Poraďte s double layer DVD...

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
avalon
Novice
Novice

Príspevok od používateľa avalon »

Zdravím všetkých čitateľov. Chcel by som sa vás opýtať na váš názor ohľadom kvality DVD+R TDK 8.5 GB 10 ks. Totižto dnes som ich kúpil, lebo som nemal iného východiska, iné značky proste nemali. Médiá som napaľoval klasicky Nerom 4-rýchlostne zo zaškrtnutím multi session a vždy dávam overiť data na disku. Pri prvom mi nič nehlásilo, teda na konci, že prebehlo úspešne. Ale druhé pri kontrole v strede vypisovalo problémy a červené krížiky. Do veľkosti som sa zmestil. Vypaloval som spolu hudbu, filmy, hru ako dátové DVD. Čo myslíte, kde môže byť problém? Dvojvrstvovo vypalujem prvýkrát. Nero verzia je 7.0.1.2. Mechanika je LG...

//autoeditácia príspevku ( 25 Apr 2009, 16:02 )
Poraďte ako teda postupujete vy pri napaľovaní dvojvstvových DVD? Aký program používate (verzia) a máte s ním dobré skúsenosti? Aké značky médií? Čoho sa vyvarovať? Na čo naopak netreba zabudnúť? Vopred ďakujem...
Sorta15
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sorta15 »

Hm pri zálohé treba vyberať overené značky a neriskovať. Problém nebude v mechanike ak všetky iné média idú v poriadku. Ja používam 7.0.5.0 nero a pohoda. U tých DL je lepšie vybrať kvalitnú značku Verbatin alebo Imation. Sú to média ktoré sa aktuálne nejaký ten rok dva začali predávať a ich kvalita výroby ešte nie je tak dokonalá ako u tých Imation a Verbatin. Mal som doma a viem lebo som videl rozdiel.
A ďalšia rada. Multi session pri zaplnení radšej vypnúť a uzavrieť disk.
Napísať odpoveď