kniha o hackovani

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
pedro115
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

kniha o hackovani

Príspevok od používateľa pedro115 »

zacal som sa trochu zaujimat o programovanie a zaujal ma aj hacking,siete a podobne.
zacal som s programovanim v C++.
nedavno som narazil na knihy Hacking - manuál hackera a Hacking - umění exploitace.
nemate niekdo s nimi skusenosti?ktora by bola vhodnejsia vzhladom aj na to ze som zaciatocnik v programovani a chcem sa v tom zlepsit.
a ktora je lepsia vzhladom uvedenia do praxe?
diky za odpoved

linky na tie knihy:
http://www.eplanet.sk/kniha/hacking-ume ... -erickson/
http://www.eplanet.sk/kniha/hacking-man ... on-harris/
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

umenie exploitácie je dosť zložitá kniha a pokiaľ si len začiatočník tak ti bude v poličke nejaký ten rôčik iba stáť. To ale neznamená že je zlá, naopak je to veľmi kvalitná kniha, no nie pre začiatočníka. Tú druhú nepoznám, ale z názvu by som odhadoval že bude skôr pre dnešných rádoby hackerov kde sa dočítajú že čo je brute force, sql injection a pod.

//edit: ani jeden z tých linkov nejde, oba na mňa hodia "Stránka, ktorú hľadáte na tomto serveri neexistuje"
pedro115
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

linky som opravil.
takze by som mal zacat s Hacking - manuál hackera.a potom sa pripadne vrhnut na Hacking - umění exploitace
ST1GD3R
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ST1GD3R »

Hmm Hacking Manuál Hackera som čítal v elektronickej podobe.Je tam niečo o hacku ako takom plus niečo o exploitoch pre linux windows. Niečo o C. Asm. Atď. Ale je to docela dobrá kniha takisto ako HACKING BEZ TAJEMSTVÝ.

A ak by som ti mohol poradiť zožen si knižku Učebnica Jazyka C potom napr C++ za 21 dní alebo mistrovství v C++. Potom si môžeš prečítať ten HACKING BEZ TAJEMSTVÝ je to docela pohode knižka. :) Teda aspoň ja som sa tam niečo naučil. Potom mal by si asi začať používať linuxa. Ku sieťam skús neaké sniffingy napr v škole,alebo na domácej sieti. Wifi hack. Potom skús napr pretečenie bufferu v C. (Sprav si zlý program a skús sputiť tak aby pretiekla pameť a že čo to bude robiť a tak), Potom možeš napr skúsiť PHP + MYSQL a tam neaké SQL útoky alebo php injection. Plus by si mohol XSS :) Veľa šťastia.
pedro115
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

aha.tak toho je dost.v tych knihach su aj nejake casti kde sa programuje.to ale asi stacit nebude co.musim najprv prejst knihami o c++

a chcem sa opytat ci k Hacking - manuál hackera je nutne aby som mal stale komp.
mam notebook a som na nom casto ale dost casto cestujem a nie vzdy ho mam zo sebou alebo mi vydrzi baterka.
chcem sa opytat ci k Hacking - manuál hackera je nutne aby som mal stale pri sebe komp.
lebo az nie tak by som si tu knihu hned kupil.
ST1GD3R
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ST1GD3R »

Môžeš si ju kúpiť neni problém ale rob aby si si tie veci skúšal aj v praxi to je to naj čo môže byť.Takže PC ku tomu nepotrebuješ nonstop a ako som povedal byť tebou na začiatok beriem HACKING BEZ TAJEMSTVÝ
Napísať odpoveď