HDD z notebooku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

HDD z notebooku

Príspevok od používateľa nitrox »

Mám SATA disk z notebooku, je trošku poškodený nárazom, teda nieje na 100% spoľahlivý a sem tam teda 9 z 10 pokusom ide, no potom sa zasekne. Vybrak som ho von a do notebooku som si dal nový disk, tento mi ostal. Na notebooku mám e-SATA, kúpil som si aj káleb e-SATA / SATA, aby som mohol ten notebook napojiť, no ešte potrebujem vyriešiť jeho napájanie, skuste poradiť ako by som ho mohol napájať. Je tam potrejné vraj 5 VDC, no neviem presne na ktorý pin ide čo.
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Najlepsie bude ak si kupis lubovolny Kastlik na 2,5" Disk s e-Sata.
Stoji okolo 20€
Ak to chces silou mocou robit na Kolene tak si pozri Konektory na Wikipedii
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Keďže ten disk už mám, kupovať akýkoľvek iný by ma vyšlo len viac peňazí, a to s mojim študentským rozpočtom nieje jednoduché, chcel som len vedieť, či sa to nedá riešiť nejak, že sa predávaju nejaké špeciálne napájacie zdroje s koncovkami pre 2,5 disky. To by ma hádam vyšlo omnoho lacnejšie ako kupovať disk na e-SATA, keďže ten disk ktorý mám je SATA a kábel e-SATA / SATA nieje problém.
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Nechapes ma ... Ja nechcem aby si kupoval novy disk. Ja ti len hovorim ze je Lepsie kupit Kastlik. Co je len Hlinikovy/Plastovy obal na Disk s vystupom USB/e-SATA
Ten napajaci zdroj ta vyjde minimalne na 35€. Kastlik ta stoji od 20€ do 40€
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Jasné, už rozumiem, chcel som to síce riešiť "na kolene" ako si to napísal, ale našiel som externé boxy na takéto disky za priateľnú cenu, ani som nevedel, že takéto boxy sú na tie malé disky.
Napísať odpoveď