Macromedia Flash 8 - Presmerovanie Banneru

Programovacie jazyky, rady, poradňa...

Viete pracovať s FLASH programamy?

Áno
0
Žiadne hlasovania
Sčasti
6
50%
Nie
6
50%

Celkom hlasov: 12

MIROsslaW
Amateur
Amateur

Macromedia Flash 8 - Presmerovanie Banneru

Príspevok od používateľa MIROsslaW »

Zdravím... Vytvoril som si animovaný banner (468 x 60). Keď som ho hodil na stránku tak som zistil, že cez HTML Tagy presmerovať nepôjde, a to ani cez <a href> , <embed> ani cez <object>. hľadám teda riešenie ako tento banner presmerovať ešte v programe. Chcem typické presmerovanie, žiadne Buttony, nič, len klik na banner a presmerovanie.
Podarilo sa mi cez getURL - presmerovať tento banner, avšak banner mi presmeroval stránku, hneď po tom, čo sa zobrazil.
Ďalej su tam také príkazy ako ONMOUSEUP a OnMouseDown ale tie ma nejak neposlúchaju.

Poradili mi že mám použiť príkaz "onclick" alebo "clickthru" - ale tieto príkazy mi Flash 8 nerozoznal a tým mi znemožnil akékoľvek presmerovanie... Neviem si rady a preto sa obraciam na toto fórum.
Skúšal som aj iné veci, ale tie rozoberiem, až keď sa o ne opriete vy. Možno som šiel úplne zlou cestou... Ja neviem.. Vo Flash-y sa moc nevyznám tak Prosím o radu.

Ďakujem.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ten svoj banner pomenuješ napríklad banner, a priradíš mu event:

Kód: Vybrať všetko

banner.onRelease = function(){
    getURL("stranka.html", "_self");
};
alebo to zapíšeš priamo do neho takto:

on (release) {
getURL("stranka.html", "_self");
}
MIROsslaW
Amateur
Amateur

čo Header???

Vďaka, ale zistil som , teda jeden maník zistil, že musím mat button... a inač... použil som to druhé getURL - bo to prvé mi písalo chybu..
ĎAKUJEM.

Tému nechajte odomknutú bo ešte idem vyrábať small button (banner) :D

//autoeditácia príspevku ( 27 Apr 2009, 20:32 )
Chcel som sa ešte spýtať či sa dá nejako nakódovať aby mohli funkciu Headera spĺňať spĺňať hociaké typy obrázkov.

Mám vyrobený Flash header - s dvoma buttonmi ktoré by mi pod GIF alebo iným obrázkovým súborom nefungovali.
Tento môj Flash Header s dvoma Buttonmi je uložený pod SWF.
Existuje nejaký kód, ktorý by povoloval ako Header aj súbory SWF a pod?

Za radu ďakujem.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

čo si dáš do headeru je tvoja vec. Či tam bude text, obrázok ale flash nikoho netrápi. Flash sa vkladá do html asi takto:

<object type="application/x-shockwave-flash" data="tvojheader.swf" width="100" height="100"> 
<param name="movie" value="tvojheader.swf"/>
</object>
MIROsslaW
Amateur
Amateur

audiotrack napísal:čo si dáš do headeru je tvoja vec. Či tam bude text, obrázok ale flash nikoho netrápi....
Jou jou... Sakriš, jenomže som zabudol podotknúť že ten Flash Header chcem vložiť do témy z PHP Fusion... Tam mi to nechce brať, a neviem ako a hlavne kde môžem vložiť tamten tag...
niečo sa mi marí, že to sa kóduje cez CSS takže neviem ako to tam nastaviť

//autoeditácia príspevku ( 29 Apr 2009, 21:31 )
takže nikto nič???
Napísať odpoveď