Priprava na maraton
Priprava na maraton
Caute, takze rozhodol som sa, ze by som si chcel zabehnut maraton. Chcel by som si dokazat na co mam. Zabehli ste si ho uz niekto? Bol by som hrozne rad keby ste mi mohli niekto poradit ako zacat s pripravou, na co treba mysliet, co v priprave nevynechat, ako sa stravovat a pod. Resp. keby tu je niekto kto ho zabehol a ma aj nejaky treningovy plan, ci by mi ho nemohol poslat. Viem,ze priprava nan nieje zalezitost niekolkych tyzdnov ale dlhych mesiacov, preto vitam kazdu radu,ktora by ma mohla posunut dalej. Dakujem
-
tomasito13
Star
- Kontaktovať používateľa:
zaregistruj sa na stranke nike pod logom nike running, mas tam aplikaciu, do ktorej zadas svoje parametre a ono ti vyrobi na mieru treningovy plan
a ak sa ti nechce, tak zacni pravidelne behavat, postupne budes vladat stale viac a viac a urcite sa ti to podari. polovica behu je o psychike, takze sa nespoliehaj len na nohy 
doteraz maximalne co som dal bolo nejakych 12-13 km, a to som mal este rezervy. Ako nemyslel som hned,ze by som siel na maraton, urcite by som si najskor vyskusal pol maraton a podla toho by som vedel ci je to v mojich silach. Ale na druhej strane kolko je uz takych ludi,co nemali na beh velke predpoklady a ten maraton nakoniec zabehli. Dolezite je odhodlanietomasito13 napísal:no neviem len tak hned si povedat ze idem zabehnut maraton...najskor ake mas skusenosti s behanim? kolko si uz zabehol? lebo ked si dal tazko napr. 10km tak radsej by som siel na polmaraton, a ked uvidis ze budes mat v polmaratone rezervy tak potom by som ten maraton bral realnejsie..
diky moc, hned idem vyskusat tu strankuades napísal:zaregistruj sa na stranke nike pod logom nike running, mas tam aplikaciu, do ktorej zadas svoje parametre a ono ti vyrobi na mieru treningovy plana ak sa ti nechce, tak zacni pravidelne behavat, postupne budes vladat stale viac a viac a urcite sa ti to podari. polovica behu je o psychike, takze sa nespoliehaj len na nohy
Presne tak. Ono to urcite nie je o tom, ze maraton trenujes tak, ze si ho parkrat za tyzden zabehnes (pokial nie si profi). Ja som ho kedysi dost davno zabehol (=ze teraz by som ho uz ani nahodou nezabehol, hehe) prave tak, ze som sa snazil zabehnut raz za cas tych 20-25 km s tym, ze este citim, ze je velka rezerva. Teda najst tempo a rozlozenie sil take, aby to clovek nejak zvladol. Lenze napokon sa aj tak musis pripravit na to, ze niekde pred koncom, ci uz blizsie, alebo aj dalej, pride nejaka velka kriza a tam to bude hlavne o sebazapreni.Deco napísal:doteraz maximalne co som dal bolo nejakych 12-13 km, a to som mal este rezervy
Moj znamy, co ma na to nahovoril par rokov trenoval a udrzoval sa v kondicii, no svoje posledne 3 (!) maratony zabehol behom jedneho roka, pocas ktoreho vobec netrenoval a dokonca fajcil a chlastal ako duha...Takze je to aj hodne individualne.