Regulácia ventilátorov / chladiča CPU / zdroja

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Nyssow
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Regulácia ventilátorov / chladiča CPU / zdroja

Príspevok od používateľa Nyssow »

Potrebujem poradiť:

1.) CPU Fan budem kupovať Noctua NHU12P pre sc. 1366, čiže k tomuto chladiču pridávajú redukcie na 800 RPM/1100/1300 - čiže keď dám tu redukciu .. tak maximálne pôjde 800/1100/1300 a keď bude napojený na tú dosku (Asus P6T Deluxe V2) .. tá si ho bude automaticky regulovať otázky podľa potreby? (To dám do CPU_Fan)

2.) Zdroj (Enermax MODU625+) dám do PWR_Fan - bude doska vedieť automaticky regulovať ten ventilátor v zdroji podľa potreby?

3.) Ventilátory .. Tie čo sú k CM690 nemajú nejakú redukciu na zníženie otáčok asi čo? Ale keď ich dám do dosky bude ich vedieť automaticky zregulovať? (BIOS, Software)(Podľa tohto by mala táto doska vedieť regulovať 4 z 5 max. možných Fanov -
Milovníci ticha pak budou blahořečit záložku Power, kde se schovává nastavení větráků a sledování systémových informací o napětích. Regulovat můžete celkem čtyři z pěti připojených větráků, což rozhodně není špatné.
- Viac TU A ešte sa takto spýtam sú tie CM vetráky tiché? (viem, že nie sú extra silné, ale aj tak nazačiatok nebudem taktovať).

Ďalej tie ešte chcem brať: Noctua NF-S12-1200 - dodáva sa k nej U.L.N.A adaptér, čiže aj keď bude na zdroj napojená dá sa zredukovať cez ten adaptér .. ďalej tiež je tichá? (viem že je to subjektívne, ale aspoň približne) .. tiež taká istá otázka keď bude napojená na dosku - dá sa zredukovať? (BIOS, Software) ..

Neviem ako je to 4pin, 3pin čo z toho doska vie regulovať, napojím tam tie ventilátory?

Ani jeden z tých vetrákov nemá PWR reguláciu, čiže ako sú nastavené sa krútia stále, hej? (Nie podľa zátaže.)

Je toho trochu veľa, ale hádam si nájde niekto čas a odpíše. :) Ďakujem
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

hmm tak podme po poriadku kedze nemaju PWR aj tak by sa mali dat regulovat aspon cez soft ako je speedfan a noctua su tiche vetraky takze by nemal byt az taky hukot a tie vetraky co v case tak tie ti pojdu na plno lebo to budu surovo napojene na zdroj.aspon ja mam tak ;) takze neviem ako budu zapojene u teba

Ci to je 4 pinovy alebo 3 pinovy tak sa mi vidi ze doska vie regulovat aj aj

//ak mam niekde chybu prosim opravit
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ventilátory CM zo skrine zapoj na dosku.. tam ich zreguluješ cez dosku.. a tie Noctua ventilátory s redukciou zapoj priamo na zdroj.. a budú zregulované cez tú redukciu.

;)

Inak.. ak ich budeš mať zregulované, tak hlučnosť bude primeraná.. ak pôjdu naplno, tak budeš počuť svišťanie vzduchu..
Nyssow
Darca
Darca

Ešte sa spýtam, ktoré tie Noctua-i? Vezmem ich päť .. vzadu, vpredu, 2x hore, dole .. buď tieto http://www.alza.sk/ventilator-noctua-nf ... d65484.htm alebo http://www.alza.sk/ventilator-noctua-nf-p12-d84100.htm ? Alebo nejaký mix .. oplatí sa niekde aj tá NF-P12? Či na prievan v skrini postačia obyčajné .. NF-S12? Ďakujem
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Praveze na prievan su dobre tie 7-lopatkove. Tie 9-lopatkove su na staticky tlak (rebrovane pasivy). Inak, Noctua ma teraz vydat reediciu tych 7-lopatkovych, vraj perfektny prietok, ale 20€ za jeden :roll: ...

//ale minusko som za toto nemusel dostat :D
Nyssow
Darca
Darca

brm
Darca
Darca

Možno dopredu na disky by sa hodila P12-1300ka, ale do ostatných pozícií aj S12-1200ka.. (a možno aj S12-800ka)

Inak skúšam vo svojej bedni striedať S12-1200ky a P12-1300ky, ale rozdiel akosi nezaznamenateľný..

:roll:
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak trochu moja podotazka:

budem mat v CM690 len jeden disk. Mam ho dat uplne hore/dole, aby pretekal dobre ten vzduch z predneho fanu? Ci ho dat nejak do stredu nech sa chladi?
brm
Darca
Darca

V CM690ke Ti vzduch z predného ventilátora do bedne nepretečie.. iba ak by si urobil dieru do toho plechového koša na disky. Čiže disk by som určite dal do stredu, aby sa chladil..
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pockat, nemohol by si urobit fotku z tvojej 690-ky? Lebo nejak nechapem ako to vyzera dnu. Dostanes aj nejaku plusku mozno :) .
brm
Darca
Darca

Na nete (a aj tu na hojku) je toľko fotiek CM690ky, že aj keď ju nemáš doma, musíš už poznať pomaly spamäti každé jej zákutie..
http://www.hojko.com/kto-ma-ake-pc-t17095-930.html
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aaaha... no to je dost debilne vymyslene... cize ho musim dat do stredu. Alebo kupit nejaky chladiaci box do 5,25".
brm
Darca
Darca

Prečo to je debilné? Šu-Dovi ako vidíš nevadí, že je disk úplne hore.. avšak podľa mňa je to tam zbytočné, pretože vzhľadom na dve steny je úplne zbytočné rátať s týmto predným ventilátorom do chladenia celej skrine. Vo všetkých normálnych skriniach je predný fan určený na nasávanie, avšak v CM690ke už túto funkciu preberá fan uložený na spodku skrine pri zdroji. Predný fan je určený čisto iba na chladenie diskov.. a 5 diskov v šachte dokáže v pohode uchladiť na teploty nepresahujúce 40°C..
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ja ho mam hore za 1: kvoli datovemu kablu SATA, aby mi dociahol este hore do mechaniky..
za 2: keby som ho mal vstrede bal by som sa ze by prechladol, pretoze teraz ma max 36°C, co je podla mna velmi vyhovujuce
brm napísal:Vo všetkých normálnych skriniach je predný fan určený na nasávanie, avšak v CM690ke už túto funkciu preberá fan uložený na spodku skrine pri zdroji
jo
a ked si tam das 140mm vetrak tak mas po starostiach... i ked.. prachu naviac :D ale ne.. ten filter co tam je funguje super.. :) ale natiahnut tam nejaku latexovu pancuchu by bolo fajn.. hlavne pod zdroj.. i ked ja nemam :) pretoze VX550 skoro ani netaha vzduch :D (nie je teply :!: :P)
brm
Darca
Darca

Šu-Do napísal:1: kvoli datovemu kablu SATA, aby mi dociahol este hore do mechaniky..
Predpokladám, že si skôr mal na mysli napájací kábel zo zdroja alebo klasický ATA kábel. Alebo máš nejaké špeciálne SATA káble na viac zariadení?

:)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jj sry :D , napajaci zo zdroja
len tak tak :P
pocital som, ze napajanie v HDD bude trosku prevratene, aj ked ho otocim dole hlavou je to zle dpc.. :/
Prílohy
P1010041.JPG
P1010045.JPG
brm
Darca
Darca

A nevieš to potiahnuť najskôr do mechaniky a potom do disku?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

neda sa, ten treti riadok co som napisal, to tomu prekaza
Napísať odpoveď