jedna sa o nejake posunutie ,, prosim kto by mi nevedel poradit ze ako to mam posunut alebo proste kto sa v tom vyzna , prosim nech mi pomoze ,, velmi velmi pls need help ,, K ++++++++++++++++
nie tam som napisal ze to je sin(x) + 1 . Minus som na googli rychlo nenasiel, len som to sem dal aby si videl ako sa to posuva vies. Samozrejme minus ide dole a plus hore
to by sa ti mala kazda funkcna hodnota zvacsit 7 krat. Teda sinusoida zacina v nule a ide (v tomto pripade) nie po jednotku ale az po sedmicku potom ide cez pi (normalne ako vzdy) az do -7 a konci normalne v 2pi
// a to vas v skole neucia ? Mal by si si zacat pisat poznamky
niekomu sa to lepsie urcuje podla grafu funkcie, mne podla kruznice..., staci vediet, co je sinus uhla (y-ova os) a co cosinus(x-ova os) a hodnoty funkcii si urcis jednoducho:
vid: http://en.wikipedia.org/wiki/Sine#Sine
pri goniometrickych funkciach plati par vztahov, ktore su tam tiez uvedene..., to uz ale neviem, ci ste sa ucili... Potom to uz len treba vsetko nakombinovat spravne.
lenze ja potrebujem len vysledok ....
riesi sa to podla vzorca sin ( A + B ) , sin ( A - B ) , cos ( A + B ) a cos ( A - B ) --- ak vies co tym myslim ale inak dik za aspon snahu
nevies podla vzorca rozlozit vyraz? si predstav ze A je pi sestin a B x a podla toho to rozloz..ci pohnut mozgom tak boli? cisto len ked v hlave rozmyslam tak to bude 2*cos jedno*sin druhe...ale neviem ktore je ktore, bo si nepamatam ten vzorec
OT: no ak takato matika sa riesi na TUKE a kazdy hovori ze sito matika tak:
pegasusss napísal:lenze ja potrebujem len vysledok ....
riesi sa to podla vzorca sin ( A + B ) , sin ( A - B ) , cos ( A + B ) a cos ( A - B ) --- ak vies co tym myslim ale inak dik za aspon snahu
ako som pisal, je tam par vzorcekov, ktore najdes aj v tom odkaze a naozaj staci len dosadit...
je danny trojuholnik ABC : b = 13,4 cm
c = 16,3
gamma ( uhol ) = 70°12°
no takze isiel som podla vzorca :
c , b
_____ = ______ ( alebo inaksie sinusova veta )
sin gamma , sin beta
-- alebo teda strana c lomene sin gamma sa rovna strane b lomene sin beta ...
takze som si dosadil a nevichadzalo mi to ,, proste mi vysla beta 0° a nejake minuty ,, prosim vas newiete kde robim chybu ??? keby ste rozpisali nejako cely postup bol by som vdacny prevdacny aj karmu vam poslem