje správne, a vypisuje chybu "Na podporovanom porte sa neda nájsť podporovaný ovládač tlačiarne". Už som zistil, že to bude tým, že je nastavená na USB port a problém rieši nastavenie na TCP/IP port. Proste zosieťovanie tlačiarne to rieši. No a ten problém sa týka toho, že mi to zosieťovanie nejde. Neviem ako, čo, kde nastaviť/prepísať,... Preto vás prosím či mi niekto z vie poradiť ako na to alebo mi pošlite nejaky podrobný návod na zosieťovanie (nastavenie komunikácie cez Ethernet) tlačiarne s PC. Pripojenú by som ju chcel mať cez router keďže mám k PC pripojené iné PC-8ks
-
luto
Darca
- Kontaktovať používateľa:
V robote, ked sme instalovali sietovu tlaciaren, postupovali sme takto:
1. Potrebujes si nastavit na tlaciarni stabilnu IP, ak sa to neda, niekde by si mal mat IP adresu tlaciarnoveho portu. Tak isto v Routri musis vyhradit tuto adresu ako pevnu adresu, aby ju router nepridelil nejakemu pocitacu.
2. Cez windows das pridat tlaciaren, pridat sietovu tlaciaren, pripojit sa k tlaciarni v sieti kde zadas ip adresu ( uz som si nie isty ci aj http sa tam dava ), najdes si driver, ktory byva vacsinou na install cd a malo by ti ju hned detekovat.
Neviem ci je to podobne, my sme instalovali taku velku kravku Bizhub C253.
Snad ti to nieco pomoze.
1. Potrebujes si nastavit na tlaciarni stabilnu IP, ak sa to neda, niekde by si mal mat IP adresu tlaciarnoveho portu. Tak isto v Routri musis vyhradit tuto adresu ako pevnu adresu, aby ju router nepridelil nejakemu pocitacu.
2. Cez windows das pridat tlaciaren, pridat sietovu tlaciaren, pripojit sa k tlaciarni v sieti kde zadas ip adresu ( uz som si nie isty ci aj http sa tam dava ), najdes si driver, ktory byva vacsinou na install cd a malo by ti ju hned detekovat.
Neviem ci je to podobne, my sme instalovali taku velku kravku Bizhub C253.
Snad ti to nieco pomoze.
-
aughostino
Medium Professional
uplne som nepochopil ako to mas (urcite to bude moja chyba
) ak nahodou tak ako som to pochopil tak dufam ze ti to pomoze:
ja to mam spravene tak, ze mam PC1 a cez LAN zdielam vsetky subory s PC2
na PC1 mam nainstalovanu tlaciaren a zdielam ju na PC2 nasledovne:
po nainstalovani softwaru na PC1 si daj Štart --> Tlačiarne a faxy daj si zobrazit Vlastnosti tlaciarne ktoru si instaloval a hore si vyber kartu Zdielanie a tam si daj Zdieľať tlačiareň napis nazov tlaciarne a potvrd
Dufam ze ti to pomoze
ja to mam spravene tak, ze mam PC1 a cez LAN zdielam vsetky subory s PC2
na PC1 mam nainstalovanu tlaciaren a zdielam ju na PC2 nasledovne:
po nainstalovani softwaru na PC1 si daj Štart --> Tlačiarne a faxy daj si zobrazit Vlastnosti tlaciarne ktoru si instaloval a hore si vyber kartu Zdielanie a tam si daj Zdieľať tlačiareň napis nazov tlaciarne a potvrd
Dufam ze ti to pomoze
no mne je to v podstate jedno..dobre by bolo to zozdielat na vsetky ale mne staci zatial rozbehat ten program "status monitor", ktory potrebujem na zistenie ako je na tom spotrebny material...a ten program prave nefunguje ked komunikuje cez usb ale mal by fungovat cez ethernet...ale to neviem nastavit iba..tam si zvolim novy port pre tlaciaren a to TCP/IP a nastavim meno/ip (dam ip ako meno) a neviem ci davam dobre tu IPcku..tak mi poradte ci mam dat IP ako keby to je dalsie PC v sieti alebo IP servera?? nevim...moc do toho sietovania nevyznam ...ak to robim zle tak dajte vediet pls lebo som z toho magor 
Re: Nainštalovanie sietovej tlaciarne
Ako a kde mám pridať do routra tu ip adresu tlačiarne ? Mám Vigor 2700 od T-comu
Chcem to spraviť preto lebo mám doma sieťovú tlačiareň a mení sa mi ip tej tlačiarne a potom mi pc nechce tlačiť. Musím len nájsť akú ip má tlačiareň, potom tú ip nastaviť tlačiarni a až potom to tlačí.
Ja chcem nastaviť tlačiarni pevnú ip adresu.
Viete poradiť ?
Chcem to spraviť preto lebo mám doma sieťovú tlačiareň a mení sa mi ip tej tlačiarne a potom mi pc nechce tlačiť. Musím len nájsť akú ip má tlačiareň, potom tú ip nastaviť tlačiarni a až potom to tlačí.
Ja chcem nastaviť tlačiarni pevnú ip adresu.
Viete poradiť ?
jasne, ved to je to co ti tu pisu, chod do nastaveni routera - sekcia lan - dhcp - static dhcp, client list - najdi tlaciaren a zaznac si MAC adresu, nasledne chod do Static DHCP, nastav pcku ktoru chces aby mala a MAC adresu tlaciarne.
No ja tam mám len toto
Ale ip aj mac adresu tlačiarne by som vedel zistiť len neviem kde to mám do toho routra dať.
Dal som sem screeny s routra.
Ale ip aj mac adresu tlačiarne by som vedel zistiť len neviem kde to mám do toho routra dať.
Dal som sem screeny s routra.
treti obrazok - podla ipcky si pozri ktora je tlaciaren(vylucovacou metodou - pozri na kompoch ake maju ip), a nastav danu MAC do toho policka vlavo dole a add
samozrejme jej vyber ip aku chces aby mala - rozsah je od 192.168.1.10 do 59 no a uz nebude behat hore dole 
počuj a bude to fungovať lebo ja mam do toho vigora 2700 pripojeny este jeden switch a tam je zapojena tlaciaren aj dalsie pc
ak to je len switch bez nat tak to absolutne nevadi, dhcp server je router a klienti su priamo k nemu. 
no mal by to byt len switch obyčajný lebo sa mi nedá doňho ani pripojiť